Windenergie is onrendabel, kost een massa belastinggeld en levert tal van windmillonvoorziene problemen op. Zo is de levensduur van een turbine kort en is brandgevaar niet uit te sluiten. In de wintermaanden krijg je ijsvorming op de vleugels. Hierdoor kunnen rondvliegende stukken ijs mensen of voertuigen raken, In de Eemshaven zijn onlangs de windmolens stilgezet tot nader order. Net als in de vorige vorstperiode in december. Beter is het om de hele windenergiehandel op ijs te zetten.

Uit onderzoek in Zwitserland blijkt dat er nog steeds geen sluitende oplossing is voor ijsafzetting op rotorbladen. De windenergielobby wekt de indruk dat ijs geen probleem is omdat de rotorbladen verwarmd zijn en er een ijsdetectiesysteem is.  In de Eemshaven beschikt men over zo’n ijsdetectiesysteem maar dat werkt niet.

Los van de ijspret heeft het CPB en het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) op verzoek van het ministerie van Economische Zaken al in 2005 geconcludeerd dat windparken op de Noordzee een heilloze zaak zijn. Het voor 2020 aanleggen van windparken in zee met een totale omvang tot 6000 MW blijkt in alle geanalyseerde scenario’s, varianten en hierop toegepaste gevoeligheidsanalyses onrendabel te zijn.

Het publiek krijgt van de Nederlandse media niet de waarheid over windenergie te horen.  Alleen de subjectieve visie van politici en milieuactivisten wordt tot vervelens toe herhaald. Net als bij het klimaatsprookje zal ook hier de bom eens barsten. De belanghebbenden in de windsector (energiebedrijven, initiatiefnemers, grondeigenaars en turbineproducenten) verteren ruim 100 miljoen euro belastinggeld per jaar. Windenergie op land zal nooit meer dan 3 ‰ bijdragen aan de totale energieproductie tegen enorme kosten die nooit terugverdiend zullen worden. De windturbines bederven het uitzicht, veroorzaken geluidsoverlast en zijn schadelijk voor de vogelstand.

Tijd dus om de windmolens en alle hoogdravende plannen voor uitbreiding definitief in de koelkast te zetten en de constante bail-out van deze alternatieve energieverspilling te stoppen.

30 REACTIES

 1. De betrokkenen zijn te bang voor gezichtsverlies en te trots om hun ongelijk toe te geven. Dat komt voorlopig niet goed; hebben de ‘windvrienden’ zelf al een windmolen op hun erf staan of zonnepanelen op hun dak?

  Kort geleden had ik een interessant gesprek met een paar ‘natuurvrienden’ die tegen de aanleg van een nieuwe autoweg bij landgoed Amelisweerd (aan de rand van Utrecht) zijn, maar vervolgens wel met de auto er naar toe reden om van de natuur te ‘genieten’. De haat in hun ogen sprak boekdelen toen ik meldde dat ik geen probleem heb met de kap van een paar bomen omwille van een nieuwe weg, als ze er maar wat nieuwe bomen voor in de plaats planten.

  Van het gezelschap was ik de enige die zich voornamelijk per fiets verplaatst. De ‘natuurvrienden’ zitten het liefst in hun auto’s, zelfs voor een korte rit in de stad. Ik zie dat voorlopig niet goed komen. Dit hele milieugeblaat heeft alles te maken met vinden en emoties, en niets met feiten en logica. Deze natuurvrienden rijden het liefst in goedkope oude auto’s. Net als Femke Halsema van Groen Links die pas haar oude stinkdiesel omruilde voor een Toyota Prius toen GeenStijl er een bericht over plaatste.

  Dat van die vogels is een interessante om in een discussie te gebruiken. Per windmolen vallen er jaarlijks heel wat dode vogels (als ik mijn bronnen mag geloven). Houd dat de natuurvrienden maar voor en let eens op hoe snel men het gespreksonderwerp wil veranderen.

 2. “Beter is het om de hele windenergiehandel op ijs te zetten.”

