aarde-pijn-diablitoEr zijn wetenschappers die ervoor gewaarschuwd hebben dat kerstverlichting slecht is voor de planeet door de grote verspilling van elektriciteit.  Let welk, elk lampje dat je aanmaakt vermeerdert de broeikasgassen.
 
Maak daarom gebruik van energiezuinige lampen. Die geven wel kouder licht dat niet de echte kerstwarmte uitstraalt, maar dat is niet belangrijk.

Zet ook de kerstboomverlichting op een tijdklok, zodat hij maar kort brandt. Nog beter zijn lampjes die branden op gegarandeerde groene stroom of op zonne-energie. Al blijft het het beste om helemaal geen lampjes te gebruiken. Een groene  boom is toch ook mooi?
Het allerbeste is natuurlijk om helemaal geen kerstboom te nemen. Want dan kan die boom gewoon doorgroeien en in de natuur blijven leven.

 In heel wat steden is een schaatsbaan met kunstijs en de hele dag muziek.  Je kunt toch ook schaatsen zonder muziek? Spaart weer. Het ijs maken kost ook een boel energie. Je kunt toch wachten tot het vanzelf gaat vriezen?

 Ik wed als we nog even nadenken, vinden we nog veel meer mogelijkheden en beperkingen waardoor we de aarde minder pijn doen.

 ——————————- 
Scientists warn Christmas lights harm the planet
By Graham Readfearn   December 24, 2008 08:06am

SCIENTISTS have warned that Christmas lights are bad for the planet due to huge electricity waste and urged people to get energy efficient festive bulbs.

CSIRO researchers said householders should know that each bulb turned on in the name of Christmas will increase emissions of greenhouse gases.

Dr Glenn Platt, who leads research on energy demand, said Australia got 80 per cent of its electricity by burning coal which pumps harmful emissions into the atmosphere.

He said: “Energy efficient bulbs, such as LEDs, and putting your Christmas lights on a timer are two very easy ways to minimise the amount of electricity you use to power your lights.”

He said the nation’s electricity came from “centralised carbon intensive, coal-based power stations” which were responsible for emitting over one third of Australia’s greenhouse gas emissions.

Dr Platt added: “For a zero-emission Christmas light show, you may consider using solar powered lights or sourcing your electricity from verified green power suppliers.”

10 REACTIES

 1. Heeft het zottenkot de achterdeur weer open laten staan? Als al deze ‘wetenschappers’ en hun geloofsgenoten nou eens stoppen met vliegen, auto rijden en stroom verbruiken, dan scheelt dat meer energie dan alle kerstbomen bij elkaar. Zij publiceren geen cijfers, dan doe ik dat ook niet.

  Een kerstfeest zonder priesters van de klimaatkerk is het allermooiste wat er is. Nou ja, bijna…

 2. Als ze iets in eigen hand hebben is het hun eigen leven, dat alleen maar energie kost. Dus waarom plegen ze niet collectief zelfmoord te beginnen vandaag op 1e Kerstdag?

  Iedereen gelukkig Kerstfeest!! 🙂

 3. een Kerstwens of goed voornemen:
  aan alle pseudo wetenschappers en terug naar de natuurders: verbeter de wereld, begin met jezelf, stop met (CO2 uit) ademen.

 4. Ik voel het aan mijn kerstwater, er zit een belasting aan te komen op kerstverlichting.
  Waarschijnlijk waarderen wij het kerst licht te weinig, en weten wij niet waar het vandaan komt, oh nee, dat was die andere malloot die ergens weer een gaatje zag om haar naam in de krant te krijgen, iets met jeugd en voedsel. In ieder geval, 1 ding is zeker, het kerst licht komt niet van het Christen-olie-dom, en warmte straalt dit kabinet zeker niet uit. volgens mij komt het van het joel feest, het is tijd om dit kabinet uit te joelen.

 5. Wat een achterlijke stelling. Stel, dat het waar zou zijn, dat de kerstverlichting bij zou dragen aan een slechter milieu. (ik zeg dus: STEL).

  Dan heb ik meteen de volgende stelling: al die bedrijven die met de kerstdagen gesloten zijn zorgen voor minder verlichting, verwarming, reizend personeel, enz. enz.

  Dus geen domme stellingen deponeren, heren en dames “wetenschappers”, alvorens met goed onderbouwde cijfers te komen en mijn stelling als balans mee te nemen.

 6. Ik heb een klein kunstboompje met energiezuinige lampjes.
  Scheelt weer een kerstboomlijkje en CO2.
  Ik heb mijn bijdrage voor een beter milieu weer gedaan!

  Mag ik nou als beloning volgend jaar 3x op vliegvakantie?
  Ik vind van wel hoor 😉

  Nico [9] reageerde op deze reactie.

 7. De aarde pijn doen: geen Westerse mens die dat voor zich kan zien, geen wetenschapper die zoiets kan aantonen. Waar komt die kolder toch vandaan? Deze keer dus uit Australië, waar men als eerste de gloeilamp in de ban gaat doen. En ook nog eens kampt met het uitroeien van de autochtone bevolking, die 40.000 jaar lang leefde in harmonie met de aarde.

  De ontwrichtende factor bij overmaat aan licht, is de verstoring van het levensritme van (allereerst) de dieren. Waarom hebben die milieukwabben het niet over een gebrek aan duisternis, of over de invloed daarvan op de mens?

  Omdat ze willen dat de overheid ingaat op hun (door schuldgevoel ingegeven?) commando: de zoveelste hype. Smaak maken. Er valt voor overheden, of andere lekker belangrijke theekransjes geen eer te behalen aan zaken die constant als een paal boven water staan.

Comments are closed.