controle-chip
In een recente discussie op de Vrijspreker kwam verdere controle op de burgers ter sprake. Daar komt dan regelmatig de gedachte van een samenzwering naar voren.

Het hoeft echter helemaal geen vooropgezette samenzwering te zijn. De machtsdrang van de politici drijft echter wel de burgers vanzelf die richting uit. Geholpen door veel burgers die hun vrijheid graag opofferen voor hun veiligheid. En dan straks zullen ontdekken dat ze geen van beide meer hebben.
 
Op verzoek plaatsen we een reactie van iis (met dank en zijn toestemming) hier in een nieuwe draad.:

De Europese Commissie zal deze maand juni de normen voor de toekomstige Europese paspoorten presenteren. De documenten moeten een elektronische chip met vingerafdrukken van de houder bevatten.

De maatregel zal van toepassing zijn op alle Europese paspoorten die vanaf de zomer van 2009 worden uitgereikt. In de paspoorten zal een elektronische chip met een vooraf geregistreerd beeld van de vingerafdrukken van de houder geïntegreerd worden.

Eerder was reeds beslist dat de paspoorten vanaf augustus 2006 een elektronische chip met een foto van de houder moeten bevatten. België is een van de eerste Europese landen die de regel heeft ingevoerd. De integratie van chips moet de strijd tegen vervalsingen en de smokkel van gestolen paspoorten versterken.

Project L.U.C.I.D
Project L.U.C.I.D. bestaat uit een geavanceerde computercontrole systeem dat over de hele wereld zal worden ingevoerd. Dit kan door het vormen van een netwerk waaraan alle computerdatabases dienen te worden gekoppeld. Het totale netwerk wordt het “Universal Computerized Identification Clearinghouse Resource Center” genoemd. Via dit systeem kan iedereen en alle gegevens van personen worden opgespoord en zijn direct beschikbaar.

Het idee van het project komt van de NSA (National Security Agency) in Amerika. De NSA is net zoiets als de CIA, alleen werkt de CIA op lokaal/ staat-niveau en de NSA over heel Amerika. De NSA staat zelfs boven de president in het Witte Huis en kan aan hem opdrachten geven bijvoorbeeld met betrekking tot oorlogen en dergelijke belangrijke zaken.

Hoe komt de NSA aan gegevens?
Met gespecialiseerde computersystemen over de hele wereld, houdt de NSA informatie bij over oorlogen, veiligheidsregelingen, spionagenetwerken, inlichtingendiensten etc., maar ook over personen.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van gegevens die verkregen worden via o.a. satellieten, telecommunicatienetwerken en banken. Al deze gegevens samen worden opgeslagen in L.U.C.I.D. Het doel van dit alles is controle en daardoor macht.

Een beetje controle kan toch geen kwaad?
Het idee van een groot controlesysteem is op zich zo gek nog niet. Daders van misdrijven kunnen snel worden opgespoord, maar ook slachtoffers misschien sneller gevonden. Dat is toch het doel van L.U.C.I.D? Het is een Universal Criminal Identification Database. Maar waar staat de ‘L’ dan voor?

De ontwerpers ontkennen het, maar volgens inside info zou de ‘L’ in LUCID staat voor “Lucifer”; de duivel dus. En dat is helemaal geen onlogische gedachte als we verder kijken naar het doel van LUCID.

Een wereldwijde I.D.-kaart
Om iedereen aan te sluiten op het LUCID netwerk krijgt iedereen een universele biometrische I.D.-kaart. Deze kaart bevat de persoonlijke gegevens van de drager van de kaart in de zin van stemgegevens, iris, voet en vingerafdrukken, gezichtsvorm en DNA.

Biometrie betekent dan ook het identificeren d.m.v. lichaameigen kenmerken en -stoffen Gegevens op de kaart kunnen via satellieten op elk moment bijgewerkt en geraadpleegd worden.

De kaart kan gebruikt worden bij de boodschappen, bij sollicitaties, bij telefoneren, voor de ziektekostenverzekeraar, kortom overal.

Bel bij verlies of diefstal het volgende telefoonnummer…..
De kaart waarmee je alles kunt doen, dien je wel altijd bij je te hebben. Als je hem thuis laat liggen, kun je niet betalen, kun je die pas te openen deur op je werk kun je niet binnenkomen via die speciaal alleen met die pas te openen deur op je werk, kun je niet bewijzen wie je bent en wat je allemaal kunt. Eigenlijk niet zo handig dus. Maar… wees niet bedroefd, de nieuwste snufjes technologie zijn al in zicht.

