economyPolitici delen ons het gif met porties toe. Andere landen liggen daarbij voor op Nederland, maar ook in Nederland wordt het steeds duidelijker en steeds meer van de geheimen verteld: De financieel-economische crisis is erger en duurt langer dan ze tot nu verteld hebben.

En de schuld voor die ellende ligt beslist niet bij de politici. Die ligt bij de Amerikanen, de kredietverstrekkers, bij de FED en bij de bankiers. Er is te veel en te gemakkelijk krediet verstrekt.

Gelukkig hebben Obama en Wouter Bos en de politici nu een eenvoudige oplossing. 
 
We hadden daar zelf op kunnen komen en lichten dat aan een simpel voorbeeld toe.
Stel dat je door langdurig veel meer uit te geven dan te ontvangen in de problemen gekomen bent. Je hebt tegen de klippen op geleend. Je kunt nergens meer wat lenen en de schuldeisers dreigen je met steeds hardere maatregelen.  

Wat te doen?

Eenvoudig: Ga meer geld uitgeven, koop verder en nog meer tegen de klippen op. Laat je huis opnieuw schilderen en stofferen en inrichten. Koop nieuwe auto’s voor het hele gezin en ga op vakantie naar Dubai, en maak een wereldreis!
Met dezelfde middelen die ons IN de crisis brachten, komen we er ook weer uit. 

Je zult zien hoe vlug je dan uit de problemen bent. Volg de leiders! 

Zie ook  Obama warns of dire consequences without stimulus 
en
 Joepie, Obama gaat de economie redden 

11 REACTIES

 1. Het is gewoon Bush III beleid verpakt in het woord “change”.
  Ik heb gisteren gehoord dat de consumenten in de VS bezig zijn hun schulden af te lossen ipv meer schulden bij te maken.
  Het geeft aan dat de gemiddelde Amerikaan toch nog altijd meer verstand en verantwoordelijkheid in zijn donder heeft dan Obama en consorten.
  Wel ben ik bang dat deze mensen die de zaak op orde willen krijgen straks daarvoor gestraft wordt tov notoire schuldenmakers door toedoen van diezelfde immorele regering.

  Andre [7] reageerde op deze reactie.

 2. Doordat Amerika nog triljoenen dollars gaat uitgeven, weet je al waar het met het financiele stelsel naar toe gaat.

  Dit dollar stelsel wordt dan zo overbelast, dat de Americo zijn intrede gaat doen.
  Schulden blijven bestaan en worden omgewisselt naar Americo, spaargeld is niets meer waard. Al je cashgeld moet je voor de veiligheid in aandelen of andere waardevaste bezittingen steken.

  dave [9] reageerde op deze reactie.

 3. Odrama wacht duidelijk een Cheops opdracht….en wij gaan de stenen stapelen met blote handen in de ijzige kou.

 4. @GB [1]:

  “Het is gewoon Bush III beleid verpakt in het woord “change”.”
  Het is CFR Team B dat CFR Team A aflost. Change ? Haha. Laat me niet lachen.

  “Wel ben ik bang dat deze mensen die de zaak op orde willen krijgen straks daarvoor gestraft wordt tov notoire schuldenmakers door toedoen van diezelfde immorele regering.”

  Dat worden ze op dit moment al, doordat centrale banken in samenwerking met de overheden de financiële markten verstoren. Als gevolg daarvan zijn de evenwichten (nog steeds) onnatuurlijk. Het gestraft worden houdt pas op zodra de centrale planners ophouden met hun immorele handelingen.

  Men probeert om de problemen op te lossen door dezelfde maatregelen te nemen die de problemen hebben veroorzaakt. Laten we zeggen dat het allemaal onbewust gebeurt; dan hebben we hier te maken met ezels die zich weer eens een keer aan dezelfde steen stoten.

  In dezelfde categorie ezels hoort ook Jaap van Duijn thuis, die in z’n column in het financiële katern van de Telegraaf zich overduidelijk als een Keynesiaan laat zien en van de oorzaken van de Grote Depressie alsook deze (aanstaande) depressie (beurzen >50% ingezakt en werkloosheid boven 10%) geen kaas heeft gegeten. Zoals ik al hier http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/01/ron-paul-over-de-drukpersen-van-barack-o/ heb aangegeven, is het ronduit schandalig dat de universiteiten en hogescholen de dogma’s van Keynes aanvaarden als het Enig Ware, en niet verder kijken dan hun neuzen lang zijn. Zo lopen “we” in een kringetje rond, als een hond die achter z’n eigen staart aanvangt. Zum Kotzen.

  Andre [8] reageerde op deze reactie.
  GB [10] reageerde op deze reactie.

 5. @Andre [7]:
  Which reminds me, dat er -om maar een voorbeeld te noemen van de hopeloosheid van de situatie- met slappe vaatdoeken als een Doekle Terpstra, thans voorzitter van de HBO-raad en een links rakker bij uitstek, weinig innovatie in het onderwijs te verwachten is.

  Vroeg of laat wordt er bloed vergoten, mét of zonder een Pinochet-II.

 6. @Andre [7]:

  Tja potverteerders en schuldenmakers lopen weg met Keynes. Typisch crimineel links gedrag waarbij men via een achterdeur spaarders en pensioenkassen beroofd.
  Het heeft volgens mij niks met ezels die zich 2x aan dezelfde steen stoten te maken. Iedereen met een beetje gezond verstand ziet waar dit op uitdraait.
  Maar wat maakt het uit als je tot over je nek in de schulden zit??

 7. @HoerenSloep [6]:

  Gooien die puriteinse chauvinistische rednecks dan gewoon hun nationale trots overboord en willen ze hun broodjes betalen met dezelfde currency als de taco vreter??

Comments are closed.