Geen wonder  dat   Vanuatu, voorheen  Nieuwe Hebriden  genoemd,  steeds  meer buitenlanders aantrekt!

Zwart geld bestaat niet op Vanuatu,want de  inkomstenbelasting  bedraagt nul  en niemand heeft er dus enig belang bij,   inkomen  of vermogen te verbergen.

Tal   van buitenlanders zijn  werkzaam op Vanuatu  als  makelaar, hotelier, handelaar, winkelier of   waterski-instructeur, om slechts enkele  activiteiten op te sommen.

Het aankopen van een stuk land of huis  in Vanuatu is simpel  ; voor een bedrag  van  circa   300.000  euro heeft men al  grote lap grond   met een villa en  schitterende vergezichten over de  zee en de omringende eilanden.  Tevens zijn er   te kust en te keur huizen te huur tegen uiterst redelijke  prijzen.  Europese restaurants zijn er  in  overvloed, met het accent op de Franse keuken.

Engelsen, Fransen,Australiers ,  Nieuwzeelanders, Chinezen  en anderen  die Vanuatu eenmaal ontdekt hebben, zijn er niet meer weg te slaan, want   het land combineert    een  tropisch   klimaat  met een ontspannen   atmosfeer en een   lage criminaliteit.

Australie, Nieuw Zeeland en  een aantal andere eilanden in de Pacific  bevinden  zich op een afstand van slechts enkele vlieguren  en tegen betaling  van een luttel  bedrag  kan men  deze   landen bezoeken.

Emigratie naar Vanuatu is simpel  en een  groot bedrag is er niet voor nodig.

In    2006  wees een internationale poll      Vanutu’s inwoners aan als de gelukkigste  mensen ter wereld .

Het land  wordt    door  Australie, Nieuw  Zeeland, Japan,   de Verenigde  Staten  van Amerika en een aantal andere landen gekoesterd en is de gelukkige  ontvanger van grote bedragen aan ontwikkelingshulp, die er voor zorgt  dat alle zorgen van de inwoners   afgewenteld worden  op de belastingbetalers van grotere mogendheden.

Hugo van Reijen

22 REACTIES

 1. en is de gelukkige ontvanger van grote bedragen aan ontwikkelingshulp, die er voor zorgt dat alle zorgen van de inwoners afgewenteld worden op de belastingbetalers van grotere mogendheden.

  Totdat die gelden opdrogen … dan zal de aandacht zich op de allochtonen gaan richten …

  Moraal, zet je geld op een off-shore rekening 🙂

 2. Als ik het zo lees betaalt de buitenlandse belastingbetaler de belastingen voor de 0% betalers. Fijn voor de betrokkenen; dit verschilt naar mijn mening weinig met het hebben van een uitkering in NL. Als de plaatselijke bobo karakter heeft, stuurt hij alle subsidies retour aan Japan, Australie, etc.

 3. Algemene oproep! Betaal geen successierecht…!!! Indien u een aanslag/successierecht verwacht, maak dan meteen bezwaar en neem een advocaat in de arm. Reden: overheid en fiscus faciliteren rechtsongelijkheid. NIET die fundamentalistische schreeuwbek Fawaz Jneid dient ons algemeen nut, alle NIET-moslims(mensen zoals u en ik) doen dat.
  Het wordt tijd om in actie te komen en Wouter Bos en consorten onder druk te zetten, het gedonder van de fiscus loopt de spuigaten uit, bestanden niet opslaan, zelfs weggooien, nu weer die Jneid een voordeeltje gunnen, het gelazer moet afgelopen zijn.
  Ik heb m’n advocaat reeds ingelicht, ik krijg de aanslag nog, ik betaal NIETS. Wie volgt? Stuur ook steunmails naar http://www.pvv.nl
  Telegraafartikel via http://tinyurl.com/6gmly5
  Achtergrondinfo:
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=5726

  Klassiek Liberaal [6] reageerde op deze reactie.
  Maik [15] reageerde op deze reactie.

