euneecomiteEen NOS bericht van vanmiddag (zie verder) deelt mee dat Geert Wilders ( PVV ) niet wordt toegelaten in Engeland.

Minister Maxime Verhagen heeft geprotesteerd. Er stond in het NOS-bericht niet hoe hij geprotesteerd heeft of wat hij gezegd heeft.

Dit is weer een demonstratie welke gevolgen het heeft als de Nederlandse regering de Vrijheid van Meningsuiting beperkt en er een geweldige wereldwijde ophef van maakt als iemand een filmpje wil gaan vertonen.
 
Groot-Brittannië weigert Geert Wilders (PVV) toe te laten. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft bij zijn Britse collega David Miliband geprotesteerd.

Wilders wilde in het Britse Hogerhuis zijn film Fitna vertonen, maar dat gaat niet door.
Dat de film niet vertoond wordt, is een beslissing van het Hogerhuis. Verhagen vindt het vooral betreurenswaardig dat een Nederlandse parlementariër niet naar een ander EU-land kan reizen.

Publieke orde
Wilders zou op uitnodiging van een Hogerhuislid de film Fitna komen vertonen. Volgens Buitenlandse Zaken hebben de Britten een beroep gedaan op de “publieke orde”.
Verhagen heeft zijn ongenoegen ook overgebracht aan de Britse ambassadeur in Den Haag. Ook minister Hirsch Ballin van Justitie zal de kwestie nog aan de orde stellen bij zijn eigen collega.

Lafaards

Ook Wilders zelf is ontstemd. Hij spreekt van een “ongelooflijk besluit door een stelletje lafaards”.

25 REACTIES

 1. Kijk van NL verwacht ik dit soort Dhimmigedrag. We hebben als land tenslotte nooit uitgeblonken in moedig gedrag.

  Maar engeland! Het voormalige wereldrijk, het land dat Nazi Duistsland weerstond, het land van Churchill. Men zwicht voor dreigende haatbaarden.

  Hoe diep kun je als natie zinken.
  Eurabië is al verder gevorderd dan dat ik dacht.
  Werk aan de winkel voor Pat Condell!!

  Spy-Nose [3] reageerde op deze reactie.
  Tony [5] reageerde op deze reactie.

 2. De Britten hebben inmiddels zo’n grote radicale moslim minderheid binnen hun grenzen, dat ze als de dood zo bang zijn voor oproer en aanslagen.

  In Frankrijk is het m.m. van hetzelfde laken een pak.
  In Duitsland is twijfel aan de “holocaust” strafbaar.

  Zelfs onderzoek van de “holocaust” is strafbaar, tenzij de publicatie erover politiek correct is.

  Vrijheid van meningsuiting is een aflopende zaak in Europa.

 3. Uit de EU stappen is wel het domste wat we zouden kunnen doen. Kleine landen zijn juist het gevoeligst/ kwetsbaarst voor chantage uit het Midden-Oosten. De invloed van de Islam is juist gebaseerd op het continu bedreigen van anderen.

  Uit één van de Engelse kranten:

  Lord Ahmed, a man considered to be a “moderate” muslim, threatens the House of Lords that he will mobilize 10,000 muslims, after an invitation for Geert Wilders to come an screen his controversial movie “Fitna” in the House of Lords.

  Het is duidelijk in Engeland buigt men voor chantage.

  @GB inderdaad het begint er op te lijken dat het gevaar al veel verder is dan dat we tot voor kort dachten.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 4. @GB [1]:

  Engeland is al een hele tijd een bolwerk van politieke correctheid en dhimmi-gedrag. Bekendheden als Rowan Atkinson (Mr.Bean) hebben zich in het verleden al eens beklaagd over de groeiende intolerantie jegens satire die niet “politiek correct” was.

  Wetgeving tegen zgn. religieuze intolerantie (dus tegen ‘islamofobie’) was voor zover ik weet al onder Tony Blair ingevoerd.

 5. ‘De Britse regering verhindert iedereen die extremisme, haat en gewelddadige boodschappen verspreidt in onze gemeenschappen, de toegang tot ons land’

  Betekent dit dat er geen Moslims meer in Engeland toegelaten worden
  of geldt dit niet voor Moslims?

  Spy-Nose [15] reageerde op deze reactie.

 6. We kunnen the House of Lords wel omdopen in the House of Chamberlains geloof ik.
  IN EUSSR verband kunnen we volgens mij alleen maar wat verwachten van Oost Europeese landen.
  Daar zitten nog wat meer politiek incorrecte knoesten die niet met zich laten sollen. Ze hebben tot voor kort nog in een dictatuur geleefd en weten wat leven in onvrijheid inhoudt. En dat het een hoge prijs kan hebben.
  Wij weten dat helaas niet meer.

