euneecomiteDat is de grote drang van politici. En om dat te bereiken doen ze van alles. Zo brengen allerlei schijnbaar los van elkaar staande maatregelen de dictatoriale EU-super-heilstaat tot stand. En het volk wandelt daar met open ogen in.
 
 We plukten vandaag uit onze wisselende citatenlijst een uitspraak van Pierre Moscovici, Frans minister voor Europa 2002 die aan duidelijkheid niets te wensen over laat.

“When we build the euro – and with what a success – when we advance on the European defence, with difficulties but with considerable progress, when we build a European arrest-warrant, when we move towards creating a European prosecutor, we are building something deeply federal, or a true union of states. The Charter of Fundamental Rights of the European Union must become a charter of rights that is applicable and effective. I wish this Constitution to be the Constitution of a rebuilt Union, able to reflect its social cohesion, deepen its political unity, express its power externally.” (nadruk toegevoegd)
~M.Pierre Moscovici, French Minister for Europe, Le Monde,28 February 2002 ~

9 REACTIES

 1. Aangezien veruit de meeste mensen een arbeidersmenstaliteit hebben is dat niet echt verbazingwekkend.
  Er van uit gaan dat iedereen boven de achttien mentaal en intellectueel volwassen zou zijn is nu eenmaal een hele grote, zeer hardnekkige vegissing.

  Veruit de meeste mensen willen van nature leiding ontvangen, zijn afhankelijk.

  ’t Systeem van excessieve democratie maakt ze afhankelijk van slinkse mannetjes en gewiekste vrouwtjes.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.
  Ricardoc [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Peter [2]:
  dat is het mooie Peter, constitution = constitutie en dus geen grondwet. Anglo saksische landen hebben doorgaans namelijk helemaal geen grondwet.

 3. @YaHozna [1]:
  De domheid van mensen verbaasd mij ook altijd weer, kijk maar eens op nujij.nl wat er uitgekraamd wordt.
  om Einstein maar er eens tegen aan te gooien:
  “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe.”

 4. @YaHozna [1]: ‘t Systeem van excessieve democratie maakt ze afhankelijk van slinkse mannetjes en gewiekste vrouwtjes. Verklaart wat er gaande is en alhoewel ik niet de situatie ken waar iedere schrijver/ lezer zich in verkeerd mag er van mij: t Systeem van excessieve democratie maakt ONS afhankelijk van slinkse mannetjes en gewiekste vrouwtjes. geschreven worden. Door te schrijven dat het Ned. volk dom is verklaar je jezelf ook dom en dat is niet slim.

  Mensen met wat voor mentaliteit en redelijke inteligentie dan ook weten of de leidinggevende zijn taak goed uitvoerd of niet.
  Doordat iedereen in het zelfde systeem gevangen zit en zo oogenschijnlijk niemand weet hoe een (geweldloose)Revolutie te organiseren zullen we voorlopig wel van de eene naar de andere miskleun gesleept worden.

  YaHozna [6] reageerde op deze reactie.

 5. @YaHozna [6]: Ik wilde aangeven dat de laatste regel in je 1ste bericht de kern is waar het mijn inziens om draait. Daarna liet ik mij meeslepen door de rest van wat hier te lezen valt.

  Inderdaad niet zo’n slimme reactie opbouw maar ik vermoed dat mensen die de schoen passen deze wel aan zullen trekken.

  Mijn individuele perceptie over afhankelijk/ onafhankelijk veranderd niets aan de reële afhankelijk-,onafhankelijkheid

 6. Zo’n Franse minister doet denken aan de Franse revolutie, waar de nieuwe overheid het achterlijke en zeer verdeelde Frankrijk de beschaving en ‘de vrijheid’ ging brengen.
  Royalistisch Lyon kwam in opstand.
  De revolutionairen hadden als herinnering aan het verslagen Lyon de volgende plaquettetekst gemaakt:
  ‘Lyon trok ten strijde tegen de vrijheid. Lyon bestaat niet meer.’

 7. Ze zijn een vuist aan het maken, ze denken sterk te staan als ze een vuist maken. Maar daar waar een vuist is, is een ander die het aanstootgevend vind of vind dat zijn vuist groter is en meer heeft in te brengen. We, nee ze, roepen oorlog op zich af hoe je het ook went of keert.

  Verspreid over europa lagen parels, nu maken ze er een uniek parelsieraad van en dat kan een andere grootmacht slecht hebben. Vrede sticht je er in ieder geval niet mee..

Comments are closed.