  Als er toch bijna geen energie uit die windmolens komt, snap ik niet, waarom die handel niet gewoon eerlijk windhandel genoemd wordt.

 3. Heerlijk, al die kijk-mij-nou-goed-voor-het-milieu-zijn mensen, maar ondertussen niet stilstaan of het wel rendabel is.

 4. Ik zag enige jaren geleden een reportage op TV over de Deense ‘succesvolle’ windparken op zee. De helft van de turbines was konstant in onderhoud en Deense wetenschappers concludeerden dat het eigenlijk een mislukt (peperduur) project was. Desondanks besloot onze ‘deskundige’ Brinkhorst voor windenergie op zee.

 5. Heb net 2vandaag gezien over de Noordpool, die gaat al over 4 jaar smelten. En dan ook de permafrost enzo. Krijgen we heel veel problemen van, ik denk persoonlijk WOIII.

  Dus waar kletsen we nu over, ik heb de docu gezien en deskundigen zeggen dus dat het serieus is.

  R. Hartman (NI) [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Indigo [6]: @Indigo [7]:
  Eehhh… Noordpool? Antarctica? Contradictie?

  Even gemist dat de linkse tv expeditie die recent moest aantonen hoe ‘groen’ de noordpool al wel is volledig is vastgelopen in het pakijs, dat in jaren niet zo zwaar is geweest? En dat het doel dus niet bereikbaar was en men onverrichterzake huiswaarts keerde?

  “ik heb de docu gezien en deskundigen zeggen dus dat het serieus is.”
  Ik hoop dat dit ‘sarcasme mode’ was. Zo niet: welterusten. Al Gore had ook zo’n docu. Speciaal voor jou is het SoFi (SociaalFiscaal) nummer omgedoopt in BSN (Brave Slaven Nummer)…

  Je kunt je nog opgeven voor de Klimaatfeesten, die de afdeling Staatspropaganda naar binnenkort organiseert. Zuipen voor een ‘beter klimaat’. Mét bekende Nederlander… Braaak.

  Enig idee uit welke boek de propaganda handleidingen komen?
  Andre NI [11] reageerde op deze reactie.
  Indigo [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Hugo J. van Reijen [9]:

  “het verwerven van stemmen onder de domme, domme massa.”

  Precies. Dat is precies waar het om draait. Of het nu om windmolens of fiat-geld gaat.

  De vraag is, hoe men deze massa kan onderwijzen. Het gaat i.h.a. wat verder dan een fles bier, een zak sjips en de laatste Postcode loterij uitzending bij wijze van spreken. Het gaat over feiten vs. gevoel. Over verder kijken dan je neus lang is.

  Dat alles is niet eenvoudig voor een kikker die tegen het kookpunt aanzit. Het is nog steeds wel lekker warm, tenslotte.

 8. @R. Hartman (NI) [8]:

  Rond Manchester (UK) sneeuwde het iets meer dan twee weken geleden. Zeer ongewoon volgens de mensen daar.

  In Panama regende het een aantal weken geleden nog steeds; zeer ongewoon in het droge seizoen volgens de mensen daar.

  Zo maar een paar indrukken.

  De natuur gaat z’n gang. Daar kan geen mens tegenop, al wil de soosjalistiese mensch dat anders doen voorkomen. Ten slotte zijn zij degenen die een maakbare wereld voorstaan. Neem zo’n Samsom (of hoe die proleet ook moge heten) bijvoorbeeld. “We verspillen nog steeds met zijn allen veel teveel energie”. Wie zijn die “allen” ? Wat is “verspillen” ? Totaal van de pot gerukt. Een typisch geval van neukfout, zoals een bekende van mij dat regelmatig pleegt te zeggen. Zie http://www.diederiksamsom.nl/ Als dit soort proleten eens definitief de mond (figuurlijk, dat wel) gesnoerd zou worden, dan zouden we al een stuk verder zijn. Denk je eens in, dat de (alsmaar toenemende) bestedingen door de overheid terug richting private sector zouden verhuizen. Een fata morgana, zolang Kawoutertje Bos de mensen in het land van nu en de toekomst grote schulden aan de broek smeert.

