vaclavklausNog niet zo lang geleden had de Tsjechische president, Vaclav Klaus, het aan de stok met Europese machthebbers en ‘volksvertegenwoordigers’. Tijdens het World Economic Forum afgelopen zaterdag in Davos, was Al Gore, angstzaaier van beroep, weer eens een keer het onderwerp van z’n voor velen opmerkelijke inzichten.

AFP artikel, hattip LewRockwell.com. Vrije vertaling, ‘sausje’ door ondergetekende.

DAVOS, Zwitserland (AFP) — De Tsjechische president Vaclav Klaus had afgelopen zaterdag in Davos klimaatveranderingsadept Al Gore op de korrel tijdens een frontale aanval op de ‘wetenschap’ van de globale opwarming van de aarde.

“Ik denk niet dat er enige globale opwarming is” zei de 67-jaar jonge klassiek-liberaal, wiens land thans de roterende voorzitter van de Europese Unie is. “Ik zie daarvoor geen statististische data”.

Refererende aan de voormalige vice-president van de VS, die in Davos was dit jaar, voegde hij toe: “Het spijt me zeer dat sommige mensen zoals Al Gore niet bereid zijn om te luisteren naar alternatieve theorieën. Ik luister er wel naar.”

“Klimatisme en het globale opwarmings-alarmisme vallen onze vrijheid aan. Al Gore is een belangrijke persoon in deze beweging.”

Sprekende aan de zijlijn van het World Economic Forum, vertelde hij dat hij zich meer zorgen maakt over de reactie op de veronderstelde gevaren dan de gevolgen.

“Ik ben bang dat de huidige crisis misbruikt zal worden om het functioneren van markten en markt-economieën over de gehele wereld radicaal in te perken” zei hij.

“Ik ben banger voor de gevolgen van de crisis dan de crisis zelf.”

Klaus maakt geen geheim van zijn klimaatveranderings-sceptisisme’; hij is ook een criticaster van de Europese unie, en heeft het ’top panel van klimaatexperts in de wereld’, het IPCC binnen de VN, een zelfingenomen monopolie genoemd.

Helaas is een zoektocht naar dit soort politici, het soort dat feiten aanschouwt, in feite het zoeken naar de bekende speld in de evenzo bekende hooiberg. Het is dan ook te hopen, dat het voorzitterschap van deze opmerkelijke man van de EUSSR er toe leidt, dat  er meer mensen komen die zich in materie verdiepen alvorens zich een mening aan te meten.

10 REACTIES

 1. Vaclav Claus is een echte kanjer.
  Hij staat voor vrijheid.
  Was Balkenende maar uit hetzelfde hout gesneden.
  Dan was Nederland heel wat beter af.
  Maar ja, Claus is ver weg, en als je elke dag moet optrekken met een Jacqueline Cramer, dan vermolm je wel snel!! Zeker als je gaat geloven dat je in een broeikas leeft. En maar babbelen over VOC-mentaliteit, normen en waarden.

 2. Vorige week kwam Liesbeth Spies(ook cda)op de proppen met het plan om de economie een impuls te geven door woningen te laten isoleren, HR-ketels te laten plaatsen, dubbel glas en zo, en dat alles in het kader van klimaatbescherming. Alsof dit land onder een kaasstolp zou liggen met eigen weersverschijnselen…
  Maar het isloleren van woningen is niet alleen ongezond, het is alleen lucratief voor aannemers.
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=6648

  Bonne Rook [8] reageerde op deze reactie.

 3. @Maik [7]:
  Maik, ik ben het maar ten dele met je eens. Isoleren van woningen helpt echt wel, zonder ongezond te zijn. Het is inderdaad lucratief voor aannemers, maar het kan ook lucratief voor de bewoner zijn.
  Zo woon ik al een 20 jaar in een vrijstaande woning uit de vijftiger jaren. De CV + koken verbruikte in het begin 10.000 m3. Ben toen overgestapt naar elektrisch koken en een andere VR gasketel. Verbruik was toen 7.000 m3/jaar.
  volgende stap was met een openhaardkachel bijverwarmen. Verbruik zakte naar 5.000 m3. Toen heb ik HR++ glas genomen, het dak met 100 mm PUR geisoleerd en de muren ingesaust met bijenwas verdund in terpentine.
  Dan een houtvergasser aangesloten op de CV. Altijd lekker warm overal in huis, lekkere warmte van hout, ventileren geen probleem en de gasmeter is al drie jaar geleden weggehaald.
  Natuurlijk kost hout ook wat, maar er zit geen 50% energiebelasting op.
  Als je de mogelijkheid hebt, gewoon doen. Nu nog fotovoltaisch en ik heb niets van de nutsbedrijven meer nodig.

  rob [9] reageerde op deze reactie.

 4. @Bonne Rook [8]: Ik ben ook al bezig de NUON de deur uit te werken. In 2006 gebruikte ik nog 1550kWh, in 2007 nog maar 550kWh, en in 2008 nog maar 425kWh, en ik weet dat ik nog een stuk omlaag kan. En dat alles nog zonder zonnepanelen. Werk nu aan 4-dubbel glas, dubbel glas met inzet-dubbel glas (kunststof), wat ik alleen de winter gebruik. Ga ook mijn idee uitwerken om zonnepanelen op te voeren. Heb een paar kleine zonnepaneeltjes gekocht bij de kijkshop, en een grote stapel fresnel vergrootglazen bij blokker. Weet dat dit idee werkt, wordt al op diverse lokaties gebruikt. Je kan het vermogen van een bestaande flink opvoeren, zo’n 5 tot 10 maal. Hopelijk kan ik 2010-2011 mijn middelvinger opsteken tegen de NUON, of welke buitenlandse naam ze dan ook hebben.

  Bonne Rook [10] reageerde op deze reactie.

 5. @rob [9]:
  Rob, jouw idee is prima.
  Ik heb er nog geen tijd voor gehad om zonnepanelen te realiseren. Te druk met werk, dat qua tijd meer oplevert.

Comments are closed.