We kregen een filmpje toegestuurd waarin een lief kindje ons vertelt dat de aarde opwarmt en dat het hoog tijd wordt dat de grote mensen daar eens wat tegen moeten doen.  Schandalig dat net als in andere religies ook jonge kinderen al vroeg worden gebrainwashed en voor het karretje van de milieureligie worden gespannen. Wij vermoeden dat het door een gesubsidieerde organisatie wordt gebracht. We hebben hen gevraagd of dat vermoeden juist is. Zie onderstaande mail: 
 
Het is gestuurd aan de organisatie The Big Ask”  

Het filmpje kunt u hier vinden.** En de e-mail aan de organisatie volgt hier: 

Beste,

Ik zag jullie geweldig filmpje met dat super knappe kindje dat alles over het klimaat schijnt te weten.

 Mijn vraag is, waarom waarschuwt de film niet voor het veel grotere gevaar dat er één van de miljoenen planeten tegen onze aarde botst?

Waarom plannen we niet om op het gevaarlijke moment dat dit kan gebeuren de aarde even van koers te laten veranderen?

 Dat is immers veel ernstiger dan een beetje hogere temperatuur?

Op website https://www.vrijspreker.nl  kunt u veel artikelen over milieu en klimaat vinden .U kunt daar leren dat de opwarming nog een grote vraag is en dat een komende ijstijd steeds waarschijnlijker wordt.

 Hartelijk dank voor uw antwoord,

 Hub Jongen
hub@vrijspreker.nl 

P.S. Wordt jullie vereniging door de overheid gesubsidieerd?

42 REACTIES

 1. Het is heel eng.
  Wel neem ik aan, dat een steeds groter deel van het publiek zal leren, door deze propagandastuntjes heen te zien.
  hugo van reijen

 2. De machten maken gebruik van principes waar van ze weten dat ze werken, dezelfde principes waarop religies gebaseerd zijn. Dit zijn onze nieuwe religies: Wetenschap! Tenminste…zo wordt wetenschap misbruikt. Echte wetenschap wordt door dit misbruik ernstig geschaad. Laat je niet langer bedriegen!

 3. St. Natuur en Milieu heeft een paar maanden geleden op alle basisscholen een pakket klimaatlessen afgeleverd, waarbij uiteraard een zielig ijsbeertje (fijn inspelen op Knut) centraal staat. Zo creëert deze organisatie samen met de overheid een hele generatie bange mensen. En bange mensen zijn nou eenmaal makkelijk te manipuleren. Gelukkig worden deze kinderen nog puber, hopelijk dat ze zich dan massaal verzetten tegen deze ouders en hun spookverhalen. Lang leve de broeikasteffectversterkende jeugdige hormonen!

  beek [5] reageerde op deze reactie.
  J Mesman [37] reageerde op deze reactie.

 4. @Fred [4]:

  Nou…
  Dat meisje kan gewoon goed voorlezen.
  En het andere speelt een beetje mee in een filmpje.
  Linksen hebben altijd hun kinderen mee laten lopen bij hun demonstraties. Ik herinner mij een peuter met een bord ‘Deetman weet er geen reet van’, of zoiets.
  Kinderen maakten zich zorgen om de zure regen, hoewel die door de bedenker later als ‘vergissing’ is gekenmerkt.
  Maar indoctrinatie? Nee.
  Die kinderen groeien op, lezen andere artikelen, en hun mening wordt gemakkelijk bijgesteld, of niet.
  Kinderen zijn al blij als hun ouders blij met hen zijn.
  De rest is bijzaak. Kinderen zijn geen machientjes die voor hun twaalfde geheel geprogrammeerd zijn met ideeengoed.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. Schandalig, om kinderen te misbruiken voor dergelijke onwetenschappelijke, onzin rampenboodschappen ! Bahhh !!!

 6. @beek [5]:
  “Maar indoctrinatie? Nee.”

  Dat hangt van je definitie af. Onze vriend van Dale zegt bvb:
  “INDOCTRINATIE: systematische beïnvloeding met het doel eigen ideeën kritiekloos te laten aanvaarden”

  Wedden dat bij het vertellen van die klimaat hype aan die kinderen nooit gezegd is dat het ook wel eens niet zo zou kunnen zijn? En dat er heel veel geleerden zijn die het tegendeel vertellen? Zelfs niet dat er hele hordes rijk van die verhaaltjes worden en macht vergaren?

