politie_laserHet is zaterdagavond en mijn man en ik besluiten om samen even bij onze favoriete, zeer nabijgelegen, chinees te gaan eten. Een eindje voor ons adres worden we verblind door een paar enorme koplampen. Bij het passeren van het verblindende licht maak ik nog hardop de opmerking welke idioot zijn voertuig zo neerzet. Ha. ha, de koplampen blijken vast te zitten aan een politiebusje dat op de stoep voor onze chinees is geparkeerd. Enkele agenten staan er omheen en mijn opmerking is gehoord, want een agente spoedt zich naar binnen om te dimmen.
 
Binnen valt ons eerst niets op, behalve dat we langer dan normaal op ons drankje en de kaart moeten wachten. Maar ja, het is zaterdagavond en erg druk.

Dan horen we ineens een luid geschreeuw, gillen en schelden vanuit de richting van de afhaalbalie en de keuken. Het personeel staat hevig te gebaren en de eigenaar vliegt erop af. Gedoe van mensen zonder en met uniform bij de deur en naar buiten.

De rust keert weer enigszins weer, maar het personeel loopt zenuwachtig en niet erg geconcentreerd verder te bedienen. We krijgen te horen dat we wat langer dan normaal op ons eten zullen moeten wachten, waarvoor graag begrip.

Wij zitten nog met ????????, maar er gonst al wel iets rond in de zaak. Iets met schoonouders van de eigenaar, of zo.  

Later, als het minder druk is, horen we van de eigenaar dat inderdaad zijn schoonouders zijn afgevoerd, omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden. Vergeten, thuis laten liggen – aldus de eigenaar. Voor ons hoeft hij de ware toedracht ook helemaal niet te vertellen. Volgens zeggen wordt er minimaal éénmaal per jaar een dergelijke controle gehouden. Als standaard, maar kan ook verraad zijn van de een of ander.

Een dergelijke razzia, want zo werd het door de gasten ervaren, wordt dan ook nog eens op een van de drukste dagen van de week gehouden. Een machtsvertoon om even te laten zien hoe druk en effectief onze hermandad voor onze ‘beveiliging’ bezig is?

 Waarom nu wel b.v. deze hardwerkende Chinezen op hun huid zitten en niet, zoals we die dag ook in ons plaatselijke krantje lazen, de lieden die jonge Marokkanen klaarstomen voor tasjesroof. Politie Hollands Midden heeft daarvoor kennelijk zeer sterke aanwijzingen. Maar in dit geval zullen we het als burger met slechts een goede raad moeten doen: “Er is iets bijzonders aan de gang. Jonge Marokkanen zijn momenteel aan het oefenen op tasjesroven. We krijgen binnenkort dus met meer daders te maken. We adviseren de mensen om tassen goed vast te maken en de mogelijkheden tot roven zo klein mogelijk te houden.”

 Gelegenheid maakt de dief, nietwaar? Nog even en je bent het zelf schuld als je beroofd wordt!

 Ingezonden door Sara

10 REACTIES

 1. De politie denkt respect te verdienen met dit soort misselijkmakende acties tegen oudere mensen.

  Laten ze eerst eens dat Marokkaanse tuig van de eerste orde aanpakken, maar daar is de politie te laf voor. Ze gaan liever achter een paar oudere Chinezen aan om deze hardwerkende mensen te terroriseren.

  Maar goed het respect komt te voet en gaat te paard. Dit paard liep weer erg hard.

 2. Mijn dochter werkt sinds kort enkele uren per week bij een snackbar die wordt gerund door een Chinees echtpaar van een jar of vijftig.

  Je moet je bestelling meestal herhalen want ze kennen de (beperkte) kaart blijkbaar nog niet uit hun hoofd. Hun “Nederlands” is abominabel en nauwelijks te verstaan.

  Petje af voor deze ondernemers!

 3. Chinezen zijn harde werkers en bemoeien zich niet of nauwelijks met NL-ers. Geen gedoe met hoofddoeken en Moskeeën of NL-ers dwingen rekening te houden met ze. Chinezen doen gewoon hun ding en vallen anderen niet lastig, tenminste niet voorzover ik weet. Chinezen zijn slimme mensen, ze zijn bezig met zichzelf en weten ook dat eendracht macht maakt…

  Laat de politie zich bezig houden met belangrijke zaken en mensen die hard werken en hun bijdrage leveren aan de economie (denk ook niet dat er verhoudingsgewijs veel Chinezen in de bijstand zitten) met rust laten.

  Tasjesrovers annex Marokkanen zou je een loer kunnen draaien door een vette drol in het handtasje te stoppen….een op scherp staande handgranaat zou natuurlijk ook kunnen!…Politie staat machteloos tegenover deze groep criminelen..Dus wordt men in feite gedwongen het recht in eigen hand te nemen, want hoe anders moet men zich verdedigen tegen een grote groep huichelachtige gelovigen die NL wil afbreken. Maar een ernstige bedreiging vormen volgens de politie/belastingdienst de hardwerkende Chinezen…ja, ernstig..heel ernstig! Leuk van de Chinees vind ik ook dat ze alles eten, vooral varkensvlees!

 4. Helden, die agenten. Twee oudere Chinezen afvoeren, mensen die vanuit hun cultuur en valse politieke opvoeding buigen als knipmessen, zeker voor gezag in uniform. Ja… echte helden, die agenten.

  Maar of ze nu in die “prachtwijken” en op andere adressen die bij de hermandad als “potentieel crimineel” bekend staan (volgens mij nagenoeg elke VMBO school met meer dan 3% allochtonen), daar durven de helden geen razzia te houden. Maar juist daar zit het tuig dat opgepakt moet worden, afgevoerd en gedeporteerd moet worden. Terug naar eigen islamland.

  Inderdaad, van die Chinezen hebben we in NL geen last: zakelijk, vaak zelfstandig ondernemers, slim en de jongere generatie redelijk goed gestudeerd en goed terecht gekomen. Tsjonge, het lijken bijna de ideale Nederlanders, beter zelfs dan de gemiddelde Nederlander.
  Want het is toch vreemd, dat de Chinezen die uit een communistisch land komen (dus een collectivistische staat) hier beter op eigen benen kunnen staan, dan die zogenaamd “vrije” Nederlanders die om elke wissewasje aan vadertje staat hulp vragen omdat ze zelf niet meer rationeel na kunnen denken.

  Kunnen we alle NL-Turken en NL-Marokkanen niet inruilen tegen Chinezen? In China zijn genoeg Chinezen, zodat ze (1) die paar honderdduizend voor ons niet zullen missen en (2) die islamietjes in China voor eeuwen een heel kleine minderheid blijven.

 5. Valt nog mee dat je geen bekeuring hebt gehad wegens “belediging van ambtenaren in functie”

 6. Was blijkbaar iemand daar aan het werk zonder papieren. Tja moet paal en perk aan gesteld worden, net als bij die tring mokroos.

  Sinds ik een aantal keer geconstateerd heb dat mijn spijsvertering de hygiëne van het plaatselijk restaurant hier, niet op prijs stelt, en ik bij een andere Chinees in de buurt eens achterlangs kwam en een vlugge blijk naar binnen wierp (gatverdamme), eet ik er niet meer. Die keurmeester op TV is ook vaak geweigerd om een kijkje te nemen bij Chinees x.

  Voor een redelijke prijs eten, en ik moet het niet meer. Ik sterf liever aan ouderdom.

Comments are closed.