Vaclac Klaus lijkt wel de enige politicus die nog wat verstand heeft. Hij waarschuwt dan ook duidelijk tegen de klimaatreligie en hamert op feiten. Eveneens waarschuwt hij tegen de EU-Superstaat. Terecht, de EU is weer machtsniveau boven de nationale staat die ons al betuttelt meer dan ons lief is. 
 
Het gros van de Europolitici ziet Vaclac dan ook als een gevaar voor hun machtswellust en probeert hem dan ook zoveel mogelijk te dwarsbomen. In een van de voorgesprekken voor de opperhoofdenvergadering van aanstaande donderdag en vrijdag, 11 en 12 december, was er een geprek tussen:Vaclas Klaus, Cohn-Bendit, Pöttering en Brian Crowley. Behalve Klaus waren de anderen zwaar links geöriënteerd.

Het is leerzaam (en ook wel vermakelijk) delen uit dat gesprek te lezen uit:

Excerpts from the meeting between Václav Klaus, President of the Czech Republic, and members of the Conference of the Presidents of the European Parliament, Friday 5 December 2008, Prague Castle:

Daniel Cohn-Bendit MEP: I brought you a flag, which – as we heard – you have everywhere here at the Prague Castle. It is the flag of the European Union, so I will place it here in front of you.

It will be a tough Presidency. The Czech Republic will have to deal with the work directive and climate package. EU climate package represents less than what our fraction would wish for. It will be necessary to hold on to the minimum of that. I am certain that the climate change represents not only a risk, but also a danger for the future development of the planet. My view is based on scientific views and majority approval of the EP and I know you disagree with me. You can believe what you want, I don’t believe, I know that global warming is a reality.

Lisbon Treaty – I don’t care about your opinions on it. I want to know what you are going to do if the Czech Chamber of Deputies and the Senate approve it. Will you respect the will of the representatives of the people? You will have to sign it.

I want you to explain to me what is the level of your friendship with Mr Ganley from Ireland. How can you meet a person whose funding is unclear? You are not supposed to meet him in your function. It is a man whose finances come from problematic sources and he wants to use them to be funding his election campaign into the EP.

President Vaclav Klaus: I must say that nobody has talked to me in such a style and tone for the past 6 years. You are not on the barricades in Paris here. I thought that these manners ended for us 18 years ago but I see I was wrong. I would not dare to ask how the activities of the Greens are funded. If you are concerned about a rational discussion in this half an hour, which we have, please give the floor to someone else, Mr Chairman.

EU Parliament President Hans-Gert Pöttering: No, we have plenty of time. My colleague will continue, because anyone from the members of the EP can ask you whatever he likes. (to Cohn-Bendit:) Please continue.

President Vaclav Klaus: This is incredible. I have never experienced anything like this before.

Daniel Cohn-Bendit: Because you have not experienced me…

President Vaclav Klaus: This is incredible.

Daniel Cohn-Bendit: We have always had good talks with President Havel. And what will you tell me about your attitude towards the anti-discrimination law? I will gladly inform you about our funding.

Hans-Gert Pöttering: Brian Crowley, please.

Brian Crowley MEP: I am from Ireland and I am a member of a party in government. All his life my father fought against the British domination. Many of my relatives lost their lives. That is why I dare to say that the Irish wish for the Lisbon Treaty. It was an insult, Mr. President, to me and to the Irish people what you said during your state visit to Ireland. It was an insult that you met Declan Ganley, a man with no elected mandate. This man has not proven the sources from which his campaign was funded. I just want to inform you what the Irish felt. I wish you that you get the programme of your Presidency through and you will get through what European citizens want to see.

President Vaclav Klaus:  Thank you for this experience which I gained from this meeting. I did not think anything like this is possible and have not experienced anything like this for the past 19 years. I thought it was a matter of the past that we live in democracy, but it is post-democracy, really, which rules the EU.

You mentioned the European values. The most important value is freedom and democracy. The citizens of the EU member states are concerned about freedom and democracy, above all. But democracy and freedom are loosing ground in the EU today. It is necessary to strive for them and fight for them.

I would like to emphasize, above all, what most citizens of the Czech Republic feel, that for us the EU membership has no alternative. It was me who submitted the EU application in the year 1996 and who signed the Accession treaty in 2003. But the arrangements within the EU have many alternatives. To take one of them as sacrosanct, untouchable, about which it is not possible to doubt or criticize it, is against the very nature of Europe.

