balkenende_ogenDoor Nederland, tegen de uitspraak van het volk in, aan de EU uit te leveren, leven we allemaal onder het juk van “Brussel”. Dat gaan we steeds meer merken. Daarom moet die EU telkens als het maar enigszins mogelijk is, worden opgehemeld. 
 
Zo ook na de vergadering van EU-opperhoofden in Berlijn. De Volkskrant  schrijft:
EU-leiders verwerpen protectionisme
De belangrijkste Europese regeringsleiders hebben zich zondag op een informele EU-top in Berlijn unaniem uitgesproken tegen protectionistische maatregelen om de eigen economie te stutten.
De gezamenlijke opstelling tegen protectionisme is opmerkelijk, omdat Frankrijk zojuist maatregelen heeft genomen om de eigen auto-industrie te beschermen. Sarkozy weigerde in Berlijn op die specifieke situatie in te gaan.
 
[waaruit duidelijk de onderlinge Niet-solidariteit in de EU blijkt!!! Het is toch ieder voor zich.

De resultaten van die bijenkomst waren zoals te voorspellen:
–MEER controles
–MEER wroeten in landen met een bankgeheim
— Het Internationaal Monetair Fonds krijgt 500 miljard euro om te kunnen ingrijpen bij landen die failliet dreigen te gaan.

Wie weet waar die 500.000.000.000. euro vandaan komen?

–‘Concurrentievervalsing’ (protectionisme) wordt tot een minimum beperkt.

Nederland is geen lid van de G20. Balkenende heeft naar eigen zeggen ‘keihard geknokt’ om in Berlijn aanwezig te mogen zijn.

Premier Balkenende en minister Bos van Financiën toonden zich vooral ingenomen met dat laatste. ‘Ieder voor zich betekent slecht voor ons allen’, verklaart Balkenende. ‘

Een collectivistische uitspraak, gebaseerd op het christelijke idee dat ieder mens slecht is, geneigd tot het kwade door de erfzonde. Wij zouden het liever omdraaien en stellen:
” Ieder voor z’n allen is slecht voor jou en mij“.

10 REACTIES

 1. Goed artikel, Hub.

  Dit geeft de kern van de waanvoorstelling van de EU aan. Die franse socialist, die weigert in te gaan op het protectionisme van “zijn” autoindustrie, maar tegelijkertijd als EU wel meer controles en ergens 500 MMM€ uit de hoge hoed toveren???

  We zijn belazerd door die EU en door Bakellende (maar dat wisten we al). Ik zeg: massaal belasting ontduiken, want we betalen voor alles wat we niet willen. Ons wordt onrecht aangedaan, er wordt van ons gestolen en dat alles uitsluitend voor valse beloften en oorlogen in landen waar we niets te zoeken hebben. Je zou de Nederlandse staat een juridisch proces (internationaal natuurlijk, niet door onze eigen “rechtspraak-aan-de-touwtjes-van-de-overheid”) aan moeten doen, wegens mismanagement van onze belastingcenten.

 2. “‘Ieder voor zich betekent slecht voor ons allen’, verklaart Balkenende.”

  Also sprach de altruïst Balkenende. Ieder individu een offerbeest voor het grote goed.

  En dit is leider van Nederland. Hij begrijpt logica niet eens.
  Als ‘ieder voor zich, slecht voor ons allen zou zijn, zou een ieder niet voor zich gaan. Doen ze dat wel, dan hebben ze er duidelijk meer belang bij en is het dus beter voor ze. Het woord ‘allen’ komt dan te vervallen.

  In werkelijkheid is het niet slecht voor ‘allen’, maar slecht voor de parasieten die willen profiteren van zij die meer hebben, of iets unieks hebben van zichzelf wat ze niet wensen op te offeren op het altaar van collectivisme.

  Hoe kun je gezond verstand verwachten van een volk dat dergelijke idioten als leider verkiest?

 3. Het mooiste vond ik nog wel de stelling dat we naar een sociale vorm van marktkapitalisme moeten. Pardon??
  Nog nooit zo’n onzin gehoord en als dit het beste is wat ze naast al die extra controles voor ons in petto hebben weet ik genoeg.
  De term EUSSR die ik constant gebruik dekt de lading steeds meer. We gaan nl naar een socialistische superstaat waarbij de almachtige politiek en de grote cooperaties net iets gelijker – en een stuk minder arm- zijn dan de rest van de inwoners. Die laatsten gaan nl naar een oosteuropees welvaartsniveau met dergelijke socialistische flapdrollen aan het roer.

  Men hoeft slechts twee dingen te doen; de centrale bank (met daaraan gekoppeld de Euro als monopolistisch betaalmiddel) en de politieke bureaucratie als sta in de weg voor de echte economie vanuit Brussel opheffen.

 4. Het nieuws wordt steeds afgrijselijker. Nieuw speeltje van de EUSSR wordt misschien wel obligaties uitgeschreven door de …………..EUSSR!

  http://www.forbes.com/feeds/afx/2009/02/21/afx6079418.html

  Hiermee krijgt Brussel rechtsstreeks de controle over financieën van de afzonderlijke landen.
  Ofwel landen met een degelijk monetair beleid gaan via obligaties van de “staat” EUSSR betalen voor landen als Griekenland, Italië en Spanje met hun onverantwoorde financieele beleid.
  Dit alles onder het socialistische credo van de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.