  Om te beginnen nemen kinderen alles aan van ouders en opvoeders. Ze kunnen nog niet kritisch denken en je hebt gelijk dat veel ervan later vervangen wordt. Maar dat hangt van de persoon af
  Dat Sinterklaas niet bestaat, bereikt bijna iedereen wel, maar hoevelen komen zover dat ze weten dat belasting is diefstal? Of dat de staat immoreel is?

  beek [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [7]:

  Als ouders werkelijk geloven dat het wereldklimaat kan worden verbeterd door de mens, dan zullen ze dit ook hun kinderen vertellen.
  Dat is nu eenmaal inherent aan het ouderschap.
  Maar kinderen maken zich over belasting of de staat helemaal niet druk, eenvoudig omdat dat erg ver van hun bed is. Daar zie ik geen echte indoctrinatie.
  Die ‘indoctrinatie’ gebeurt vooral op latere leeftijd, en dan wordt het, zoals je zelf steeds ook zegt, een kwestie van overtuigen of niet overtuigen.
  En is men niet overtuigd, betaalt men toch z’n belasting, omdat men de gevolgen als boetes, gezeur, andere sancties, eenvoudig niet wil.

 8. @Hub,
  Deze club heeft te maken met het “Rockefeller Brothers Fund. Een merk (concept) van ze is: “1Sky”.

  Ze opereren pan Europees. Fondsen zijn , naar het zich doet toeschijnen, ongelimiteerd. Uiteraard betalen de EU, landelijke en locale overheden,(en dus alle belastingbetalers) direct of indirect mee.

  The Big Ask is een van de vehicles waarmee de agenda van de CFR, de ECFR en het RIIA via de EU en de Club van Rome wordt geïmplementeerd.

  We kunnen raden wat die agenda grofweg is…

  Te denken valt aan het introduceren van een probleemstelling om draagvlak te creëren voor een wereldwijde C02 belasting die wereldwijd zal worden geheven door (waarschijnlijk) de UN.

 9. Ik woon 5 jaar in Thailand,en nu het goede nieuws: de aarde is hier warm (dat vind ik wel prettig)
  en nu het slechte nieuws:
  In NL is het nu koud,dus als de aarde zou zijn ”opgewarmd” was het nu wel 15C of 20C maar dat is niet zo, met andere woorden de aarde is niet opgewarmd, het is gewoon zoalshet altijd al was anders hadden we wel wijn gehad op Groenland (dat las ik ergens dat dat zo geweest is vroeger)
  Nu zegt iemand:maar ja het is gemiddels 2C warmer of 0,9 of zo dan 100 jaar geleden,foei !
  Dan zeg ik weer, who cares?
  Je kunt niet alles hebben, ietsje warmer daar moet je dan maar tegen kunnen, ieder jaar een Elfstedentocht gaat tenslotte ook vervelen nu blijft het leuk eens in de 40 jaar of zo.
  (het scheelt een jas,dat zei mijn opa die uit Leeuwarden kwam op bezoek vroeger bij ons in Eindhoven)
  Hij had gelijk ,maar toen hadden we All Gore en Femke Halsema niet om ons te waarschuwen tegen al deze verschrikkingen.
  Ik ga morgen weer fijn zwemmen dank zij de opgewarmde aarde in Thailand !
  Dreaming off a white Christmas, als je in Gstaad of Appenzell woont hoeft dat niet, daar is het over 3 weken wit, hoe warm het ook is gemiddeld.
  (Sinterklaas, God,de Kerstman,de warme aarde,de bijbel, Aladin en de wonderlamp hebben een ding met elkaar gemeen……………)

 10. Genoeg Affengeile filmpjes te vinden op het internet over kinderhersensmasseren… http://nl.youtube.com/watch?v=OMjuwB9x-yg

  Je kan de kinderen ook leren dat je de grote door GOD GEZONDEN bevrijder bent…. http://nl.youtube.com/watch?v=TawKFNKNdps

  Kinderen. héérlijk toch dat je ze van alles kan leren….geen kleine machientjes, maar gehoorzame volwassenen voor later. Ram ze een EKD lijst voor het leven door de strot en je hebt ze bijna onder controle….Mochten ze later toch willen protesteren dan helpt de overheid ze naar de rastsmodee met een EKDee
  IIS [13] reageerde op deze reactie.

