geldregen
Of met 160 miljard? Ze gaan nu met iets van 20 miljard euro stimuleren. En Donner praten over onontkoombare massaontslagen. Laat ze dan toch veel flinker stimuleren om dat te voorkomen.
 
Ze kunnen dat geld toch kennelijk uit dunne lucht maken? Net zo simpel als de overheid zich garant stelt voor 200 miljard aan leningen tussen de banken. Waarom dan zo kleinschalig? Die 20 miljard is toch zeker helemaal peanuts voor die geldtovenaars? En alle EU landen doen het.  

Of zou dat krediet verschaffen, geld geven en overheidsuitgaven doen dan toch consequenties hebben?

Politici zullen enerzijds die groeiende staatsmacht wel fijn vinden. Het streven naar meer macht is immers hun hoofdverlangen. Voor dit weekend gaat het weer stimulatie euros regenen. 

Gelukkig zijn er nog personen en organisaties die net als schrijvers op de Vrijspreker de negatieve consequenties heel duidelijk zien en trachten duidelijk te maken aan zo veel mogelijk mensen.

Dit is niet eenvoudig tegen de enorme overheidspropaganda in. En die overheidspropaganda wordt ook nog gesteund door het korte termijn eigenbelang van grote groepen mensen.

Als je spaarcenten verloren dreigen te gaan, en/of je dreigt werkloos te worden, als dan de overheid komt en je geld of werk aanbiedt, is het ook wel moeilijk om het verkeerde van die handelingen in te zien. En zeker omdat de negatieve consequenties pas later komen terwijl je nu gered wordt. 

Een duidelijk toegelichte waarschuwing, zeer de moeite van het beluisteren waard, werd via Elzevier gedaan door Marijke Stellinga.

Als nog niet gedaan, beluister dan ook Ron Paul Roepende in de woestijn

13 REACTIES

 1. Gelukkig helpen al die (duizenden) miljarden (wereldwijd) niet of nauwelijks en kan iedereen met een beetje goede wil dat zien. Op zijn best stelt het problemen tijdelijk uit. Zie bijvoorbeeld de het gegoochel met rente en de invloed die dat werkelijk heeft ten opzichte van de beoogde invloed.

  Politici zijn prutsers. Het wordt de hoogste tijd dat zij die geheime bron van alle kennis en wijsheid prijsgeven. Wie zijn hun ‘wijzen’? Ruimtewezens van ver weg, stemmen in hun hoofd, journalisten uit het ochtendkrantje, of praat men elkaar maar wat na?

  Net zoals de voormalige socialistische landen in Oost Europa niet in staat waren om welvaart te scheppen, ongeacht hoe veel geld men bijdrukte, zo weinig zullen de socialisten landen in het huidige West Europa daartoe in staat zijn.
  dickie [3] reageerde op deze reactie.
  IIS [4] reageerde op deze reactie.
  Seagull [13] reageerde op deze reactie.

 2. Ondertussen heeft de Provinciale overheid wel een loonsverhoging van 0.4 %.
  Okay, is niet veel, maar het signaal dat ze hiermee afgeven naar het bedrijfsleven en de werknemers daarin is natuurlijk weer belachelijk.

  Kennelijk is de pot geld daar nog niet op. Ik begrijp dit echt niet meer. Volgens mij kun je alleen nog maar de politiek in als je een hoofd vol stront hebt en een plaat voor je hoofd met een dikte van een meter.

 3. @jjvandinges [1]:

  hey jjvandinges , we worden of gigantisch belazerd of de politici weten niet wat geld is, maar het kan ook zijn dat de politicie gechanteerd worden door landen die olie en grondstoffen bezitten.moeilijk moeilijk.bezitten. de oplossingen zijn er weldegelijk. als de politieke wil er maar is. ik ben zelf niet goed economisch onder legd. maar er zijn gelukkig nog wel mensen oa hier op de vrijspreker die niet achterlijk en die dingen goed kunnen doorgronden. kijk eens op deze site http://www.sdnl.nl/index1024.html ik ben benieuwd wat jullie vrijsprekers hier van vinden. ik heb hier veel aan gehad. veel vragen die de vrijspreker en de sdnl onder de loep kwamen kon ik mij helemaal in vinden en mijn vermoedens werden steeds meer bevestigd dat de politiek niet deugd. ze maken de samenleving en de wereld als geheel kapot. wat onnodig is. er is genoeg voor iedereen. ik heb zelfs formules op de sdnl gezien hoe je zuinig om kan gaan met grondstoffen. ik ben echt benieuwd wat jullie van de sdnl.nl vinden. groetjes dickie

 4. @jjvandinges [1]:

  Politici zijn prutsers. Het wordt de hoogste tijd dat zij die geheime bron van alle kennis en wijsheid prijsgeven. Wie zijn hun ‘wijzen’? Ruimtewezens van ver weg, stemmen in hun hoofd, journalisten uit het ochtendkrantje, of praat men elkaar maar wat na?

  Geweldig vind ik deze!….De bijbel en Judas aanhangers was je nog vergeten.
  Nooit heeft zich iemand afgevraagd of het nodig is een test of toelatingseis in te stellen voor politici….Iedere mongool kan het worden!!…En mongolen zijn het uiteindelijk geworden die jou en mij en ons allemaal vertellen hoe te leven en te gedragen. En luister je niet dan….. http://www.telegraaf.nl/binnenland/3016805/__Bankroet_door_bon__.html?p=27,2
  Ik weet niet wat een werkboekje is, maar het schijnt bijna dodelijk te zijn als je het niet bijhoudt….En daarom gaan we naar de kloten!!!

  http://groups.msn.com/taxi-wereld/watkostdat.msnw
  Michel [8] reageerde op deze reactie.

