bilderbergconferentie_danielestulinHoe je ook over conspiracy verhalen denkt, het is een feit dat er veel over gesproken wordt, en vaak met emoties. Er zijn diverse samenzweringsverhalen. In een driedelige serie *) hebben we getracht aan te tonen dat we er niet in geloven, maar dat wel frappante gebeurtenissen onder onze ogen in die richting plaats vinden. Overheden doen allerlei dingen die samenzweringen waar doen lijken. Vandaar onderstaand ingezonden bericht. 
 


Hallo,
Wellicht doet u uw lezers een plezier door bekend te maken dat de NL-vertaling van het boek The True Story of the Bilderberg Group, door Daniel Estulin, nu in de ramsj ligt voor 5 euro. **)
Keep up the good work.

Ingezonden door H.B.

*) Driedelige serie:
https://www.vrijspreker.nl/wp/2008/07/conspiracies-of-fantasie-13/#more-52403  
https://www.vrijspreker.nl/wp/2008/07/conspiracy-en-werkelijkheid-23/ https://www.vrijspreker.nl/wp/2008/07/conspiracy-in-de-praktijk-een-alternatief-33/#more-52407   

 **)Daniel Estulin
De ware geschiedenis van de Bilderbergconferentie
De Bilderbergconferentie is een jaarlijkse besloten samenkomst van politici, diplomaten, bankiers en zakenlieden. De auteur, Canadees van Oost-Europese afkomst met bindingen in KGB- en CIA-kringen, ziet de Bilderbergconferenties als het belangrijkste centrum van degenen, die streven naar een wereldregering, een wereldleger en wereldslavernij, waarbij lokale en nationale vrijheid en democratie gevaar lopen. 

Kosmos – pap – 285 pag – geïllustreerd  5.00 euro

7 REACTIES

 1. De uitspraak, “waar rook is is vuur” blijkt toch ook vaak te kloppen.
  Zie pas geleden nog de bouwfraude.

  Ook op klokkenluider.nl kun je veel lezen over de pedofiele heutemeteuten. het is nog niet bewezen maar de auteur dhr.Kat, de mond snoeren lukt toch ook niet. Desondanks maakt hij toch hele hoge heren zwart.

  De val van het europarlement door dhr. van Buitenen vond ik toch ook wel een hele ware consperacy.

  Dit zijn alleen al enkele voorbeelden met grote raakvlakken in Nederland.
  Je hoeft natuurlijk niet bij ieder verhaal een samenzwering te zoeken, maar vele denk ik toch het mijne van, zo ook de huidige financiele crisis.

 2. Samenzweringen. Het woord heeft tegenwoordig zo een vreemde connotatie gekregen dat het benoemen er van alleen al veel gezichten laat vertrekken.

  Dit terwijl er genoeg aanwijzingen zijn voor grootschalige samenzweringen. Regeringen zijn er een fantastisch voorbeeld van. De meest succesvolle samenzwering ooit bedacht, met als doel, de continuatie van zichzelf.

  Spy-Nose [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Michel [3]:
  Precies. Maar wie zijn gezicht vertrekt, laat meteen merken, dat hij moet vrezen, dat hij zich “democratisch” laat besodemieteren of erger, dat hij dat moet toegeven. 🙂

  Het lijkt dan veel gemakkelijker om domweg te ontkennen, dat conspiracies bestaan. Tien tegen een, dat de meerderheid, die ook nattigheid voelt, hem gelijk geeft.
  Michel [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Spy-Nose [5]:

  90% van Amerikanen gelooft in meerdere schutters van JFK. Het duurt even, maar dat onderbuik gevoel bij velen is er nou eenmaal, en kan niet weg verklaard worden.

  Omtrent de Bilderberg groep. Ik heb daar een aantal documentaires omtrent gezien, en het is een illuster gezelschap. Als je jezelf alleen al afvraagt waarom dit soort mensen samenkomen zonder ook maar een erkenning daarvan van overheden. Het is toch uiterst curieus te noemen. Of je nou in samenzweringstheorieën gelooft of niet.

  Spy-Nose [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Michel [6]:
  “…waarom dit soort mensen samenkomen zonder ook maar een erkenning daarvan van overheden.”

  Precies. Je moet wel een enorm bord voor je kop hebben om stelselmatig de andere kant op te kijken. En dat is precies wat de democratische meerderheid doet.

  Sterker nog: de democratische meerderheid houdt van gekozen politici die de burger gijzelen en afpersen. Ze legt ze in de watten en politici laten zich dan ook op allerlei manieren knuffelen.

  Kortom: een extreme vorm van cognitieve dissonantie of “Stockholm syndroom”.

  Conclusie: Bilderberg is gewoon een van de geheime instituties van de machtigen der aarde, die alle ruimte hebben (en dus nemen) om geheime afspraken of verdragen te maken, waarbij checks & balances niet gelden. (Angstig als ze zijn, heeft iemand ooit een parlementarische haan of hen erover horen kraaien of kakelen?)

  Dat heet samenzwering. Dat is dus geen kwestie van geloof of theorie, dat is een vaststaand feit.
  En ik zou ze dan ook niet de kost willen geven, die uit doodsangst dit soort feiten ontkennen en/of hun toevlucht zoeken in irrationeel gedrag in de vorm van een (bij)geloof of andere soorten van verslaving.

Comments are closed.