bankgeheim
De door overheden veroorzaakte economische crisis is nu een excuus, een middel om de absolute macht over ieder individu te vergroten. Het maakt niets uit of u geen cent verborgen geld hebt, of een paar miljard op een bankrekening in Liechtenstein of Zwitserland of waar dan ook. De acties van die overheden zijn bedoeld als grotere controle op iedereen en u tot meer slaaf te maken.
 
Deze ” verslavingsdrang”  is dan ook de hoofdreden waarom wij dit een ongelukkige ontwikkeling vinden, waartegen ons streven naar vrijheid zich ernstig verzet.
Dit is weer een voorbeeld van veel mensen doen of zeggen niets omdat zij niet rechtstreeks betrokken zijn. En straks, als bij een volgende actie, zij wel het slachtoffer zijn, staan ze alleen.
———————————————

Hier volgt een artikel over dit onderwerp van Marnix van Suylekom van TAXPLANNING: 

Liechtenstein, Andorra en België geven bankgeheim op

Het dwergstaatje Liechtenstein gaat de regels rond zijn strikte bankgeheim afzwakken en informatie uitwisselen met buitenlandse regeringen om zo belastingontduiking en fraude te bestrijden. Dat maakte Liechtenstein donderdag bekend. Andorra en België volgen het voorbeeld.  EU bewindslieden verheugen zich, maar maakt het wat uit?

OESO
Liechtenstein neemt de regels over die de extreem linkse Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) hanteert over transparantie in het bankwezen en informatie-uitwisseling van belastinggegevens. Liechtenstein zal met individuele landen afspraken maken om informatie te leveren in het geval van belastingontduiking. In december bereikte Liechtenstein al een regeling daarover met de Verenigde Staten.

Het prinsdom komt daarmee tegemoet aan de druk die Europese landen uitoefenden om het bankgeheim aan te pakken om zo de vervolging van belastingontduikers te vergemakkelijken. Liechtenstein, ingeklemd tussen Oostenrijk en Zwitserland, staat samen met Andorra en Monaco op een zwarte lijst van de OESO.

Politieke gevolgen
Onduidelijk is of deze regels in de praktijk zullen worden nageleefd en wat de politieke gevolgen zijn voor het 33.000 zielen tellende Alpenstaatje. De banksector is veruit de grootste werkgever in het land en een referendum over de grondwet kan al vanaf 1000 handtekeningen worden afgedwongen. Veel rekeninghouders zullen nu het zekere voor het onzekere nemen en hun tegoeden overbrengen naar landen die hun soevereiniteit en privacywetgeving wel kunnen beschermen.

Opheffing bankgeheim
Andorra liet donderdag weten het bankgeheim op te gaan heffen. Daarvoor zal in november een wet worden aangenomen waarmee het bankgeheim in bepaalde gevallen niet meer geldt. Ook gaat Andorra net als Liechtenstein bilaterale afspraken met andere landen maken om belastinginformatie uit te wisselen. Het dwergstaatje in de Pyreneeën wil zo van de lijst van de OESO komen.

De druk op belastingparadijzen is sterk toegenomen omdat regeringen door de economische crisis extra streng zijn geworden met betrekking tot belastingontduiking. Ze willen zo hun oplopende begrotingstekorten tegengaan en de staatskas spekken.

Meer informatie-uitwisseling
Belgisch minister van financiën Didier Reynders zei gisteren dat België ook het bankgeheim afzwakt. Als het aan Reynders ligt gaat België vanaf volgend jaar andere EU-landen informeren over spaartegoeden die buitenlanders in België aanhouden.

Zwitserland volhardt
De toegenomen druk uit het buitenland is voor Zwitserland een reden te volharden in haar grondwettelijke principes en soevereiniteit, zo liet een woordvoerder van de Schweizerische Bankiervereinigung (SBVg) weten. Samen met Oostenrijk en Luxemburg hebben de Zwitsers laten weten bereid zijn meer mee te werken aan fiscale onderzoeken uit het buitenland, maar zonder (grond) wetswijzigingen is deze belofte een lege huls.

Winstgevend
Vasthouden aan het bankgeheim is een winstgevende strategie nu zoveel instellingen en particulieren op zoek zijn naar veilige banken. Zwitserland is niet het enige land dat hiervan zal profiteren, landen als Panama, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten zullen hun principes ook niet over boord zetten.

