[HTML1]

26 REACTIES

 1. Politieke borrelpraat, en tegelijk de waarheid simpelweg omdat heel de politiek niet deugt…net als deze rechtse meeloper en zakkenvuller. Uiteindelijk zijn het allemaal zakkenvullers. Meneer had zeker geen kritiek op Obama´s voorganger? Dat Bush&Co van god los was en alleen maar op de oorlogspad was en billions and billions heeft verduisterd, daar weet deze Hoetoe niks over te melden?…Bush legde de foundation voor dit hele drama. En dat we door Obama naar de kloten gaan is na Bush&Co irrelevant…We gaan met of zonder Obama na Bush, na Clinton, na Bush sr, na Reagen en alle andere groot grondleggers sowieso naar de kloten.

  Spy-Nose [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Spy-Nose [2]:

  Het is borrelpraat omdat het al langer bekend was de we naar de kloten zouden gaan. Tijdens de verkiezingen van Bush (2000) zat ik toevallig in Florida en daar krulden mij de tenen in de schoenen toen ik zag hoe lyrisch men daar was over Bush…Ik zag alleen maar hordes feestende blinden, terwijl een echte blinde kon zien dat met deze man een nieuwe dramatische era zou aanbreken. Maar ik hoorde niemand schreeuwen dat deze man en zijn aanhang niet deugden en zelfs staatsgevaarlijk waren, maar in plaats van teleurgesteld waren ze allen blij en opgetogen over de nieuwe grote lijer….Als Obama maatregelen neemt die volgens deze meneer niet deugen, laat hij het dan brengen op een manier zoals het hoort en er vol tegen protesteren. Maar zoals hij het nu doet is het inderdaad geen borrelpraat, maar gewoon ouwe wijvenpraat. Neemt niet weg dat ik ook vrees voor de maatregelen die Obama nu neemt en dat hij het mes alleen maar dieper in het zieke lichaam drukt. Het lichaam dat ziek is geworden door schulden en oorlog…Maar goed de moderne geneeskunde doet aan symptoombestrijding en niet aan wegnemen van de oorzaak….Geld, weet je wel.
  IIS [4] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose [5] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [3]:

  Ik ben het voor een zeer groot deel met je eens.

  Alleen:

  “laat hij het dan brengen op een manier zoals het hoort en er vol tegen protesteren.”

  Hoe bedoel je? Ik ken de man niet, maar ik wijs erop, dat we niet allemaal als Martin Luther King zijn, die mensenmassa’s kon aanspreken.

  Het Congres keurt het bellenblazen goed en graait met de rest mee. Welke ‘manier zoals het hoort’ blijft er volgens jou over ?

  @IIS [4]:

  Wie zegt, dat Bush het goed heeft gedaan? Ja, boekhoudfraude met de staatsfinancien plegen. Daar kan Bernard Madoff nog een puntje aan zuigen.
  IIS [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Spy-Nose [5]:

  Hij is republikein en misschien dat hij binnen de partij mensen kan mobiliseren. Maar ik denk dat men daar al sterk zit te broeden hoe ze Obama een schop kunnen verkopen. Eigenlijk gaat daar het filmpje ook over, want Obama zou niet zijn geboren in Amerika enz. Maar goed, even aantonen en doorspoelen en…hup, naar de volgende wereldleider die ons gaat redden.

  De wereld loopt op zijn laatst en men hangt en wurgt zich erdoor. De vraag waar ik mee zit is wanneer de bijl werkelijk gaat vallen en de rotte knoop gaat doorhakken. Uiteindelijk weten we dat het op de huidige manier niet verder kan en zitten we allemaal te wachten op een genadeschot.
  Spy-Nose [8] reageerde op deze reactie.

 5. Er zijn mensen die beweren dat aan de basis van deze crises de re-iinvestment act heeft gestaan die banken verplichtten leningen te verstrekken aan mensen die het zich niet kunnen veroorloven. Als dat zo is dan is de crises eerder te wijten aan een democraat, want die hebben deze wet aangenomen. Jammer voor al die gemakzuchtige Bush-haters. En aan die basis stond de gedachte van herverdeling. En herverdeling leidt altijd tot krimp van het bnp. En dat weer tot leningen, want de achterban moet gepaaid worden. Als het financiele systeem op de schop moet dan moet het politieke systeem dat eveneens. Democratie is verworden tot een forum van belangenclubjes die eigen belang nastreven en niet het algemeen belang. Koppel belastingheffing aan stemgedrags en bescherm de burger in de grondwet tegen budgetoverschrijdende overheden.

