depressieHoe erg wordt de paniek, de depressie?

Op de Vrijspreker wordt al lang gewaarschuwd dat de overheden niet eeuwig kunnen doorgaan met geld maken uit dunne lucht. De kredietcrisis is de eerste grote schok die dat bewijst. Maar daarmee zijn al die fouten en betuttelingen van het verleden nog lang niet hersteld. Er komt nog veel meer.

Dat de kredietcrisis bezig is over te slaan op de economie zal iedereen nu ook wel door hebben. De vraag is alleen moeilijk te beantwoorden waar het precies toeslaat, wanneer en hoe erg.
 
Een Amerikaanse vriend stuurde een trendvoorspelling van Gerald Celente. Deze is stichter en president van CommodityOnline. Dit bedrijf is bekend voor juiste voorspellingen van trends. Celente heeft juist voorspeld de subprime crisis, de val van de dollar, de goudprijsontwikkeling, de val van de Berlijnse muur. Het is iemand die niet alleen onzin praat. Daarom kan het nuttig zijn om eens naar hem te luisteren, en daardoor misschien beter voorbereid zijn. Maar ook hij is natuurlijk niet alwetend of onfeilbaar.

In een recente publicatie en in een FOX NEWS programma verkondigt Celente dat er tegen 2012 in Amerika voedselrellen, belastingopstanden, werkloosheidsmarsen en onrust zullen zijn die het kopen van Sinterklaas- of Kerstcadeaus zullen verdringen.
Amerika zal een onderontwikkeld land worden, met een situatie erger dan in “de grote depressie”.

Er zullen grotere schulden, faillissementen en werkloosheid ontstaan. Er komt tekort aan energie en voedsel.
Als het inderdaad  in Amerika zo slecht gaat, krijgen we er hier beslist de nodige klappen van mee. (Zeker als we ook nog al die miljarden belastinggeld blijven besteden aan overbodige klimaatprojecten!)

Het lijkt wel verstandig om dit eens serieus te overwegen en te bedenken of en hoe we ons tegen de grootste ellende kunnen beschermen.

Zie “Revolution, food riots in America by 2012” 

14 REACTIES

 1. Amerika wilde een echte, fijne, gezellig ouderwetse en hypermoderne oorlog en nu heeft ze er één, vooral één met alles erop en eraan. Mij benieuwd wat de bondgenoten allemaal nog voor naweeën kunnen verwachten….Maaarrr, gelukkig wonen wij in NL, want NL is anders dan de rest van de wereld…NL kent geen naweeën….want NL is een bijzonder land. Hier kent men geen voedselrellen of volksoproer, hier zullen geen dalende huizenprijzen of inzakkende economie of stijgende werkeloosheid zijn…pfff, gelukkig maar dat wij in NL wonen en dat we een Balkenende, Rouvoets of een Bos hebben…dat zijn tenminste echte loodsmannen, jongens met spierballen en gezond verstand….In NL is alles anders, maar vooral beter…Gelukkig maar.

  Spy-Nose [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Spy-Nose [2]:

  Een Amerikaanse toerist vraagt een voorbijganger naar de betekenis van de kleuren van de Nederlandse vlag. “Dat heeft alles te maken met de belastingen,” krijgt hij te horen, “als we de aanslag in de bus krijgen worden we rood van woede en wanneer we het te betalen bedrag lezen trekken we wit weg om ons vervolgens blauw te betalen.”
  De Amerikaan antwoordt: “Bij ons is dat ongeveer het zelfde, alleen zien wij er nog sterretjes bij

  De Nederlander vergat er bij te vertellen dat we ook nog eens blauw en een groeiend aantal gele sterren zien….De geldkraan staat open… en mijn portemonnee lijkt wel lek…en NL is een bodemloze put geworden. 🙁 brrrrr..
  Spy-Nose [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Spy-Nose [4]:

  Vandaag ligt er een Europees voorstel op tafel. Een pak ambitieuze maatregelen moeten van Europa een energiezuinige, niet-vervuilende regio maken. De grote inspanningen moeten worden geleverd door het bedrijfsleven én door de overheid. Maar de kostprijs wordt afgewenteld op de burger. Gemiddeld 3 euro per persoon per week. Dus, gemiddeld 156 euro per persoon per jaar. Gemiddeld, dus waarschijnlijk betalen mensen mét een inkomen, en dat zijn er steeds minder, veel meer. Er wonen ongeveer 500 miljoen mensen in de EU. (via wikipedia) De nieuwe maatregelen zullen dus ongeveer 78 miljard euro kosten. …. http://www.chrisdemeyere.com/de-eerste-europese-belasting/

  Spy-Nose [6] reageerde op deze reactie.

