[HTML1]

Het EP blijkt een merkwaardige opvatting over democratie te hebben…

15 REACTIES

 1. @Hub Jongen [1]:
  Waarom stuur je dit filmpje en andere dergelijke filmpjes niet naar de voorzitters en fractieleiders van de beide kamers en naar de hoofdredacties van de media?

 2. Waarom doen wij überhaupt mee met die onzin. Het heeft geen zin om als vrijheidlievende mens mee te doen aan staatsterreur. Do not vote!

 3. Aan R. Hartman,

  Het valt mij hier op dat u systematisch teksten en filmpjes overneemt die in de kolom “bij de buren” op HetVrijeVolk.com iets eerder verschenen zijn. Het zou u dan ook sieren moest u tenminste in uw posts op Vrijspreker.nl aangeven dat het om “hat tips” van andere websites gaat en niet om uw eigen “geniale vondsten”. Libertariërs hebben doorgaans lak aan IPR’s en auteursrechten, maar een minimum aan respect mag toch wel.

  Met de meeste hoogachting,

  Een libertariër van HVV

  Paul Martens [6] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [11] reageerde op deze reactie.

 4. @JK [4]: Dus het is alleen de muziek die jou stoort? Hmmm, mij storen de uitspraken in het filmpje me wel iets meer dan dat begeleidend deuntje.

  @Het Vrije Volk [5]: U hebt volledig gelijk. Het is veeeeeel belangrijker de “bron” van zo’n bericht goed in het zonnetje te zetten, dan proberen nadruk op de boodschap te leggen.
  Geachte HVV’er, u zou blij moeten zijn dat “uw uitvinding” zo breed wordt uitgedragen..

  Tot zover mijn sarcasme. Kunnen we nu weer verder met de inhoudelijke kant van dit item?

  R. Hartman (NI) [11] reageerde op deze reactie.

 5. Wonderbaarlijk hoe die Schulz eerst ontkent dat hij de neestemmers gelijkschakelt met de weg naar het fascisme om daarna onmiddellijk Farage in het kamp van mensen te zetten die uit angst en onzekerheid brand zullen stichten en de poort voor het fascisme wagenwijd openzetten. Sowieso (laat ik de Duitse schrijfwijze gebruiken) merkwaardig om te veronderstellen dat iedereen die in onzekerheid leeft een potentiële prooi is van het fascisme en geneigd is over te gaan naar brandstichting.
  Voor EP’ers als Schulz is elke burger en politicus die kritisch staat tegenover de EU dus een fascist of minstens iemand die het fascisme in de kaart speelt. Wat dat betreft is de vergelijking van Farage met de Sovjet-Unie gerechtvaardigd. Daar werd ook iedereen monddood gemaakt door elke kritiek op het communisme gelijk te stellen met steun aan het fascisme.

  @Jurgman [3]: Dat lijkt mij niet zo slim, om niet te stemmen. Ik heb zelf ook al jaren niet meer gestemd voor de EU, maar zal komend voorjaar zeker op een partij stemmen die het verdrag van Lissabon niet steunt. Als er tenminste een Nederlandse partij meedoet met dat standpunt. Jammer dat de EU nog steeds geen volwaardige democratie is, waar ik als staatsbruger ook op iemand als Farage kan stemmen.

  Fred [8] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Fred [7]: Nog een kleine aanvulling: Schulz zou eens een goed geschiedenisboek moeten pakken. Dan kan hij lezen hoe ontevreden en angstige burgers ooit (jazeker, vaak al brandstichtend) verantwoordelijk waren voor de afschaffing van de absolute monarchie, het feodalisme, het gildenstelsel, de ongelijkheid voor de wet a.g.v. het standensysteem en de staatsgestuurde economie (Colbertisme) en die daardoor de weg hebben bereid voor de representatieve democratie, de scheiding der machten en het kapitalisme en het vrije ondernemersschap, waarin mensen de kans kregen een beroep uit te oefenen op basis van hun talenten i.p.v. hun afkomst.
  Volgens mij zijn Schulz c.s vooral bang dat deze historische ontwikkeling wordt gevolgd door de nieuwe groep ontevreden burgers.