 11. Gelukkig masseer ik mijn kids de goede kant op 🙂

  Nick, mijn kleinste van net 3 jaar van de week nog in de auto: “Politie papa, bukken!”

  En mijn dochter weet ondertussen feilloos dat politici boeven zijn 🙂

 12. zucht. Wie zijn er hier nu gebrainwashed. Het informeren van kinderen is niet slecht. Leer ze kritisch denken, geef ze meerdere informatiebronnen en leer ze te discussieren (niet: te schreeuwen en elkaar onbeargumenteerd en vol woede en haat af te maken, zoals jullie hier doen). Brainwash is steeds maar 1 input geven en geen kritiek en tegenspraak dulden.

  Waar ik benieuwd naar ben is: Waarom kunnen jullie niet tegen informatie over het klimaat. Waarom zien jullie dat als leugens en bangmakerij. Dat je er bang van wordt is een keuze en vaak een gevolg van onkunde (of in dit geval onwil?) iets te doen.

  Kim Winkelaar [17] reageerde op deze reactie.
  rob [19] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose [22] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [24] reageerde op deze reactie.

 13. Op de website van Climatecops, in England, te lezen:

  …to teaching the topic of energy and energy efficiency to pupils aged 7 – 11 years…

  http://www.climatecops.com/lesson-planner/index.html

  En ik fantasier niet! EFFE NACHEKKEN!!!!
  En mijn ouders waren uit de jaren 1933-1945!!!
  En ik als argentijn uit de jaren 1976-1981!!!
  Nog meer vertellen??? Junge, junge, junge!!!!

 14. @J. Mesman [15]: Kom je wel eens op een basisschool, mijnheer Mesman? Waarschijnlijk niet, wantzo’n school ligt letterlijk vol van de Greenpeace, WWF, Overheids en andere klimaatpropaganda. Tegengeluid? Wordt niet over geklets. 1+1=2, en het klimaat wordt warmer door de mens. Kinderen zien het onderscheid nauwelijks, die geloven gewoon wat de juf hen verteld. En dat is dus allemaal gestoeld op gekleurde bronnen.

  Ik kan heel goed tegen informatie over het klimaat. Probleem is dat een zeer onwaarschijnlijke theorie, die van de AGW, wordt gepresenteerd als feit, zonder deugdelijke onderbouwing. Dat zijn dus leugens. En ik word bang omdat er een overheid achter staat die met geweld mij dwingt te betalen voor allerlei CO2-reducerende maatregelen, die dus allemaal gebaseerd zijn op vage theorie. Maar dat pistool van de overheid is geen vage theorie, daar wordt ik dagelijks door bedreigd.

  IIS [18] reageerde op deze reactie.

 15. @Kim Winkelaar [17]:

  Maar de overheden beschikken wonderbaarlijk genoeg over voldoende ´Gardien Angels on the World Wide Web´ ze zien zichzelf als beschermers van de hulpbehoevende, armlastige en milieulieve overheid en corrigeren graag de brabbelende mestkevers op het net. Je treft ze overal…we hebben hier sowieso één…Meneer Zucht!
  Die niet wil zien wat de werkelijkheid is en denkt dat men de wereld kan perfectioneren met het juiste boek als leidraad. Wie zijn hersens zijn of worden nu eigenlijk gespoeld??… ZUCHT

  BTW misschien heeft de mens juist een heel positieve invloed op de aarde en het milieu (uitgezonderd giflozingen), maar dat wordt niet onderzocht…men weet op voorhand al dat zoiets onzin is…
  J Mesman [25] reageerde op deze reactie.

 16. @rob : als je een tegendraadse mening, de moeite nemen feiten te onderzoeken en het streven naar zoveel mogelijk vrijheid voor iedereen indoctrinatie noemt, ben je in ieder geval wel lekker snel klaar met beargumenteren.

 17. @rob [19]:

  Daar ben ik het volledig mee eens, maar ik zou het indoctrinatie noemen van de zwijgende. Je kan namelijk iemand brainwashen door te zwijgen en zo een bepaalde kant opsturen,bijv. zwijgen dat je moet opzouten….und auf nimmer wiedersehen sagen…Ik als goed verstaander (niet altijd) heb geen woord nodig.

