fairytaleSprookjes, wie kent ze niet. Mooie verhaaltjes, bedoeld om je in slaap te sussen, om je een veilig gevoel te geven. Want daar is de maatschappij verzot op. “Veiligheid boven alles”. En dus wordt de vrijheid van ieder individu gaandeweg steeds verder ingeperkt door de als plaatsvervangende ouder acterende overheden, onder de bezielende leiding van “the best and the brightest”, voornamelijk bestaand uit via het democratische systeem omhoog gevallen olologen en andere universitaire patjepeërs die nog nooit één cent productief werk hebben gedaan en daarvoor in plaats de kunst van het teren op andermans zakken meester hebben gemaakt op door anderen betaalde ‘onderwijsinstituten’.

Het jaar is dan ook nog nauwelijks begonnen, of we hebben al weer maar liefst twéé politici die het volk bewijzen dat verkiezings-sprookjes in de politiek niet lang stand houden. Eentje daarvan is de Onderkoning van het CDA, een zekere Maxime V., die meent dat de -in eerste aanleg in tijd beperkte- inzet van Nederlandse troepen voor de ‘wederopbouw’ van Afghanistan wél verlengd kan worden, daarmee gristenunie-vrind Eimert “ik schaats me een bajonetbreuk” M. stevig over de schaatsschoenen plassend.

De andere is de nieuwe zetbaas van CFR Team B, dhr. Barack O., die binnenkort de toko overneemt van dhr. B. Niet alleen heeft O. z’n website direkt na de verkiezingen geschoond van alle beloften die hem onder de noemer  ‘change’ en ‘hope’ de overwinning op ‘bomb-bomb-bomb-Iran’ Mc. C. hadden gebracht, hij vindt nu ineens dat realisme op z’n plaats is in deze barre tijden, op basis waarvan hij z’n verkiezingsbeloftes terug moet schalen. Ook is hij van mening, dat er nu geen 2, geen 3 maar maar liefst 4 miljoen mensen aan het werk komen door zijn geniale stimulatie-pakket, dat desondanks níet duurder is geworden. Wél is hij van mening, dat zijn kinderen niet naar de door hem zo belangrijk geachte openbare scholen moeten; hij ziet meer been in een school voor het kroost van de power-elites. Tenslotte is iedereen gelijk, alleen sommigen zijn iets gelijker, dat snapt ieder kind.

Mag ik voorstellen, op deze plaats in 2009 gebroken verkiezingsbeloftes te verzamelen ?

11 REACTIES

 1. Dat van O(s/b)ama’s kinderen heb ik gemist. Interessant om te lezen. De beloofde ‘change’ komt inderdaad snel. Van zogenaamde volksjongen tot aangepast elite-lid. En dat nog voor hij beedigd is. Liegen en bedriegen? Yes we can!

  Misschien is het leuk om de gebroken beloften van ene Jan Peter en zijn maatje Wouter te verzamelen. Verband met Osama (of was het Obama?) is er. Toen Wouter kinderen kreeg was hij er als de kippen bij om ze op tijd in te schrijven bij de ‘witte’ school in de buurt. Deze bleek (onderzoek van het Parool) verder van zijn huis dan de plaatselijke ‘zwarte’ school, die hij aan de anderen verplicht wil opleggen.

  Dat van de overheid als betweterige ouder klopt inderdaad. En net al die ouder is dat beter weten niets anders dan domheid en arrogantie.

  hugo van reijen [7] reageerde op deze reactie.

 2. Krediet naar onze wereld leiders .
  Een 3e WO 3 zat er aan te komen ,maar, je heb een aanvaller [ IRAN] en verdediger nodig.
  Een van de grootste wapens die de vrede mens had was invloed op een ruilmiddel wat wij geld noemen.
  In 1930 + of min zorgde het voor een fundament voor de 2e.
  De vrede mensen nooit geroemd om het hoog IQ wilden het voor een 3e keer doen met hetzelfde tool wat financiën heet.
  Dat was lauw lonen om het maar zo te zeggen ,de vijand nam dat wapen weg.
  Wat niet simpel was ,maar op de krediet lijst van Amerika geschreven kan worden !!

 3. @Spy-Nose [2]:

  Daarbij dient Verweggistan zich uiteraard ook HEEL ver weg uit Dichtbijistan te houden.
  En daar zit’em nu juist precies de kneep.

 4. @jjvandinges [1]:
  Ieder ouder behoort vrij te zijn, zijn kinderen te sturen naar de school van zijn keuze.
  In klassen waar meer dan 10 procent allochtoon is, wordt het onderwijs belemmerd en vertraagd. Het ligt dus voor de hand, daar geen kinderen heen te sturen en natuurlijk ook anderen niet te verplichten dat wel te doen.
  De op de lopen achterstand kan tenminste getaxeerd worden op enkele tonnen in geld. Wie wil dat zijn kinderen aandoen?
  hugo van reijen

 5. ik heb op zonder meer een achterlijke RK jongensschool gezeten,alleen in klas 4/5leerde ik wat van een belogen onderwijzer ,daarna een brugklas met een frater die sloeg en ik sloeg terug,toen moest ik er af,daarna was het op een middelbare school onder Jezuïeten leiding wel o.k verder.(omdat ze veel aan sport deden en Paters uit de *missie oer de zwartjes in Afrika kwamen vertellen met film erbij,leuk)
  Ik heb er nooit iets aan gehad,onderwijs dan, later leerde ik wat nodig was in de praktijk of las over een interessant onderwerp.
  In principe leer je in Nederland niets, ook al omdat ze waarheid (we waren/zijn een criminele staat immer) verdoezelen.
  Ik denk dat onderwijs iets van vrijheid moet hebben, laat kinderen alleen leren wat ze willen en of leuk vinden, anders worden ze gefrustreerd en gaan ze bij de staat werken en ‘wraak nemen’ op succesvolle mensen,uit woede zoals nu.

  *daarom werd reizen en ontdekken mijn hobby

  Andre [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Anno Zijlstra [8]:
  “laat kinderen alleen leren wat ze willen en of leuk vinden”

  Dat mogen de ouders mooi zelf bepalen, zonder dat anderen (de overheid inclusief) zich daarmee ongevraagd bemoeien.

  Helaas (daar gaat-ie weer) zien de meesten liever dat hun zaakjes door anderen ‘geregeld’ worden, zodat ze zelf -pak hem beet- met een zak chips en een fles paardenzeik, dat voor bier door moet gaan, naar de postcodeloterij of dat soort ongein kunnen kijken.

 7. domme kinderen leren niets , maar die zouden met slimme ouders ook niets bereiken buiten het ‘vak van rijksambtenaar’ om dan,incl generaal en ambassadeur zijn etc,.want die lui doen 40 jaar eigenlijk niets alleen geld aanpakken en bla,bla verhalen vertellen aan elkaar.

  Andre [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Anno Zijlstra [10]:

  De ambassadeurs en consuls die HM Bea, KdN etc. etc. etc. in den vreemde ten dienste staan en ik ‘heb mogen ontmoeten’, vallen voor 100% in de categorie “voorliefde voor alcoholische versnaperingen daar waar anderen ze laten staan en/of zijn voorzien van drankneuzen”. De optrekjes (ook wel bekend onder “dienstwoning”) zijn alleraardigst, als je begrijpt wat ik bedoel. Alles met een zeer hoog blabla gehalte inderdaad, op kosten van de bb (belastingbetaler).

  Ik zit er aan te denken om een partij stickers te laten drukken. “Pas op. Remt niet voor (rijks)ambtenaren” 🙂 🙂

Comments are closed.