- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

NEEN, Hij Kan Het NIET!

obamacartGene Healy, vice president van het Cato Institute, and schrijver van “The Cult of the Presidency: America’s Dangerous Devotion to Executive Power”*) verklaart dat Obama wel hard kan roepen Yes We Can, maar dat hij het echt niet waar kan maken. 
 
In 2012 zal Obama meer lijken op Jimmy Carter dan op Franklin Delano Roosevelt!. Niet omdat hij incompetent is, maar omdat hij staat voor een onmogelijke taak.
De schrijvers van de constitutie gaven de president een zeer beperkte verantwoordelijkheid met als hoofdtaak te zorgen dat de (toen beperkte) wetten goed werden uitgevoerd.

Maar nu lijkt de president wel de Redder voor alles, voor werkloosheid, economie en tsunamis. Tussen deze verwachtingen en de werkelijkheid zit een grote “verwachtingskloof”. Die kloof is door Obama zelf groter en dieper gemaakt dan welke andere president in het verleden dan ook.
Allerlei beloftes werden gedaan en om de paar minuten gelardeerd met “Yes, we can”. Een nieuwe politiek, einde olietijdperk, klimaatcontrole, einde armoede, een nieuwe economie, een nieuwe gezondheidszorg, nieuwe verhoudingen met de rest van de wereld, en er tussendoor ook wereldvrede.

.Dit zal leiden tot een dalende populariteitscurve, met het gevaar dat hij straks de schuld krijgt voor alles wat er fout gaat
—————————————-
Meer in Turns out That No, He Can’t” *)  :  The Cult of the Presidency: America’s Dangerous Devotion to Executive Power.

Boek