roadtorecovery-xDit plaatje van Cox & Forkum is zeven (!) jaar oud, maar is ook vandaag weer uiterst actueel. Het verbeeldt treffend hoe overheidsbemoeienis de economische voortuitgang schaadt. Klik op het plaatje om het ‘full size’ te bekijken.

7 REACTIES

 1. Treffend beeld. Evenwel het gaat de regering niet eens om economisch herstel, maar om machtsexpansie d.m.v. overheidsinterventie met gestolen geld -belastinggeld t.b.v. nationalisatie en subsidiering- en benoeming van staatsbemoeials binnen het bedrijfsleven.

  Hoe meer overheidsbemoeiing, hoe ondoorzichtiger de machtsstructuren en hoe meer staatsparasitisme, fraude en corruptie. Een autokatalytisch proces.

  Een oplossing zou zijn: strikte scheiding tussen bedrijfsleven en overheidstaken, t.w. het handhaven van een beperkt maar zo efficiënt mogelijk rechts- en controlestelsel.

  De huidige ontwikkelingen wijzen 180 graden de andere kant uit.

 2. @Dikke Leo [3]:

  Dikke Leo ziet de overheid graag op rolletjes?
  Met ook nog een rails eronder misschien?
  Vandaar dat men gelooft dat die EUSSR flink op de rails is, en dat die trein niet meer kan worden gestopt.
  Hoewel Economie mag blijven trekken, roept men vanuit locomotief Broekzele dat men de rails heeft gelegd voor zijn belang.

  Peter de Jong [6] reageerde op deze reactie.

 3. Dit verhaal had ik niet op vrijspreker.nl verwacht. Het doet zo net voorkomen of we afhankelijk zijn van een overheid??? HAHAHA niet dus.

  Laten we deze grootste bankroof aller tijden aangrijpen om er een beter systeem naast te zetten. Zodat we aantonen dat we die roverheid niet meer nodig hebben. Dit is onze kans om te laten zien dat WIJ het veeel beter kunnen. Een betere kans krijgen we echt niet.

  Hoe meer jullie gaan klagen over de ‘overheid’ hoe meer kracht die krijgt om nog meer anti-mens regels in te stellen onder het mom van… nou noem maar op.

  DIT IS ONZE KANS – GRIJP DIE OOK.

Comments are closed.