Voor de geïnteresseerden ( of verslaafden!) hier nog wat stof:
http://indymedia.nl/nl/2006/08/38054.shtml

http://www.depers.nl/binnenland/?Id=276964

http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article1915978.ece/Europese_rechter_wijst_Britse_DNA-databank_af.html

http://frontpage.fok.nl/nieuws/104943

http://www.yayabla.nl/news/show_article.php?articleid=1755

http://www.europa-nu.nl/9353000/1/j9vvh6nf08temv0/vi1pkdyklbvc?ctx=vh6ukzb3nnt0&s0e=vhdubxdwqrzw

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/security/2041044/1276896/databank-vingerafdrukken-niet-voor-opsporing.html

http://www.volksopstand2008.nl/nieuws-overzicht/27-paspoort/2970-overheid-wil-centrale-database-voor-vingerafdrukken.html

Ingezonden door iis

8 REACTIES

 1. Vandaag in de Azijnbode hetvolgende artikel met de veelzeggende titel: “Advies: veiligheid gaat voor privacy”
  Want er is weer een commissie in het leven geroepen die Nederlanders moet indoctrineren, maar dat kunnen ze vwb mijn persoontje op hun politiek correcte buik schrijven. Leider van die Commissie Veiligheid en Persoonlijke Levenssfeer is Annie Brouwer-Korf(ook pvda). Zij was eerder burgemeester van Utrecht en wist zich geen houding te geven mbt de situatie rond de “brave” Marokkaantjes. Annie heeft dus weer een nieuwe hobby. Om een heel lang verhaal over privacy kort te houden verwijs ik niet alleen de autorijdende lezer naar de volgende webpagina’s.
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=6333
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7589
  Want een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.(h.m.van randwijk)

 2. Een nieuw dieptepunt van deze site, dat ze zo’n onzin-artikel plaatsen. Een dienst boven de president en dan ook nog even de duivel erbij halen. Diep triest … maar goed, dat is enkel mijn mening.

 3. Ondanks het feit dat ik in grote lijnen hetzelfde zie gebeuren als wat hier staat beschreven even een aantal kanttekeningen

  de CIA mag officieel niets doen binnen de grenzen van de USA, daar is de FBI voor, de CIA is voor internationale aangelegenheden.

  De NSA staat (wederom officieel) absoluut niet boven de president, het is in het leven geroepen door de president en is aan hem verantwoording schuldig. Dat er in de praktijk iemand bovenaan de NSA staat die flinke invloed kan uitoefenen op de president is een ander verhaal.

  De L in LUCID staat voor ‘Lucifer’ tjah…. sorry maar als overtuigd atheist geloof ik noch in een god, noch in een duivel, dit is een vorm van bangmakerij om mensen over te halen maar niet mee te doen met een wereld ID kaart omdat het “duivels” zou zijn. Erg jammer dat er zo’n argument gebruikt wordt want er zijn zoveel meer goede argumenten te bedenken waarom je hier tegen kan zijn.

 4. Warrantless wiretaps under George W. Bush

  Main article: NSA warrantless surveillance controversy

  On December 16, 2005, the New York Times reported that, under White House pressure and with an executive order from President George W. Bush, the National Security Agency, in an attempt to thwart terrorism, had been tapping the telephones of individuals in the U.S. calling persons outside the country, without obtaining warrants from the United States Foreign Intelligence Surveillance Court, a secret court created for that purpose under the Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA).[26]

  One such surveillance program, authorized by the United States Signals Intelligence Directive 18 of President George Bush, was the Highlander Project undertaken for the National Security Agency by the United States Army 513th Military Intelligence Brigade. NSA relayed telephone (including cell phone) conversations obtained from both ground, airborne, and satellite monitoring stations to various U.S. Army Signal Intelligence Officers, including the 201st Military Intelligence Battalion. Conversations of citizens of the United States were intercepted, along with those of other nations.[1]

  Proponents of the surveillance program claim that the President has executive authority to order such action, arguing that laws such as FISA are overridden by the President’s Constitutional powers. In addition, some argued that FISA was implicitly overridden by a subsequent statute, the Authorization for Use of Military Force, although the Supreme Court’s ruling in Hamdan v. Rumsfeld deprecates this view. In the August 2006 case ACLU v. NSA, U.S. District Court Judge Anna Diggs Taylor concluded that NSA’s warrantless surveillance program was both illegal and unconstitutional. On July 6, 2007 the 6th Circuit Court of Appeals overturned Judge Taylor’s ruling, reversing her findings.[27]

  http://en.wikipedia.org/wiki/National_Security_Agency

 5. “De ontwerpers ontkennen het, maar volgens inside info zou de ‘L’ in LUCID staat voor “Lucifer”; de duivel dus. En dat is helemaal geen onlogische gedachte als we verder kijken naar het doel van LUCID.”

  Laat maar. Met dit soort van idiotie wil ik niets te maken hebben. Nog even en je haalt er ook de pyramides, de illuminati en de azteekse kalender bij. Chemtrails iemand?

 6. @Hub Jongen [2]:

  Firearms are second only to the Constitution in importance; they are the peoples’ liberty’s teeth.
  George Washington

  Government is not reason; it is not eloquent; it is force. Like fire, it is a dangerous servant and a fearful master.
  George Washington

  If the freedom of speech is taken away then dumb and silent we may be led, like sheep to the slaughter.
  George Washington

  Any people anywhere, being inclined and having the power, have the right to rise up, and shake off the existing government, and form a new one that suits them better. This is a most valuable – a most sacred right – a right, which we hope and believe, is to liberate the world.
  Abraham Lincoln

  I am a firm believer in the people. If given the truth, they can be depended upon to meet any national crisis. The great point is to bring them the real facts.
  Abraham Lincoln

  Die founding fathers waren zo dom nog niet 😉

 7. Ik heb soortgelijke ideeën gelezen over de invoering van de streepjescode. Ook de RFID geïnplanteerde chip is een belangrijke ontwikkeling in deze controle mania.

Comments are closed.