 4. @Maik [5]:

  De de “Godwin Nieuwe Stijl” treedt weer in werking.
  http://webwereld.nl/articles/52690/godwin-nieuwe-stijl.html

  “De Godwin Nieuwe Stijl: het maakt niet uit waarover het nieuwsitem gaat – Moslims en de islam worden er hoe dan ook met de haren bij gesleept. Weer eens wat anders dan de nazi’s.”

  Op zich is het prima om op te roepen geen belastingen te betalen, en zeker successierechten zijn een ergerlijke vorm van lijkenpikkerij door de staat.

  Deze oproep echter heeft *niets* te maken met het topic, en betreft ook geen oproep tegen deze belasting op zich, maar slechts een oproep tegen een beslissing tot vrijstelling die teruggedraaid moet worden.

 5. Het verhaaltje begon zo mooi! Ik kreeg al visioenen om een enkeltje naar dat aards paradijs te kopen.
  Helaas, het venijn zit in de staart van het verhaal. Ander aardvolk moet betalen voor dat ontspannen bestaan aldaar.
  Lijkt me ineens niet meer zo leuk om onder de palmen daar te gaan resideren. (diepe zucht!)

  hugo van reijen [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Freek [1]:
  Yep. Op die manier kan iedereen wel belastingen afschaffen. Zo kenden Engeland en Nederland in de negentiende eeuw ook zeer lage belastingen omdat ze het geld gewoon uit de koloniën weghaalden. De Arme Javaan betaalde dus eigenlijk de belasting om de Staat der Nederlanden te laten draaien.

  Belastingen afwentelen op anderen is leuk voor de eigen bevolking, maar het blijft diefstal.

  Er is dus maar één eerlijke manier om de lasten te verlagen en dat is het inkrimpen van de overheid

  Armin [18] reageerde op deze reactie.

 7. @Saartje [7]:
  Wie verhuizing naar gebieden die grote hoeveelheden ontwikkelingshulp of subsidies ontvangen uitsluit, kan meteen een streep halen door een groot aantal gebieden, waaronder:

  01.
  Nederlandse Antillen en Aruba.

  02.
  Alle overzeese Franse Departementen en kolonien

  03.
  De Falkland eilanden

  04.
  Paaseiland

  05.
  Praktisch alle kleine Griekse eilanden

  06.
  Alle landen in de Pacific

  07.
  afgelegen gebieden in Australie en Nieuw Zeeland

  In dat geval valt het aan te raden, eveneens geen:
  01.
  zwaar gesubsidieeerd intereiland transport per boot of per vliegtuig te gebruiken in Griekenland

  02.
  geen gebruik te maken van vliegtuigen tussen Karachi en het noorden van Pakistan

  03.
  niet vanuit Istanbul of Ankara te vliegen naar het oosten van Turkije

  hugo van reijen

  Klassiek Liberaal [12] reageerde op deze reactie.

 8. @hugo van reijen [10]:

  Ad 1:
  Nederland is nu feitelijk een kolonie van de Antillen. Op de Antillen kunnen ze de belastingen laag houden omdat Nederland wel weer betaalt als ze niet rondkomen.

  Ad 2: Overzeese departementen zijn net zo Frans als Bretagne of Parijs. De inwoners daar vallen onder hetzelfde belastingregime als in France Métropolitain.

  Hetzelfde geldt voor de Griekse eilanden t.o.v Griekenland en afgelegen delen van een bepaald land.

  Anno [13] reageerde op deze reactie.