  Over braaaakneigingen gesproken.

 9. @Indigo [12]:

  Indigo : het antwoord is MACHT. Ieder mens die macht heeft, al is het maar een klein beetje, raakt er aan verslaaft en wenst meer.

  Geef iemand maar een uniform en een wapen en zeg dat iedereen hem MOET respecteren en zie wat er gebeurt.

  “Macht Corrumpeert en absolute mach corrumpeert absoluut”

  Deze macht willen ze bhouden en uitbreidden. Dan komt er deze Klimaatgoeroe langs (je moet wel moeten hoe dit ontstaan is!, is leuk om uit te zoeken) die onderzoek wil doen naar het kouder worden van de aardkloot, maar er is een probleempje. Voor geld moet hij naar de Senaat en het Congres in Washington. Deze vergaderen in de Zomer. En laat Washington nu net in een moeras zijn gebouwt en dus in de zomer ontiegelijk, stervens heet is. Dus krijgt hij geen geld.

  Later doet hij het anders en roept dat deze hitte nog maar het begin is en dat de temperatuur veel en veel harder gaat stijgen. Hij krijgt nu ineens veel geld om onderzoek te doen, publiciteit, etc. Is een nadeel : er zijn mensen die dit overnemen en als religie beginnen te zien. Politiek springt erop in (nieuwe regels en belastingen), ziet meerv macht en dat is altijd goed(voor politici!). Lobbygroepen zien hierin ook een groeiende macht (MD, Greenpeace, etc) en hebben dus ook al een stijve. Aangezien macht altijd leidt tot meer macht, zie hier de klimaatspiraal en hoax in wording. Ze liegen niet opmdat ze willen liegen, maar omdat ze niet anders kunnen. Net als een hond die tegen een boom plast, doen ze niet iets illegaals, maar iets wat geheel in lijn is met hun natuur.

  Het zijn mensen (althans volgens hun eigen definitie, niet die van mij) die vinden dat zij, en alleen zij, het heilige recht hebben om andere op hun fouten te wijzen. Die zelf niets fout doen en die de goddelijke wijsheid in pacht (denken) te hebben.

  Klimaat hysteria is daarna overgegaan in een klimaat-religie, vanwege het verketteren van ieder tegenargument/woord. Het nazificeren en demoniseren van tegenstanderds en vervalsen van rapporten door politieke instellingen (niets nieuws onder de zon).

  Ik zeg niet dat het klimaat niet verandert (net zoals velen met mij), maar dat het niet de mens is die hier schuldig aan is. De Noorpool was even bevaarbaar en er was even veel ijs gesmolten. Hoe kwam dat? Had dat misschien te maken met de 4 vulkanen daaronder die uit waren gebarsten?

  http://zuidpool.skynetblogs.be/post/6005450/arctica-vulkanen

  Lava levert nu een maal veel warmte op. Het zelfde geldt voor de Zuidpool. Het westelijke gedeelte bestaat uit etterlijke (stuk of 80 volgens mij, weet dat niet 100% zeker)) vulkanen. De afgelopen 2 jaar (2007 en 2008) waren hiervan zo’n 28 aan het uitbarsten, waardoor de omringende wateren aan het opwarmen waren.

  http://www.nytimes.com/2008/01/21/world/21volcano.html?_r=3&oref=slogin&oref=slogin

  http://www.ruggenberg.nl/artikelen/zuidpool.html

  (sorry voor de niet werkende links, krijg ze niet goed. Misschien dat iemand mij kan wijzen op het juiste gebruik van tags om deze links voortaan wel coorect (klikbaar) te laten zien? Thanx).

