pokerEven wat pokeren op het internet en u wordt dubbel gepakt, zelfs wanneer u wint.

De fiscus gaat winsten op poker belasten en ‘nodigt’ daartoe de winnaars uit om belasting te betalen.

De tolgaarders hebben er geen enkele moeite mee dat pokeren illegaal en verboden is, die winstdeling willen ze wel even vangen.

Vergoelijkend wordt gezegd dat de inleg, afgetrokken mag worden van de winsten. Wow. Nu maar eens uitkijken naar het eerste proefproces waarbij iemand zijn pokerverliezen aftrekt van zijn belastingen!

Kijken of de fiscus ook zo rechtlijnig is met verliezen. Want Big Brother gaat nog een grote stap verder: wanneer ze aangetoond hebben dat u gepokerd heeft, wordt ook nog even aangifte gedaan omdat u aan een illegaal spel heeft meegedaan. Das dus dubbel gepakt. Een pooier doet hetzelfde maar doet tenminste geen aangifte.

Het zogenaamd illegale pokerspel (alleen legaal in de staats-casino’s, hoe principieel kun je zijn) is natuurlijk in principe gewoon legaal, ook al is er een wet tegen gemaakt. U mag toch zeker zelf bepalen of u uw eigen geld verbrandt, uitdeelt of verspeelt?

We geven op de Vrijspreker.nl natuurlijk geen tips hoe aan’ illegale ‘ spelen mee te doen, maar we kunnen ons voorstellen dat een buitenlands e-mail adres en een creditcard op een buitenlandse bankrekening, heel veel gedoe bespaart. En mocht dat niet helpen, graag die claim bij de belasting indienen voor al die verloren pokergelden.

11 REACTIES

 1. Nu heb ik nooit gepokerd maar begrijp wel dat het een kaartspel is waarbij je kunt inzetten.
  Mag je van de fiscus je poker-verlies aftrekken van de totaal te betalen belasting?

  Wie zet er een (Cypriotische?) website op waarbij je gegarandeerd een afschrift krijgt van je (niet bestaande) pokerverlies en je bijv. 5-10% aan de website beheerder betaald voor een papieren verlies?

  Hoef je tenminste geen dure hypotheek meer aan te houden voor belasting aftrek en kun je gewoon gaan wonen naar behoefte i.p.v. fiscaal wenselijk wonen.

  Thank god for poker.

 2. En nu maar afwachten of je via de kansspel belasting(25%) of via de inkomsten belasting 35 tot 50% wordt aangeslagen.
  Ik denk het laatste, omdat pokerspelers zelf zeggen dat het een techniek is ipv. kans.
  Volgens de wet is het een kansspel, maarja dat levert maar de helft op.

  Ik vraag me wel af van wie en/of hoe ze de inkomsten gegevens krijgen?

  Armin [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Peter de 1e [4]:
  zou kunnen, dat die pokersites meewerken, maar waarom zouden ze? Zij zitten lekker buiten het overheidsbereik.
  Maar om het geld naar die pokersites te krijgen, anders kun je niet spelen, zal er eerst van een bank of creditcard gebruik gemaakt moeten worden

 4. De regels hierover zijn nog niet helemaal duidelijk. Pokersites die in europa op malta of gibraltar gevestigd zijn betalen al de lokale belasting, dus mocht je daar wat vinden kun je dit voorkomen met de wet voorkoming dubbele belasting oid.

  De belastingdienst weet het zelf ook niet precies, ze heeft alleen enkele bekende spelers benaderd die in het nieuws waren gekomen vanwege grote toernooiwinsten. Beetje intimideren.

  Voor de kleinere spelers, is de pakkans niet zo groot. De meeste spelers hebben overigens een rekening bij neteller.

 5. @Peter de 1e [2]: Niet afwachten, maar gewoon even naar de website van de belastingdienst gaan. Er wordt per maand gerekend:

  totale opbrengst – totale inleg

  Het resultaat per maand, wordt bekeken. Is dat in een maand positief moet je aangifte doen indien die winst buiten Nederland komt en verkregen is via gokken via internet. Je betaalt dan 30% kansspelbelasting. Er is geen sprake van inkomstenbelasting.

  Is het verkregen via gokken binnen Nederland is deze belasting er reeds vanaf gehaald.

  Is het verkregen via gokken in het buitenland en niet via internet, is er nog geen procedure, maar de fiscus is wel al bezig met claims dat zij dan ook 30% mogen heffen.

  Zij doet dit op basis van het woonlandbeginsel.

  (Let wel, don’t shoot the messenger here.)

  Overigens blijkt het voroal om enkel grote jongens te gaan. Enkele tientalle. Dus niet de student die wat op een Amerikaanse site gokt. Of men dus ook werkelijk over de gegevens van de sites beschikt valt nog maar te bezien. De fiscus bluft wel vaker in gevallen dat ze moeilijk aan informatie kunnen komen. Zie ook diverse zwartgeld affaires. Aan de andere kant leert de historie, dat ze op slinkse wijze soms wel over de gegevens kunnen beschikken via rancuneuze werknemers of omdat ze die krijgen van de fiscus van een buurland.
  Maar bij deze grote gokjongens ging het om mensen die enkele tonnen per jaar binnenharkten. Dat gaat opvallen op je bankrekening en bovendien worden grote transacties of een groep van transacties automatisch doorgegeven aan de overheid (ofwe3l oplspilsen van een groot bedrag in vele kleine heeft geen zin).

  Wie dus af en toe eens wat wint in het buitenland hoeft waarschijnlijk niet te vrezen.

 6. Het allernieuwste spreekwoord “gij zult niet stelen, de overheid duldt geen concurentie” lijkt wel dagelijks meer van toepassing te worden op het zooitje wat NL zo langzamerhand begint te worden!

  Maar ja, logisch, als er zo veel mensen de hele dag de tijd hebben om nieuwe regeltjes te verzinnen t.b.v. meer staatsinkomsten en om te onderzoeken of de lasten niet verhoogd “kunnen” worden omdat de burgers wat meer (te veel!) financiele ruimte krijgen…………………..

 7. Waarom krijgen die blauwe enveloppen graaiers het toch elke keer weer voor elkaar? Al die belastingen heffen over zaken waar ZIJ geen enkel risico bij lopen.
  IK leg MIJN geld in, IK kan verliezen. En als ik win moet ik weer gaan afdragen aan die dieven in Den Haag. Geldt overigens ook voor “OVERDRACHTSBELASTING” Dat betaal je bij de verkoop van een huis. Welke dienst van de Blauwe Enveloppen Maffia staat daar dan tegenover? Niks, nada, noppes. En zo zijn ongetwijfeld talloze krankzinnige belastingen te verzinnen. En…. we slikken het braaf, ik ook hoor, ik ben net zo’n sukkel als de rest van NL. Maar soms, heel soms zou je er een bom op willen gooien.

 8. “Pecunia non Olet” is een spreuk die op de Nederlandsche overheid en haar “gaarders” van toepassing is. Dit hele verhaal van belasting innen over verboden praktijken hebben we al een keer eerder gehad met de prostituees. Prostitutie was verboden, maar de dames kregen wel een aanslag inkomsten belasting.

 9. Ik moet nog zien dat de Officier van Justitie zulke zaken niet seponeert.
  Mag een Nederlander wel pokeren, zodra hij buiten het land is?
  hugo van reijen

Comments are closed.