voedselNu roken door lobbyisten zo’n beetje dood is gezeurd en kapot is belast, wordt de aandacht verschoven naar voeding. Voorlopig onder het mom van voorlichting aan burgers, maar over een vettaks wordt al serieus gesproken. Mijn voorspellingen voor over vijf tot tien jaar: 
1. Een ‘vette’ blauwe envelop bovenop de al misdadige heffing inkomstenbelasting. 

2. We kunnen alleen nog ‘fout’ voedsel kopen met een chip en alleen bij rijksgecertificeerde ‘dealers’.
Mogelijk gesprekje tussen dealer en klant:
Klant: “Eén patatje met, delletje speciaal en een kipkorn, graag”
Dealer: “Mag ik uw kiesbewust implantaat even scannen, meneer? Ach, ik zie dat u deze week al een pizza en een cheeseburger heeft gekocht, dus uw vetsaldo is niet toereikend, meneer. Ik kan u een blaadje sla echter van harte aanbevelen.” 

3. Het Voedingscentrum wordt gebombardeerd tot gezaghebbend instituut en adviesorgaan voor overheidsbeleid. Hierdoor zal men onmiddellijk megalomane neigingen gaan vertonen en per decreet bepaald voedsel verboten verklaren. 

4. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport krijgt een permanente taskforce B.M.I. Onze Body Mass Index zal bepalen welke premie we betalen voor ziektekosten en levensverzekering.
Voor uitvoering en controle zijn minstens 100.000 nieuwe ambtenaren nodig en een flink deel van de belastingpoet wordt geïnvesteerd in BMI scanners op bijvoorbeeld scholen.

Natuurlijk leven we ongezond. We weten allemaal hoe het beter kan, maar nog veel ongezonder is de fascistische aard waarmee die zaken door onze strot zullen worden geramd. Daar krijg ik nu stress van en dat is veel gevaarlijker dan een buikje.

Ingezonden door Colossi

15 REACTIES

 1. Arbeiders, en daar zitten ook veel zogenaamde academici tussen, kiezen doorgaans slinkse bestuurders die gewiekst beleid voeren en domme wetten voor domme mensen maken.
  De tragische effecten ervan worden iedere dag weer bevestigd.

  Gelukkig zijn de wetten in een land niet het hoogste in de wereld.

 2. Ja, en dan kunnen we allemaal eenzelfde uniforme kleding aan want niemand is meer te dik.

  Iedereen is gelijk aan elkaar, behalve de bewindvoerders. Die staan een trede hoger (afgebeeld op een bordes)

  Lijkt op een SF film die ik vroeger gezien heb. Naam weet ik niet meer.
  Soort “brave new world”

  beek [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Peter [2]:
  Was die SF-film niet een documentaire van Joris Ivens over China?
  Iedereen blij, iedereen enthousiast met een rood uniform handleidinkje in de hand, iedereen in Mao-pakje, iedereen slank wegens voedseltekorten en gedwongen tewerkstellingen.

 4. Vanwege verhalen zoals hierboven ben ik lid van de VVD. Mark Rutte merkte laatst op dat Rouvoet en Balkenende bij u door de brievenbus willen meekijken. Naast uw bed willen komen staan en notitie willen nemen van de activiteiten.

  Tja, ik zelf houd veel rekening met goede voeding. Ik kom wel eens in een snackbar, en dat zijn uitzonderingen.
  Ten eerste vind ik gezondheid de grootste rijkdom die er is. Dus die wil ik graag beschermen.

  Ik hink een beetje op twee gedachten. Kijk die Tabakrokers, in zo’n karretje met van die slangetjes in hun neus kosten wel erg veel geld. Geld dat ik moet verdienen. Aan de andere kant hebben zij ook bakken met geld binnengebracht aan accijnzen.
  Mijn andere gedachte is dat het wel een vrije keuze moet zijn. Maar, hoe vrij is dat eigenlijk? Stoppen die fabrikanten er niet allerlei middelen in zodat de waarschijnlijkheid op een diepgaande verslaving maximaal is?
  Blijft de vraag waarom ik moet betalen voor de schade die door een sigaret fabrikant is veroorzaakt. Dat is geen vrijheid.

  Ik vind het moeilijk.

