person_balkenende_inhempNederland zit in ernstige economische crisis. Ons opperhoofd heeft wekenlang met zijn trawanten gestudeerd op de oplossing. (Weliswaar met een kleine onderbreking voor een feestje in Brussel en een feestje met zijn geloofsgenoten van het CDA.

Maar nu komt dan de lang verwachte oplossing die Nederland weer op kop in de vaart der volkeren zal brengen. 
 
Iedereen weet ondertussen dat allerlei geleerde economen en bankdirecteuren zeggen dat de oplossing is: “Investeren en/of bezuinigen”

En lees verder voor de briljante oplossing die vandaag om 12 uur door Jan Peter zelf gepresenteerd zou worden.
Dat deed hij ook, weliswaar een paar uur te laat. Maar het is een kniesoor die daar na die vele weken wachten nog wat van zegt.

 De briljante oplossing van Jan Peter is dat hij een plan heeft voor Investeren EN bezuinigen.

 Het eerst onderdeel van de oplossing is INVESTEREN.

En het eerste van een stuk of acht onderdelen daarvan die de NOS noemt is:

“1. Afschaffing Vliegtaks”
U zult moeten toegeven dat dit niet alleen briljant is, maar ook geniaal.
Want die afschaffing IS helemaal geen investering. Het is alleen maar “MINDER AFPAKKEN VAN DE BURGERS”.
Hoe kan iemand het verzinnen om dat aan het volk te verkopen als “investeren”!

Het tweede onderdeel is BEZUINIGEN, en dat wordt nog genialer en briljanter opgelost.

Het volledige overzicht van de NOS over bezuinigen, bestaat slechts uit één punt:
“Afgesproken is om in 2011, het verkiezingsjaar, te gaan bezuinigen. Het kabinet wil ongeveer 5 miljard bezuinigen. Of dat daadwerkelijk gebeurt, is afhankelijk van de economische groei.” 

Iedere lezer met lagere school opleiding zal onmiddellijk constateren dat dit helemaal geen bezuinigen is. En hoogstens problemen doorschuiven naar het volgende kabinet. 

De andere punten stellen ook niet veel voor. Daar zullen we later nog wel op terugkomen.

Voor nu mogen we God en Allah danken dat wij zulke geniale briljante leiders hebben, waardoor we rustig kunnen slapen.

14 REACTIES

 1. In grote trekken blijkt dat eerdere plannen die teveel weerstand ondervonden er nu alsnog doorgedrukt gaan worden, met de crisis als argument. Deze handelswijze is even achterbaks en anti democratisch als zaken extra belasten met klimaatverandering als smoes en allerlei vrijheidsbeperkingen opleggen met terrorisme als smoes.
  Mensen laten zich blijkbaar makkelijk angst aanpraten. Het is een oud en beproefd middel, het Christendom is daar, naast de Islam een prachtig voorbeeld van.
  Verder is het van de zotte dat het beleid van onze overheid zo sterk beïnvloed kan worden door sociale partners en lobbyisten, omdat hiermee het democratisch principe om zeep geholpen wort, aangezien de kiezer bij deze processen niets in te brengen meer heeft, anders gezegd, de kiezer heeft ergens voor gekozen en achteraf gaan andere dan politieke partijen invloed uitoefenen. Ook niet meer van deze tijd is dat alle overleg achter geloten deuren gedaan wordt; de arrogantie!

 2. Het probleem is wie het wel moet doen. Die geblondeerde met zijn grote waffel kan alleen maar populistisch geneuzel wauwelen over meer straffen, en neemt en passant ook nog even de volledige Islamitische wereld tegen zich in het harnas. Hij wil coffeeshops verbieden. Hetgeen nog meer criminaliteit op zal leveren (zie the war on drugs in the US) De incompetentie straalt er vanaf.
  De VVD heeft een nieuwe Wiegel nodig, hoewel Rutte het beter doet dan eerst. SP, houdt op, loopt door! Ik ben het vaak eens met Pechtold. Het verleden wijst alleen uit dat regeren halveren is, voor D66.

  Maar goed, alles is beter dan die eikels die de Zalm norm hebben losgelaten. En ik ben het wel met Wilders eens dat die onzinnige ontwikkelingssamenwerking helemaal opgeheven moet worden, met het stelletje sinterklaas ambtenaren erbij. Dat alleen al levert een slordige 15 miljard op.
  En het zou zo maar kunnen dat er hier en daar in Nederland nog veel meer geld wordt uitgegeven aan theedrinkende hakbar jurken clubjes, und zu weiter, dat prima gestopt kan worden. Als je eens als een goed ondernemer gaat snijden in al die onzin, zou het zo maar kunnen dat er en geïnvesteerd kan worden in wetenschap en onderwijs, en dat de Zalm norm gehandhaafd blijft, en dat er toch geïnvesteerd kan worden in de nieuwe generatie energietechnologie.

 3. Het lijkt er op dat het kabinet bezig is om aan de macht te blijven en heeft vooral onderzocht hoe men de meeste kans maakt om herkozen te worden.