  Zoals je ziet is de materie erg ingewikkeld, en politici, burgers kunnen dta niet allemaal bevatten. Zelfs wetenschappers niet, want deze zijn gespecialiceerd op een (of twee) gebieden. Het klimaat overvleugeld eigenlijk alle gebieden van de wetenschap en daardoor ontstaan er nog al veel onduidelijkheden, of worden er theorieën opgeworpen die erg goed en wtenschappelijk lijken, maar die eigenlijk maar een heel klein stukje beschrijven. Vergelijk het maar met het menselijk lichaam die griep heeft. Dit wordt door een virus veroorzaakt en heeft allerlei symptonen. Als je je alleen richt op de koorts (verhoging van de Kern-temperatuur) en daarop medicatie geeft, los je het probleem (griep) niet op. Zeker als je niet weet wat deze koorts veroorzaakt.

  hetzelfde met het klimaat. Is een dit natuurlijke cyclus, of wordt dit echt veroorzaakt dioor de mens (verbranding van fossiele brandstoffen, etc)? Niemand weet dit. We hebben alleen theorieën.En doordat er nu een welles/nietes spelletje gespeelt wordt (vooral door de Pro-mens Klimaathysterici), zijn we alleen bezig met het kijken naar symptonen en het beschrijven hiervan. We moeten, met z’n alle, kijken naar de oorzaak. En hiermee bedoel ik dat we ALLES in oogschouw moeten nemen, natuur, vulkanen, Magnetische omwisseling van de polen, het feit dat we al een jaar of langer geen zonnevlekken hebben gehad, en alles wat iemand anders nog kan bedenken.

  Het klimaat is complex, de mens is te simpel om dat te kunnen bevatten op dit momen. En angst is altijd een slechte raadgever geweest.

  We weten nog niets hoe, waarom, door wat het klimaat veranderd. We weten de oorzaken niet en kunnen we dus ook gen oplossingen geven. Wat we alleen kunnen aangeven is dat de oplossingen die mensen nu voor staan te veel geld kosten en weinig tot niets oplevert (qua milieu). En iedere euro die je uitgeeft aan A, kan je niet meer uitgeven aan B. We moeten een duidelijke en nuttige kosten/baten-analyse maken en het geld verstandig uitgeven.

  Weet wel dat al het geld wat nu aan wind-subsidies en alle andere onzin is uitgegeven, we hadden kunnen gebruiken om Afrika voor altijd van het water- en voedselprobleem te verhelpen. Afrika zou dan niet meer sterven. Dat heeft voor mij meer prio, het helpen van arme en hongerende mensen (niet met geld en voedsel, maar met opvoeding, zorgen dat er meer landbouw komt), dan een windmolenpark, welke niet eens helpt (bewezen)! We kunnen niet eens voor onze eigen mensen in nederland zorgen, waar dus el ineens zorgen dat het klimaat doet wat wij willen? Hypocriet en egoïstisch!

  Het draait om macht. De overheid (ambtenaren) hebben te veel macht, de lobby-clubs hebben te veel macht en de Burger? Die betaald het gelag, altijd! Het maakt niet uit of het nu koud wordt of warm, of er gebeurt niets! Wij zijn altijd de lul. En denk nu maar niet dat Obama anders is, Kleurtje misschien, maar het is een politicus. Different color, same shit!

  Er veranderd niets! Alleen met een revolutie. We moeten onze vrijheid en macht weer terugnemen. Als het moet met geweld.

  “God forbid we should ever be twenty years without such a rebellion.
  The people cannot be all, and always, well informed. The part which is
  wrong will be discontented, in proportion to the importance of the facts
  they misconceive. If they remain quiet under such misconceptions,
  it is lethargy, the forerunner of death to the public liberty. …
  And what country can preserve its liberties, if it’s rulers are not
  warned from time to time, that this people preserve the spirit of
  resistance? Let them take arms. The remedy is to set them right as
  to the facts, pardon and pacify them. What signify a few lives lost
  in a century or two? The tree of liberty must be refreshed from
  time to time, with the blood of patriots and tyrants.
  It is its natural manure.” – Thomas Jefferson

 10. Marcel,

  Je stelt me gerust, want ik heb al een angststoornis, post traumatisch, dus ik ben een makkelijk doelwit.