As for the Lisbon Treaty, I would like to mention that it is not ratified in Germany either. The Constitutional Treaty, which was basically the same as the Lisbon Treaty, was refused in referendums in other two countries. If Mr. Crowley speaks of an insult to the Irish people, then I must say that the biggest insult to the Irish people is not to accept the result of the Irish referendum. In Ireland I met somebody who represents a majority in his country. You, Mr. Crowley, represent a view which is in minority in Ireland. That is a tangible result of the referendum.

Brian Crowley MEP: With all respect, Mr. President, you will not tell me what the Irish think. As an Irishman, I know it best.

President Vaclav Klaus: I do not speculate about what the Irish think. I state the only measurable data which were proved by the referendum.

In our country the Lisbon Treaty is not ratified because our parliament has not decided on it yet. It is not the President’s fault. Let’s wait for the decision of both Chambers of the Parliament, that is the current phase of the ratification process in which the President plays no role whatsoever. I cannot sign the Treaty today, it is not on my table, it is up to the parliament to decide about it now. My role will come after the eventual approval of the Treaty in the Parliament. . .

Hans-Gert Pöttering: … In the conclusion – and I want to leave this room in good terms –  I would like to say that it is more than unacceptable, if you compare us, compare us with the Soviet Union. We are all deeply rooted in our countries and our constituencies. We are concerned about freedom and reconciliation in Europe, we are good willing, not naive.

President Vaclav Klaus: I did not compare you with the Soviet Union, I did not mention the word “Soviet Union”. I only said that I have not experienced such an atmosphere, such style of debate in the past 19 years in the Czech Republic, really.
————————————

Uit: The National Platform EU Research & Information Centre  

http://www.nationalplatform.org/wordpress/

12 REACTIES

 1. Ik had dit al eerder gelezen ergens. Van een adembenemende botheid en arrogantie, deze ‘volksvertegenwoordigers’. Al kun je het beter tuig van de richel noemen. Als men zich zo grof gedraagt tegen een president met een andere mening, dan weet ik voldoende over hoe men over hun kiezers (waar ik niet bij hoor) denkt. Fijn dat de parlementsleden zelf de Sovjetunie noemen, de vergelijking gaat zeker op.

  Wie van de lezers is van mening dat zijn stem volgend jaar goed besteed zal zijn, wanneer er verkiezingen zijn voor Circus EU? Ik stem nog liever op een circus aap.

  P.S. Wie nog eens fijn de zegeningen van de Sovjetunie wil zien, moet even zoeken naar een stream van autoprogramma Top Gear van gisteravond.
  jjvandinges [2] reageerde op deze reactie.

 2. @jjvandinges [1]:

  Ik sluit niet uit dat het gedrag van de parlementsleden als provocatie is bedoeld, in een poging om Claus zichzelf in diskrediet te laten brengen. Men duldt geen tegenspraak, dat blijkt ook in Ierland waar men probeert het referendum over te doen.

 3. Hebben ze toevallig ook nog lampen op Vaclev Klaus zijn gezicht gezet?
  Het lijkt nl meer op een kruisverhoor dan een open gesprek.
  Hij had voor mij best rechtstreeks kunnen verwijzen naar de Sovjet Unie. Ik noem de EU ook niet voor niets EUSSR omdat het daar wel op uit gaat lopen; een europese politieke superstaat waar de vrijheid en invloed van elke individu (en afzonderlijk land) zwaar aan banden wordt gelegd. En dat allemaal ter meerdere eer en glorie van de politici en grote corporaties.

  Goed dat er nog mensen zoals Klaus in de politiek rondlopen.

  Andre [4] reageerde op deze reactie.

 4. @GB [3]:
  Uitstekend. Een kritisch geluid van een denker.

  Ik sprak laatst met één van zijn landgenoten, waarbij ik mij de vrijheid heb veroorloofd haar te vragen, wat ze van hem vond. Ze vond hem maar niks, want tegen de EU en tegen het groene miljeu-fasjisme.

 5. Mag ik wat op ons land projecteren?
  Hadden wij maar een Vaclav Claus als minister president.
  Dan is er VOC mentaliteit, de jongens van de Witt.
  Hier hebben we alleen maar draaikonten en slampampers.