  Spy-Nose [9] reageerde op deze reactie.

 6. @IIS [6]:

  Inderdaad. Kortom, men is ten einde raad.

  “De vraag waar ik mee zit is wanneer de bijl werkelijk gaat vallen en de rotte knoop gaat doorhakken.”

  Dat ligt voor iedereen verschillend. Het is (wordt) gewoon “sauve qui peut”. Het Westen is al bezig moreel en economisch volledig in elkaar te storten.

 7. @Bertus [7]:
  De verantwoordelijke autoriteiten en functionarissen namen en nemen al vele jaren lang domweg hun verantwoordelijkheid niet serieus.
  Dat heeft tot deze ongekende vertrouwenscrisis geleid. Het kan tientallen jaren duren voor het vertrouwen voldoende is hersteld om -vermoedelijk m.b.v. een sterke man- uit het dal te kruipen. Voor die tijd zullen armoe en misdaad troef zijn.

  IIS [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Bertus (7)

  Jammer voor de Bush haters….Dit typisch weer zo´n opmerking van een Bush aanhanger. En hoezo gemakzuchtig? Dat van die Community Reinvestment Act spreekt Bush vrij van alle blaam? Hij had met een pen er onmiddellijk een streep door kunnen halen. Maar waarschijnlijk kwam deze gebraden kip hem regelrecht in het strotje gevlogen. Net zo kwamen uit de ´donkere hemel´ als donderslag bij heldere hemel twee gekaapte toestellen gevlogen…De man kreeg het ene na het ander geschenk in de schoot geworpen. Bijna een godsgeschenk!
  Bertus [15] reageerde op deze reactie.

 9. Je moet bij de wortels beginnen. Zonder wortels geen boom.

  De wortels zijn van Woodrow Wilson en zijn handlangers aan het begin van de 20e eeuw. Alle presidenten sindsdien hebben voortgeborduurd op de almachtige staat of deze zelfs uitgebreid. Het is altijd makkelijk om te kijken naar een korte periode waarin je dingen van kwaad tot erger ziet worden. Maar dit kan niet voordat het eerst kwaad is geworden.

  Met andere woorden, dit is een zeer langzame maar doelbewuste taktiek die al een eeuw duurt (Fabianisme). Obama en Bush waren onderdeel en stonden op vergevorderde punten van die taktiek, maar dat maakt ze nauwelijks erger dan de mensen op eerdere punten, zoals bijvoorbeeld FDR of Kennedy. De ene zal vast erger zijn dan de andere maar het is maar net wat hij denkt dat het volk zal slikken. Obama wordt natuurlijk bijna vereerd als een soort half-God en dat is wel degelijk erger dan bij Bush, omdat de eerste zwarte president van Amerika aanvallen nu eenmaal voor veel mensen griezelig is. Het is om die reden dat Obama denk ik ook met veel meer weg kan komen. Totaal gebrek aan kritiek bij de MSM (die er ruimschoots was voor Bush). FOX is een uitzondering en niet de regel.

  Dat nu pas de contouren van de almachtige Amerikaanse politie cq. nanny-staat echt duidelijk beginnen te worden doet daar niets aan af. Alle stemmers van de laatste 100 jaar die hebben gestemd op de Democraten en Republikeinen hebben eraan meegeholpen, en dat doen ze nog steeds.
  Slechts zij die niet stemmen, of stemmen op iemand als Ron Paul hebben het door.

  Ik denk niet dat Amerika te redden is. Mensen denken dat het wel meevalt maar die zien door hun betrekkelijk korte aanwezigheid op de planeet niet hoe groot de shift is geweest binnen 100 jaar tijd. Ze zien alleen wat ze persoonlijk hebben meegemaakt en denken dat alles precies zo goed was als het hoorde te zijn in hun jeugd.

