aaa_person_obamacartEn dat het nog slechter zal gaan.

Plannen om meer geld in de economie te pompen zijn op grote schaal onderweg. Zelfs al kan nu iedereen weten dat de ellende op de financieel economische markt net door dergelijke “hulp” in feite is  ontstaan.

9 REACTIES

 1. Leve de mechanistisch humanistische mensch! Ofwel de pseudo wetenschapper die verzot is op massief egocentrisme …

  Gisteren nog een verhaal gelezen over paarden die terug rennen naar hun stal wanneer die in lichterlaaie staat.

  De westerse mensch houdt er kennelijk ook van.

 2. Tja, hoe moeilijk kan het zijn om even terug te kijken in de geschiedenis en de fouten van het verleden niet te herhalen?

  Ik vermoed dat als hij op deze weg verder gaat de beloofde ‘change’ het kleingeld betreft dat je met bedelen moet ophalen omdat de economie op zijn gat ligt.

 3. Een probleem dat is ontstaan door een disbalans in produktie tov consumptie op proberen te lossen door de consumptiedrift nog eens flink op te stoken…
  Dit terwijl het begrotingstekort al astronomisch is en er ook in de VS een vergrijzingsgolf aankomt die de zorgkosten omhoog zal doen schieten.

  Tja; ik vermoed dat men zich toch echt uit het probleem wil wurmen door de schulden weg te laten inflateren door de dollar door het afvoerputje te laten schieten.
  China, de oliestaten maar ook het westen gaan dit betalen.
  Nog allemaal zo blij met “man van de wereld” Obama vraag ik me af?

  Frenkelfrank [4] reageerde op deze reactie.

 4. frenkelfrank;

  Nee dat niet. Maar toch lijkt het mij een gemiste kans van Obama dat hij nu geen orde op zaken stelt. Vergelijk het met de vervanging van de CEO bij een groot in moeilijkheden verkerend bedrijf (bv Philips ten tijde van centurion).
  De meeste krediet voor keihard maar noodzakelijk ingrijpen heb je aan het begin van je ambtsperiode. De schuld ligt bij je voorganger en jij moet orde op zaken stellen om de zaak te redden.
  Niet levensvatbare bedrijven failliet laten gaan en wall street niet meer het handje boven het hoofd houden. Eventueel gericht geld pompen in innovatieve bedrijven (bv energievoorziening) die wel levensvatbaar zijn als het dan toch moet.
  Hij gaat nu door op de door Bush ingeslagen weg van nog meer dollars op het vuur te gooien en als de onvermijdelijke klap over een jaar wel komt wordt er ook naar jouw beleid gewezen.
  Qua beeldvorming volgens mij niet slim.

  Frenkelfrank [6] reageerde op deze reactie.

 5. @GB [5]: Nou ja hij zal natuurlijk zeggen dat hij van alles heeft gedaan (lees: zoveel mogelijk belastinggeld danwel geleend geld heeft uitgegeven) om de problemen te voorkomen, maar dat de schuld ligt bij Hebzucht, Wall Street, Bush, De Oorlog, De Terroristen,……..
  Zoals politici altijd doen; zelf de fout in gaan en anderen de schuld geven. De “beste” politici zijn in die kunstjes het beste. Ron Paul was misschien gewoon te nuchter en eerlijk (voor zover mogelijk).

  En wat moet hij anders doen? Uitgaven beperken? De economie is dan niet binnen een paar maanden erbovenop en dus zal hij impopulair worden, in ieder geval bij de netto ontvangers. De netto betalers (de minderheid) zal er wel gelukkig van worden als ze enig besef van financiën hebben, maar helaas luisteren ook daarvan veel mensen naar een misplaatst onderbuikgevoel….

 6. Dum** H.W. Bush verklaarde al eerder: our entire economy is in danger.

  Als Dum** dat zegt in het openbaar (ingegeven door zijn “advisers”) na zijn optreden direct volgend op .com burst en vooral 9/11 (spend your dollars, suckers) dan is dat een even grote RODE knop als de knop waar de dum** op kan drukken in tijden van oorlog.

  dat was in september 2008 dat de dum** dat zeide.

  snap je, dum**?

  B.O. met zijn zeiloortjes en zongebruinde skin is een aap.

  hopen maar dat de aap het tij zal keren,

  geloof jij het?

  dollar = wegwezen

  Ik vind wel Hu* Jong*n, dat je steeds dommere en vooral nietszeggende artikeltjes schrijft op je vri*spr*k*r.

  Hormoonprobleem of alvleesklierkanker?

  toch wel jammer.

 7. Het is wel heel logisch dat de overheid telkens ingrijpt. De meeste mensen volgen graag een leider, en willen dat die hun problemen oplost. Je kunt ook niet verwachten dat iedereen wat weet van politiek of economie. Daardoor worden mensen die zich voordoen als diegene die het probleem voor hun gaan oplossen aan de macht gebracht. Obama is eigenlijk gewoon een van die vele mensen die graag een leider heeft om het land te redden, maar is uit ambitie toevallig zelf die leider geworden. Dit systeem noemt men democratie.

  Frenkelfrank [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Tjeerd [8]: Politiek, en zelfs “economie”, zijn door mensen bedachte constructies. Zonder politici geen politiek, zonder economen geen economie. Vóór 1900 sprak men niet over economie, hooguit dat het graag dan jaar schaarser was. Heel simpel en heel duidelijk.
  Zorg ervoor dat economen en politici verdwijnen en dan hóeven mensen niets van politiek en economie te weten!

Comments are closed.