  Dus redenerend in de logica van het kabinet: als mijn portemonnee leeg is blijf ik gewoon door gaan met geld uitgeven. En pas indien ik een salarisverhoging krijg ga ik minder uitgeven (bezuinigen)?

  Het mag duidelijk zijn dat dit stelletje in zichzelf gekeerde moraalridders geen enkele werkbare oplossing kan bedenken en zelf deel is van het probleem.

 4. Voor mij wordt wéér maar eens bevestigd, dat onze “volksvertegenwoordigers” alleen maar met hun eigen agenda (aan de macht blijven) bezig zijn en het volk hen geen ene ree… interesseert.
  Waarom zou ik me dan nog in dat stel in Den Haag verdiepen?

  Zij hebben de handschoen vrijwillig opgepakt om zich dienstbaar te stellen voor dit land. Zij hebben simpelweg gefaald, wat ook uit deze maatregelen naar voren komt. Zij dienen afgerekend te worden op hun prestaties en wanbeleid. Zij dienen afgerekend te worden op het niet nakomen van hun beloften van voor de verkiezingen.

  Wij, of tenminste een minderheid van ons, hebben hen gekozen. Wij worden belazerd door hen, die wij verkozen hebben. Het grootste deel van “wij” heeft hen niet gekozen, en dat deel wordt al helemaal niet erkend en daarnaast ook nog eens belazerd.

  Het wordt tijd, dat “wij” hen niet meer erkennen (zoals ze ons blijkbaar ook niet doen) en we zouden wegen moeten zoeken/vinden om ons leven te leiden zoals we nu ook doen. Of beter. Maar zonder aandacht voor de overheid, want die aandacht is niet wederzijds, en daarmee tevens zonder sponsoring van die overheid.

  Misschien een denktank vormen om ideetjes te formuleren hoe dit tot stand te krijgen?

  En wat gaan de dames en heren “politici” nu verder doen, tot 2011? Ik mag toch aannemen, dat de beslissingen tijdens een crisis zo ongeveer het summum behoren zijn van politieke daadkracht, profilering en ambities. Als ze onder deze omstandigheden met dergelijk laffe en nietszeggende oplossingen komen en alles 2 jaar vooruit schuiven, wat mogen we dan in die 2 jaar nog van hen verwachten?
  Verder geneuzel-regelgeving of ik op maandag wel of niet een zwarte onderbroek aan mag doen? Want zo zie ik de politiek tegenwoordig. Geneuzel om niets en “niet thuis” als het er toe doet.

  En dan zeiden de “volwassen” mensen gisteren op mijn werk: “Ja, maar ik zou het toch wel heel eng vinden als we zonder overheid overgeleverd zouden zijn aan een vrije-markt maatschappij…”
  Wat een losers, wat een zwakkelingen, wat een slaven.

  Johnny [5] reageerde op deze reactie.

 5. tjonge jonge, u komt allemaal wel enorm gefrustreerd op mij over.
  Wat wilt u nou? Een paar jaar geleden is er flink bezuinigd en geïnvesteerd door de overheid. Dit leverde enorm veel kritiek op. Nu doet de overheid een keer niets en dan is het weer niet goed.
  Toch zou ik ook wat meer daadkracht willen zien, maar ik kan me ook goed voorstellen dat het lastig is om alle partijen tevreden te stellen.
  Ik ben net als TerrierBram van mening dat de overheid op veel punten kan bezuinigen zonder dat daar iemand minder van wordt.

  U moet beseffen: DE OPLOSSINGEN VOOR DE CRISIS KOMEN NIET VAN DE OVERHEID MAAR VAN DE BEVOLKING ZELF
  Op dit moment wordt alle verantwoording op de schouders geschoven van de regering in Den Haag. Dit is absoluut niet terecht.

  Johnny: Als jij zegt dat het Christendom zich makkelijk angst aan laat praten heb jij NIETS van het Christendom begrepen. Christenen hoeven namelijk niet bang te zijn voor de crisis.

  Paul: Als jij het over de minderheid die hen gekozen heeft, betekent dat alleen maar dat de meerderheid ZIJN VERANTWOORDING niet kent.
  Waarom schrijf je verder zo’n betoog als je je eigenlijk niet in de overheid in Den Haag wilt verdiepen.

  Johnny [7] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [8] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Jonathan [6]: Ik ben in het Christendom opgegroeid, ik heb er studie van gemaakt en ken alle angsten. Ik heb het achter mij gelaten, maar weet er alles van. De Bijbel is zowel een boek met vele mooie kanten, maar doordat de bijbel in het begin van onze jaartelling door de Romeinen is aangepast om als propagandamiddel en onderdrukkend middel te gebruiken voor de verovering van Europa, is het in plaats van een leidraad een propagandistisch en zeer gevaarlijk stuk literatuur geworden. Het werkt zeer effectief, want tot op de dag van vandaag werkt de onderdrukking nog door. Ik ken de mensen die hier het slachtoffer van zijn bij bosjes!

 7. @Jonathan [6]: Eerst denken voordat je iemand gefrustreerd noemt. En dan zeker niet zo heftig reageren, want ook dat komt erg gefrustreerd over.