  Maar ik als atheïst zijnde, kent wel de 7 hoofdzonden. En daar is volgens mij hebzucht, wat gepaard gaat met macht, er een van.

  En ik als leek snap gewoonweg dat liegen niet. Maar ja, zoals je al zei macht.

  En goede mensen ambiëren dat niet. Dat liegen dat stoort mij. Maar ja, dat zal wel nooit stoppen.

 11. Interessant in dit verband: een artikel van Simon Rozendaal in Elsevier over olie uit algen! Algen groeien overal, en doen geen aanslag op de voedselvoorziening van de mens.
  Men heeft in Amerika al een vliegtuig kunnen laten vliegen op deze olie uit algen.
  De olie bevroor normaliter op grote hoogte, maar door een verandering aan te brengen in de molecuulstructuur, bevroor de algenolie niet.
  Ik vind dit werkelijk groot nieuws, en ben zeer benieuwd naar de mogelijke toepassingen van deze ontdekking.

  beek [17] reageerde op deze reactie.

 12. @beek [16]:

  En waar voeden we die algen mee? Met CO2!
  Het lijkt het ei van Columbus.
  Ongetwijfeld zijn er nog veel praktische moeilijkheden te overwinnen.
  Dat is immers met elke ontdekking het geval geweest.
  Maar het klinkt m.i. zeer veelbelovend!

 13. Leuter lekker door libertariers.

  Wat had je dan in je benevelde gedachten voor de toekomst cq. je kindertjes?

  kernenergie zeker? afval schieten we wel naar de maan.

  hebben de heren ook meegekregen dat onze energie voorziening (als de grotere depressie voorbij is na de derde wereldoorlog) niet verder kan met olie en gas, om de stompzinnige reden dat het er dan gewoon niet meer is?

  pfoh, heb je hem weer, gaat onze mooie discussie even bederven.

  Het IS er dan gewoon niet meer sukkels, jullie geliefde fossiele brandstoffen.

  Hebben de heren libertariers daar wel eens aan gedacht?

  Nog even afgezien van het feit dat MACHT GELD is, en NOODZAAK = HELE HOGE prijsjes voor je fossieltjes.

  en dat spekt weer de zo gehate moslimbroeders (door de meeste libertariers cq rechts rechtsen, of gewoon fascisten)

  Maak jezelf lekker afhankelijk van fossiele moslims, libertariers, success ermee.

  even voor de duidelijkheid:

  KLIMAAT DISCUSSIE = DISCUSSIE OVER ENERGIE ONAFHANKELIJKHEID.

  Peter de Jong [20] reageerde op deze reactie.

 14. Hebben de heren libertariers ook meegekregen dat Obanana het niet meer heeft over ernergy independence?

  wel over bailouts en andere neergaande (slumping) statistieken?

  weet je wel wat een F16 of een Abram tank of een kruisraket aan fossiele brandstof verbruikt?

  Het is spoedig brandstofbonnetjes sparen voor je oude Audi.

  succes!

  Peter de Jong [20] reageerde op deze reactie.

 15. @JBB [18]: @JBB [19]:

  Onzin JBB, er zijn nog voor eeuwen fossiele brandstoffen, ook op plaatsen die niet vergeven zijn van moslimfundamentalisten.

  Zo bevindt de helft van de nu bekende wereldvoorraad kolen zich voor de kust van Noorwegen. En aangezien je ook uit biomassa olie kan maken is olie net zo duurzaam als hout.

  Windmolens zijn dus nergens voor nodig. En in je oude Audi kan je gewoon de zonnebloemolie van de Aldi gooien (69 cent per liter).