  Hoe lang pikken we dit godverdomme nog!!

  Paul Martens [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Paul Martens [5]:

  Ik persoonlijk wel (en ik handel daar steeds meer naar) maar in collectief (groter) verband heb ik geen idee zeg ik eerlijk.
  Misschien komt er nog wel een omslagpunt waarbij ik ook bereid ben om mijn weerzin tegen collectieve verbanden te overwinnen voor een hoger doel.
  Slap antwoord dat weet ik maar dan de wedervraag; hoe zie jij dit??

  Ben jij bereid om te demonstreren (of meer) zij aan zij met proffesionele linkse boeroepers die nog nooit ook maar iets hebben bijgedragen aan deze maatschappij en waar ik het voor 75% hartgrondig mee oneens ben?
  Ik vooralsnog niet maar wie weet in de toekomst wel.

  Paul Martens [8] reageerde op deze reactie.

 6. @GB [7]: Tja GB, ik begrijp je volkomen en ben het helemaal met je eens. Enkele weken geleden heb ik hier zelfs kenbaar gemaakt te stoppen met elkaar gelijk en ongelijk te geven op deze site. Want behalve de “frustratie” van je afschrijven, gebeurt er weinig mee in Nederland. Toch ben ik de interessante artikelen en leerzame commentaren blijven lezen en vanzelf weer begonnen met reageren. Wetend dat het voor NL iets uithaalt.

  Ook ik zie demonstreren niet zitten, temeer daar ik weet hoe de overheid reageert op klachtenbrieven (“ach, weer eentje die denkt een slimme brief te schrijven, leuk voor de collega’s”) en ik denk dat demonstreren ook geen effect heeft. Dat van die brieven weet ik trouwens van mijn vriendin, die ambtenaar is. Ik hoor dus nogal eens wat vanuit “het hol van de leeuw”.

  Een collectieve oplossing zie ik niet direct, zeker niet als je het “legaal” wilt houden of toch in ieder geval volgens een vrije en libertarische handelswijze.

  In de loop van dit jaar hoop ik genoeg tijd te hebben om eens diepgaand te graven in de Nederlandse wet. Ik vraag me nu namelijk het volgende af: kan je als burger (of als groep burgers) een proces tegen de staat aan gaan? En dan op basis dat de overheid:
  a. Liegt, waarvan duizenden voorbeelden bekend zijn in de media.
  b. Niet transparant is en daarmee onderzoeken hoe zij haar verantwoording aan de kiezers af zou moeten leggen.
  c. Het regerende deel van het kabinet absoluut geen meerderheid vertegenwoordigt van de kiezers, dus heeft de overheid in zo’n geval wel bestaansrecht en daaraan verbonden eigenlijk ook wel beslissingsrecht?
  d. Zoeken naar cijfers over de bar slechte efficiëntie van de overheid en daarmee haar onvermogen aan te tonen?
  e. Zou het mogelijk zijn het libertaristische gedachtengoed als levensstijl op te pakken en uit te dragen, niet als sekte, maar wel als levensbeschouwing? En kun je daarmee dan aan bepaalde huidige verplichtingen ontkomen?

  En zo kan ik nog wel wat dingen aandragen die voor mij het onderzoeken waard zijn.

  Wat ik af moet dragen aan belastingen, accijns, BTW, BPM, verplichte deelnames aan verzekeringen en fondsen en noem maar op, daar wil ik voor een groot deel vanaf. Of toch in ieder geval zelf bepalen waar ik voor betaal en waarvoor niet. En hoeveel.

  Mijn standpunt is waarschijnlijk verkeerd en naïef, maar als ík iets niet na kom, en dat “iets” is mij dan zelfs nog onvrijwillig opgelegd door de overheid, dan moet ik daar de zware gevolgen voor dragen.
  De overheid en regering zitten daar gekozen en/of vrijwillig en komen in de verste verte niet na wat ze beloven en zeggen. Ik zoek dus een methode om hun daar de rekening voor te laten betalen. Te beginnen met zoveel mogelijk te ontduiken, waar ik kan.

  Het is nu nog een vaag idee en zoals gezegd vergt dit een hoop zoekwerk en studie. Waarschijnlijk voor de komende wintermaanden, eind 2009.

  Ik sta open voor zinnige suggesties…

  GB [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Paul Martens [8]:

  Klachten brievenschrijven heeft volgens mij geen enkele zin. Heb ik een paar keer gedaan maar reaktie is nihil.

  In een paar steekwoorden wat suggesties mijnerzijds;

  Echt geld, van het witte circuit richting grijze of zwarte (zie koningshuis), eigen leven in handen nemen en je NIET langer afhankelijk opstellen tov de overheid (daar waar dit mogelijk is natuurlijk).
  Dit laatste kan gelden op vele terreinen en doel ik bv op het gebied van veiligheid, rechtshandhaving en handelen in noodsituaties en belasting”vraagstukken”.
  Vul zelf maar aan zou ik zeggen want ik sta altijd open voor suggesties.

  Maar één ding is ook heel belangrijk; laat je humeur en daarmee je leven niet te veel vergallen door die roversbende. Moeilijk, ik weet het, maar dat is die roversbende niet waard!

Comments are closed.