obama-cartoonEn niet alleen in Amerika; ook in Nederland en België.

Weet je nog? een paar weken geleden, Amerikaanse verkiezingen met Obama: “Change! Yes we can!”
What we can, is: “INLEVEREN!” 
 
George Stephanopoulos  had een interview met Obama en nog voor dat hij echt president is, wordt er op een enorme manier teruggekrabbeld.

Natuurlijk komt dat door de “onverwachte” kredietcrisis. Die overigens al een jaar lang in ontwikkeling was. Iedere betrokkene had dat kunnen weten.

Alleen de vooraankondiging van de publicatie van het interview moet veel mensen de ogen doen openen. Of is dit te optimistisch gedacht?

Stukje vooraankondiging:

Obama Calls for ‘Grand Bargain’ on Economy:
‘Everybody’s Going to Have to Give’  
January 10, 2009 2:25 PM

In my [George Stephanopoulos] exclusive interview with Barack Obama airing tomorrow on This Week, the president-elect told me that fixing our economy over the long term will require sacrifice from every American and scaling back some of his campaign promises.

“Our challenge is going to be identifying what works and putting more money into that, eliminating things that don’t work, and making things that we have more efficient. But I’m not suggesting, George, I want to be realistic here, not everything that we talked about during the campaign are we going to be able to do on the pace we had hoped,” Obama told me in his first interview since arriving back in Washington, DC as president-elect.

I asked the president-elect, “At the end of the day, are you really talking about over the course of your presidency some kind of grand bargain? That you have tax reform, healthcare reform, entitlement reform including Social Security and Medicare, where everybody in the country is going to have to sacrifice something, accept change for the greater good?”

“Yes,” Obama said.

Conclusie over betrouwbaarheid van politici is aan U.

Naschrift:
——————————————————–
Nadat dit artikel al geplaatst was, zagen we een later geschreven  NRC-artikel dat u nog wat extra jus geeft.
Met duidelijke acceptatie van de zwendel: Obama kon toch ook niet helpen dat er een (voor hem gunstige) recessie kwam!

9 REACTIES

 1. Op zich verdienen we natuurlijk ook onze politici. Immers, wij stemmen op hem die het meeste liegt en beloofd om vervolgens boos te worden, als hij inderdaad gelogen blijkt te hebben. En vervolgens stemmen we de volgende keer weer op hem/haar …

  HoerenSloep [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Spy-Nose [3]:

  De man heeft bewezen gebruik gemaakt van bekende hypnotische technieken. Iets wat veel politici graag doen in hun uitingen richting het volk. Het past mooi in de manier waarop politici het volk benaderen. Als stemvee.

  Mensen houden zo enorm vast aan de verworvenheden van deze samenleving, dat ze niet in staat zijn verder te denken en de immoraliteit van het geheel te bekritiseren of ook maar te identificeren. Mensen willen niet zien, dat het compleet en volslagen zinloos is om je stem uit te brengen op een politieke partij. Elke politieke partij dankt zijn bestaansrecht aan de status quo die aanwezig is in de samenleving, en geen enkele politieke partij zal dit willen veranderen. Dan valt dat bestaansrecht namelijk weg. Nog nooit hebben we een systematische verandering in het systeem kunnen zien, die vanuit de bovenlagen van de politiek gekomen is. Het is altijd van onderen. Alle schandalen in de Nederlandse en internationale politiek zijn publiek bekendgemaakt door mensen die er middenin zitten, mensen die weigeren mee te werken aan de immoraliteit van een systeem. Nooit zal dit via politieke partijen komen. Dat zijn de verdedigingsmechanismen van de status quo.
  Spy-Nose [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Armin [2]:
  Afgezien van mijn NEE! tegen de europeesche grondwet heb ik nog nooit gestemd en alle oproepkaarten gebruikt als (onprettig) toiletpapier. And I’m fucking proud of it.
  Dus wil ik mij graag onttrekken aan de “we” in jouw reactie. Ik denk dat er wel meer op dit forum rondhangen die het stemmen een grote poppenkast vinden. Maar ik vermoed/hoop dat het een retorische “we” is.
  Maar goed, Obama heeft vlak na z’n verkiezing al de huidige minister van defensie (Republican) aangewezen om ook in zijn kabinet plaats te nemen. Toen wist ik het zeker, het Amerikaanse volk moet nog iets verder bukken.

 4. @Michel [4]:
  Inderdaad. Het systeem wordt door de gevestigde partijen letterlijk net zo lang afgekloven tot er niets meer van overblijft en het gemeen zelf niet meer te vreten heeft. Dan pas vindt de afrekening plaats, zodat het spel weer van voren af aan kan beginnen. 🙂

 5. ik zag dit 2 jaar geleden al aankomen,daarom dat ik in de buurt van kokosnoot en bananenbomen ben gaan wonen in mooi weer,gratis eten warmte,dus ik krijg ermeerbij nu,Obama succes kearel,doe wat je moet doen.

 6. Stemmen is voor mij hetzelfde als schijten.
  Bevolking de illusie geven dat ze daadwerkelijk kiesrecht hebben. Aan de aantallen te zien die stemmen lukt het ze nog aardig ook.

 7. @Spy-Nose [1]:

  De economie in Amerika is al afgebroken,ik geef Obama het voordeel van de twijfel.

  Ook Obama zal moeite hebben om deze crisis te bezweren,eigenlijk is het enige instrument geld creatie of de schulden gaan afbetalen.
  Dat laatste is volgens mij de enige optie die uiteindelijk werkt,maar 4 jaar zal daar echt te weinig voor zijn en de Amerikanen zullen dus echt naar Europees voorbeeld belasting moeten gaan betalen en daar zal Obama zich niet populair mee gaan maken.

Comments are closed.