  Verder moet je hier maar eens over nadenken:

  Kernenergie = energie-onafhankelijkheid

  Toshiba heeft een 200 kW micro nuclear power plant ontwikkeld die zo klein is dat je hem gewoon in je kelder kan zetten. Die levert je 30 jaar lang volledig onderhoudsvrij elektriciteit en warmte voor de vaste prijs van slechts 5 cent per kWh. Na 30 jaar is de brandstof op en komt de servicedienst van Toshiba hem weer ophalen. Het verglaasde kernafval past in één olievat.

  Willie [21] reageerde op deze reactie.
  JBB [23] reageerde op deze reactie.

 16. @Willie [21]:

  Je hebt gelijk, Willie. Ik had de vooroorlogse prijs in mijn hoofd. 😉
  http://www.aldiwatcher.nl/prijzen/

  Wat is die zonnebloemolie in prijs gestegen zeg, blijkbaar veel vraag naar geweest. Nu niet meer interessant met een dieselprijs van rond de 93 cent.

  Vroeger kon je nog langs de boer voor rode diesel (wel even langs een koolstoffilter laten lopen om de kleurstof te verwijderen). Maar rode diesel is ook flink in prijs gestegen (scheelt nu nog maar een dubbeltje tov de gewone).

  Weet iemand een alternatief voor de oudere VW dieseltjes ? Die slikken bijna alles (net als de multifuel engines van de landmacht).

  Bij oude benzinemotoren kan je een beetje aceton door de benzine gooien. Daar rij je 15 tot 20% (!) zuiniger mee (aceton verlaagt de oppervlaktespanning van de benzine, waardoor die fijner verstuift en vollediger opbrandt).

  “Taxes are not levied for the benefit of the taxed.”
  ~ Robert A. Heinlein

  JBB [26] reageerde op deze reactie.

 17. @Peter de Jong [20]:
  Kernernergie is afhankelijk van een grondstof, die trouwens al schaars is. Volgens mij word die grondstof ook niet gewonnen in de EUSSR, maar ik kan me vergissen.

  Overigens is het afval NOG steeds (na al die discussies en rampen in de 70-80 er jaren) zeer gevaarlijk, weet denk ik iedereen wel. is ook geen oplossing voor. dumpen in de noordzee dan maar dat olievat vol toxic waist na dertig jaar hitachi, je kindertjes en klein- klein enz enz kindertjes hebben daar nog voor duizend jaar ergens afval van jou, leuke gedachte.

  Ik wil maar zeggen dat alle energie die aan het gebruik van een grondstof is onderworpen jou en je medelanders gewoon veel euries gaat kosten, want monopolisten (=banken) loeren al naar je geldbuidel, zoals altijd.

  Net zo goed als het een stompzinnig iets is dat onze oceanen worden leeggevist voor varkens en ander veevoer, is het stompzinnig om te denken dat je aldi zonnebloemolie je energie behoeften voor de toekomst kan oplossen.

  In dit landje hebben we meer dan genoeg wind, dus windernergie is de meest voor de hand liggende DUURZAME manier om energie op te wekken voor ons, zoals het voor landen waar veel zon is etc…

  De technische problemen die nu eenmaal gepaard gaan met innovatie, zullen heus wel worden opgelost op termijn, daar hebben we met zijn allen alleen maar belang bij, dus dat komt wel goed.

  Ik wil hier niet mee zeggen dat ik denk dat windenergie al onze problemen met onze toekomstige energie voorziening kan oplossen, maar er moet worden gedacht in DUURZAME en voor de hand liggende oplossingen, zonder toxic waist dat duizenden jaren ligt te rotten op onze aardbodem.

  Verder zal het best wel zijn dat er nog grote voorraden fossiele brandstoffen zijn, maar zoals we allemaal wel weten zijn dat voorraden die met de huidige en recent toekomstige technieken moeilijk of helemaal niet te winnen zijn, anders hadden ze dat allang gedaan.

  moeilijke winning = een hoop centjes voor je fossiele brandstoffen. (= afhankelijkheid)

 18. @Willie [21]:

  VW LT 2004 = Mercedes Sprinter, zo’n horrelbak hondehok (of is het hondeNhok?).

