terrorism2Deze vraag moet u beantwoorden als u naar Amerika wilt. Net als onder andere de vragen:  Bent u schuldig aan genocide? Bent u drugsverslaafde?

Als u op een van die vragen, üiteraard eerlijk,  “JA” antwoordt, komt u Amerika niet binnen!
 
Dit dus om u de nodeloze moeite van het proberen te besparen.

Maar het is ook veiliger, want terroristen en dergelijke komen nu natuurlijk het land helemaal niet meer in!!

NOS bericht

Nederlanders die zonder visum naar de VS willen reizen, moeten vanaf vandaag vooraf toestemming vragen via internet. Het is een extra veiligheidsmaatregel van de Verenigde Staten.

Tot nu toe moest in het vliegtuig een kaart worden ingevuld, vanaf nu moeten reizigers uiterlijk 72 uur van tevoren een lijst invullen op www.cbp.gov/esta.

Ze moeten onder meer aangeven op welk adres ze verblijven, of ze schuldig zijn aan genocide of terrorisme en of ze een drugsverslaving hebben.

De regel geldt voor de meeste landen in West-Europa, Australië, Brunei, Singapore, Nieuw-Zeeland en Japan.

32 REACTIES

 1. Wanneer ik gediend heb in Afghanistan en daar een paar burgers heb vermoord mag ik dan wel Amerika in?

 2. Wat is de definitie voor een terrorist, voor mij zijn alle ,,Leiders” terroristen, zij zijn het die oorlogen bedenken en legers creëren en met belastinggeld smijten. Zou Balkenende ook zo’n formulier in moeten vullen?

 3. Die Amerikanen zijn nog gekker dan een deur. Achter elk figuur zien ze een terrorist terwijl de grootste misdadiger in een heel erg groot wit huis woont.

 4. De vijandigheid van de US Immigration jegens bezoekers wordt steeds erger. Ik kom er van tijd tot tijd maar krijg er steeds minder zin in. Het invullen van een ‘Visa Waiver Program’ formulier aan boord van een vliegtuig gaf tenminste nog wat afleiding. Naast dit soort formulieren heb je ook nog de harassment op luchthavens want men wil je vingerafdrukken en mug shot. Uiteraard houdt dit de echte boeven gegarandeerd weg (maar niet heus). Vreemd genoeg zijn Amerikanen die Europa bezoeken niet onderworpen aan vergelijkbare maatregelen. Het is allemaal niet erg libertarisch maar soms moet je praktisch zijn, zoals in Brazilie.

 5. In realiteit zijn die Amerikanen heel slim. Het zou namelijk nuttig zijn om de achtergrond hiervan te bekijken. Allereerst is het niet zo dat als je ‘ja’ antwoord, je er niet inkomt. Nee, dan moet je een visum hebben.

  Maar de achtergrond is natuurlijk niet dat ze verwachten dat jij als crimineel etc dit eerlijk invult. De achtergrond is dat ALS ze ontdekken dat jij het verkeerd hebt ingevuld, ze je direct kunnen uitzetten en jij GEEN beroep kunt doen op vermeende rechten.

  Heel anders dan bij ons,w aar een oorlogsmisdadiger kan liegen, het land kan binnenkomen en daarna er een hele lange dure juridische procedure nodig is om hem uit te zetten. Een procedure die soms ook nog eens faalt, waardoor de persoon mag blijven.

  Dat staat overigens ook gewoon op het formulier, vlak voor dat je het ondertekent. Maar goed, ik kan me voorstellen dat de meesten dat niet meer lezen 🙂

 6. Weet je wat nou zo vreselijk fijn is………………Ik wil helemaal never nooit niet naar Amerika ;)) Dat zouden meer mensen niet moeten willen. Overigens zou de EU op basis van omgekeerde evenredigheid dezelfde voorwaarden moeten stellen aan Amerikanen die hierheen willen komen. Wie denken ze eigenlijk te zijn??

  Armin [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Rick Vogelschrik [7]: Eh, Amerikanen? Beetje raar, dat wij libertariers, aanhangers van zelfbeschikingsrecht hoe vreemd dat ook mag uitpakken, dit bekritiseren. Als een gemeenschap rare eisen wil stellen aan binnenkomers, wat is daar mis mee? Jij HOEFT niet naar de VS? Als je echter wilt, heb je je aan HUN regels te houden.
  Vinden wij moreel superieure Europeanen raar, want ook al beschuldigen wij (vaak wel terrecht) de Amerikanen ervan hun moraal op de hele wereld te willen opleggen, wij doen precies hetzelfde. Het is dat wij te laf en te zwak zijn als Europa om meer te doen dan een beschuldigend vingertje, maar reken er maar op dat wij dat anders ook deden.

  Overigens zoals hierboven uitgelegd, is dit formuliertje er voor een hele goede juridische reden. Hoeveel criminele asielzoekers en andere immigranten hebben wij denk jij? En hoeveel kunnen wij uitzetten op basis van onze wetgeving als we dat zouden willen? Is dat nu een nadeel of voordeel?