 4. @IIS [5]:
  Ja, en dat zijn netto Euro’s. Bij een schijf van 52% is dat 300 Euro per persoon op jaarbasis.
  Elders schreef ik al, dat we mogen hopen, dat de aarde scheetsgewijs afkoelt, anders valt te vrezen, dat we nog veel meer waanzinbelasting over ons heen krijgen.

 5. Ha leuk! Straks op het eind van het jaar kunnen we weer allerlei voorspellingen voor het komende jaar hier neer plempen.
  Ik ben daar erg slecht in maar dat maakt niet uit 😉

  Dat er sociale onrust komt lijkt mij wel duidelijk. De mate waarin en op wat voor een termijn is natuurlijk de vraag.
  En revolutie en voedseloproeren??
  Je moet zelfs voorbereid zijn op totale anarchie.
  De kans is klein maar wat is beter;
  – op voorbereid zijn en dat er niets gebeurt(verspilde moeite en energie en je voelt je een beetje een dwaas) of;
  – er niet op voorbereid zijn en de totale chaos slaat toe????

 6. Ach, dat voorspellen van hem moet je ook met een jozo-zak zout nemen. Hij “voorspelde” de kredietcrisis in november 2007. Ja, zo kan ik het ook!
  En zijn voorspellingen voor 2008 bleken overigens allemaal overdreven. Hij stelde dat Thanksgiving 2008 “dramatisch” anders zou zijn. Is niet echt gebeurd ondanks inzakkende banken en ontslagen.

  Ook zou de Holliday Spending voor dit jaar in de US flink inzakken. Permanent! Oops … tot nu toe hebben de Amerikanen net als bij ons méér uitgegeven blijkt uit de eerste cijfers.

  En kijk eens hier:

  http://www.usatoday.com/tech/news/2005-12-14-trends-2006_x.htm

  Zijn voorspellingen uit 2005, voor 2006. Vooral erg vaag allemaal. Maar in zijn algemeenheid is daar niet veel van terecht gekomen.

  Zijn eerdere voorspellingen blijken ook boterzacht, net als zijn voorspellingen betreft de USSR-instorting. Vooral hijzelf beweerd dat hij dat voorspeld heeft.

  Ook beweert hij dit jaar (wederom) dat alles een groot complot is om een “new economic order” op te richten. Dat soort figuren moet je niet serieus nemen.

  Let wel, ik zeg niet dat de USA economie koek-en-ei is. Verre van dat, maar om dat te zien en te voorspellen dat olieprijzen en voedselprijzen weer omhoog gaan, de dollar weer omlaag en dat de economie nog even in het slop zal blijven, hoe je geen erg hoog IQ te hebben.

  Bud. [10] reageerde op deze reactie.

 7. Grootschalige onrust in de VS in het jaar 2012? Het is een voorspelling die ik graag uit zou zien komen. En dan het liefst ook in deze contreiën. Anarchie is een van de betere dingen die ons kan gebeuren.

  Maar ik zou hier toch een algemene alu-hoedjes-waarschuwing voor willen geven. Ten eerste al dat complotdenken waar Armin al op wijst. En ten tweede is het nu een kwestie van seconden voordat dit bericht opgepakt wordt door de idioten die het einde der tijden voorspellen aan de hand van een zogenaamde azteekse kalender. Iets waar hij waarschijnlijk ook op uit is aangezien er nogal wat geld omgaat in die branche van het ietsisme.

 8. Libertariers en IIS zijn eigenlijk erg blij met slecht nieuws.
  Het bevestigt hen in hun stellingen dat overheden slechts rampspoed kunnen brengen.
  Linksen waren en zijn ook vaak blij met slechte berichten, want dat bevestigt hun stellingen dat kapitalisme slechts tot rampspoed leidt.

  Mijn steentje: Ik weet van evangelieprediker Wilkerson, dat hij in 1974 n.a.v. visioenen ook allerlei rampspoed voor de VS heeft aangekondigd.
  Citaten:
  ‘Jaren van verwarring en jaren van wanhoop. Hoe spoedig is niet duidelijk, maar het is niet ver weg.
  De grootste economen ter wereld zullen er niet in slagen de verwarring te verklaren. Er zal zich een internationale crisissfeer ontwikkelen.
  Een schijnbare hoogconjunctuur zal aan de recessie voorafgaan, maar deze is van korte duur.’

