weltenbernardBernard Welten is politie corpschef van Amsterdam. Hij heeft een Nieuwjaarsrede gehouden en daarin bekend dat de politie haar taak niet meer aankan. Wat overigens voor de meeste burgers geen nieuws is. Maar wat dan nu?
 
Welten vertelt dat er ALLEEN IN AMSTERDAM al 1700 veroordeelde criminelen vrij rondlopen die in de cel zouden moeten zitten.
De politie kan ze niet vinden.
En dat met al die passen, identiteitsbewijzen, registraties, burgerservicenummers, camera’s, vergunningen, en noem maar op.

Ten einde raad roept Bernard nu maar de burgers op om die lieden op te sporen.

En wie weet hoeveel belastinggeld er wordt neergeteld voor de politie en de bijkomende registratie- en justitie- en uitkeringsdiensten?

Moeten we wat recht en veiligheid betreft Nederland maar afschrijven?

16 REACTIES

 1. De politie werkt zoals elk overheids-orgaan. Dat betekent dus datmen moet zorgen dat het slecht gaat, want dat is de manier om extra geld binnen te krijgen.

  Stel, Welten had gezegd: “Dankzij meer efficiency, betere opleidingen en beter materieel is de criminaliteit fors gedaald, en de veiligheid behoorlijk toegenomen. Wij verwachten dat die trend zich doorzet.”

  Hoeveel kans zou hij dan nog hebben op extra centjes (lees: omzet) vanuit Den Haag?

  De politie leeft bij gratie van de criminaliteit. Dus zal men altijd zorgen dat er voldoende criminaliteit is. Zo niet, dan zorgt men wel weer voor een nieuw probleem, waarvoor vervolgens de politie nodig is….

  GB [3] reageerde op deze reactie.

 2. Zo lang de politie niet actief boeven oppakt en opsluit, maar burgers treitert met allerlei onzinboetes, zal ik niet helpen. Al is ‘public enemy nr 1’ mijn buurman. Zoals hierboven al aangegeven (je vergeet nog de kenteken-scanners bij de afritten van de snelweg), ze hebben meer middelen tot hun beschikking dan destijds de Stasi in de DDR. Met dat verschil dat er in de DDR weinig misdaad was dankzij alle Volks- en andere polizei.

  Hebben wij het al over de riante bonusen en toeslagen gehad die Welten (niet als enige) krijgt? Voor welke prestatie eigenlijk? Ik doe een gok: lidmaatschap van de Pvda.
  Eric [9] reageerde op deze reactie.

 3. @Kim Winkelaar [1]:

  Je slaat de spijker op de kop. Oplossen van het probleem betekent overbodig maken van je eigen baantje.
  Resultaten behalen loont eenvoudigweg niet.

 4. @Hugo J. van Reijen [4]: Kunnen we dat niet beter omdraaien?

  Ik hoor steeds verhalen over een halve woestijn vol zonnepanelen die de energie-behoefte van de wereld kan invullen.

  1+1+1=3. Dus: we kopen een stuk woestijn in Marokko. We geven wat Nederlandse bedrijven de opdracht daar een zonneenergie-centrale te bouwen. En de werknemers worden gratis ter beschikking gesteld door het straattuig daarheen te sturen.

  Een soort van ‘maatschappelijke dienstplicht'(dat zou de linksmensch tevreden moeten stellen) voor onaangepast Rif-tuig, die in het land van herkomst mogen meebouwen aan een prachtig klimaatvriendelijk project. Alle ingrediënten voor een goede marketing van dit plan zijn aanwezig, dacht ik.

  Frenkelfrank [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Kim Winkelaar [5]: Criminelen aan het werk zetten is natuurlijk altijd een goed idee, maar we moeten wel oppassen dat ze elkaar dan niet gaan afmaken, dus er is ook weer (dure) bewaking nodig. Maar het idee is wel goed!
  Overigens zou dit dus niet alleen moeten gelden voor die Rif-apen, maar voor alle criminelen (tenzij te gevaarlijk misschien).
  Een goede gevangenis daar zou ook geen slecht idee zijn. Uitbesteden aan andere landen, waar ze het goedkoper doen, zoals we dat ook met de meeste produktie doen. Wij doen het denkwerk wel.

  Kim Winkelaar [8] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [12] reageerde op deze reactie.

 6. Nog een mooi voorbeeld van een “verdeel en heers” manoeuvre, de Heer Welten spreekt halve waarheden en doet hiermee mijns inziens een bewust gestuurde poging de NSB-mentaliteit bij de burgers aantewakkeren. Regel van de straat: nooit verlinken! al kost het je leven.

 7. @Frenkelfrank [6]: Dure bewaking? Je regelt een aantal van die gevangenen die, tegen de nodige extra ‘privileges’ (zoals normaal eten) de bewaking op zich nemen.
  En je kunt ook een aantal lokalo’s inhuren natuurlijk.

  Volgens Al Bayrak kost een jaartje jeugddetentie 250.000 Euro. Dat moet daar in de woestijn toch echt goedkoper kunnen, en het kan nog echt iets opleveren ook. De slachtoffers van de misdrijven krijgen vervolgens aandelen in het project. Dan hebben die er tenminste ook nog baat bij.

