terrorism2Deze vraag moet u beantwoorden als u naar Amerika wilt. Net als onder andere de vragen:  Bent u schuldig aan genocide? Bent u drugsverslaafde?

Als u op een van die vragen, üiteraard eerlijk,  “JA” antwoordt, komt u Amerika niet binnen!
 
Dit dus om u de nodeloze moeite van het proberen te besparen.

Maar het is ook veiliger, want terroristen en dergelijke komen nu natuurlijk het land helemaal niet meer in!!

NOS bericht

Nederlanders die zonder visum naar de VS willen reizen, moeten vanaf vandaag vooraf toestemming vragen via internet. Het is een extra veiligheidsmaatregel van de Verenigde Staten.

Tot nu toe moest in het vliegtuig een kaart worden ingevuld, vanaf nu moeten reizigers uiterlijk 72 uur van tevoren een lijst invullen op www.cbp.gov/esta.

Ze moeten onder meer aangeven op welk adres ze verblijven, of ze schuldig zijn aan genocide of terrorisme en of ze een drugsverslaving hebben.

De regel geldt voor de meeste landen in West-Europa, Australië, Brunei, Singapore, Nieuw-Zeeland en Japan.

32 REACTIES

  1. Het enige verschil met vroeger is dat je voor 12 januari het groene formuliertje in het vliegtuig moest invullen en dat de immigration officer bij binnenkomst beoordeelde of je het land in mocht. Was de beslissing negatief, dan kon je weer retour. dan had je voor jan l*l die vliegreis gemaakt. Nu vul je dat groene formulier tuis achter je PC in, en als de beslissing negatief is hoef je niet meer een vliegreis te maken. Ook de rijen bij de immigration zullen korter worden; Er hoeft immers geen beslissing meer genomen te worden. Bovendien is de toestemming twee jaar geldig.

    Hoewel ik in principe voor een wereld zonder grenzen ben vind ik het dus eigenlijk wel een stukje service. Wil je helemaal geen gedonder aan de grens hebben kun je ook een visum aanvragen bij het consulaat. Deze is tien jaar geldig, en je hebt bovendien het recht om tegen beslissingen van de Immigration Officers in beroep te gaan. Bij een Visa waiver doe je afstand van dat recht.

  2. Wat een high tech oplossing he, het internet. Super effectieve aanpak. Nu komen alleen nog liegende terroristen Amerika binnen, das pas erg.

Comments are closed.