  Laat het een vrije keuze zijn, roken en eten. En daarbij moet de overheid niet stoppen met de voorlichting op gezonde voeding. Er is erg weinig kennis onder de mensen over voeding, heb ik gemerkt. Zelfs artsen hebben mij de wenkbrauwen laten rijzen. Wat een gebrek aan kennis. Terwijl gezondheid, en dus de zorg er voor begint bij o.a. goede voeding. Dat lijkt mij zonneklaar.

  Gezondheid geeft vrijheid.
  Frenkelfrank [7] reageerde op deze reactie.

 5. @TerrierBram [6]: Vrije keuze, prima!
  Maar dan: “En daarbij moet de overheid niet stoppen met de voorlichting op gezonde voeding”
  en daarna:
  “Er is erg weinig kennis onder de mensen over voeding, heb ik gemerkt. Zelfs artsen hebben mij de wenkbrauwen laten rijzen. Wat een gebrek aan kennis”

  Dus…. de overheid weet meer dan de artsen? Jij weet meer dan artsen? Zijn artsen eigenlijk maar domme boeren die niet zoveel weten over gezondheid en gezond voedsel?

  TerrierBram [8] reageerde op deze reactie.
  TerrierBram [9] reageerde op deze reactie.
  TerrierBram [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Frenkelfrank [7]:
  Huisartsen in Nederland zijn distribiteurs van de farmaceutische industrie. Het is te treurig voor woorden om vast te stellen dat ik vaak meer van voeding af weet dan artsen.
  Baby’s met koemelk allergie, stop er onderdrukker in. Terwijl de oplossing heel simpel is, Kamelen melk.
  Ritalin voor kinderen met gedragsproblemen die onder het kopje ADHD vallen. Gezonde oplossing is uitgebalanceerd dieet, geen suiker, geen Coca Straight from Hella, geen McVet&Suiker, enz.. Helpt in veel gevallen. Hoeveel gevallen wordt natuurlijk weer niet onderzocht.

  Artsen schrijven rustig iemand jarenlang Prednison voor voor Astma. Dat Cannabis een stuk beter werkt, en geen botontkalking veroorzaakt, niet je huid dun maakt, tja de farmaceutische industrie kan daar niks aan verdienen. En aan Prednison wel.

  Artsen schrijven rustig mensen een kuurtje voor voor blaasontsteking. Als het geen ene zier helpt nog een. Mijn tante heeft nou al thuis een eigen voorraad. Mijn moeder haalt een flesje Populus, handje vitamine C er bij, en opgelost.
  Ja ho, dat een aftreksel van de Zwarte Populier tegen blaasontsteking helpt is nooit wetenschappelijk bewezen. En al helemaal niet naar het bewijs dat de farmaceutische industrie zoekt. Bovendien kan je een plant niet patenteren, dus kan je er geen geld aan verdienen, dus is het onzin.

  Maar het verband tussen voedsel en gezondheid kan de farmaceutische industrie ook niks aan verdienen. Snap je.

  Het heeft niks met gezondheidszorg te maken, dat moet je zelf doen. Het heeft meer te maken met het verkrijgen van een golf clinic door Tiger Woods en een reisje naar een zonnig oord.

  Al zouden ze al verstand hebben van voedsel, dan wordt er in veel gevallen dan opmerkelijk niet in het belang van de patiënt gehandeld.

 7. @Frenkelfrank [7]:
  De overheid weet vrij weinig van voedsel, maar meer dan de gemiddelde Nederlander. Als men nou maar die landbouwsubsidie producten netjes blijft eten volgens de schijf van 5 is dat minder dramatisch dan wat ik zo aan troep in de super op de band zie liggen, bij van die mensen met zo’n stopverf huid en een wezenloze uitdrukking op hun gezicht.

 8. @Frenkelfrank [7]:
  En oh ja, voordat je losbarst. Bij mij is de grens tussen voedsel en kruiden aan het vervagen. Ik eet meer en meer intuïtief, dus wat mijn lichaam vraagt probeer ik te vinden. Soms heb ik zin in een blaadje Salvia, soms heb ik zin in Kip, soms neem ik een handje Stellaria. De intuïtie is wel degelijk aanwezig bij mensen, alleen is een beetje ondergesneeuwd. Ten eerste door de gedachte dat medicijnen los zouden moeten staan van voedsel. Tja, als je die chemische onderdrukkers gaat gebruiken wel. Laat je het lichaam samen met de Aarde leven wordt het een ander verhaal.
  Ongetwijfeld een stuitende en nieuwe gedachte voor je. Als aanwijzing zou je eens kunnen zoeken naar het verband van dieren hun levenswijze, gezondheid, en het vermogen van veel dieren om die planten te eten die ze nodig hebben, ook voor aandoeningen. Koeien kunnen dat, maar Wol aapjes kunnen het ook met Europese kruiden, terwijl het tropische beesten zijn. Heel apart allemaal, en het onderzoeken waard.