 8. @jjvandinges [2]:
  quote”Voor welke prestatie eigenlijk?”unquote

  Dat is niet zo moeilijk, in 2007 heeft de politie Amsterdam/Amstelland gezorgd voor een “instroom” (zo noemt men dat) naar het CJIB van 3.318.145 bekeuringen voor snelheid onder de WAHV (Mulder), op de tweede plaats kwam het district Haaglanden met 347.000, blijkbaar dus amateurs vergeleken met Amsterdam/Amstelland!

  Zo werkt dat in Nederland mensen!!

 9. Lekker handige “edit” functie, vooral wanneer je ineens geen “permission” meer hebt om je eigen reactie te editen!!

  Het bovengenoemde aantal van 3.318.145 bekeuringen kwam voor rekening van de KLPD, dat zijn pas echte pro’s.
  Amsterdam/Amstelland was goed voor 1.003.508.

 10. Zeer typisch:

  – Beste burgers, het aanpakken van criminelen mag u echt niet zelf doen. U moet ons verplicht betalen en dan pakken wij die criminelen voor u aan.
  – Beste burgers, helaas lukt het ons niet om de criminelen adequaat aan te pakken, dat moet u dus maar weer zelf gaan doen.
  – Neenee, u moet wel gewoon blijven betalen.

 11. @Frenkelfrank [6]: Enne… wat is het probleem als criminelen elkaar afmaken? Dat is dan toch een oplossing van het probleem? Of mag ik dat niet zeggen wegens de tere zieltjes in Nederland?

  Via Geenstijl.nl heb ik gisteren even naar die selectie van 41 foto’s/namen van de 1700 criminelen gekeken die door de politie gezocht worden. Als ik die namen zo bekijk en de foto’s, mag ik zeker ook niet denken: wat een buitenlands tuig. Nee, nee: “want je mag ze niet over een kam scheren, er zitten ook goede tussen”. Ja prima, als die goede dan per direct die foute bij de pliesie afleveren…
  Sorry mensen, maar mij moet dus toch van het hart dat wij erg veel van onze belastingcenten kwijt zijn aan een systeem dat niet efficiënt genoeg is om (van oorsprong) buitenlandse criminelen op te pakken.

  Ik zal aan de onmacht van de pliesie denken, als ik weer eens de zoveelste boete binnenkrijg van € 27 wegens enkele km’s te hard rijden.

  Man, wat een land. Geregeerd door debielen en gecontroleerd door onmachtigen. Maar wel de hoofdprijs betalen.

 12. Tja, wat heb je tegenwoordig nog van de politie te verwachten. Absoluut niets meer. Het is de meest luie organisatie die wij in Nederland hebben. Als ze iets doen, dan zitten ze op hun krent langs de weg om iemand een oor aan de naaien voor een paar KM te snel rijden+ daar zijn ze wel heel erg goed in.

  Naast het niet kunnen vangen/vinden van criminelen, moet de burger tegenwoordig zelf foto´s gaan maken als ze een verdacht persoon rond een pand signaleren. Dan kan je de foto’s op het bureau inleveren en worden ze in de onderste lade verstopt om er nooit meer iets mee te doen.

  Ik ben benieuwd wat de volgende taak is die de politie aan de burgers zal overdragen. Misschien wel het uitvoeren van de radarcontroles. 😆

  De enige manier om de politie weer aan het “werk” te krijgen is hun salaris halveren. Bij goede inzet kunnen ze dan de resterende helft zelf terugverdienen.

  Toen ik nog jong was, had iedereen respect voor de politie. Die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Respect moet je verdienen en komt lopend en vertrekt als een galopperend paard.

 13. Het Moccro-thema is al lang geleden leeggezogen en nu dus slaaaapverwekkende materie. Voor degenen die dat zo hard nodig hebben, staat er morgen vast wel weer een nieuwe zondebok op.

  On topic:
  Men wil dat agenten meer geld krijgen (premies), dat burgers (onbetaald!!) een deel van het werk van agenten gaan doen en men publiceert statistieken waaruit blijkt dat het aantal voor burgers akelige misdrijven in bijv. Krimistad Amsterdam in het afgelopen jaar is afgenomen. Het gewapende monopolie is nu aantoonbaar gesubsidieerde bezigheidstherapie geworden voor mensen die nergens meer aan de bak komen.

  Als ik bij -11 graden op straat moet gaan roken (jammer voor mijn werkgever en aangestoken klanten, maar het rookverbod is er nou eenmaal om mij te beschermen) en de politie meteen langskomt met aansteker plus warme kruik, dan kan er ooit, in een sterrenstelsel ergens bij mij in de buurt wellicht iets van sympathie of begrip voor oom agent beginnen te ontstaan. Als een beginnend keuteltje in het heelal. Misschien…

 14. dat betekend dus exit voor de hoofdcommissaris. hij is uiteindleijk eindveantworodleijk en heeft zijn taak niet goed volbracht. ontslag zonder premie of recht op welke uitkering dan ook

Comments are closed.