  Jij blij!
  IK ben blij dat ik een redelijk energie zuinige (zuinige, in hedendaagse maatstaven) japanse yen hondenhok rij, stuk zuiniger dan die zonnebloemolie verslindende Sprinters.

  Trouwens, Willie,

  Heb je ook nog zo’n oude USA willie jeep soms, zie ik je voor aan.

  JBB [25] reageerde op deze reactie.

 19. @JBB [24]:

  Kan je lekker GOEDKOOP zonnebloemolie (= goede olie voor je hart) verstoken met je WILLIE, of Horrelbak Sprinter, ten koste van de prijs van zonnebloemolie. ja, drie jaar geleden nog 69 cent bij de aldi, nu dankzij horrelbak olie verslindende Sprinters het dubbele dat je er voor moet betalen, een zegen voor die weldenkende libertariers, = fascisten.

 20. @Peter de Jong [22]:
  Tuurlijk, aceton in je benzine, verlaagd opervlakte bla bla bla, etcetera.

  In de jaren 80, de vorige (niet zo erge) CRISIS, hadden ze magneetjes die je op je benzineleiding moest doen, voor heel VEEL GULDENS kon je die magneetjes kopen, dat zou dan de moleculen van de brandstof weer beter richten en dat zou enorme kostenbesparingen mee brengen.

  Ik lachte er toen al om, en NU, tijdens de GROOTSTE crisis die we ooit zullen meemaken, jong of zoals ik zij de gek wat ouder, hebben we weer nieuwe HUFTERS die je GULD.., sorry je GELD uit je zak willen slaan,

  succes hoor!

  Peter de Jong [27] reageerde op deze reactie.

 21. @JBB [26]:

  Blij dat ik je weer een leuke dag heb kunnen bezorgen. 😉

  Je kennis van chemie is blijkbaar net zo gering is als van economie. Geen wonder dat je hier een van de meest onrendabele vormen van alternatieve energie propageert.

  5 cent per kWh gedurende 30 jaar. Daar kom je nog niet aan al zou je die windmolens met de hand ronddraaien !

  Ga gerust je gang, koppel je huis af van het net en zet er een molen naast. Maar dan niet zeuren als je je ‘japanse hondenhok’ niet meer kan betalen.

  “Always try to make other people happy, even if you have to leave them alone to do it.”

 22. JBB

  LT = Sprinter is op de eerste plaats niet helemaal waar.
  Wel wat betreft carosserie ,maar alletwee zijn eigen motor.
  Dat ik voor de LT kies en niet voor een japanse yen bak kies,heeft alleen maar te maken dat ik voor degelijkheid kies.
  Ik moet er mijn geld mee verdienen,en rij met een gerust hart van Denemarken tot Italie van Engeland naar Slovenie.
  344.000 km op de klok en allemaal zonder enig probleem..
  Dat zie ik jou niet doen met die japanse yen bak of je moet niet boven de 80 km p/uur rijden.
  En NEEN ik heb geen USA willy jeep. Ik heb in het verleden wel veel van die motors gereviseerd , omdat ik lang in de revisie wereld heb gewerkt.
  Daarom weet ik ook zo goed dat die japanse yenbak van jou niet te vertrouwen is wat betreft kilometers maken.

  Groetjes en nog veel plezier met je japanse yen barrel.

 23. JBB.

  Ik weet bij deze reactie van jou kant niet wat je met WILLIE bedoeld.
  Mijn naam of de WILLIE jeep.
  Als je de Willy jeep bedoelt,raad ik de mensen die er wel een beaitten om er vooral geen ZONNEBLOEMOLIE in te doen,want dan slaan de bougie’s vet.

  En zoals Peter de Jong zegt:
  “Always try to make other people happy, even if you have to leave them alone to do it.”

 24. Wordt de schrijver gesponsord door een grote olie maatschappij? Door windenergie houden wij het recht van spreken, zonder alternatieve energie worden wij zeer snel monddood gemaakt door de olie producerende landen!

Comments are closed.