 5. Geef iedere NL een miljoen en we zijn gered ….Als er door politici in alle redelijkheid aangenomen wordt dat het helpt, dan zouden ze het zo doen, de gekken!

  BTW Elsevier vond ik oké…totdat ze reacties zijn gaan censureren.

 6. De banken worden voorzien van een 200 miljard waaruit ze kunnen graaien, maar het bedrijfsleven en de banen/inkomsten van de burger wordt gesponsord met amper 20 miljard. In Amerika worden banken tegemoetgekomen met 700 miljard, maar de tienduizenden banen van mensen die in de autobranche werken worden gesponsord met 14 miljard.

  Ergens gaat er iets goed mis binnen onze regeringen en trekken waarschijnlijk de bankiers aan de touwtjes. Niet onze ministers…..

 7. @IIS [4]:

  Correctie. Iedere crimineel kan het worden. Het grote manko van een overheid is de hoeveelheid controle er kan worden uitgeoefend op de poppetjes die er in gaan zitten. Geen weldenkend mens gaat nog de politiek in. Je moet een bepaalde kronkel hebben die je aanstuurt. En de vraag is of die kronkel een positief effect zal hebben voor het volk dat wordt bestuurd door deze kronkelmensen.

  IIS [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Michel [8]:

  …Hoeft men zelfs geen verklaring van goed gedrag te overhandigen of psychologische test te ondergaan??…het is dus ook best mogelijk dat een sociopaat of psychopaat het land regeert…

 9. Miss Moneypenny heeft heel erg gelijk in haar betoog.
  Er komt een tijd aan dat de overheid met de door haar genationaliseerde of met garanties gesteunde bedrijven zo’n driekwart van de gehele economie uitmaakt. Een horrorscenario dat ons op langere termijn alleen maar verder zal verarmen. Zie bv het oude Sovjet Unie of Roemenië.
  Ik moet er niet aan denken dat het bedrijf waar ik werk overgenomen wordt door Wouter en dat die dan mijn baas is en ik een ambtenaar van hem.

  Van de andere kant; wat is de keus op dit moment? Steunen wij onze economie niet dan worden we kapot gemaakt door gesubsidieerde bedrijven uit het buitenland. Als de NL overheid zijn begrotingen wel op orde probeert te houden worden we weginflateerd door landen die de eurobiljetten gaan uitstrooien over hun landen en hun bedrijven.

  Er is geen weg terug zolang we tenminste met handen en voeten aan de euro en de EUSSR gebonden zitten.

 10. Ik stel voor 100 Miljard ter beschikking te stellen en voor eens en voor altijd alle armoede de wereld uit te helpen………………………………

  of….is dit een raar idee?

 11. En ik stel voor om een geldpers in iedere stad te plaatsen en full-time te laten draaien, dan kan iedereen zichzelf bedienen en zijn we allemaal rijk om alles te kopen wat ons hartje begeert.

  Echt, het is gewoon pijnlijk om te zien hoe vrijwel iedere politicus denkt dat de rotzooi om zo’n makkelijke en bovenal voor iedereen pijnloze wijze kan worden opgelost!

  Er is door een kunstmatig lage rente op onverantwoorde wijze massaal geld geleend, geld dat uit het niets geschapen werd, niet voortvloeit uit productiegroei en dat geld is luchtkastelen ‘geïnvesteerd’, consumptie op de pof. En de oplossing voor het probleem is: meer geld lenen tegen kunstmatig nog verder verlaagde rentes want dan kunnen we dat in nog meer consumptie steken.

  Als dat de oplossing was, was die hele kredietcrisis nooit uitgebroken, sukkels!

 12. @jjvandinges [1]: Wie zijn hun ‘wijzen’?
  1. Ga eens buurten bij je locale vrijmetselaars-clubje. Leden van het koningshuis zijn hier al eeuwen lid van geweest.
  2. Bel Koninging Beatrix eens op en vraag naar de bezoekerslijst van de volgende Bilderberg meeting en de “vergader-minutes”.

  3. Vraag bij de paus een rondleiding aan in de kelders onder het Vaticaan. Dat schijnt vol te liggen met wijze boeken (als je hollywoods Angels and Demons” zou kunnen vertrouwen, geloven :-P) geroofd door de kerk ten tijde van de inquistie en bijbehorende boekverbranding. Ik denk dat je daar aardig veel “geheime wijsheid” zult vinden, die je een heel ander beeld op de wereld kan geven dan de officiele bijbel-versie 😉 Amen brother Amen..

  4. Voor politicus hoef je niet “wijs” te zijn, je moet alleen toegang hebben tot de juiste elitaire vrienden en businessclubjes. Als je daar eenmaal binnenbent, word je “boven het gewone voetvolk verheven” en kun je overal een ministerpost binnen de regering of commisaris-functie in het ebdrijfsleven bekleden, zonder dat je inhoudelijk kennis van zaken hoeft te hebben.

  Nog een leuke filmjpes over de krediet-crisis
  http://www.youtube.com/watch?v=Q0zEXdDO5JU
  http://www.youtube.com/watch?v=iYhDkZjKBEw

  Dit is bewust gecreerd als financiele en economisch hefboom richting One World Government, One World Amry, One World Currency.. kortom a New World Order

  Wil je nog verder studeren? The Goldsmith Series
  http://www.analysis-news.com/allfolder/Archives-Goldsmiths.htm

Comments are closed.