rokenHet rookverbod is zowel een betutteling als een grove inbreuk op het eigendomsrecht. Het belang van de politici is dat dit door de burgers geslikt wordt. Dan komt daarna de volgende betutteling. Steun de anti-verbodsacties. Hieronder een wereldconferentie tegen “VERBODEN” en een contact met Emile Ratelband.
 
Op 27/28 januari is in Brussel een wereldconventie tegen betutteling en verboden. Zie agenda en de site van TICAP, The International Coalition Against Prohibition.  

De topics op de conferentie zijn:

 • Impact of Smoking Bans
 • Epidemiology and passive smoking fraud
 • Toxicology and ventilation
 • Public health ideology and the pharmaceutical industry
 • Political fight against tobacco prohibition

Het doel  van de confrentie is:
Development of methods and strategies to achieve:

 • Reduction of job losses and economic damage to industry and trade
 • Legislative solutions that respect people’s lifestyle
 • Promotion of active and effective political participation of business and consumers, in political decisions that affect them
 • Ending the use of pseudo-science to establish and justify policies, political actions and laws
 • Curtailing the influence of pharmaceutical and other commercial lobbies on political decision-making
 • Reestablishment of the fundamental principle that the body belongs solely to the individual and not the state, and that longevity of life should not compromise quality of life

By attending to this Conference YOU can make the difference!

There will be no charge for attendance.
Behalve gegevens over deze interessante conventie staan op de TICAP-site ook hun Missie gegevens over deze organisatie.
Interessant is te zien hoe dicht hun missie staat bij het libertarisme. Het is daarom belangrijk om attent te blijven hoe en waar libertariërs met hen kunnen samenwerken. 

P.S. Bij nader inzien hebben we besloten het deel over Burgerlijke ongehoorzaamheid en Ratelband in een afzonderlijk stukje onder te brengen.

6 REACTIES

 1. ……..Alleen de zoete schaapjes zitten nog aan hun ranja te lurpen in de kroeg!! NL-ers laten zich als schoolkinderen behandelen, als zielige stumperds staan ze met knikkende knietjes braaf hun peukje buiten de kroeg te doen voor de Rooien&Judassen….NL moet weer leren volwassen te worden en met de vuist op tafel te slaan…NL-ers zijn watjes geworden. Waar zijn al die bikkels die ik in de kroeg nog wel eens tegenkwam…Die zijn zeker ´t huisje, ´t boompje ´t beestje aan het spelen …netjes de hypo aflossen voor het huis dat nooit de jouwe wordt en bang geworden voor de regelneven en teven in Brussel en Den Haag….

 2. @Ben [2]:

  Je bemoeien met hoe anderen hun leven moeten leiden, dat is voor sukkels en losers die niets beter te doen hebben.

  Gaza een probleem? Gaza is gewoon een aanvulling op de lijst met gruwelijkheden die al ruim 2000 jaar worden gepleegd o.b.v. religieuze gronden. Religie is hier dus het probleem, maar je zult het zelf wel beter weten, getuige jouw reactie.

 3. @Ben [2]:

  Ik behoud het recht om stompzinnige en ongezonde bezigheden uit te voeren zolang ik daar niemand mee kwets. Als er een markt is voor anti roker cafés dan komt die vanzelf wel.

  De problemen in Gaza hebben niks van doen met mij. Ik kan daar enorm weinig aan doen. Feit is dat de mensen die dit wel kunnen de wil kennelijk niet op kunnen brengen. Waarom ga je niet bij deze mensen klagen over het beleid van het steunen van misdadige regimes en misdadig globalistisch beleid. Ik kan ook niks doen aan het fenomeen voedselbanken. Waarom zijn die er eigenlijk in dit land? Omdat mensen buiten de overheid dit hebben opgezet. En de overheid die alle middelen heeft, is niet thuis.

  Ik krijg een beetje de Global Warming kriebels van je opmerkingen. Als je CO2 spoor te groot is ben je een crimineel. Terwijl de pseudo-wetenschap heerst over het volk, denken die echte wetenschappers dat we allemaal gek geworden zijn.

  Als het roken zo slecht is, laten we eens eisen dat de tabakscorporaties openheid van zaken geven over de inhoud van de sigaretten. Geef de ruimte aan alternatieven. Er zijn al sigaretten ontwikkelt die vrijwel geen schadelijke stoffen bevatten, en dus veiliger zijn voor je gezondheid als de aspartaam in je yoghurt of de fluoride in je tandpasta. Hoor ik trouwens bizar weinig over in de discussie over het vergif dat roken heet. Hypocrisie ten top.

  @originele artikel.

  “Ending the use of pseudo-science to establish and justify policies, political actions and laws”

  Die nemen zich wel heel veel hooi op de vork. Pseudo wetenschap……..let see! Global Warming, Aids, Kanker, de restrictie van natuurlijke medicijnen en alternatieve natuurlijke stoffen. Als dit werkelijk hun doel is, hebben ze mijn aandacht.

 4. @Michel:

  Wij zijn het er blijkbaar over eens dat roken een stompzinnige bezigheid is. Dat is mooi. Wat ik niet begrijp is dat er over iets zo stompzinnigs een congres wordt georganiseerd dat men zich in de media zich er zo druk over maakt en er zoveel aandacht aan besteedt. Kun jij mij dat uitleggen?

  Succes, Ben

 5. @Mier:

  Jij bemoeit je ook met mij. Ik weet niet of jij een sukkel bent. Het zou zo maar kunnen.

  Succes, Ben

Comments are closed.