 18. @J. Mesman [15]:

  “Het informeren van kinderen is niet slecht. Leer ze kritisch denken, geef ze meerdere informatiebronnen en leer ze te discussieren (niet: te schreeuwen en elkaar onbeargumenteerd en vol woede en haat af te maken, zoals jullie hier doen). Brainwash is steeds maar 1 input geven en geen kritiek en tegenspraak dulden.”

  Heb je het artikel gelezen? Begrepen?
  Daarin wordt net jouw bezwaar toegelicht en gesteld dat kinderen NIET geleerd wordt kritisch te denken maar dat ze eenzijdig worden geïnformeerd (geïndoctrineerd.)

  Je bent overigens welkom om met tegengestelde feiten/argumenten te komen als reactie en zelfs met een artikel.
  Zie ook:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2008/11/een-discussie-over-klimaat-en-vrijheid/#more-55864

  J Mesman [27] reageerde op deze reactie.

 19. @IIS [18]:

  meneer is ene mevrouw, niet eens woonachtig in nederland, laat staan deel van die overheid (jeetje over paranoide gesproken).

  Ik zeg trouwens nergens iets over een maakbaarheid van de wereld. Ik zeg gewoon dat ik het belangrijk vind dat kinderen informatie over alles krijgen. Uiteraard vind ik dat er een onderbouwing bij moet, zoals je in je andere bericht stelt.

  Verder van belang lijkt me ze goed leren lezen en luisteren (!) en niet dingen erbij verzinnen of op voorhand al verwerpen.

  Het gelijk niet met iemand eens zijn omdat ze niet je mening volledig delen lijkt me helemaal slecht.

  Maar wie ben ik…

  Een door de overheid ingezette web manipulator.. Whahaha LOL

  IIS [29] reageerde op deze reactie.

 20. @Spy-Nose [22]:

  Dat iemand bepaalde informatie angstaanjagend vindt, wil nog niet zeggen dat het als bangmakerij bedoeld is, of niet waar is. Misschien is de waarheid angstaanjagend…
  En als je weet dat het foute informatie is, zie ik hier veel mensen op deze site die heel benieuwd zijn naar de weerlegging en de feite. dus ga je gang…

  Fred [32] reageerde op deze reactie.

 21. @Hub Jongen [24]:
  ik heb het artikel gelezen en daar wordt inderdaad “gesteld” dat de kinderen geen tegen informatie krijgen. Iets stellen daar zijn mensen (zowel de auteur als wellicht ook de informatieverspreider op scholen) goed in. Maar dat maakt iets nog niet waar!

  Ik denk dat alle moderne kinderen tegenwoordig op internet kunnen en dus ook op sites als deze. Misschien dat ik de jeugd van tegenwoordig overschat, maar het lijkt me dat je haast wel kritischmoet kunnenkijken om te overleven in deze informatiemaatschappij.

  Maar kortom; ik ben het helemaal met je eens dat kinderen iet eenzijdig geinformeerd moeten worden. ik betrijfel echter ten zeerste dat dat tegenwoordig mogelijk is.

 22. Mevrouw Mesman, het vergt moed om tegen de stroom in te roeien. We kunnen mijns inziens wel stellen dat de heersende stroming die van Al Gore is. Zeker op scholen, traditioneel al het werkterrein van links/milieu-‘denkend’ Nederland.

  Nu weten we ook dat scholieren heel erg beïnvloedbaar zijn, en vooral door groepsdruk. De populaire kinderen zijn toch diegenen die niet opvallen, niet anders zijn of denken. Tellen we 1+1 op, dan krijgen we meestal als uitkomst: 2.

  De kans dat er dus kinderen zijn die überhaupt tegen de heersende opinie ingaan is al klein. Zeker als je weet dat mijn dochter (net 6 jaar oud) al ‘geïnformeerd’ wordt over hoe slecht de mens zou zijn voor het klimaat.

  Bovendien, om kritisch te kunnen kijken op internet moet je eerst *weten* dat er ook andere info beschikbaar is. En zo lang dat niet wordt verteld, gaan die kids er ook niet naar op zoek. Typ eens het woordje ‘klimaatverandering’in op Google. Alleen maar propaganda, van het KNMI, Greenpeace, VROM, noem het maar.

 23. @J Mesman [25]:

  Stop dan met zuchten, dat maakt me inderdaad paranoïde…Er is namelijk nog iemand hier die vaak moet zuchten…en ik was…ach, laat maar.

Comments are closed.