De Amerikaanse seksindustrie heeft om $ 5 miljard overheidssteun gevraagd.

Vanwege de kredietcrisis zijn mensen depressief geworden waardoor de vraag naar sex minder wordt.

Best wel een logische en creatieve vraag van deze lieden: waarom de ene (bank) wel en de andere niet?

En als er toch honderden miljarden worden uitgedeeld, dan is dit toch een van de betere manieren om het ‘onder’ de mensen te brengen.

Het voorgaand geeft aan hoe gek het kan lopen, wanneer overheden gaan ingrijpen en allerlei subsidies gaan uitdelen. Wanneer banken ‘recht’ hebben op overheidsgeld, dan hebben andere bedrijven dat ook. En waarom alleen bedrijven? U lijdt er toch ook onder?

Daarnaast is het voor de Vrijsprekers altijd weer een verrassing dat velen de vrije markt (of wat er nog van over is) aanhangen, maar juist diegenen die daar het meeste begrip voor zouden moeten hebben, de ondernemers, staan vaak als eersten in de rij om extra regels en subsidie te krijgen.

De overheden spinnen daar leuk garen mee en ‘geven’ leuke aalmoezen welke eerst van u worden gestolen, onder allerlei condities waar je nooit meer vanaf komt.

Zo zullen de gesubsidieerde sex-werkers best kans maken op overheids steun, maar dan moeten ze natuurlijk wel netjes geregistreerd worden en belasting gaan betalen! Hetgeen weer extra controle organen etc. veroorzaakt.

Daardoor gaan de sex-tarieven omhoog, terwijl u ook al belasting betaalde die gedeeltelijk voor de sex subsidie wordt gebruikt.

Mocht u van een sex-werker gebruik maken, wordt u op deze wijze dus driedubbel genaaid.

9 REACTIES

 1. Hierbij stel ik ook een subsidie voor de verkopers van consumptieijs , kanaries en achterlichten.
  Het zou immers jammer zijn, als deze branches in een depressie ten onder zouden gaan.
  hugo van reijen

 2. @Seneca [2]: jazeker, maar het doet weinig af aan de kritiek op het overheis-subsidie circus, integendeel.
  bedankt voor de aanvulling.

 3. @GB [4]: LOL, en het begrip “risico” in deze industrie doet mij ook opeens aan andere zaken dan geld en investeringen denken. Lijkt me toch vreemd om na een gesubsidieerd bezoekje aan die sexindustrie Balkenende te moeten bedanken. Of de belastingbetaler, waaronder ook mijn schoonmoeder. Hmmm… 🙁

  Uit de topic: “Daarnaast is het voor de Vrijsprekers altijd weer een verrassing dat velen de vrije markt (of wat er nog van over is) aanhangen, maar juist diegenen die daar het meeste begrip voor zouden moeten hebben, de ondernemers, staan vaak als eersten in de rij om extra regels en subsidie te krijgen.”

  Vind ik niet vreemd. Die ondernemers hebben ook al jaren flink de zakken van de overheden zitten vullen: talloze soorten belastingen, legeskosten, vergunningaanvragen, kredietkosten, noem maar op. Hoog tijd dat zij die overheden nu onder druk zetten. Ook al is dit niet de (vrij-) denkwijze die je van de ondernemer verwacht. Hadden die ondernemers vrijer kunnen ondernemen, zou het nu niet zo’n dure klerezooi zijn.

  GB [9] reageerde op deze reactie.
  GB [9] reageerde op deze reactie.

 4. De juf staat voor haar klasje en vraagt aan Jantje: “Er zitten 6 vogels op een hek, je schiet er 2 dood, hoeveel vogels blijven er dan nog over?”. Jantje antwoordt: “Geen enkele, juffrouw, want de andere vogels gaan vliegen van het schieten”. “Nee, Jantje, het antwoord is 4, maar je manier van denken bevalt me wel”. Dan vraagt Jantje: “Juf, ik heb ook een vraagje voor u: Drie vrouwen eten een ijsje, de eerste likt aan het ijsje, de tweede zuigt aan het ijsje en de derde bijt erin. Hoe kan je nu zien welke vrouw getrouwd is?”.De juf wordt een beetje rood en zegt dan: “De vrouw die aan haar ijsje zuigt”. “Nee”, zegt Jantje, “het is diegene met de trouwring om haar vinger, maar je manier van denken bevalt me wel!”.

 5. @Paul Martens [5]:

  Natuurlijk. Een goed ondernemer is op dit moment niet iemand die hard werkt of goede innovatieve dingen op de markt wil zetten.
  Je moet goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden die de overheid je biedt mbt subsidies en mazen in de wetgeving.
  Zet daarnaast een lobby op om de bestuurders aan je kant te krijgen.
  Tip; doe iets ter meerdere eer en glorie van het milieu of de multiculti samenleving.
  Ook dat vereist slimheid en pioniersgeest.
  Niet dat dit soort gedrag bijdraagt aan een betere economie maar daar heeft een individuele ondernemer (terecht) lak aan.

Comments are closed.