 9. Nederland is nu feitelijk een kolonie van de Antillen. Op de Antillen kunnen ze de belastingen laag houden omdat Nederland wel weer betaalt als ze niet rondkomen.
  @Klassiek Liberaal [12]:

  juist en ze lachen zich rot !-:)

 10. De belastingtarieven in de Franse overzeese departementen en kolonien mogen dezelfde zijn, maar deze worden vergezeld door enorme subsidies die uit Parijs komen.
  Guyana is een soort postwisseleconomie. Zoals ieder tijdens een persoonlijk bezoek kan constateren, is de bevolking de gereincarneerde luiheid in persoon.
  De enige reden dat een eiland als Mayotte floreert, zijn eveneens de subsidies van de EU en uit Parijs.
  Een Grieks eiland zoals Kastellorizo leeft eveneens van subsidies van de EU en van Athene.
  De bootreis uit Rhodos naar Kastellorizo is geheel gratis in de laagste klasse en het vliegtarief wordt zwaar gesubsidieerd.
  hugo van reijen

  Klassiek Liberaal [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Maik [5]: Makkelijk hè, als anderen de hete kastanjes voor je uit het vuur(proberen te) halen, vind je ook niet “klassiek liberaal..???”
  Ik kon voor de info zo gauw geen juiste plek vinden, vandaar!
  Doe me svp een lol en bewaar de badinerende verhalen voor het huidige kabinet, wat ik probeer is een discussie op gang te brengen, belastingbetalers wakker te schudden en tot actie te bewegen.
  Ik word misselijk van dat lijdzame toekijken van veel inwoners van dit land, een land dat door dat lijdzame toekijken in mei 1940 binnen een week onder de voet werd gelopen.
  En nou ik toch bezig ben: lees de volgende pagina’s ook eens.
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7415
  Serieus verzoek aan de redactie een mailform te openen voor het zgn snelnieuws, tips, whatever.

  Klassiek Liberaal [16] reageerde op deze reactie.
  Armin [19] reageerde op deze reactie.

 12. BesteMaik [15]:,

  Als je hier een topic wilt plaatsen kun je volgens mij gewoon een ingezonden bericht sturen. Ik kan me voorstellen dat de eigenaren van deze blog wel kijken of een en ander niet in tegenspraak is met de libertarische boodschap.

  Verder is die actie waar jij ons op attendeerde volgens mij niet juist omdat het successierechten juist legitimeert. Deze actie keert zich namelijk niet tegen de successiebelasting zelf, maar tegen enkele vrijstellingen. Wat mij betreft worden die vrijstellingen niet opgeheven maar uitgebreid totdat *iedereen* is vrijgesteld van deze lijkenpikkerij.

  Verder gelden vrijheid van vereniging en vrijheid van meningsuitingen ook voor clubs die ons tegen de borst stuiten. De kreet “fascisme(*) is geen mening maar een misdaad” wordt juist gehanteerd door autoritaire figuren die anderen de mond willen snoeren. In een liberale maatschappij heeft een haatimam die vrijheid net zo goed als een nazi, een communist, een creationist, een 9/11 complotdenker of een nationalist.

  (*) Vul voor fascisme elk ander “isme” in wat je te binnen schiet

  Het vrije Volk bevat soms goede artikelen, maar een groot deel is in mijn ogen helaas anti-liberale en autoritaire collectivistische troep.

  Die enquete waarnaar je verwijst is zegt natuurlijk niets over hoe de Nederlandse bevolking er over denkt, maar alleen hoe het HVV publiek er over denkt, en het HVV publiek is (ook gezien de verkiezingsuitslagen en peilingen) absoluut niet representatief voor de bevolking.

  Je kunt je wel opwinden over de lijdzaamheid van de meerderheid van de bevolking, maar de meerderheid van de bevolking is het nu eenmaal niet eens met de bevindingen van HVV. Geldt ook voor andere stromingen, het libertarisme is helaas ook een nog kleinere stroming, en ook marxistische scherpslijperij als die van de IS kan niet op een meerderheid rekenen (gelukkig!!!)

  Radicale Marxisten jammeren zelfs over een “Vals klassenbewustzijn dat wordt gevoed door de kapitalistiese media” om te verklaren waarom hun sekte klein blijft. Hetzelfde idee heb ik bij de étatisten van bijvoorbeeld HVV die het feit dat de meerderheid niet met hen meegaat wijten aan de “linxe media”…

 13. @hugo van reijen [14]:
  “Guyana is een soort postwisseleconomie. Zoals ieder tijdens een persoonlijk bezoek kan constateren, is de bevolking de gereincarneerde luiheid in persoon.”

