meltdown1Voor het geval dat e.e.a. niet was opgevallen: in de VS zijn de rapen zo langzamerhand gaar aan het worden. Gisteren wist het Nieuwe Licht aan het Firmament, Timothy Geithner aka Turbo Tim, niet veel verder te komen dan het intrappen van een aantal open deuren; zoals verwacht zullen degenen die de puinhoop hebben veroorzaakt ingezet gaan worden om de problemen op te lossen (lees: om de puinhopen nog groter te maken), op kosten van de belastingbetaler.Wie dus wat anders had verwacht weet het sinds gisteren: de federale regering onder de bezielende leiding van ‘The Chosen One’ komt niet veel verder dan de vorige regring Bush: blinde paniek en méér olie op het vuur.

Wie het transcript leest van de Geithner’s toespraak kan niet anders dan het volgende concluderen,:

 • dat fascisme een stevige greep op de gang van zaken begint te krijgen,
 • dat de belastingbetaler aan het kortste eind trekt en het gelag moet betalen,
 • dat “investeren” een eufemisme is voor “bail-out”,
 • dat de volgende trillion $ “investering” wél werkt, i.t.t. de vorige 1.7 trillion $,
 • dat de kredietmarkt bevroren is (korte vraag: waarom zijn er dan nog steeds hypotheken beschikbaar en ‘werken’ credit cards gewoon ?),
 • dat men het de markt niet toestaat z’n werk te doen, want dat zou F&F en de grote banken ten onder doen gaan,
 • dat de volgende poging wordt ondernomen om tot een NWO te komen,
 • dat degenen onder wiens neus de puinhopen ontstonden, nu mogen ‘helpen’ om de puinhopen weer op te ruimen,
 • dat er nog lang geen einde is aan het smijten met trillion $’s,
 • dat men to-taal geen idee heeft en de regels maakt tijdens het spel,
 • dat de wereld als geheel het nakijken heeft.

Ter leering ende vermaeck hieronder een aantal video’s in willekeurige volgorde die een half woord vormen voor de goede verstaander.

Tom Woods op Fox (Glenn Beck):

[HTML5]

Lees ook Tom Woods z’n artikel voor Human Events (“A Parade of Blockheads”) hier. Zijn nieuwe boek, “Meltdown”, is hier te koop.

Gerald Celente op Fox (Glenn Beck):

[HTML1]

Marc Faber op CNBC:

[HTML2]

Ron Paul vs. Bernanke deel 1: Central Economic Planning

[HTML3]

Ron Paul vs. Bernanke deel 2: A small group of people can creat money out of thin air !

[HTML4]

Klik hier voor een video om te zien hoe congreslid Gary Ackerman (D-NY) SEC-piepels in niet mis te verstane bewoordingen laat weten wat zijn mening is over het gebrek aan controle in het gevalletje Ponzi-scheme Madoff.

Klik hier om op CNBC te zien wat Jim Rogers z’n mening is over de bank bailouts en de gevolgen daarvan: deel 1 en deel 2.

Voor degenen die denken dat het in Europa allemaal niet zo’n vaart zal lopen, heb ik een gratis advies: wakker worden..

6 REACTIES

 1. Goed gedaan Andre.

  Iedereen met ‘half a brain’ kent deze video’s en volgt de gebeurtenissen op de voet.

  Er zit ondertussen ook een tegenreactie aan te komen. Zie hier:

  http://bikerbillnh.blogspot.com/2009/02/nh-calls-shenanigans.html

  En hier:

  http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=88218

  Er is een tijd geweest dat de mensen achter deze site dit nieuws opgepikt zouden hebben maar die mooie tijd is al lang voorbij.

  Tegenwoordig gaan het hier vooral om het rechts populisme. Enkel uitzonderingen zoals oa. de schrijver van bovenstaand artikel nagelaten natuurlijk.

  Andre NI [4] reageerde op deze reactie.

 2. Dit is er gaande: alvorens de neergang van de economie zijn diepte punt bereikt (deze neergang is cyclisch, dus onvermijdelijk, dus de Grove Geld Graaiers weten dit ook) gaan de GGG’s nog even hun slag slaan, nu het nog kan: overheden, altijd al braaf de oren neigend naar GGG’s, buigen en helpen de GGG’s nog even aan wat extra’s. Het gevolg hiervan is dat er nu een veel lager dieptepunt gaat komen, dan strikt genomen nodig zou zijn. De gewone mens die werkelijke waarde kan creëren door bedrijvigheid, zal de rekening gepresenteerd krijgen door “onvoorziene” kostenstijging van de overheid = belastingverhoging.

  Andre NI [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Johnny [2]:

  “deze neergang is cyclisch, dus onvermijdelijk”

  Het onvermijdelijke (en cyclische) komt voort uit het centraal georkestreerde karaker van de economie. Mises, Hayek en Rothbard hebben dat haarfijn uiteengezet. Zie ook mises.org voor meer informatie.

  Johnny [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Andre NI [4]:

  Inderdaad Andre, er staat een en ander te gebeuren.

  Je hebt gelijk dat we in Nederland niets kunnen verwachten. Het verstand van het gemiddeld Nederlandse schaap al is geïndoctrineerd, met behulp van de media en de scholen, door onze vrienden de cultureel Marxisten.

  Het goede voorbeeld moet van de tegen reactie in de VS komen. Hopelijk groeit daar het verzet tegen de plannen van de messias.

 5. @Andre NI [3]: De link die je opgeeft is nieuw voor mij, de gedachte dat alles georkestreerd is echter niet.
  Ik denk wel dat er wat te sturen valt, maar of dat ook geldt voor dergelijke cycli? Het is zo complex. Daarnaast is alles in de natuur cyclisch, zelfs materie bestaat in diepste wezen uit cycli, verhoudingen maken daar deel van uit. Ook de mens is aan cycli onderhevig, ook hen die orkestreren, wat ze doen of willen is weer afhankelijk van … Ik betwijfel of er dan ook werkelijk een onafhankelijke wil bestaat.
  ik ga Mises nog bestuderen.

Comments are closed.