  Het is wel fantastische om te zien hoe Geert Wilders genadeloos de lafheid van de huidige politiek blootlegt.

 7. @Ton Hollander [4]:
  “Uit de EU stappen is wel het domste wat we zouden kunnen doen. Kleine landen zijn juist het gevoeligst/ kwetsbaarst voor chantage uit het Midden-Oosten”

  Maar Ton, als Nederland onder het juk van Brussel uitstapt, hoeft dat tocj niet te betekenen dat “Samenwerking” wordt afgeschaft?
  Samenwerking hoort zelfs vrijwillig te zijn.

  NvdBeek [10] reageerde op deze reactie.

 8. Volgens mij hebben we die discussie al eerder gehad. Ik heb toen proberen duidelijk te maken dat juist in moeilijke tijden “samenwerking” gemakkelijk kan veranderen in het weer invoeren van protectionistische maatregelen of dat men elkaar weer gemakkelijk in de steek laat omdat iedereen denkt dat ze er tijdelijk beter van worden.

  Hoe solidair zouden we met Denemarken zijn geweest als men in het Midden-Oosten had besloten om Denemarken echt hard aan te pakken? Binnen EU verband kunnen EU-landen Denemarken minder gemakkelijk laten stikken. Bij vrijblijvende samenwerking kan dat wel heel gemakkelijk.

  In Europa hebben we het eeuwen zonder de EU gedaan. Volgens mij doen we het nu aanzienlijk beter dan de afgelopen 2000 jaar. En dan hoef ik alleen nog maar naar het aantal oorlogen te kijken die we binnen Europa hebben gehad.

  Marcel K. [20] reageerde op deze reactie.

 9. @Hub Jongen [8]:

  Maar juist bij Wilders zie je wat die vrijwillige samenwerking betekent voor de bescherming van de vrijheid van meningsuiting. Als de EU één land zou zijn, zou GB Wilders niet kunnen uitsluiten, net zoals Utrecht geen inwoner van Limburg persona-non-grata kan verklaren.
  De anti-EU kop is derhalve weer eens onterecht.

  Het gaat hier meer om een voorbeeld waarom de macht van staten beperkt moet worden en aan de vrijheid van mensen om te reizen geen grenzen moeten worden gesteld => Globalisme.

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 10. @NvdBeek [10]:
  Dit is de zaak omdraaien.
  De EU HEEFT de afspraak dat vrij reizen mogelijk is en ze breken die afspraak. Het zijn dus onbetrouwbare partners en daar moet je mee breken.
  Als het een onafhankelijk land geweest was, zou je nog kunnen pleiten dat ze zelf moeten weten wie ze binnen laten. (al is dat een andere discussie)

  nvdbeek [24] reageerde op deze reactie.

 11. Britten weigeren een lid van ons parlement toegang

  Ambassadeur van GB heenzenden nu,wat mij betreft houden ze een zaakgelastigde in den Haag, meer niet.
  Nederland haalt haar ambassadeur per direkt terug ,zijn we ze voor.
  Niemand van ons Koninklijk huis zet daar nog een voet, ziet de Premier streng op toe !
  Als de Britse vorstin komt te overlijden, wat kan, gaat de jongste bediende van de ambassade een kranje brengen.(goedkope, ons ben zunig)

  Opzeggen EU , *gulden terug einde oefening, jammer,we hebben het geprobeerd,maar als ze onze leden van het parlement weigeren hebben wij ons in die club vergist.
  Kan gebeuren, soms vergis je je in vrienden, op zich niet zo bijzonder.
  De Britten zijn pure opportunisten en willen in het gevlei komen van de Arabische wereld ten koste van Nederland .

  *met euro betalen mag ook (en met de $ en de Roebel en de Thai Bath, geld is geld tenslotte, we hebben een winkel)

  Spy-Nose [15] reageerde op deze reactie.

 12. Een “ongelooflijk besluit door een stelletje lafaards”. Wat je ook van Wilders kan zeggen: Hier heeft hij een knoert van een punt!!! Een punt dat zich in de volgende politieke peilingen overigens weer snel zal laten vertalen…

  Er schijnt zich momenteel een internationale krediercrisis af te spelen. Da’s een rookgordijn: er speelt zich een morele, politieke, religieuze, democratische, en dus zeker ook een libertarische en wereldwijde crisis af. Met de kredietcrisis als gevolg. Met een Wildersverbod als gevolg.

  Aan te bevelen:

  http://www.metropoly.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=339:de-kredietcrisis-is-geen-toeval-money-masters-&catid=35:politiek

  Bon Vivant [19] reageerde op deze reactie.

