milieu_sick_earth_getting_tempJim Hansen, klimatoloog bij de NASA, is een vurig propagandist van de theorie dat de mens de aarde opwarmt. Ook hij wil gebruik maken van de mogelijkheden die een nieuwe president van de VS biedt. Met de kennis dat Obama neiging heeft om overal bakken met geld in te gooien, moet je daar op korte termijn gebruik daarvan maken; voor het over is. Vandaar die vier jaar!
 
In een interview met de Guardian benadrukt Hansen de klimaaturgentie. Dit lezende is het moeilijk je aan de indruk te onttrekken dat een aantal van de gebruikte argumenten al lang ontzenuwd zijn. We zullen daar nog eens naar zoeken.

Het spreekt vanzelf dat ook de Vrijspreker niet tegen schone lucht is. Wij zijn ook optimistisch dat de mensheid steeds nieuwe ontdekkingen zal doen en oplossingen zal vinden voor steeds meer problemen.
Zo wordt in hetzelfde artikel in de Guardian verwezen naar een uitvinding van een nieuw soort cement dat CO2 opvreet in plaats van te produceren.  Zie hieronder, en zo zal er nog veel meer komen.

Ook het in de gaten houden OF er gevaren groeien, blijft nuttig. Zo nodig kun je dan altijd nog maatregelen nemen. Maar de miljarden die nu verspild worden aan gevaren die waarschijnlijk nooit optreden, is zonde en idioot.

———————————————————————————–
Explainer: Ecofriendly vs traditional cement Standard cement, also known as Portland cement, is made by heating limestone or clay to around 1,500C. The processing of the ingredients releases 0.8 tonnes of CO2 per tonne of cement. When it is eventually mixed with water for use in a building, each tonne of cement can absorb up to 0.4 tonnes of CO2, but that still leaves an overall carbon footprint per tonne of 0.4 tonnes.

Novacem’s cement, which has a patent pending on it, uses magnesium silicates which emit no CO2 when heated. Its production process also runs at much lower temperatures – around 650C. This leads to total CO2 emissions of up to 0.5 tonnes of CO2 per tonne of cement produced. But the Novacem cement formula absorb far more CO2 as it hardens – about 1.1 tonnes. So the overall carbon footprint is negative – ie the cement removes 0.6 tonnes of CO2 per tonne used.
Klik hier voor het hele verhaal.

4 REACTIES

 1. CO2 is gebombardeerd tot een Heilige Graal. Van onbekende substantie tot voorpaginavullend en de maat der dingen in pakweg 5 jaar is een behoorlijke prestatie van de klimaatpropagandisten. Zie hier de doeltreffendheid van de media: het station causaal verband CO2 – opwarming verliet men ijlings om in sneltreinvaart (5 voor 12 !) CO2 aflaten, CO2 footprints, CO2 opslagmethoden en o.a. CO2 vrij cement te gaan hypen. Overheden smijten miljarden over de balk, ‘slimme’ ondernemers vullen milieubewust hun zakken, argeloze burgers hebben onnodige slapeloze nachten.

  jules [3] reageerde op deze reactie.

 2. meneer Hansen heeft waarschijnlijk die korte termijn van 4 jaar genomen, omdat hij ook wel weet dat binnen 4 jaar de CO2 kleren van de keizer ontzenuwd zijn

 3. Er werd begin jaren ’90 al gebouwd aan de toekomst,nieuwe installaties (bijv. verwerkingsinstallaties voor afval e.d.)werden al uitgerust met uitgebreide rookgasreiniging installaties waar reductie van co2 een belangrijk onderdeel in vormden.
  Dat was voor de tijd dat het grote publiek kennis had gemaakt met co2 en de nadelige effecten daarvan op het klimaat.
  Dat hele idee van opwarming van de aarde kan men terug voeren op het bestuderen van de planeet Venus,die ,zoals misschien bekend is,een super broeikaseffect heeft.
  Broeikasgassen zijn daar verantwoordelijk voor en co2 heeft daar een niet te verwaarlozen aandeel in.

  Op Aarde zal het zo’n vaart niet lopen door menselijk handelen,maar het was na de bestudering van broeikasgassen op Venus,wel een wake up call!

Comments are closed.