En terwijl sommige belastingparadijzen hun competitief voordeel verspillen zijn er altijd weer nieuwe landen om die leegte op te vullen. Landen als Liberia, Tanzania en Uruguay timmeren aan de weg om het belastingparadijs van morgen te worden.

Zoekt u een veilige bank? Vraag het onze partners!
———-
Ingezonden door Marnix van Suylekom

8 REACTIES

 1. Ik vroeg mij al af of er geen referenda moeten worden gehouden over het bankgeheim. Als de respectievelijke politici buigen voor de EU dan worden die landen in feite kolonies van de EU.

  Misschien zijn de beloften een lege huls, maar worden deze gedaan om een rookgordijn op te werpen, of zijn de politici in Zwitserland e.d. aan het collaboreren met de EU geslagen? De EU ‘elite’ die tot doel lijkt te hebben om overal de hoogst mogelijke belastingen in te voeren. En zelf een afgekeurde jaarrekening en belastingvrije salarissen.

 2. Politici en pers zijn hard bezig met verhalen over afschaffing van het bankgeheim in een aantal landen waar sommige mensen hun spaarcenten veilig gesteld hebben. Het is echter nog helemaal niet zover. Daarom wordt deze fase gebruikt om de mensen bang te maken, ze te dreigen met geweld.
  Dat werkt voor sommigen en die gaan voor hun gemoedsrust maar betalen.
  In Nederland is al jaren geen bankgeheim meer.

 3. Het is ook bedoeld om de financiele centra van London en New York tegen concurrentie te beschermen. Dit zijn namelijk ook belastingparadijzen, voor mensen die niet uit de VS of de UK komen. Door andere paradijzen zwart te maken beschermen ze zichzelf.

  Ook nu Obama en andere politici de belastingen op kapitaal gaat verhogen zullen veel mensen hun geld proberen weg te sluizen naar belastingparadijzen. De routes naar belastingparadijzen proberen ze nu af de sluiten.

 4. Alles verloop volgens het Grote Plan. Nl, iedere wereldburger in totale slavernij te brengen.
  PROJECT L.U.C.I.D — het 666 universeel controlesysteem van het beest

  Het 666 universeel controle systeem van het beest is ontworpen en wordt in de Verenigde Staten en over de hele wereld ingevoerd. We wisten dat het eraan kwam. Het is er nu en spoedig zal er geen plaats meer zijn om u te verbergen. Een griezelige nachtmerrie — een totalitaire politiestaat — is nabij. Dat is de grondige en goed gedocumenteerde boodschap en gewichtige waarschuwing van dit boek. Denk vooral niet dat u en uw geliefden zullen kunnen ontsnappen aan dit reusachtige computersysteem dat op ons pad ligt. Als project L.U.C.I.D eenmaal volledig operationeel is zal iedere man, vrouw en kind in de afschuwelijke cyberelektronische greep van dit computersysteem vallen. Lees verder: http://www.openbaring.org/lucid.html

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Rick [4]:
  Ja, dat gevaar is er.
  Toch zullen er altijd mensen zijn, die zelf “mens” willen zijn, (zoals wij!) en die persoonlijk of gezamenlijk een uitweg vinden.
  Ook wij kunnen creatief zijn.

  Heb je het kleine boekje ” ANTHEM” van Ayn Rand gelezen?
  En heb je niet een ideetje om de huidige koers om te buigen of tegen te werken?

  Germen Roding [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [5]:
  “Heb je niet een ideetje om de huidige koers om te buigen of tegen te werken?”
  Geef je pathetische slavenmentaliteit toch eens op man.
  Geld is niets meer dan vertrouwen. Een bank is niets meer dan een makelaar in geld.
  Het is lastig, maasr verre van onmogelijk om buiten het huidige monetaire systeem te stappen. In feite gebeurt dit nu al, zie http://www.noppes.nl/npps/index.php
  Er is ook software om een dergelijk alternatief geldsysteem te ondersteunen: http://project.cyclos.org/
  Er zijn slimme libertariërs genoeg om een systeempje op te zetten. Het ijzer is nu heet, tijd om te smeden in plaats van om te jammeren.

 7. ik niet weet wat in tekst staat maar dat plaatje bovenaan is wel lkkr 😀 jmmr dat het is white bitch

Comments are closed.