  IIS [11] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 8. Laat ik nu gedacht hebben dat Amerika altijd wel een genocide pleger kon gebruiken?

 9. @Armin [9]:

  Kritisch blijven kijken doen libertariers dat niet dan? Amerika is altijd al het grote voorbeeld geweest voor de EU, vandaar misschien? Maar goed, Amerikanen kunnen doen wat ze willen en zolang ze mensen niet dwingen die kant op te komen is er misschien niets aan de hand…Maar als het allemaal niet zo erg is, waarom gaat men dan niet gelijk voor een chip? Dat maakt reizen en het binnenkomen en verlaten van een land een stuk eenvoudiger. Wel raar dat men zich hier verzet tegen dat soort zaken; vingerafdrukken en irisscan enz. En daar slaafs alles laat registreren?

  Zolang Amerika mensen als potentiele kriminelen behandeld zien ze mij daar in ieder geval niet weer. Ik denk dat men daar het kind met het badwater weggooit, in crisis tijden als deze lijkt me dat iedere klant die geld in het laatje brengt welkom en die moet men niet wegjagen.
  Armin [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Armin [9]:
  “Als een gemeenschap rare eisen wil stellen aan binnenkomers, wat is daar mis mee?”

  Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee.
  De kloe zit hem in het begrip “gemeenschap” Dat betekent 100 % van de betreffende groep. Nul uitgezonderd.

  Immers ik wordt door “de Amerikanen” nu aan die procedures onderworpen, terwijl mijn AMERIKAANSE familie die mij uitnodigt om naar hen toe te komen het daar niet mee eens is.

  Dit is net zo’n misbruik van het woord gemeenschap als: “Het belang van de gemeenschap gaat boven het belang van Armin”

  Armin [13] reageerde op deze reactie.

 11. @Hub Jongen [12]: De kloe zit hem in het begrip “gemeenschap” Dat betekent 100 % van de betreffende groep. Nul uitgezonderd.

  Onzin, er is geen enkele gemeenschap waar 100%, nul uitgezonderd, het eens zijn met alles. Of ze nu libertarisch-achtig van aard zijn (VVE’s) of staten.

  Dat hierdoor die fundamenteel oneens-zijnde personen treft is onvermijdelijk. Ook in een libertarische samenleving zal dat gebeuren (tenzij je besluit je eigen huis niet meer uit te gaan en zelfvoorzienend alles in een kas daar kweekt).

  Hub Jongen [22] reageerde op deze reactie.

 12. @IIS [11]: Amerika is altijd al het grote voorbeeld geweest voor de EU, vandaar misschien?

  Jammer dat ze hun handelspolitiek en grondwet niet als voorbeeld nemen …;-(

  Maar goed, dat is een ander verhaal. Heb je mijn post gelezen over waarom, men deze vragen stelt? Er staat overigens nergens dat je iets bent. Ze vragen OF, zodat ALS blijkt dat jij wel crimineel bent/was, ze je kunnen uitzetten.
  Iets dat bij ons gekke-henkie landen niet kan. Wij MOETEN ze dan OP ONZE KOSTEN laten procederen en soms zelfs laten blijven. Wie is er dan gek?

  En slaafs registreren. Je hoeft dus niet te gaan … Het is een KEUZE. Precies wat vrijheid inhoud.

 13. Wel komische vragen voor een land dat de Indianen bijna volledig heeft uitgeroeid, waar bijna de helft van de bevolking aan kalmeringsmiddelen, antidepressiva en slaapmiddelen zit en dat zonder enig bewijs in 2003 een oorlog begon en daarmee miljoenen Iraki’s tot op de dag van vandaag terroriseert. Gevalletje van klassieke Freudiaanse projectie.

  IIS [16] reageerde op deze reactie.

 14. Een zekere van Jan van Schaffelaar sprong ooit van een toren waar hij de geschiedenis boekjes mee haalde.
  In NY sprongen veel mensen ook van een ,noem het hoge toren tegen wil en dank.
  De keuze was of levend verbranden ,of springen ,geen moeilijke keuze denk ik .
  In dit klote land heeft nog nooit iemand moeten springen , wel vol kritiek op die landen waar het wel gebeurde.
  Ik als Nederlander opgegroeid in een tijd dat we ach en wee riepen over Duitsers [ moffen ] gevolgd door de Russen ,en tot mijn grootte verbazing de Israëliërs als hekkensluiter, de laatste om de vrede mensen,tevreden te houden !!

  beek [18] reageerde op deze reactie.

 15. @Bas [17]:

  En de grootste hit in die tijd was:
  ‘It’s raining man’.
  Ik heb zelden afschuwlijker beelden gezien, als die van die wanhopigen, die wisten dat zij te pletter zouden slaan.
  DAT brandt nog steeds op mijn netvlies. Dat vreselijke drama.

  Bas [20] reageerde op deze reactie.

 16. Mogen de Amerikanen alstublieft?

  Jij beslist toch ook zelf op welke voorwaarden je iemand al dan niet in je huis toelaat?
  Dat mag een soevereine staat dus ook gewoon doen.