 7. Hoe meer ik hoor en lees, hoe vaker ik aan 1 simpel woord moet denken:

  SAMENZWERINGSCOMPLOT.

  Misschien zie ik het helemaal verkeerd, maar de burger (in NL, Europa en zelfs wereldwijd) weet gewoon niet wat er gaande is: wordt onder de duim gehouden van een kleine elite. En die elite bekokstooft van alles onder elkaar en met andere landen.

  Wat gaan we hieraan doen? Want alleen maar klagen en boos worden op sites als deze helpt geen ene moer.

 8. @Het Vrije Volk [5]: “Bij de buren” is een pointer naar mogelijk interessante links. Soms vind ik zaken voordat ze daarbij staan (of er nooit komen), soms ook vind ik daar dingen om breder bekend te maken, in overeenstemming met de doelstelling van de rubriek zoals door mij geïnterpreteerd.

  Als ik een artikel schrijf op basis van een artikel elders geef ik vrijwel altijd een bronvermelding of ‘hat tip’. Als u regelmatige bezoeker van deze site bent, hetgeen u impliciet claimt te zijn, zou u dat moeten weten. Een simpele pointer valt bij mij echter niet onder de noemer ‘artikel’. Overigens plaats ik zelf ook zaken in die rubriek, voor ieder die daar zijn voordeel mee wil doen.

  Ik weet niet wat er gaande is op HVV momenteel, maar dit soort lange tenen zullen er niet toe bijdragen dat de rust er wederkeert, en ik durf dan ook wel de stelling aan dat u geen libertariër bent. Ik zou het tenminste niet in mijn hoofd halen een reactie als de uwe te plaatsen.

  Hoe u ‘respect’ (besmet woord, zoals maar weer eens aangetoond) durft te eisen terwijl u niet eens uw pseudoniem onder uw oprisping durft te plaatsen ontgaat mij ook even…

  @Paul Martens [6]: Bedankt voor uw heldere inzicht in deze.
  Paul Martens [12] reageerde op deze reactie.

 9. @R. Hartman (NI) [11]: Graag gedaan, Hartman.

  Het is mijns inziens belangrijker om dit soort artikelen te plaatsen en de discussie hierover te openen, dan van elk woord en filmpje allerlei dankbetuigingen heen en weer te schrijven.

  Laten we, als maatschappijkritische libertariërs, elkaar niet in de haren vliegen over wie er als eerste iets op internet zet. Maar juist elkaars overeenkomsten en verschillen bespreken, ongeacht waar een topic vandaan komt.

  Sarcastische PS aan HVV: Al mijn woorden zijn niet van mezelf, want iemand heeft ze al eerder (afzonderlijk en zonder samenhang) in ieder geval in de Dikke Van Daele gezet en in het Groene Boekje. Eerdere bronvermeldingen van mijn woorden zijn mij helaas onbekend.

 10. @KJ [13]: Voor zover mij bekend wil de EU wel graag dat alle inwoners van de lidstaten zich Europeaan voelen, maar gaat dat niet zo ver dat men ook Europees mag stemmen. Men mag dus uitsluitend op de nationale afvaardigingen stemmen (of niet, natuurlijk). Niet erg Europees…

 11. Ik zou natuurlijk liever helemaal niet stemmen, maar ik denk, dat het dit keer een ietsie pietsie beter is strategisch op Paul van Buitenen te stemmen, hoewel hij (nog) geen echte skepticus is.

  Maar PvB probeert i.e.g. het peil van de cash flow in de stinkende beerput van fraude & corruptie onder controle te krijgen. Wie weet slaagt hij in een reprise van het kunstje, dat hij destijds de Commissie Juncker geflikt heeft.

Comments are closed.