BELGIUM EU COMMISSIONDe economie van de Europese Unie krimpt dit jaar met 2 procent. De Europese Commissie gaat daarom de uitgaven verhogen om de economie aan te jagen.
Dat zei voozitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie vrijdag in Praag, de hoofdstad van huidig voorzitter van de Europese Unie Tsjechië.

Aldus Elsevier. Kan die man alsjeblieft weg? De EU kan de economie helemaal niet aanjagen, en dat weet Barroso ook. Dit is dus gewoon weer een stukje Critical Theory. Zoals Reagan ooit al zei: Governments cannot create wealth, they can only confiscate it. Tenslotte beschikt de EU uitsluitend over geld dat is afgeperst van de EU ingezetenen, die liever hun eigen keuzes over de besteding van dat geld hadden gemaakt, en waar de economie véél mee van zou opfleuren.

Immers, van elke Euro die naar Brussel gaat blijft slechts een gering deel over, nadat daar eerst de kosten voor de megalomane EU machine afgegaan zijn. Is het niet veel beter om die hele Euro in de economie te stoppen, in plaats van die paar cent die overblijft in Brussel? En die dan ook nog eens steevast verkeerd of onduidelijk wordt besteed?

Niet voor niets is de boekhouding van de EU voor het veertiende (meen ik) opeenvolgende jaar niet goedgekeurd. Weet iemand een commercieel bedrijf dat over een dergelijke periode de boeken niet goedgekeurd krijgt maar desondanks mag blijven bestaan? Nee, natuurlijk niet.

Elsevier: “Volgens Barroso bevindt Europa zich in een uitzonderlijke situatie en doet de Europese Commissie er alles aan om de economie zo snel mogelijk te herstellen. Al denkt hij dat het tijd kost voordat de economie er weer bovenop is.  ‘Het zal enige tijd duren om de crisis te boven te komen.’ Maar Barroso blijft hoopvol. ‘Het is een ernstige crisis, maar we kunnen haar oplossen.’”

Nogmaals, kan die man, deze Europese Chavez, alsjeblieft weg?

10 REACTIES

  1. Van mij mogen ze deze man, samen met alle andere politici, met uitzonderingen van een zeer, zeer kleine minderheid (ik ken er twee), omvallen ten gevolge van een al dan niet gericht schot op een vitaal onderdeel.

    Alhoewel, laat ik het ze niet te makkelijk maken. Laat ik ze veroordelen tot werk. Laat ik ze veroordelen tot het vergoeden van de schade die ze hebben aangericht tijdens hun ja-ren-lange rooftocht naar geld en macht, over de rug van degenen die ze bestelen.

    Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

  2. De EU is gedoemd te mislukken. Qua arrogantie kunnen de EU politici inmiddels worden vergeleken met de woekerbankiers. Maar hopen dat de crisis ervoor zorgt dat er een drietal landen kapseizen en niet worden gesteund door ingrijpen van betalende bevolkingen. Ambitieuze machtswellustelingen die de verschillende bevolkingen compleet negeren.
    De afstand tot Den Haag is al groot, de afstand tot Brussel mogen we inmiddels uitdrukken in lichtjaren. Weet u nog ? De gezichten van Nederlandse politici toen de Europese grondwet werd weggestemd ? Ik hoop diezelfde blik van ongeloof binnen 2 jaar op het gezicht van Barroso te kunnen aflezen.

Comments are closed.