 9. De schrijver van het artikel beaamt in laatste alinea dat we dus inderdaad ook ongezond leven. Als het zo zou zijn prima. Maar we leven gezonder dan ooit. We eten gevarieerder dan ooit. Al dat gezeur dat we slecht eten, is maar wat overdreven. Misschien het enige dat gezegd kan worden is dat we teveel suikers binnenkrijgen waar ons lichaam niet zo mee weet wat te doen.
  Check maar eens wat de mensen 100 jaar geleden aten en wat nu… nu beter dan ooit, en bovendien diepvriesvoedsel is vaak beter en gezonder dan verse groenten (zitten al vol met bacterien en soms zit er al wat rot tussen)…

  Maar het grappige is dus dat we gebrainwashed worden door in elk geval al wel te gaan geloven dat er ooohhhzooo slecht gegeten wordt. En trouwens ook dik worden word je van teveel eten, heeft niks met kwaliteit van voedsel te maken

 10. Al wat niet ideaal is moet bij wet verplicht ideaal worden, zo krijg je toch de ideale wereld, niet?

 11. Royal Raymond Rife met zijn wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van geluid op kankercellen en virussen.
  Robert Beck met zijn publicaties over het elektrificeren van bloed.
  Medicinale Cannabis met de bewezen positieve uitwerkingen op zenuwen en spieren en de kanker genezende werking.

  Dat is mijn samenvatting van het gezondheidsprobleem. Daarnaast worden stoffen als Stevia door de EU weggemoffeld, omdat het wel eens te gezond zou kunnen zijn. Een stof die in Z-Amerika al wijdverspreid gebruikt wordt door bedrijven als Coca Cola als suikervervanger, en hier niet eens de naam voedsel mag dragen.

  De politiek heeft wat mij betreft geen geloofwaardigheid meer betreffende gezondheidszorg. Niet dat het op andere fronten anders is. Het feit alleen al, dat dit soort alternatieve medicinale methoden totaal genegeerd worden door de medische wereld en de politiek zegt mij dat er waarheid achter moet zitten.

  De feiten en wetenschap achter de theorieën van de bovengenoemde heren en planten liegen er niet om.

  TerrierBram [14] reageerde op deze reactie.

 12. @M [13]:
  Wat beterft Medicinale Cannabis is dat erg waarschijnlijk. Kijk de Rick Simpson Story maar eens, op o.a. Youtube.

 13. Voordat ik aan de anti depressiva begon, Prozac was ik slank. En kon eten wat ik wilde. Nu, een 15 jaar of zo later en natuurlijk ouder ben ik te zwaar. En waardoor? Omdat men mij achtte als proefkonijn een minimaal 12tal van anti-depressiva voor te schrijven wat sowieso gewichtstoename bewerkstelligd. En daarna komt je stofwisseling nooit meer in balans. Ik zit nu ook aan de cipramil, maar wel onder mijn voorwaarde. Ik leef zoals ik wil, dan maar overgewicht.

  Ik eet gezond, ben gezond, mijn bloeddruk is goed. En pas na een hartritme aanval bloedonderzoek gehad en longfoto’s/hartfoto’s. Geen problemen.

  En dan nog eens een stressvolle maatschappij, en je hebt een recept voor dit soort zaken. En natuurlijk de chips, koekjes, snoep, frisdrank enz, wat ik dus niet eet, die kinderen doen aanzetten.

  De farmaceutische maffia houdt zijn mond wijselijk dicht, want aan zieke mensen kan je nu eenmaal meer verdienen.

  En ik las laatst dat het voor de hersenen niets uitmaakt of je prozac of xtc neemt. Het laaste is echt een happy pil.

  En ik rook ook cannabis. Al 16 jaar lang.

Comments are closed.