  Spy-Nose [13] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Tony [12]:
  Precies. Wie in staat is en de moeite neemt de historie van enige afstand te bekijken is ook veel beter in staat de diepere oorzaken op te sporen en aan het licht te brengen.
  De massa en de media komen er niet of nauwelijks aan toe en geven zich geen rekenschap, waardoor de echte oorzaken ook niet kunnen worden aangepakt.

 11. @IIS [10]: wie zegt dat ik een Bush aanhanger ben. Wat mij opvalt, is het gebrek aan argumentatie vergezeld van een hoog scheldgehalte. Evenmin zeg ik dat Bush niet gefaald heeft. Wat ik zeg is kijk verder dan je neus lang is en blijf bij de feiten. Het economische probleem wordt door een politieke bril bekeken. Rechts versus links, democraat versus republikein. Het aardige van de economie is dat het net als bij het weer zijn wetten volgt. Als je de belastingen verhoogt dan vragen vakbonden meer loon, inflatie is het gevolg, export kansen krimpen. En tuurlijk heeft Bush ook een achterban gehad die hij tevreden moest stellen net zols Obama nu. Maar de vraag is nu juist niet hoe verdeel ik de koek het beste, maar hoe bak ik de koek het efficients. Beter ongelijk verdeelde rijkdom dan gelijk verdeelde armoede. Armoede is niet het gevolg van rijdom, evenmin als vreugde de bron van verdriet is. Armoede maakt rijkdom zichtbaar zoals verdriet bij vreugde doet. M.a.w scheidt politiek van economie en vergeet populisme.

 12. Graag jullie aandacht ook voor een wel HEEL bijzondere en verduidelijkende inzending die wij gisteren mochten ontvangen:
  http://www.metropoly.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=409:kredietcrisis-de-oorlog-tegen-alle-mensen-van-de-wereld-&catid=56:de-wet-1984

  Dat iedereen er het zijne van denkt, maar samen met de schrijver zeg ik:
  Het is in elk geval opgeschreven! (En dan kijk daarna maar eens naar de cijfertjes op RTLZ en de angstige kijkertjes die emails sturen of het niet wat positiever kan…)

  Spy-Nose [17] reageerde op deze reactie.
  Scrutinizer [22] reageerde op deze reactie.

 13. Wat niemand op reageert is dat Keyes zeer legitieme twijfels uit over de constitutionele qualificatie van Obama als presidentskandidaat. Hij brengt nog maar eens in herinnering dat Obama in Nairobi geboren zou zijn (getuigenis van zijn Oma) en dat zijn moeder minderjarig was toen ze hem kreeg (dat ik behalve van een Amerikaanse collega nog van niemand had gehoord), hetgeen eveneens een diskwalificatie is.

  Obama heeft botweg geweigerd zijn kwalificeren te bewijzen toen dit in twijfel werd getrokken en is door de rechtbank middeels ‘niet ontvankelijk’ uit de wind gehouden. De enige poging ‘bewijs’ te leveren bleek een falsificatie van het geboortecertificaat van zijn zus te betreffen.

  Het simpele feit dat dit verder niet wordt uitgezocht geeft ernstig te denken (vgl. de weigering van justitie om Joris Demmink te onderzoeken). En een niet-constitutionele ‘president’ is wel degelijk een zeer ernstige zaak, die de belangen van zijn geldschieters dus voor de constitutie stelt. Dat die constitutie-criteria strikt genomen niet libertarisch zijn doet daar niet aan af.
  Spy-Nose [19] reageerde op deze reactie.

 14. @R. Hartman (NI) [18]:
  “Wat niemand op reageert is dat Keyes zeer legitieme twijfels uit over de constitutionele qualificatie van Obama als presidentskandidaat.”

  Klopt. Obama staat kennelijk boven de Constitutie, die al door Bush werd afgedaan als “just a piece of paper”.

  De U.S. is niet langer een rechtsstaat, zoals o.a. valt te concluderen uit de schending van de mensenrechten, de schertswetten als de Patriot Act, de Homeland Security Act en het uitblijven van een strafrechtelijk onderzoek naar en de vervolging van de daders en medeverantwoordelijken van de aanslagen van 9/11.

