stupid11
Op alle drie de belangrijke onderwerpen van de EU-opperhoofden-top van de afgelopen dagen in Brussel zijn besluiten genomen die de burgers handenvol geld gaan kosten.

Dit zowel op het gebied van het Klimaat, de Financiële crisis als de Superstaat EU.
 
EEN: De Klimaatverandering.

Daar schreven we gisteren al over. Dit is nog aan te vullen met:

NOS: De VN-klimaattop in Poznan in Polen heeft nauwelijks concrete resultaten opgeleverd. Bijna 190 landen overlegden bijna twee weken om de gevolgen van de klimaatveranderingen aan te pakken.
Daar waren ze dan wijzer dan in Brussel.

De arme landen en de milieuorganisaties zijn teleurgesteld dat de rijke landen nauwelijks geld hebben toegezegd.
Waaruit blijkt dat het om het geld te doen is.

In een rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) wordt opgeroepen tot een revolutie op het gebied van energietechnologie.
Er is een investering van zo’n 45.000.000.000.000 (45 biljoen) dollar nodig om de CO2-uitstoot te halveren

Hieruit blijkt dat het om groot geld gaat. De belastingbetaler is er goed voor. Al moet hij zich realiseren dat hij dat geld niet meer voor zichzelf of andere doeleinden kan gebruiken.

De welvaart begint nu al achteruit te gaan: “Martinair en andere luchtvaartmaatschappijen onderzoeken de mogelijkheid om hun vliegtuigen langzamer te laten vliegen.”
Hetgeen tevens betekent dat we (veel?)  langer er over doen om onze bestemmingen te bereiken.

De Tsjechische President Vaclav Klaus beschreef de klimaat maatregelen dan ook als een “domme luxe“.  Die echter wel betekent dat we de broekriem zullen moeten aanhalen.
Hij noemde de manier waarop dit besluit was doorgedrukt “een schandaal waar hij het helemaal niet mee eens was”.
Hoe het dan toch doorgedrukt kon worden is mij nu nog niet duidelijk.
Wie weet daar meer van?

 TWEE: De Financiële Crisis:

Deze crisis is veroorzaakt door te veel te smijten met geld, dat ook nog eens gemaakt is uit dunne lucht. We schreven deze week al dat zelfs Hans Hoogervorst, Autoriteit Financiële Markten, daar achter gekomen is.

De opperhoofden hebben geen oplossingen voor de crisis  kunnen of durven noemen. Daarom hebben ze alleen nog maar hun macht vergroot door te bepalen dat ze in de EU 200 miljard euro belastinggeld zullen vorderen om mee te kunnen strooien als zij dat nuttig vinden. (In Nederland 6 miljard)

Om dat te doen zullen ze (??) de in marmer gebeitelde afspraak van maximum 3 % tekort op de begroting wel wat soepeler gaan behandelen. Het marmer barst steeds verder.

DRIE en de ergste blunder is het versterken van de EU-superstaat.
Maar hoe dom en slecht van de politici, het is nog dommer van het volk dat niet door heeft hoe het gemanipuleerd wordt. Hoeveel duidelijker moet het nog worden?

Bij voorbeeld uit de Nieuwsbrief van de NL-regering
Ierland (en alle andere landen dus ook) houden een zetel in de Commissie. Dat betekent dat er een nieuw verdrag komt dat opnieuw in alle landen geratificeerd moet worden. Maar dat doen de politici hoogstwaarschijnlijk helemaal niet. Lak aan het volk!
“Nederland” was daar tegen, maar “Nederland” heeft helemaal niets te vertellen.

Ook dit laatste wordt verduidelijkt in die regeringsverklaring bij het onderdeel over een nieuw referendum in Ierland: “Ierland krijgt daarvoor de garantie dat ze zelf zeggingschap mogen houden over ethische kwesties, belasting en neutraliteit,…”

Daaruit blijkt dat “Nederland” GEEN ZEGGINGSCHAP heeft over bvb ethische kwesties, belastingen, en defensie in de provincie Nederland.
Vanuit de Superstaatregering wordt verordonneerd of er in Nederland wel of niet geaborteerd mag/moet worden.
In Brussel zullen ze uitmaken of en hoeveel belasting wij moeten betalen en of en hoeveel soldaten we moeten leveren om waar ook ter wereld te gaan vechten.

Dit zal niet allemaal onmiddellijk morgen plaats vinden. Dat is een kwestie van tijd. Maar de grondslag om dit uit te voeren is nu gelegd. En het volk slaapt door.
Als ze wakker worden zal het te laat zijn.

6 REACTIES

 1. Het volk slaapt meestal door. George Orwell omschreef dat al goed in het boek ‘1984’. De politieke strijd gaat tussen elite en sub-elite die regelmatig van rol wisselen. Het volk (de proles) heeft alleen maar brood en spelen nodig en maakt zich misschien wel druk om politiek maar blijft zonder daadkracht. Men heeft blijkbaar toch een Pim Fortuyn nodig.

  Mijn meest amusante nieuws van de afgelopen week is dat het blijkbaar “extreem rechts” is om tegen de monarchie te zijn (met dank aan de Adolf Frank stichting en ‘wetenschappers’ van RU Leiden). Zo erg zijn de oude progressieven al afgegleden. Net zo afgeleefd, lusteloos, decadent en reactionair als de regenten waar men destijds tegen protesteerde. Ik zal de titel “extreem rechts” met trots dragen, het is nieuwspraak voor “progressief”.
  R. Hartman (NI) [2] reageerde op deze reactie.

 2. @jjvandinges [1]: “Men heeft blijkbaar toch een Pim Fortuyn nodig.”
  Precies; daarom is Pim dan ook vermoord… Ordinaire staatsgreep, veiligstellen van de status quo.

  En die ‘wetenschappers’ blijken toch wel aan een zeer ernstige vorm van necrofilie te leiden, naast een totaal gebrek aan wetenschappelijke kwalificaties.

 3. Geen wonder dat het in Europa gaat zoals het gaat. Een slapende bevolking, dat eerst met rasse schreden de linkse partijen verliet en nadat we van Bos de garantie hadden gekregen, dat we ons geen zorgen hoefde te maken over ons spaargeld hoefde te maken omdat we dat immers via de belastingen weer zou worden afgenomen, wat er niet bij werd vermeld, als “beste politicus”van Nederland wordt uitgeroepen. Daarna keerde het plabes weer met hangende pootjes terug omdat de “onafhankelijke”media dat graag wil. Zij zijn dan ook de lachende derden!

  Wordt het dan geen tijd dat we dat volk voor zover het nog niet bij de psychiater loopt er ook maar heen sturen.

  Bos een misklein van de eerste orde, denk maar aan Vogelaar,
  het referendum, Albayrak, Aboutaleb met de achterkamertjes-politiek, Marcouch en hoe ze allemaal mogen heten. Allemaal een baan bezorgd via of het actiewezen en de partijkaart, of natuurlijk de afkomst!!

  Nederland slaapt maar lekker door hoor. de rekening is ons al
  aangeboden en het einde is niet in zich

 4. @Maik [3]:
  Precies. We kunnen alleen maar hopen, dat de natuur ons een beetje helpt en dat de aarde scheetsgewijs afkoelt, anders komen er nog meer van die waanzinnige maatregelen.
  Je kunt niet gek worden wanneer je wilt.

Comments are closed.