  Ik geef toe, dat ik ook niet politiek correct in mijn denken ben, maar de wijze van benadering door de “tegenstanders” van Vaclav Claus is meer Shakespeare style: A tale told by an idiot, full sound and fury, signifying nothing.

  R. Hartman (NI) [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Bonne Rook [5]: “Ik geef toe, dat ik ook niet politiek correct in mijn denken ben”
  Kun je dat ‘ook niet politiek correct’ even toelichten?
  Je schrijft het namelijk alsof je je daarvoor schaamt. Terwijl de politieke correctheid, door links zo gekoesterd, de bijl aan de wortel van onze welvaart is, geheel in overeenstemming met de leer van de Frankfurter Schule, die de vernietiging van de welvaart en de beschaving beoogt (maar voor zichzelf daar wel graag een uitzondering bij maakt, getuige de vlucht naar de US in de jaren 40, waarbij als dank diezelfde US ook maar even in de plannen werd opgenomen).

  Bonne Rook [9] reageerde op deze reactie.

 7. Toch wel aangenaam te constateren dat men zelfs hier voor sommige politici nog waardering kan opbrengen. T.a.v. van Vaclav Klaus eindelijk eens geen Pavlov-reactie, louter omdat het een politicus betreft.
  Ik heb veel respect voor deze man, en hoop werkelijk dat hij z’n rug recht zal houden, en niet voor lage intimidaties als hierboven zal bezwijken.

 8. De discussies die ik heb met ‘gelijken’ zijn zoveel intelligenter dat ik werkelijk niet begrijp hoe die gasten daar ook ooit maar iets zullen begrijpen; die Vaclav schijnt een uitzondering te zijn.

  De E.U. is een gedrocht. Ik ben wel voor een zekere Europese eenheid; maar niet zo formeel, want ik heb me altijd al Europeaan gevoeld, cultureel gezien.
  En dat is iets heel anders dan wat de E.U. zich voorstelt; ook al doen ze aan ‘cultuur’.
  Dus, ik maak een onderscheid tussen ‘De E.U.’ en een mens met Europese wortels.
  Ik zou willen dat de Europese mens zich zelf de moed toont om een anarchistischer wereldbeeld te verschaffen, wat inhoud; elke regering moet als doel hebben zichzelf irrelevant te maken omdat vrije mensen ‘Het Ding ‘ niet nodig hebben.

  Slaven kun je onderdrukken middels wetten; vrije mensen alleen met wapens …..
  Uiteindelijk moet men eens gaan inzien dat ‘autoriteit’ wel bestaat maar dat dit niet meteen ook Macht moet hebben. Autoriteit zou moeten betekenen ; kennis over iets; niet kennis IS macht.

 9. @R. Hartman (NI) [6]: @R. Hartman (NI) [6]:
  Beste Hartman, ik schaam me er niet voor dat ik in mijn denken niet politiek correct ben. Ook in mijn uitlatingen ben ik het nooit geweest. Politieke correctheid is voor mij je reinste hypocrisie. Minister Verhagen is daar het wandelende voorbeeld van. Ik heb met verschillende bewindslieden gecorrespondeerd, maar ik ben daar mee gestopt. Juist door die correctheid.
  Een Cohn-Bandiet is politiek onbeschoft en verdient een tuchtiging met de zweep. Zelfs in de omgang met andere mensen, gebruik je toch correcte taal.
  Vaclav Claus was het voorbeeld, hoe het kan en Bandiet hoe het niet moet.

 10. @Johan [10]: Dat zou zo maar kunnen. Hopen dat-ie geen Phaeton rijdt; Volkswagen liet de veiligheid van deze wagen wel zeer gemakkelijk in diskrediet brengen na het ‘ongeluk’ van Jörg Haider…

 11. Vaclav Klaus is een van de weinige fatsoenlijke politici die er op deze planeet rondloopt. De man verdient dan ook nu al een standbeeld.

  Het overgrote deel kun je rustig verrot brandhout noemen.
  Koon Bandiet is ook in geen 40 jaar veranderd, de smiecht. Die hadden ze in mei ’68 al van de barricades moeten aftrekken en levenslang moeten opsluiten. Zijn satanische karakter was toen al evident.

Comments are closed.