[HTML1]

Hattip lewrockwell.com (wie anders !)

5 REACTIES

 1. @IIS [1]:
  Nee, nu wel. Bedankt.

  Hij brengt het basismechanisme onder het voetlicht: je aktief bemoeien met andermans zaken, meestal omdat men denkt dat de gevolgen van het je níet bemoeien met andermans onacceptabel zijn voor de eigen belangen (“eigen” = powerelite).

  Dat is ook mijn punt in de steeds weer oplaaiende discussie over Israël vs. Hamas. Zolang iedereen zich met hen blijft bemoeien, blijft er bloed vloeien, ter meerdere eer en glorie van belanghebbenden.

  De strijdende partijen moeten het mooi zelf uitzoeken. En laat me niemand aankomen met de lulsmoes dat Israël verloren zou zijn zonder buitenlandse hulp; men is sowieso als volk zal ik maar zeggen superieur t.o.v. de hen omringende steenvolkeren, ook zónder buitenlandse hulp. Hulp die de steenvolkeren ook ontzegd zou moet worden (zoals Saudi Arabië, die met miljarden tegelijk leveringen van het Amerikaanse- en Europese militair-industriële complex hebben gekregen). Scroogle (scroogle.org) maar wat rond voor informatie.

  Helaas is dat toekomstmuziek, dus de powerplay zal nog wel even doorgaan. De powerelite heeft er teveel belang bij, dat er bloed blijft vloeien. Al doende strooit men via de massamedia kwistig met desinformatie, zodat de kern verborgen blijft. Het reikt een beetje verder dan Naftaniël vs. de zwarte weduwe Duijsenberg zal ik maar zeggen.

  De Israeliërs hebben op hun beurt ook grote belangen in de Amerikaanse defensie-industrie. Zie ook bijvoorbeeld een bericht als deze: http://www.iht.com/articles/ap/2007/07/29/africa/ME-GEN-Israel-US-Arms.php Verder weer een beetje scroogle.org-en, bijvoorbeeld naar Elbit en EFW.

  Geen wonder dus, dat Ron Paul vindt, dat dat gedonder op kosten van de Amerikaanse belastingbetaler afgelopen moet zijn. Ik zou daar aan toe willen voegen, dat het mij als Nederlands belastingbetaler ook niet aanstaat, dat er inmenging is in die ruzie op mijn kosten, zowel direkt als indirekt (door bijvoorbeeld de Fransen en de Engelsen, twee andere provincies van dat fantastische Pleuropa).

  Degenen die wensen dat Hamas of Israël afgeslacht moet worden, raad ik aan om de handen uit de mouwen te steken, letterlijk. Niet lullen, maar doen. Een enkeltje hel is snel gekocht, voor weinig.

  IIS [3] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.