- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Vanuatu, NUL PROCENT INKOMSTENBELASTING

Geen wonder  dat   Vanuatu, voorheen  Nieuwe Hebriden  genoemd,  steeds  meer buitenlanders aantrekt!

Zwart geld bestaat niet op Vanuatu,want de  inkomstenbelasting  bedraagt nul  en niemand heeft er dus enig belang bij,   inkomen  of vermogen te verbergen.

Tal   van buitenlanders zijn  werkzaam op Vanuatu  als  makelaar, hotelier, handelaar, winkelier of   waterski-instructeur, om slechts enkele  activiteiten op te sommen.

Het aankopen van een stuk land of huis  in Vanuatu is simpel  ; voor een bedrag  van  circa   300.000  euro heeft men al  grote lap grond   met een villa en  schitterende vergezichten over de  zee en de omringende eilanden.  Tevens zijn er   te kust en te keur huizen te huur tegen uiterst redelijke  prijzen.  Europese restaurants zijn er  in  overvloed, met het accent op de Franse keuken.

Engelsen, Fransen,Australiers ,  Nieuwzeelanders, Chinezen  en anderen  die Vanuatu eenmaal ontdekt hebben, zijn er niet meer weg te slaan, want   het land combineert    een  tropisch   klimaat  met een ontspannen   atmosfeer en een   lage criminaliteit.

Australie, Nieuw Zeeland en  een aantal andere eilanden in de Pacific  bevinden  zich op een afstand van slechts enkele vlieguren  en tegen betaling  van een luttel  bedrag  kan men  deze   landen bezoeken.

Emigratie naar Vanuatu is simpel  en een  groot bedrag is er niet voor nodig.

In    2006  wees een internationale poll      Vanutu’s inwoners aan als de gelukkigste  mensen ter wereld .

Het land  wordt    door  Australie, Nieuw  Zeeland, Japan,   de Verenigde  Staten  van Amerika en een aantal andere landen gekoesterd en is de gelukkige  ontvanger van grote bedragen aan ontwikkelingshulp, die er voor zorgt  dat alle zorgen van de inwoners   afgewenteld worden  op de belastingbetalers van grotere mogendheden.

Hugo van Reijen