attitude_proud_to_be_an_asshole_stNog niet zo lang geleden wilde Toine Manders (VVD) het verbieden verbieden. Hij maakt er nu een punt van om de stelling van zijn naamgenoot Toine Manders, dat de overheid het probleem en niet de oplossing is, waar te maken.Volgens de Telegraaf van zaterdag 14 februari wil de EUSSR, aka “Brussel”, af van wat zij de stekker-chaos noemen. Het artikel stelt dat de EUSSR hiermee reageert op een oproep van VVD-parlementariër Manders, die de stekker- en adaptergekte in die krant vorig jaar heeft gehekeld. Reaktie van de Grote Parlementarische Verbodsverbieder: “Het is prachtig dat dit nu wordt opgepikt. Goed voor het milieu en het scheelt veel ergernis”.

Heb ik toch een paar vragen voor deze parlementarische clown annex warhoofd:

 1. Wat denk je hoe de fabrikanten hier over denken ? Zou het wellicht zo kunnen zijn, dat “al die stekkers” er zijn omdat die integraal deel uitmaken van het design van eeen telefoon ?
 2. Waarom is er een probleem ? Is het niet zo, dat elke fabrikant zoveel mogelijk backwards compatibel probeert te zijn (vb Nokia, één van de marktleiders).
 3. Hoeveel ergernis zal deze zoveelste bemoeienis uit “Brussel” gaan schelen, en wie ?
 4. Waarom is het “goed voor het miljeu” ?
 5. Zou het zo kunnen zijn, dat het opleggen van stekkerdimensies (maat, aantal contacten) de toekomstige functionaliteit gaat beperken en derhalve kostenverhogend werkt ?
 6. Als het een goed idee zou zijn, waarom heeft de industrie dat niet al zelf geïmplementeerd ?
 7. Wat gaat de overschakeling op een eenheidsworst-“stekker/adapter” de consument kosten, in direkte- als in indirekte zin ?

Het opleggen van dit soort regels, geïnspireerd door warhoofd Toine “Grote Parlementarische Verbodsverbieder” Manders, slaat als een tang op een varken en dient alleen de overheid zelf, die vegeterend op onze zuur verdiende belastingcenten (het beloofde zoet is voorlopig ook nog niet in zicht) dit soort onzin over ons afroept. Twanneke zou eens wat dieper in de problematiek en gevolgen betreffende het afdwingen door de EUSSR van loodvrije electronica moeten duiken, maar dat zal wel teveel gevraagd zijn voor dit leeghoofd.

Dat nota bene een Toine Manders dat verzint, bewijst dat hij de naam Toine Manders niet waardig is. Net als Diederikje Samsom speelt deze charlatan voor plaatsvervangend consumentengeweten. Ik hoop dan ook van ganser harte dat deze parlementarische charlatan z’n kaken stijf op elkaar houdt in de toekomst. Hij moest zich maar eens af gaan vragen waar de tweede V in “VVD” voor staat. Tip: het staat voor “Vrijheid” en niet voor “Verbod”..

9 REACTIES

 1. Wat mij het meest opviel aan dit idiote voorstel is een andere stekker: namelijk aan de voorkant van die dingen. Al een jaar of 50 a 60 krijgt men (=EU en voorgangers) het niet voor elkaar om 1 stekker/stopcontact te ontwerpen als standaard voor heel Europa. Daarom kun je met een Nederlandse (of Belgische) stekker niet terecht in bijvoorbeeld een Engels stopcontact; tenzij je een adapter gebruikt, te koop op elke luchthaven. Dit gegeven maakt het voorstel van onze nep-liberaal extra dwaas.

  Voor zover de EU zich ‘nuttig’ weet te maken, zijn er wel grotere problemen om op te lossen. Bijvoorbeeld de enorme domheid, arrogantie en zelfoverschatting van EU politici, die veel te veel bevoegdheden hebben gekregen. Twaan, doe er wat aan! (dus treed af).

 2. Nieuwe regeltjes die dus gecontroleerd moeten worden op handhaving en dus een grotere overheid behoeven. VVD onwaardig maar iedere organisatie krijgt wel eens virussen, trojan horses of een complete vijfde colonne binnen. Vaak ingezet door hackers van de andere partijen of door het eigen bestuur vanwege geheime of dubbele agenda. Wel een erg stom trojan horse dit keer. Normaal gesproken blijft ie verborgen maar deze versie kon het niet laten om tussen de schuifdeuren te gaan staan.

 3. Erg verwarrend dat er twee mensen zijn die Toine Manders heten. Dat er meerdere mensen zijn die Peter de Vries, Hans Jansen en Martijn de Jong heten, daar hou je rekening mee maar ik dacht dat die VVD-er in het europarlement en de voormalig lijsttrekker van de LP één en dezelfde persoon waren.

  Andre [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Oscar [3]:

  “maar ik dacht dat die VVD-er in het europarlement en de voormalig lijsttrekker van de LP één en dezelfde persoon waren.”

  Het is nooit te laat om te leren.. 😉

 5. Eigenlijk is het heel simpel: zometeen zitten we allemaal met dezelfde mooi stekker voor de hele branche, en ineens bedenkt iemand bij Apple een betere stekker met een magneetje*, maar helaas: de markt wil er niet aan want er ligt een monopolie voor (bijv) mini-usb. Gelukkig is daar eurocommissaris Kroes om dit probleem de wereld uit te helpen….

  *inderdaad, dat hebben ze al gedaan. QED 🙂

 6. Het wordt eens tijd om de stekker uit de EU te halen.
  De stekker uit het kabinet, en wellicht ook nog eens de stekker uit de corporatistische VVD.

 7. Nou moet ik zeggen dat ik afgelopen week nog op zoek ben geweest naar een telefoon die ik via de USB-poort op kan laden. Ik ben helemaal klaar met die diverse laders en autoladers die ik elke keer maar weer uit elkaar moet zien te houden (alles is zwart en heeft als enig onderscheid een iets dikker of dunner pinnetje). Maar natuurlijk is dat de dood voor alle autoladerboeren. Maar om nou te verbieden dat iedere gsmboer zijn toestel zo mag maken als hij wil,nee. Laat de markt maar bepalen hoe een gsm geladen wordt.

 8. In sommige gevallen is de markt om speltheoretische redenen niet in staat een economisch optimaal equilibrium te bereiken. Een goed voorbeeld zijn de veel te hoge roaming-tarieven binnen de EU. Geen enkele mobiele telefonie-aanbieder heeft er belang bij om roaming goedkoper te maken. Logisch, ze verdienen hun geld vooral met roaming en zelfs al wil een aanbieder, dan willen de buitenlandse collega’s niet.

  Pas door EU-ingrepen kon het opeens goedkoper.

Comments are closed.