google-stonesEne AlexWissner-Gross heeft volgens de NOS uitgevonden dat twee keer Googlen genereert evenveel CO2 als het koken van water in een waterkoker. En er zijn nog veel mensen die geloven dat daardoor de aarde warmer wordt.
 
Hebben ze dan ook meegerekend dat elke keer als je Googled, je centrale verwarming of kachel een pietsje minder verbruikt? En dat die balans misschien net positief omslaat voor het Googlen?

Goed dat de NOS ons beschermd tegen de aarde-opwarming. Maar als dit verhaal bij Jacqueline Cramer terecht komt, wordt binnenkort het Googlen gerantsoeneerd. Iedereen krijgt dan Google-Rechten. Die worden dan verhandelbaar, waardoor je meer rechten kunt kopen van mensen die er minder nodig hebben.

NOS:

Twee zoekopdrachten in Google genereren net zoveel koolstofdioxide als het koken van water in een waterkoker.    Dat beweert de Amerikaanse wetenschapper Alex Wissner-Gross. BBC dat het googlen van een woord of zin op een computer ongeveer 7 gram CO2 kost. 
Google weerspreekt dat echter en zegt dat een zoekopdracht maar 0,2 gram CO2 produceert.
‘Heel veel waterkokers’
Volgens Google zijn de onderzoeksresultaten van Wissner-Gross veel te hoog, maar zet het bedrijf zich desalniettemin in om de uitstoot van CO2 door computers nog voor het jaar 2010 te halveren.
“Dat bespaart 54 miljoen ton CO2. Dat zijn heel veel waterkokers”, aldus Google.

Hij vertelde de 

Extra energie
Volgens de onderzoeker wordt die energie zowel op de computer van degene die googlet verbruikt, als op de grote data centers van Google over de hele wereld. 

Wissner-Gross: “Als je erg snelle en goede resultaten wilt, dan heb je daar extra energie voor nodig”. 

Een Amerikaans onderzoeksbureau maakte onlangs bekend dat computers zorgen voor twee procent van de energieuitstoot in de wereld.

13 REACTIES

 1. IQ hoeveelheid is een term die ooit in de Amerikaanse burgeroorlog z,n ontstaan had.
  Een tekort aan leidinggevende mensen om jezelf af te laten slachten door een vijand was de oorzaak om op zoek te gaan naar de juiste idioten om dit proces te leiden .
  Problemen te over ,maar al snel vond men uit dat er mensen zijn die denken en geloven dat zij uitverkoren zijn om dit proces te begeleiden .
  Wat een prachtig bloedbad tot gevolg had wat wij WO 1 noemen.
  Schitterend wat daar gebeurde als bewijs hoe knap wij zijn.
  Uit het kamp van de verliezer trad een overlevende naar voren die al was hij KORPORAAL de nodige IQ levels had om het dunnetjes over te doen ,met het bekende resultaat.
  Vandaag aan de dag nemen de achtergestelden in de IQ wereld het voortouw.
  CO2 uitstoot is de motor.
  Ik begrijp steeds meer waarom mensen hopen op een paradijs in de hemel ,onmogelijk op aarde.

 2. Binnenkort krijg je een premie als je extra CO2 de lucht inblaast.
  Op Zapruder staat een stukje wat uitwijst dat 2008 wel een heel laag co2 cijfer geeft.

  Overigens:
  Mijn eerste vooruitzicht van 2009 opgegeven in de reacties is uitgekomen.
  De Russen gaan hun pijpleiding in Oekraine zelf bewaken. Weliswaar niet met tanks die binnenrollen, maar toch!
  Met waarnemers die gaan voorkomen dat Oekraine illegaal gas aftapt.

  Nu zal de rekening aan Rusland ook wel snel voldaan worden.

 3. Inderdaad, als de CO2 vermindering die we nu al hebben bereikt met z’n allen, een “Global Heating” kan doen omslaan in zo’n vorst winter periode zoals we net gehad hebben. Zullen we wel gauw betaald worden om extra CO2 uit te stoten…… (grapjuhh)

 4. Vandaag zag ik het jeugdjournaal voorbij flitsen met de nodige CO2 propaganda. Het ging om ijsbeelden ergens in China die tegenwoordig maar een maand te zien zouden zijn, vanwege de opwarming van de aarde. Daarna kwam het bekende riedeltje van een krimpende noordpool uiteraard weer voorbij, wat uiteraard bewezen onzin is. Hoe kunnen ze dit soort belachelijke propaganda volhouden als alle feiten ze zo tegenspreken. Alleen dit feit al, zou het failliet van de mainstream media moeten aangeven in dit land. Kameraad Stalin zou jaloers geweest zijn op onze propagandamachine.

 5. Als men (overheden en de door hun gesubsidieerde onderzoeksbureau’s) nu eens alle energie zou steken in het publiceren van de waarheid omtrent die Global Warming Shit, dan kunnen we dat punt afvinken en verder gaan met zaken die wel belangrijk zijn in de wereld.

  Bent u allemaal ook zo moe geworden van al die CO2 bla-bla?

 6. @Rob [7]:
  “…MIJN COMMENTAAR VERWIJDERD…”

  Normaal wordt op de Vrijspreker niets verwijderd. Soms komt het voor dat iemand beledigende of nietszeggende schuttingtaal gebruikt die soms, meestal op verzoek van andere lezers wel wordt verwijderd.
  Zelf heb ik het laatste halve jaar daarom 2 domme niet nette kreten verwijderd.
  Stuur mij maar ( hub@vrijspreker.nl ) wat er precies van je is verwijderd en ik zal een onderzoek doen)
  Ik zou niet graag hebben dat er iets waardevols voor onze bezoekers verloren gaat.

  rob [13] reageerde op deze reactie.
  Rob [13] reageerde op deze reactie.

 7. @IIS [6]:
  Catch the momentum. Puppy heeft meer verstand in zijn achterste dan de hele CO2-kerk in al zijn schedels bij elkaar.
  Het kan raar lopen in de evolutie.

 8. De onderzoekers vergeten doodleuk (of opzettelijk) te vermelden, dat het random zoeken naar informatie op internet, ZONDER een searchengine nog veel meer energie verbruikt.

  Maar goed, deze kanttekening is alleen voor mensen met verstand.

  poeh poeh 5 hele seconden moeten nadenken voordat de stelling onderuit is.

  Spy-Nose [12] reageerde op deze reactie.

 9. @Roy [11]:
  Maar begrijp je dan niet, dat die onderzoekers ueberhaupt niet willen, dat jij iets opzoekt. Waarom zou jij meer mogen weten dan zij? Foei!

 10. @Hub Jongen [9]: Net geprobeerd dus. Zie (13). Alleen is het commentaar niet doorgekomen. Krijg de melding: THIS COMMENT HAS BEEN DELETED BY WP HASHCASH. Blijkbaar heeft dat anti-spam programma een “eigen” leven. Dat ik nu wel een melding doorkrijg is, omdat ik een andere “speciale” computer gebruik. Een beetje omslachtig…

Comments are closed.