  Ik ben toevallig net een paar weken geleden in Frans Guyana geweest en ik kan je wat dat betreft gelijk geven. Vergeleken met buurland Suriname is de boel daar veel gelikter, maar zijn de mensen ook veel indolenter.

  In Suriname is alles veel minder goed geregeld, maar het barst er de laatste jaren van activiteit. Overal wordt gebouwd, er rijden meer auto’s rond en overal zie je kleine zelfstandige ondernemertjes in gaten in de markt springen. Velen zeggen dat dit onder andere te danken is aan het stopzetten van de ontwikkelingshulp uit Nederland en het langzaam opdrogen van de donaties die Surinaamse Nederlanders aan hun familieleden in Suriname doen.

 14. @Klassiek Liberaal [9]: Geheel eens, een derde vorm is door zaken te anexeren. Denk aan onze gasvoorraden. De staat verkoopt ze en vangt dit geld. Dat heet geen belasting, maar in realiteit is het dat natuurlijk wel. Immers, bij geen overheid zouden ‘wij’ dit geld zelf ontvangen.

 15. @Armin [19]:

  is er eigenlijk een PP die zegt:” 10% meer niet en de rest schaffen we gewoon af” ?
  in Denemarken was iemand die ineens giga scoorde met en anti belasting partij, de Denen gaan altijd wat verder dan Nederland.
  (bij ons werd Nekschot opgehaald door de politie, in Denemarken werd een politiek tekenaar een held)
  een land dat Paul de Leeuw als hero heeft en hoge belastingen ” goed vindt” is een land om voor gezien te houden.
  Suriname vond ik o.k. (2x geweest in 2004) .
  Het is wel aardig dat veel goedkope landen toevallig ook immer fraai weder hebben. (geen stook kosten)
  Het is net zoals met boodschappen doen je kunt naar Alberet Heijn (te duur) of de Aldi (prijs laag), toch gaan er mensen naar de Aldi met een AH tas voorals ze thuis uitpakken en de buren kijken.
  Als iedereen bij de staat werk direkt of indirekt en de rest steun trekt blijft alleen ”gezellig”over.(na het 2de bakje koffie de AH weekaanbiedings wijn en kasjoe noten van Lidl……….)
  In Parijs waren de supernarche’s de baas, de kruidenier was weg, toen begonnen Marokkanen kruidenierswinkelsdie en altijd open zijn en een ongekende *service hebben en ookgoedkoop zijn en nooit dichtgaan.
  Nu klagen die supermarche’s weer over oneerlijke concurrentie , maar als de staat FR die Marokkanen aanpakt wordt Frankrijk boos, ze hebben zich onmisbaar gemaakt want naast de kruideniers winkel kwam een neef met en reisbureautje en rijschool, voor weinig.
  Maar goed Parijs ken ik,ik woonde daar ooit 2 jaar, en Vanuata ken ik nog niet.

  *een kennis in Parijs dus was door de wijn en het bier heen , feestje, om 23:25 uur stond Achmed op de stoep met nieuwe voorraad en……… fers stokbroodmet fetta en warme daadels of zo, kijk, dan heb je het als kruidenier begrepen wat er van je verwacht wordt.

  hugo van reijen [22] reageerde op deze reactie.

 16. @Freek [1]:
  “Daar ga ik dus niet naartoe. Ik wil niet gedwongen mee betalen aan dat soort onzin, maar ook niet ongevraagd anderen verplichten dit te doen.”
  Kun je me uitleggen hoe je andere verplicht te betalen aan die onzin, door er te gaan wonen?
  De overheden van die anderen lijken me de dwang van die verplichting uit te oefenen en niet op het verzoek van de eiland bewoners.

  Als je in europa boer wordt, profiteer je ook van verplichte bijdragen van anderen, betekent het dat je geen boer kunt worden, zonder die anderen te verplichten? Ik denk van niet. Volgens mij ben je pas verantwoordelijk als je morele argumenten gebruikt om subsidie te eisen.

Comments are closed.