verbodenHet komt zeer zelden voor, maar soms, in de meest onwaarschijnlijke gevallen, ben ik het toch echt wel eens met een politicus. Een dergelijk onwaarschijnlijk geval heeft zich zojuist voorgedaan. Namelijk door de VVD-er Toine Manders. Deze mannelijke hotemetoot met een vrouwelijke naam heeft namelijk aangegeven het een goed idee te vinden om het verbieden te verbieden. Aanleiding vormden (de voorbereiding van) het boerkaverbod, het verbod op de Supersmoker, verbod op het aansteken van vuurwerk en een blijkbaar verbod op ronde vissenkommen (wellicht een initiatiefwet van de Partij van de Dieren). Zou de Vrijspeker dan toch soms langs het computerscherm van een gemiddelde VVD-partijlid flitsen  ?

Bron: De PERS

Ps.: Op het moment van publicatie van dit bericht zal ik bezig zijn met het maken van de welbekende TOEFL test. Wish my luck 🙂

13 REACTIES

 1. …..Verbiedt het nog langer dat men het verbod op verbieden die het verbied om te verbieden zou worden verboden…Auw, shit ik weet het niet meer in dit rood-gggristelijk kut land..Is er niet één partij in NL te vinden met een beetje gezond en helder verstand die heel het krankzinnige gedoe van controle, verboden en regels wil afschaffen? De VVD??….EU kom er maar in zullen ze dan wel denken!

  Ik wil een verbod op het verplicht afgeven van vingerafdrukken door onschuldige burgers….Nog geen partij horen protesteren!?
  hda [7] reageerde op deze reactie.
  Michel [8] reageerde op deze reactie.

 2. VVD-er Toine Manders? Dat was dezelfde VVD’er die niet alleen het auteursrecht wilde aanscherpen zodat downloaden een strafzaak zou worden, maar bovendien het auteursrecht uit nationale handen wilde overhevelen naar Brussel.
  Toin Manders die ook consequent meestemt met allerlei andere plannen die de grote corporaties zouden bevoordelen.

  Het verbieden verbieden. Begin bij uzelf …

 3. @IIS [5]:

  > “Nog geen partij horen protesteren”.

  Alle partijen zijn autoritair. Onder autoritair versta ik dan communistisch of fascistisch. ‘Links’ of ‘Rechts’.
  Voor mij als libertair is dat beide collectivisme.

  Groepen willen altijd binden/bundelen/belasten.

  Het gaat allang niet meer over Links of Rechts, maar over Autoritair of Libertair.

 4. @IIS [5]:

  VVD is de partij voor vrijheid als het de corporatisten uitkomt. Voor de normale man zullen ze de vrijheid niet bevorderen. Volgens Fredje Teeven moeten de coffeeshops er ook binnenkort aan geloven. Vrijheid van verleiding zullen ze dat bij de CU noemen. De PVV is al net zo lachwekkend.

  IIS [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Michel [8]:

  De laatste jaren zijn er tussen de diverse partijen steeds minder verschillen waarneembaar. De partijen presteren zwak en zijn één grote kliek geworden. Ik zie geen enkele partij ook maar iets positiefs uitwerken en het is go with the Brussels flow. Echter in het verbieden, regels opstellen en ziekelijk controleren en uiteraard in het constant voorliegen van de bevolking zie ik duidelijk een toename en opwaartse lijn.
  Michel [11] reageerde op deze reactie.

 6. @IIS [9]:

  Tja. Het is meer “out in the open” nu he. Die controlezucht is er altijd wel geweest, maar nu hebben we terroristjes om ons bang te maken, en de druk van de hele politieke wereld achter ons om maar vooral zo veel mogelijk te internationaliseren en te harmoniseren. Daarnaast speelt technologie ook mee. Niks mis met technologie, maar in deze wereld wordt technologie altijd verkeerd gebruikt.

  Ik snap die drang niet om ieder land hetzelfde te maken. Maar daar moet je waarschijnlijk politicus met rijke vrienden voor zijn.

 7. Het valt mij op dat er nogal generalistisch gesproken wordt over politieke partijen met boute statements: “Alle partijen zijn autoritair”, “VVD is de partij voor vrijheid als het de corporatisten uitkomt. Voor de normale man zullen ze de vrijheid niet bevorderen” en “de druk van de hele politieke wereld achter ons om maar vooral zo veel mogelijk te internationaliseren en te harmoniseren”.

  Tja, was ik het maar mee oneens. Toch doe je hiermee onrecht aan de mensen die wel vanuit hun overtuiging participeren in de politiek. Daartussen zitten mensen die alles hebben met de uitgangspunten van een partij en niets met het Haagse matras. Er zijn daarbij gelukkig ook nog VVD’ers die ‘voor de normale man’ wel ‘de vrijheid’ wil ‘bevorderen’.

  Terugkomend op de (retorische) vraag van het artikel: “Zou de Vrijspeker dan toch soms langs het computerscherm van een gemiddelde VVD-partijlid flitsen ?” Het hangt van je definitie van gemiddel VVD-partijlid af, maar het antwoord daarop is JA.
  Michel [13] reageerde op deze reactie.

 8. @The Liberal [12]:

  “Tja, was ik het maar mee oneens. Toch doe je hiermee onrecht aan de mensen die wel vanuit hun overtuiging participeren in de politiek. Daartussen zitten mensen die alles hebben met de uitgangspunten van een partij en niets met het Haagse matras. Er zijn daarbij gelukkig ook nog VVD’ers die ‘voor de normale man’ wel ‘de vrijheid’ wil ‘bevorderen’.”

  Daar heb je gelijk in. Maar als vegetariër ga je toch ook niet werken in een slagerij? Idealisten hebben niks in de politiek te zoeken, blijkt. Voor mij is de politiek een gelegitimeerde vorm van georganiseerd burgerbedrog. Hoe kunnen we met zijn allen het beste de burgers laten denken dat ze een keuze hebben, terwijl wij het toch beter weten. Zelfs oppositiepartijen, en misschien juist de oppositiepartijen doen hier aan mee, omdat die partijen hun verantwoordelijkheid ontlopen.

  Er zijn te veel uiteenlopende schandalen in de politiek die bij mij de illusie weg hebben genomen dat politici er zitten om het land te besturen. Sommige schandalen zijn ‘out in the open’, maar worden desondanks nog kleiner geschaald als ze werkelijk zijn, en de rest, blijft een soort van publiek geheim, terwijl de politiek rustig verder gaat. De schandalen kunnen zich alleen vormen, en in de doofpot verdwijnen, als er een grote groep politici bezig is om dit actief te verhullen. Dit heeft natuurlijk te maken met macht en dreiging, maar het toont mijns inziens het complete failliet van dit systeem aan.

  Ik zie de politiek als een instituut dat weinig veranderd is in 200 jaar tijd. Ja, er zijn hervormingen geweest, maar de kern van de hypocrisie staat nog als een huis.

Comments are closed.