 13. Als de nederlandse regering kl*te zou hebben, dan moest de UK ambassadeur uitgezet worden.

 14. @Ton Hollander [6]:
  Degenen die haatzaaien zijn natuurlijk in de eerste plaats de radicale moslims en hun Westerse bedienden.
  Maar ook de Zionisten dragen daarvoor een groot deel de verantwoordelijkheid.

  @Anno Zijlstra [12]:
  In de crisisjaren betaalde Hitler het buitenland met goederen en de internationale bankiers (die het goud in handen hadden) werden daar niet blij van. Het vervolg is bekend.

 15. Dit alles is koren op de molen van Geert Wilders die zonder al dat gedoe om hem heen niet meer zou zijn dan een uiterst middelmatige politicus uit de provincie.
  hugo van reijen

 16. Dit alles is koren op de molen van Geert Wilders die zonder al dat gedoe om hem heen niet meer zou zijn dan een uiterst middelmatige politicus uit de provincie.
  hugo van reijen

 17. ik denk dat Wilders boven de veel kamerleden uitsteekt, hij gaat groeien nu,extra groeien, Le Pen werd zo bijna President van Frankrijk, verloor nipt van Chirac, Wilders maakt kans om Premier te worden als hij de 40 zetels nadert.(dat gaat er zo wel aankomen denk ik, de nieuwe Pim is opgestaan, ze creëren hem zo)
  Dat kan dus nog lachen worden, intussen hoop ik dat ‘den Haag’ inderdaad ballen toont en de Britse ambassadeur op de boot zet naar dat klote eiland , toedeloe, happy Christmas vast en de groeten aan dat chagrijnige wijf in Fukkingham palace.

  -:)

 18. @Metropolitaan [13]:

  Dat heb je goed gezien. Er is een ongekende morele verloedering in het Westen. Daarom kunnen de muzelmannen zo’n grote bek opzetten en er mee weg komen. Kijk bijvoorbeeld naar die hoofddoekjes apartheid. 10.000 potentiele rellers? Engeland heeft voor hetere vuren gestaan lijkt mij zo. Er waren commentaren van haatbaarden die Fitna een prima en ware film vonden.

  Deze hele klucht is begonnen toen een laffe onderkruiper die Balkenende heet, zo’n hysterisch drama maakte van een film die niemand nog had gezien en waarschijnlijk de meeste mensen niet eens boeide.

  Britten uitzetten naar de overkant? Wat mij betreft als eerste de familie van Oranje. Dat zijn ook Britten (met paspoort) en ze hebben al lang gecapituleerd voor de islam. Is er nog een paleis vrij in Birmingham?

 19. @Ton Hollander [9]:
  Dat we het nu beter doen dan vroeger heeft niets te maken met de EU. Het hefet te maken met Democratie. De burgers wilde geen oorlog meer, kozen politici die dit voorstonden en die dus ervoor zorgde dat we een “vredig” Europa kregen. Dit was de EEG met als voorloper de BENELUX. Dit zorgde voor welvaart, groei en vrede. Dit waren landen onderling die afspraken maakte , grenzen opende en handel dreven met als gevolg vrede. Daarna kwam de EU pas en dat zal onze ondergang worden. De EU is een extra bureaucratische laag die we niet willen hebben (Socialisme!), met ene planmatige economische aanpak. Maar een Overheid kan de economie niet (be)sturen. Dat hebben de andere planeconomieen wel laten zien (Rusland, Cuba, China). We hebben juist minder overheid nodig, niet meer!

  Geen grotere overkoepelend orgaan, maar een nachtwakers staat. Minder ambtenaren, minder regels en wetten (dus minder criminelen) een Full-reserve banking systeem, gebaseert op de goudstandaard (of zilver), met in de grondwet vastgelegd hoeveelheid geld er maximaal mag zijn, vlaktax, geen BTW, geen belastingen op economische handelingen (accijnsen, invoerheffingen, etc). Geen subsidies op landbouw (eigenlijk helemaal geen subsidies). Geldschepping weghalen bij de overheid, teruggeven aan de private ondernemingen (gekoppeld aan goud en zilver, met full reserve banking). Geen inflatie meer!

  Na 3 – 5 jaar gaat het zo goed dat de inkomensbelasting geheel afgeschaft kan worden (alleen belasting over winst voor bedrijven), nog minder ambtenaren. Dan kan je de hypotheekrenteaftrek ook afschaffen (lage belastingen, dus geen probleem met betalen hypotheek).

  We kunnen zoveel beter, mar ja, ieder volk krijgt de leiders(lijders) die het verdient (stemt). Probeer dit maar eens uit te leggen aan iemand die al jaren stemt op CDA, PVDA of SP, etc. Ze snappen het niet en willen het ook nooit snappen.

