Een plaatje zegt meer dan duizend woorden...
Een plaatje zegt meer dan duizend woorden...

Met dank aan Political Cartoons.

46 REACTIES

 1. @Hugo J. van Reijen [1]: Inderdaad Hugo, eerst kiest het Palestijnse volk democratisch Hamas als partij, dan vermoordt Hamas de PLO-tegenstanders op gruwelijke wijze, daarna begint het afvuren van raketten op Israel. Het handvest van Hamas is vergelijkbaar met die van de Sturmer in Nazi-Duitsland. Palestijnen in de Gaza hebben sowieso niets meer te vertellen, want er volgen natuurlijk nooit meer verkiezingen. Het beginsel van Hamas was: 1 persoon, 1 stem, 1 keer. De laatste die dat deed was een mislukte kunstschilder in de jaren 30.

  sem [4] reageerde op deze reactie.

 2. Meneer Havas zal wel dezelfde instelling hebben als de meeste aardvarkens….”het zijn mijn kinderen toch niet”

 3. @Albert S. [2]: “Palestijnen in de Gaza hebben sowieso niets meer te vertellen”

  Het verbaast me altijd dat sommige nederlanders pro-hamas zijn, omdat ze denken dat israel de palestijnen onderdrukt. In werkelijkheid onderdrukken Hamas, Fatah en andere terroristen de palestijnse bevolking en schieten raketten af op israel, waardoor hun eigen bevolking weer geraakt wordt als israel terug slaat. De meeste mensen die pro palestina zijn, juichen dus de verkeerde partij toe en halen de goeden en de slechten door elkaar.

  De volgende keer als gretta duitenberg en harry van dommel weer meelopen in een demonstratie, dan moeten ze in plaats van een israelise vlag een hamas vlag vebranden.

  Hugo J. van Reijen [5] reageerde op deze reactie.

 4. Eigenlijk zegt dat plaatje me helemaal niks.

  A. Is het behoorlijk ongefundeerd. Er is weinig fysiek bewijs dat Hamas zich bewust tussen kinderen verstopt.
  B. Is het nog steeds Israël die de kinderen vermoord. In een gijzelsituatie ben je als schutter verantwoordelijk voor eventuele dode gijzelaars. Zeker als je ze zelf neerknalt.
  C. Is het voor Hamas onmogelijk om zich open en bloot te stellen aan Israël. Zou jij dat doen als je met grof, overdonderend en buitensporig geweld bestrijd wordt? Ik ben benieuwd hoe de vrijheidsstrijders in WW2 dat hebben gedaan. Zullen we die ook maar terroristen noemen?

  Ik zal het toch nog maar een keer herhalen voor de oogklepmensch. Ik heb geen sympathie met Hamas. Mijn sympathie gaat uit naar de normale mensen die behandeld worden als beesten. Geld overigens ook voor de Israëlis die zich tegen het fascistische regime uiten.

  R. Hartman (NI) [8] reageerde op deze reactie.
  JBB [39] reageerde op deze reactie.

 5. @Hugo J. van Reijen [1]:

  Treurig is het!

  Pfoe, een lawinepijl (van chinese makelij) afschieten op het beloofde land, en een atoombom terugkrijgen!

  that’s a BIG DEAL!

  Stel je voor dat je een oude geliefde GULDEN tegenwoordig in een BANK gooit, en je krijgt er duizend euries voor teruggeschoten, als je er een wondje aan overhoud, so what?

  Treurig is het!

 6. Niemand snapt zeker dat HAMAS vanaf nu weer lekker wat riads en andere arabische valuta tegemoet kan zien voor de wederopbouw, en de JODEN dollars voor hun oorlogje?

  WAKE UP, zombies!

  wel zielig dat er weer meer dan duizend mensenkinderen “down the drain” zijn ja!

  Get A LIVE, & bemoei je niet meer met die zooi daar, allemaal onzin en media hype.

 7. de zombies weten natuurlijk ook niet dat HAMAS in het leven is geroepen door de JODEN, om tegenwicht te bieden aan YASSAR ARAFAT (allah hebbe zijn ziel)?

  Nee, natuurlijk niet.

  ook niet dat de JODEN worden gebruikt om de USA wapenindustrie in leven te houden?

  Nee, natuurlijk niet.

 8. @JBB [13]:
  NIET met aanvullende informatie over democratie komen libertariërs, libertarisme = corporatisme = fascisme.

  Maar Ron Paul mag ik wel, en VRIJspreker idem.

