In de nieuwsbrief van de regering staat dat ze nu plotsklaps ontdekken dat de samenwerking met onze buurlanden verbeterd moet worden.  En dat terwijl ze al jaren bezig zijn met de Nederlandse soevereiniteit te grabbel te gooien voor landen ver weg als Bulgarije en Roemenië en al een beetje aan Turkije. 
 


En dan spelen ze ook nog eens een onfatsoenlijke rol ten opzichte van die landen. Eerst worden ze gelijmd om toch in de EU te komen want dan gaan de grenzen voor hen open. Maar als het zover is, proberen ze weer langs allerlei slinkse wegen die grenzen weer dicht te gooien. Correct hoor! Om respect voor te hebben!

Maar ja, we maken weer een “Taskforce” en alles sal reg kom!
——————————————-

Hier het betreffende hoofdstuk uit de Nieuwsbrief:

Samenwerking met buurlanden verbeteren  Nieuwsbericht | 10-12-2008

Het kabinet vindt een extra inspanning nodig om de grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland en België te verbeteren. Minister Ter Horst en staatssecretaris Timmermans krijgen de regie.

Het kabinet reageert hiermee op een advies van de Raad voor het Openbaar Bestuur.

Voor elke regio wordt een top 3 van knelpunten opgesteld die de regio niet zelf kan oplossen. Minister Ter Horst (BZK) en staatssecretaris Timmermans (BZ) bespreken deze in 2009 met de buurlanden.

Experimenten

Het kabinet geeft ruimte aan regio’s voor experimenten om de keuzevrijheid van hun burgers te bevorderen voor opleiding, werk of zorg.

Taskforce

Er komt een Taskforce om oplossingen te vinden. De voorzitter kan als ‘grensmakelaar’ optreden. De Taskforce wordt vooralsnog voor één jaar ingesteld.

1 REACTIE

  1. De volgende stap is logischerwijs een aanvraag van de regering tot subsidie voor regionale steun bij de Europese Commissie.
    Waar hebben “we” anders “Europa” voor “nodig”?

    Kennelijk lopen de betrekkingen met onze buurlanden ook al via “Brussel”.

    Elke ochtend zo’n bericht en je hoeft je kotspakkie nooit meer uit te trekken. 8)

Comments are closed.