  Maar omdat je niet hebt nagedacht, het volgende:

  Ten eerste is het niet iemand’s verantwoording om te stemmen. Dit is een door de collectivistische machthebbers opgelegde mogelijkheid om de burgers het idee te geven dat ze inspraak hebben. Wij zijn allemaal individuen, die prima naast elkaar kunnen leven volgens het beginsel van het libertarisme: zelfbeschikking en geen initiatie van geweld. Dus ieders verantwoording ligt bij elke persoon uitsluitend op het individuele vlak en elk individu kiest zijn eigen moraal, zonder die aan een ander op te leggen. Overigens, voordat je weer loze kreten op deze site gaat spuien: ik heb wel degelijk gestemd, maar mijn stem is niet gehoord. Dus nu verval ik automatisch als slaaf aan een niet bestaande meerderheid?

  Ten tweede: reken maar eens uit hoeveel procent van de stemmers tijdens de laatste verkiezingen hun zin hebben gekregen. Dus hoeveel mensen er daadwerkelijk op CDA, CU en PvdA gestemd hebben. Maar dan wel effectief rekenen, want al die stemmers hebben (hoop ik voor hun) om goede redenen voor die partijen gestemd. Toen zijn die 3 partijen een coalitie gaan vomen en werden alle verkiezingsstandpunten in een grote compromis-pot gestopt en kwam er een halfslachtig beleid uit. Het zou mij sterk verbazen, wanneer per ultimo 5% van de Nederlanders nu echt heeft gekregen wat ze wilden. En dat beslist dus over die ander 95%. Nee, daar ben ik niet gefrustreerd over, dit is de grootste farce die alleen maar medelijden verdient.

  Ten derde: je grijpt in je argumentatie naar eerdere bezuinigingen van de overheid. Ja inderdaad, die waren er. Maar waren die genoeg en op de juiste plaats? Ga jij tijdens bezuinigingen in jouw gezin je eigen kinderen minder verzorgen, maar wel de hele buurt onderhouden? Ofwel je eigen burgers het mes op de keel zetten maar miljarden naar ontwikkelingshulp in verre landen sturen en duur oorlogje voeren tegen mensen die ons niets gedaan hebben?

  Op je laatste opmerking, die eigenlijk een vraag had moeten zijn maar je zette er geen vraagteken achter, geef ik niet eens inhoudelijk antwoord. Leer eens maar eens als zelfstandig individu denken. En a.u.b. dan pas reageren.

 8. Balk wist ervan, 7 vette en dan de 7 magere jaren. Alleen vreemd dat deze gelovige meneer vergeten is zijn bijbel er op na te slaan en de geldpakhuizen (RESERVES opbouwen!!) vol te gooien en de subsidieratten eruit te schoppen. Dat is één van de redenen waarom meneer en zijn aanhang het niet gaan redden, deze man is en was een vloek voor het land!….Hooguit nog dit jaar en dan is het exit voor de bijbelbonzen!

 9. @Johnny [5]:
  Goh, elders op deze site raakt men maar niet uitgepraat over succesvolle Joden. Bernays, weer één.

 10. Crisis? Het is toch helemaal geen crisis? De overheid gaat mooie straaljagers kopen. Blijft net zoveel weggeven aan Europa en ontwikkelingshulp. Ze hebben al wat extra centjes uitgegeven aan het ”ondersteunen” van banken en de huizenmarkt. Tussen neus en lippen door geven we ook wat extra geld aan de banken zodat deze bonussen kunnen uit blijven betalen. Los daarvan uiteraard de aanrechtsubsidie, gratis kinderopvang, gratis schoolboeken etc etc.

  Ik zie, net zoals de regering, helemaal geen crisis. Onder de noemer gratis = gratis en kost dus niks. Daarom zie ik de krapte op de arbeidsmarkt voortduren en mag ik weer geweldige loonstijgingen realiseren. Net zoals al die andere jaren zoet die we hebben gehad na het (maag)zuur van Balkje I.

 11. Iemand die zulke onzin namens ons uitkraamt is het niet waard dat er enig woord over geschreven wordt.

  Het enige wat ik hoop is dat die Bakellende zo snel mogelijk naar HM de Koninging gaat, dan hang ik de vlag uit en neem een goed glas zijn.

  TerrierBram [13] reageerde op deze reactie.

 12. @Maserati Teun [12]:
  Vraag is of ik na Balkenende niet in de Wildernis moet gaan om een wietje te kopen. Dat houdt sowieso in dat ik jou je glas zijn gun.

 13. Ik houd het kort, maar mijn keuze is duidelijk. Ik stem niet meer. Ik ben namelijk niet zo dom om mijn eigen dieven te kiezen. En zeg nou niet dat je geen invloed uit kunt oefenen als je niet stemt. Het is een waandenkbeeld te menen dat je wel invloed uit kunt oefenen als je stemt. Bij de omroep kennen ze het klapvee, voor de overheid zijn we stemvee! Die hele club in Den Haag en hun vriendjes en vriendinnetjes in Brussel preken water en doen zichzelf tegoed aan wijn.

Comments are closed.