 9. Ben ik vanaf nu onder censuur hier??

  shit, kut ,lul, obamaa, bananaa, kutlul, shit hub, klote libertariërs, stomme honden, stinkjood, tiefushond, hufters!

  kijke of dit er door komt.

  hahah,

  man – vrouw poll, lekker democratisch (libertarisch) huub den ouden.

 10. heb je al “results” van je democratische man – vrouw poll, HUUB?

  dacht toch wel dat je dat met veel tamtam met de nadruk op TAM zou verkondigen hier!, hoe is het met saartje trouwens?

  hahah

 11. JBB, get a life en stop ‘ns met 20 keer achter elkaar posten.
  Ik vind de reactie van Michel (17.57) de enige juiste.
  En de reactie van Dhr. Hartman daarop diep treurig.
  Waarom het zo persoonlijk maken? Kan er niet op argumenten gediscussieerd worden?

  Misschien had hij gelijk, oogklepmenschen.

  JBB [20] reageerde op deze reactie.
  JBB [21] reageerde op deze reactie.
  JBB [22] reageerde op deze reactie.
  JBB [24] reageerde op deze reactie.
  JBB [26] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman [30] reageerde op deze reactie.

 12. @Patrick [18]:

  want? posten is een mening geven, die van jou gaat alleen maar terug op die van een ander, allah hebbe je ziel, zombie

 13. @IIS [25]:

  Ja wij speknekken vinden BELGEN meestal een beetje….(vul maar in) maar de BELGEN zijn ECHT VEEL beter dan ons oranje aanhangers in dit soort strategische vraagstellingen.

  wat betekent het voor JOU als 9/11 (misschien, kijk zelf maar!) niet helemaal KOSHER was?

  Wat betekent dat voor JOU, Speknek (niet ISS)

  Dit is trouwens wel opgenomen ruim vier jaar geleden he, speknekken, (JPB’s)

  IIS [29] reageerde op deze reactie.

 14. @JBB [27]:

  Belgen maken ook moppen over NL-ers…en vaak kloppen de moppen als een zwerende vinger. NL-ers denken, althans zo lijkt het, dat ze leven op de top van de wereld, maar we zijn maar een onbenullig landje…Wel leuk, maar heeft weinig aantrekkelijks. 9/11 is naar mijn mening een geënsceneerde aanslag…Amerika gleed af en Wall Street wilde niet herstellen enz. enz.. er moest een weg gezocht worden om de boel te redden, er moest oorlog komen om de business weer op gang te krijgen enz…

 15. @Patrick [18], die hier blijk geeft net zo slecht geïnformeerd te zijn als Michel. Ik heb recent in andere draden over dit onderwerp al duidelijk beargumenteerd wat de werkwijze van Hamas is (en daar zijn overweldigende hoeveelheden bewijs voor) en het is opmerkelijk dat Israel kans ziet om bij haar verdediging zo weinig burgerslachtoffers te maken.

  Wie niet ziende blind is en de moeite neemt om wat te googlen kan dit vrij eenvoudig verifiëren, dus als je daar te beroerd voor bent moet je anderen niet verwijten oogkleppen op te hebben. Het terugkaatsen van die opmerking is dus NIET persoonlijk, doch slechts een confrontatie met het fenomeen dat als je naar een ander wijst je even goed moet opletten waar je andere vingers dan heen wijzen…

  Die ‘palestijnse burgers’ zijn nu al weer volop in de weer om hun gebombardeerde smokkeltunnels te herstellen. Alleen al het feit dat dit breeduit, met foto’s, in de media staat zou je te denken moeten geven. Smokkel is een illegale handeling, die zich normalerwijze buiten het zicht afspeelt. Dus ik zou zeggen: wat klopt hier niet?

  Zoals ik ook al elders heb gepost: uiteraard is dit conflict dieptriest. Maar die emotie mag je gezonde verstand nooit uitschakelen. Als je naar ‘slachtoffers’ wil kijken moet je ook bereid zij te kijken hoe het zo gekomen is. En zoals (ik meen) Golda Meir al eens heeft gezegd: zolang de arabieren de joden meer haten dan zij hun kinderen liefhebben zal er geen vrede zijn. Er is één duidelijk zichtbare partij die deze oorlog aan de gang houdt, en dat is niet Israël. En dat die partij gedreven wordt door een bepaalde ideologie is daarbij geen toeval.

  Inhoudelijk genoeg voor je? Of moet ik het spellen?

Comments are closed.