  De enige oplossing is een revolutie, een opstand. Alles om dit land en zijn bevolking te redden van hun eigen waanzin!

  Freek [22] reageerde op deze reactie.

 20. Hoor je ook in gedachten de verotte clubs van linkse extremisten gniffelen, en de volksverraders van “Nederland bekent kleur” ??

  Bah, wat een ongelofelijk kloteland is Nederland geworden, hoofdzakelijk door de linkse drammers en schreeuwers welke helaas kiene volksverlakkers zijn en zo keer op keer een dikke vinger in de pap weten te krijgen waarna ze hun rampzalige plannetjes er door kunnen drukken!!

  NIEMAND hoor je over het krankzinnige feit dat 75% van de gevangenen allochtoon is en dat er in “opsporing verzocht” en “ter plaatse” bij 9 van de 10 misdaden gesproken wordt over “negroide” daders of daders met “lichtgetinte huidskleur” (noord-afrikaanse types)!! De kranten geven hetzelfde beeld als het gaat om misdaden/terreur. Ongelofelijk !! Als je daar dus wat van zegt word je aangeklaagd vanwege haat zaaien???

  Nederland staat er heus niet veel beter voor dan Engeland, bedankt linkse kiezers en bedankt rechtse politici voor het niet kunnen bieden van een alternatief !!

 21. @Marcel K. [20]:
  “Dat hebben de andere planeconomieen wel laten zien (Rusland, Cuba, China)”
  .
  Daar kan tegenwoordig Venezuela aan toegevoegd worden. Tien jaar geleden heeft Chavez de olie maatschappijen genationaliseerd. Sinds dien is er, ondanks de jaren extreem hoge olie prijs, een 25% productiedaling geweest.
  .
  Nationalisatie werkt gewoon niet. Wouter Bos houdt ons nu voor dat de ABN zometeen veel meer waard wordt, maar ondertussen is ING druk aan het ontslaan en de ABN niet. Gevolg: ABN wordt een slecht lopende ambtenaren bank met teveel personeel die dus niemand zometeen wil hebben. Daarnaast gaat men geen bonussen krijgen (tegen een bonus is op zich niets mis, mits het wel alleen gegeven wordt bij zeer goede prestaties), met als gevolg dat alle goede medewerkers vertrekken en de kneusjes achter blijven, zoals het een echt overheidsbedrijf betaamd.

  Bon Vivant [23] reageerde op deze reactie.

 22. @Freek [22]:

  Bij banken kun je gelukkig nog met je voeten stemmen. Al is dat nog maar een beetje. Van de grote(re) banken in Nederland hebben alleen Rabo, Van Lanschot en Friesland Bank nog niet om een (bepaald niet lullige) aalmoes gevraagd bij Wouter Bos. Dus zeg maar op die rekeningen. Bij zo’n ING subsidiebank met die Anouk als boegbeeld WIL je toch geen rekening hebben?

 23. @Hub Jongen [11]:

  Niet de EU, maar het VK heeft Wilders toegang ontzegt. Je leest het vrij verkeer van personen ruimer dan dat het werkelijk is. Om nationalistische redenen hebben lidstaten zich altijd verzet tegen vrij verkeer van personen en vrij verkeer van diensten. Dat ligt politiek toch gevoeliger dan het vrij verkeer van kapitaal en het vrij verkeer van goederen.

  Jammer genoeg reikt de macht van de EU niet zo ver dat zij landen kan verhinderen om burgers van de EU de toegang tot die lidstaat te ontzeggen.

  Je kunt de Wilders affaire niet op de EU afschuiven. Het toont eerder aan wat we mogen verwachten als de EU wordt afgeschaft.

 24. Het feit dat het de VK was die de toegang ontzegt heeft en niet de EU wil niet zeggen dat de EU er compleet verwijderd van is. Het wil juist zeggen dat we er als land beter aan zouden doen om eruit te stappen nu het nog kan, anders zijn straks alle vormen van kritiek onmogelijk.

  Ik geef toe het niet eens te zijn met de film van Wilders, laat staan zijn meningen over bepaalde zaken, maar dat wil niet zeggen dat hij zijn mening niet mag vertolken door middel van een film. Om nu vanwege zoiets geweigerd te worden het land te betreden vind ik een prachtig voorbeeld van hoe ver het zal komen met die centrale wetgeving die de EU ons op wil dringen. Een tweede Amerika worden? Tuurlijk willen we dat..

  Ik zal nu niet uit sympathie op de PVV gaan stemmen, maar de man hoort het recht te hebben het land te betreden, zeker nu we nog in die Europese ‘Unie’ zitten.

Comments are closed.