  Mijn links in [17] duiden reeds op de almachtige kliek die hierachter zit.

  Amerika leidt het Westen op weg naar morele verloedering, economische chaos en sociale ineenstorting.
  Hub Jongen [20] reageerde op deze reactie.

 15. @Spy-Nose [19]:
  OK, Stap 1 voor alle bezoekers van de Vrijspreker is te trachten dit te begrijpen en in te zien dat hier in Europa hetzelfde aan het gebeuren is.

  Stap 2, is wat kan ieder van onze bezoekers individueel daar aan doen om te zorgen dat hij/zij er met zo weinig mogelijk kleerscheuren doorheen rolt? Wie heeft adviezen?

  Iets voor een hoofdartikel?

 16. Eerst zal er alles aan gedaan worden om ‘leiders’ het vertrouwen te laten winnen (meneer Bos, meneer Obama, red ons!). Vervolgens zullen ze de economie volledig laten instorten. Mensen zullen massaal hun baan verliezen en hun huizen uitgezet worden. Het hele monetaire systeem zal omvallen. Wij zullen onze leiders om oplossingen vragen. Er zullen overal crisiskabinetten gevormd worden, waardoor oppositie feitelijk niet meer zal bestaan. De noodtoestand zal worden uitgeroepen die overheden “tijdelijk” totale macht geven, en waarbij de rechten van alle burgers bevroren worden. Omdat er letterlijk geen geld meer is, zullen alle mensen worden opgeroepen om te werken aan het herstel. Tegen voedsel. Wie niet meewerkt zal niet eten.

  Er zullen opstanden uitbreken. Dat is de bedoeling. Om “de rust te handhaven” zullen de legers en politiemachten van de landen worden samengevoegd tot één wereldleger. Dissidenten zullen in kampen verdwijnen of erger. De ‘leiders’ zullen voortdurend roepen dat het “niet anders kan”. Men zal roepen dat we ons eigen belang en onze verschillen nu even opzij moeten zetten, en dat we allemaal moeten meewerken aan het herstel van de wereld in deze barre tijden.

  Iedereen die zijn huis kwijtraakte zal ondergebracht worden in “tijdelijke” opvang/werkkampen.

  Helaas zal deze situatie nooit meer veranderen. Orwell’s 1984 zal erbij verbleken. Maar dit is echt! En het is ZO dichtbij!

  Er zullen nog maar 2 klassen bestaan: Een superrijke, supermachtige en superkleine elite. En slaven.

  http://www.metropoly.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=409:kredietcrisis-de-oorlog-tegen-alle-mensen-van-de-wereld-&catid=56:de-wet-1984

 17. @Scrutinizer [22]:

  Die ideeën schaden hen niet. Het merendeel van mensen lacht hartelijk om wat “complottheorieën” worden genoemd.

  Pas als deze informatie serieus wordt genomen en dit zich uitdrukt in bijvoorbeeld acties of stemgedrag zou men zich zorgen gaan maken.

  In de tussentijd worden alle politieke figuren die spreken of handelen tegen gevestigde belangen ofwel genegeerd (Ron Paul) (zolang dat effect heeft), ofwel gedemoniseerd (Pim Fortuijn), door iedereen van links (sociaal democraten, Democrats) tot rechts (VVD, neocons) bij wie sprake is van die gevestigde belangen.

  Wat websites hier en daar betekenen niet zo veel. Maar als politici zich ‘buiten het establishment’ begeven, dan moeten ze oppassen.

 18. De eerste 3/4 van de video zijn echt baarlijke nonsense. Idioterie over abortus, persoonlijke aanvallen en een rant over dat hij geen legale president zou zijn. Zo kinderachtig.

  Aan het eind zegt hij dan nog wel wat goede dingen. Dat is haast jammer. Geen enkel weldenkend mens neemt deze gast serieus, en ik heb dan persoonlijk liever dat hij over economie ook onzin uitkraamt, om te voorkomen dat legitieme economische ideeën door dit soort idioten in discrediet worden gebracht.

Comments are closed.