  Dat ze onder andere West-Europa niet zo vertrouwen zou ons wakker moeten schudden. Blijkbaar komen daar tegenwoordig terroristen en ander gespuis vandaan. Vind je dat gek?

  En, als de hele procedure je niet aanstaat ga je toch lekker niet naar Amerika?
  Niemand die jou dat verplicht…

  Toon

 17. @beek [18]:

  het was voor sommige NEDERLANDERS een feest voor het oog.
  Net als elk ander bloedbad in naam van de vrede mensen.
  Het maakt ze op een lijst van IQ levels beneden de middelmaat.
  Wat gelovigen onderling gemeen hebben.
  En onze regering het lachertje van Europa maakt ,[ na het Vaticaan ]

  beek [21] reageerde op deze reactie.

 18. @Bas [20]:

  R a a d s e l s.
  Is Bas een orakel of zo?
  Hier is werkelijk geen touw aan vast te knopen, tenzij men ‘diepere’ gedachten zelf dient te gaan invullen, waarna Bas met de eer gaat strijken?

 19. Dit soort gedoe, maar dan met name ook het recht dat US Customs heeft om je laptop te onderzoeken, is de reden dat we een nieuw ondersteunend bureau voor noord-Amerika in Canada aan het opzetten zijn en niet de US. Bad luck for them.

  De keuze voor Canada scheelt al met al een hoop gezeik, alleen zie je nu wel dat de Amerikanen de Canadezen aan het bekritiseren zijn over het gebrek aan veiligheidsmaatregelen. Daar zijn Canadezen niet geheel ongevoelig voor helaas.

  Voor de rest is de meest recente maatregel niet zo heel erg schokkend. Is hetzelfde als die Visa Waiver inderdaad, alleen doe je het nu vooraf en online. Die controles van jezelf, bagage en laptop zijn veel vervelender vind ik persoonlijk.

 20. nee, ik niet. Maar wel alle marokkanen. Elke marokkaan is een terrorist

 21. Hmmn wat moet ik er van zeggen?
  Eigenlijk is het te idioot voor woorden.
  Maar hier in NL hebben we het andere uiterste. Hier halen we namelijk baardterroristen binnen en geven ze ook nog maar meteen een uitkering zonder er iets voor terug te vragen.
  En je geeft ze vervolgens hun eigen Gaza binnen de NL grenzen;
  http://www.depers.nl/binnenland/276096/Marcouch-wil-graag-superstadsdeel.html
  Het landjepik van onze moslimvrinden is inmiddels begonnen.

  Wie is hier nou eigenlijk het gekste?

  IIS [26] reageerde op deze reactie.

 22. @GB [25]:

  Misschien/heel zeker, zouden de haatbaarden het land niet mogen betreden als we niet zo verdomd afhankelijk waren geweest van de sjeiks. Ik denk dat dan het hele zaakje reeds was afgemaakt met heerlijk hemelgrote, hete paddestoelen ….
  Ze zullen eerdaags allemaal maar eens blijven zitten met waardeloos geworden dollars…misschien gaan dan de klapperpistooltjes af?….op de valreep; Bush the button, please!

  IIS [27] reageerde op deze reactie.

 23. En ik blijf erbij; laten ze iedereen maar chippen….Maar dan wel met een intelligente chip, één die kan registreren hoe vaak u buiten de deur neukt, hoeveel u zuipt, dat u te veel bij een fastfoodketen vreet of ziet waar u te hard hebt gereden, één die vertelt dat u in de kroeg hebt gerookt of… of dat het schaamhaar van uw kinderen te lang is….Onthoud in alles en iedereen schuilt een potentieel gevaar.

  Bijv. u bent op vakantie in Valkenburg toevallig drinkt u daar een kop koffie met een mooie dame die een broer heeft die woonachtig is in een straat met honderd meter verderop iemand die ooit een bezoek bracht aan Saoedi-Arabië dan zou u zomaar een staatsvijand kunnen zijn…En zo´n lekker klein lijp ding registreert dat allemaal…Prachtig toch!?
  IIS [29] reageerde op deze reactie.

 24. @IIS [28]:

  Een vingerafdruk, irisscan, DNA o.i. is totaal overbodig…Chip registreert; u was op plaats X waar Y werd vermoord dan zou u meneer Z (u) de moordenaar kunnen zijn…U kan niet bewijzen dat er nog meer mensen op dezelfde plek zijn geweest dan wordt u toch wel heel verdacht en sluit men u uit voorzorg op…..mooi toch!? Geen gerechercheer meer, geen lastige bewijzen zoeken, geen onschuldigen in de bak….Ik word toch wel heel enthousiast over het chippen….ik gloei ervan. Was het teken van de beest ook niet handig om handel te kunnen drijven? Te gek toch!? Ik sta vooraan in de rij om me te laten chippen…. Business is business..

 25. Aan de regels houden van de Amerikanen????

  Zijn jullie vergeten wat ze met de oorspronkelijke bewoners van Amerika hebben gedaan? Hebben die klootzakken zich toen aan de regels gehouden na massamoord om land in te pikken?

  Amerikanen van nu zijn niet eens de rechtmatige eigenaars van dat land.

Comments are closed.