[HTML1]

CNN publiceerde gisteren een artikel over de kritiek van Ron Paul op de Geldverkwisting Op Grote Schaal, door politici zoals Obama ook wel aangeduid als ‘stimulus’.  In het artikel is een link te vinden naar bovenstaande video, waarin Paul zowel de Republikeinen als de Democraten onderuit haalt. Je vraagt je af wat een pro-establishment-kanaal als CNN bezielt om dergelijke geluiden dusdanig prominent te publiceren.

Desalniettemin steekt de tegendraadse publiciteit die in de VS zaagt aan de stoelpoten van het Keynesianisme schril af bij die in Nederland. Zo valt in de Telegraaf van zondag 8 februari 2008 te lezen, dat Balkellende en Kawoutertje overhoop liggen rond de hypotheekaftrek (what’s new), die naast een verhoging van de AOW-leeftijd en nog een aantal van dit soort maatregelen in de categorie “kurieren am Symptom” het ei van Columbus zou moeten zijn. 

Verderop valt in dezelfde krant te lezen dat Sweder van Wijnbergen, ‘econoom’ van beroep, niets ziet in een beperking van de hypotheekrente-aftrek vanwege de te verwachten desastreuze gevolgen voor Nederlandse banken: “De sub-prime crisis is er niets bij. Alle Nederlandse banken zullen dan binnen een half jaar zijn genationaliseerd omdat het onderpand van de hypotheken met tientallen procenten zal zijn gekelderd”. Hij vindt echter wel, dat de begrotingsregels (die een tekort toestaan) opgerekt mogen worden (lees een nog groter tekort). Je vraagt je af, wat meneer van Wijnbergen thuis doet als hij structureel meer uitgeeft dan hij ontvangt.

Van wezenlijk dissidente geluiden zoals in de VS is in 0031 dus duidelijk geen sprake. Het blijft een beetje gekissebis om de gevolgen van ingrepen die er wezenlijk niet toe doen. Geen hond die op het idee komt om te snijden in de kosten van de overheid. Geen hond die zich afvraagt waar het geld vandaan komt dat door de boven ons gestelden in Den Haag nog steeds kwistig uitgestrooid wordt over degenen die het hardst schreeuwen. Is er überhaupt iemand in dit soosjalistiese land die zoals een Ron Paul en Vaclav Klaus over enige invloed beschikt en die, zoals in de VS blijkbaar het geval is, geciteerd zou kunnen worden door ‘s-lands massamedia ?

5 REACTIES

 1. Ik ben ook zeer benieuwd hoe lang het duurt tot er in Nederland dergelijke waarschuwende stemmen te horen zijn. Want daar geldt hetzelfde als die Amerikaanse waarschuwingen van o.a. Ron Paul.
  We kunen zoeken naar methodes om Vrijspreker-artikelen als dit beter onder de aandacht van meer mensen te krijgen.
  Dan zal er toch wel eens iemand wakker worden.

 2. Ik weet het niet hoor maar zou de VS burger wakker liggen van Paul ?
  Van die Klaus had ik nog nooit gehoord ,iemand uit een dwergstaatje ergens in Oost Europa, gerommel in de marge vrees ik.
  (en ik denk dat als JPB iets zegt ook niemand luistert)

 3. Waar zijn de Nederlandse politici die dit soort dingen zeggen? Dat was (ook) mijn gedachte toen ik het filmpje bekeek. Hier lijkt men zich alleen nog maar druk te maken over veel meer staatsinterventie of nog veel meer staatsinterventie.

  Gelukkig beginnen veranderingen met gerommel in de marge, al kan het wel even duren. Als je al bij voorbaat opgeeft, heb je zeker verloren.

  Zou RP te verleiden zijn voor wat commentaar (op video) over de EU spilzucht?

  Andre [4] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.