  ‘Ik geloof dat we getuige zullen zijn van de ondergang van enige van de grootste en meest populaire maatschappijen van ons land.
  Ik zie enorme problemen ontstaan voor financieringsmaatschappijen.
  Veel mensen zullen niet in staat zijn hun zware verplichtingen aan de grote banken te voldoen en worden bijna de oorzaak van een chaos.’
  Uit ‘Het Visioen’, van David Wilkerson, 1974)

  ‘Een krappe geldmarkt zal een golf van onzekerheid en vrees in beweging brengen. Financieel welgestelden zullen geld in reserve houden.
  De regering van de VS zal buitensporige maatregelen treffenom de slechte economische ontwikkelingen het hoofd te bieden.
  Ik zie een vloed van bijna panische besluiten, genomen door verschillende regeringsinstanties.
  Maar deze overhaaste pogingen om de economie op te schroeven zullen een verkeerde uitwerking hebben.’

  ‘De autoindustrie zal zware klappen moeten incasseren.
  Voorraadlijsten zullen zich opstapelen en de verkopen zullen drastisch verminderen. Bijna alle economische indicaties zullen somber zijn. Eerst zal het plaatselijk zijn, maar uiteindelijk zal bijna de hele industrie getroffen worden.’

  ‘De goudprijzen vliegen omhoog, maar zij die in dit handelsartikel investeren in de hoop op zekerheid, zullen een tragische verrassing beleven. De prijs van goud zal astronomisch omhoog gaan, maar dat zal niet lang duren. Zilver zal ook een heel kostbar metaal worden en de prijs daarvan zal op hol slaan. De wisselende en onzekere waarde van goud en zilver zal kenmerkend zijn voor de economische chaos die de wereld in zijn greep heeft.’

  Allemaal geschreven in 1974, en nog maar een fractie van z’n andere verwachtingen, beschreven in ‘Het Visioen’.

  IIS [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Bud. [10]:

  Klopt voor wat mij betreft.
  Het zal een recessie of misschien zelfs wel depressie worden maar de kans grootschallige anarchie of zelfs oorlog kun je volgens mij uitdrukken in enkele procenten.
  Neemt niet weg dat je m.i. wel een aantal voorzorgsmaatregelen moet nemen.
  In het begin van dit jaar had ik een AEX van 470 voorspeld en werd door vele mensen in mijn omgeving als een negativist bestempeld.
  Wie had die 250 in het begin van het jaar nou voorspeld?????
  Dus de wonderen zijn (ook in negatieve zin) de wereld nog niet uit 😉

 10. Verder bestaat er een visioen dat George Washington ontvangen zou hebben.
  Het verkondigt hem 3 grote rampen die de USA zullen treffen.
  De eerste is de strijd tegen Engeland.
  De tweede is de burgeroorlog, die NA Washington plaatsvond.
  De derde lijkt een aanval van Europa, Afrika en Azie op Amerika. Dat grote ellende en verwoesting zal brengen. Maar het visioen verkondigde aan Washington dat daarna Amerika weer helemaal zou herrijzen, en niet meer ten onder zou gaan tot het einde der tijden. De boodschap was: 1 natie onder God.

 11. @beek [11]:

  Waarom nu weer blij met slecht nieuws? Goed nieuws hebben we de afgelopen jaren keer op keer gehoord en waar heeft al dat goede nieuws toegeleid? Slecht nieuws bevat misschien ook goed nieuws? Misschien lukt het om mensen weer eens met beide benen op aarde terug te laten keren, want veel, heel veel mensen weten niet eens meer wat de realiteit is, alles is tegenwoordig vanzelfsprekend en al het absurde geldsmijten moet kunnen…Slordig is men geworden en onverschillig, zelfs een oorlog merkt men niet meer op. Zou het dan niet goed zijn als zulks gedrag gecorrigeerd wordt. Alleen jammer dat de goede het met de kwade moet ontgelden, maar laten we maar hopen dat de klap niet te hard en de recessie (depressie?) niet te diep gaat.

  Niet dat ik denk dat je iets objectiever tegen zaken aankijkt, maar getoond verhaal is interessant genoeg om notie van te nemen.

Comments are closed.