euneecomiteIvo stuurde ons een artikel van een deskundige die de EU van buiten en van binnen kent: Gisela Stuart. Zij begon als een EU-fan maar herkende stapje voor stapje de machtsdrang van EU-politici in het bedrog van het hele systeem.
 
We hebben jammer genoeg niet de tijd om haar bijdrage te vertalen, maar willen ook niet wachten met deze duidelijke beschouwing aan u te tonen.

Als er onder u iemand is die dit stuk kan en wil vertalen, laat het dan weten, dan plaatsen we het nogmaals in het Nederlands.

Gisela Stuart schrijft dat de EU nu groot gevaar loopt om uit elkaar te ploffen, tenzij zij 180 graden van koers verandert en macht teruggeeft aan de afzonderlijke staten. Het trachten creëren van een Unie van “boven af” blijkt een grote, onmogelijke methode.

Het instellen van een eenheidsmunt, de euro, voordat er een politieke eenheid was, blijkt een grote fout. Gisela werkte in het Europarlement om de verhoudingen en samenzweringen te verbeteren van bovenaf.  

Eerst werd van boven af geprobeerd met een “grondwet” die eerst door Nederland en Frankrijk geweigerd werd. Toen ze het spelletje met een andere naam wilden doordrijven, mislukte het weer/ Het verdrag van Lissabon werd door de politici van Nederland en Frankrijk doorgedrukt, terwijl het volk duidelijk NEE gestemd had. En in Ierland willen ze het volk opnieuw laten kiezen, net zolang tot ze een keer JA stemmen. 

Het mooie idealistische begin werd in de realiteit door de politici verraden. De idealistische “solidariteit” blijkt nu in de crisis helemaal niet te werken. Bij voorbeeld:
-Sarkozy stimuleert de Franse auto-industrie ten koste van de Tsjechische industrie.
-Duitsland geeft extra kredieten aan export en inkomstensteun aan zijn werkers.-Engeland schreeuwt om Britse banen voor Britse werkers.
– En net vanavond lees ik dat Nederland 20 miljoen euro belastinggeld extra steun geeft voor NEDERLANDSE export naar China en India.

 Wat een stelletje hypocriete politici!

 Gisela Stuart vertelt ook dat bij de komende verkiezingen voor het Europese Parlement de kiezer niet op personen kan kiezen, maar zijn stem mag uitbrengen op een verward stel namen van partijen.
(Just how difficult it is to work out what line they will take once elected is best illustrated by the fact that Conservative MEPs will sit and vote with the European People’s Party – the most federalist and integrationist group in Brussels.)  

De gemeenschappelijke euro heeft ook meer ellende gebracht dan de bedoeling. Kijk maar eens naar de ellendige staat waarin nu Spanje, Ierland, Griekenland en Portugal verkeren.
Problemen die op te lossen zijn of door uit de euro te treden of door een grote devaluatie. Beide moeilijk, maar niet onmogelijk en ook niet onwaarschijnlijk. 

De standaard oplossing van politici is “meer Europa, meer integratie, meer macht naar Brussel” Of ze daar mee weg komen, is de grote vraag. Het is spelen met vuur want de burgers zullen het meer dan zat worden.

 Als voordelen van meer SAMENWERKING tussen de Europese naties ooit gerealiseerd kunnen worden, dan moet Europa veel meer komen tot de visie van Ludwig Ehrhard (die van het Wirtschaftwunder). Die is een grote bezieling voor een vrije markt, met veel minder macht voor de EU en (volgens Gisela, meer voor de staten.)
[RED. wij willen ook niet meer macht voor de staten, maar veel meer voor ieder individu]

 P.S. Doe niet mee aan de verkiezingen voor het Europarlement en toon dat je het niet eens bent met deze zwendel.

———————- ———————————
Geschreven door Gisela Stuart ( Labour MP for Birmingham Edgbaston ), Ingezonden door Ivo en bewerkt door Hub.

18 REACTIES

 1. Zeer goed artikel, maar…

  Ach… we hebben al eens NEE gestemd en zijn toch op laffe wijze aan de EU uitgeleverd door onze volkvertegenwoordiger Numero Uno.

  En ons ingekakte volkje is nu een beetje bang en denkt bescherming te vinden bij de grote overkoepelende overheid.

  Zo lang de burger niet wakker wordt, gaan de politici gewoon door met hun praktijken en de bedjes voor elkaar te spreiden. Een verderfelijk kliekje potsenmakers.

 2. Gisela Stuart schrijft dat de EU nu groot gevaar loopt om uit elkaar te ploffen, tenzij zij 180 graden van koers verandert en macht teruggeeft aan de afzonderlijke staten.

  Nou en, het uit elkaar ploffen van de EU is toch juist een goede zaak?

  Geschreven door Gisela Stuart ( Labour MP for Birmingham Edgbaston )

  Ah, een labour MP = collectivist optima forma. Juist … laat maar zitten dus.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  Tony [8] reageerde op deze reactie.

 3. @Marcellus [5]:

  ” Ah, een labour MP = collectivist optima forma. Juist …”

  Ik vond het net sterk dat een lid van de mafia zelf zegt dat er bedrog, minachting voor het volk, en dergelijke zaken zo’n grote rol spelen.
  Voor een aantal twijfelaars kan dat overtuigend werken.

 4. Enerzijds heb je socialisten, die vinden dat er net een ietsie-pietsie minder gelogen, gezwendeld, gefraudeerd, verduisterd zou moeten worden en anderzijds, die er nooit genoeg van kunnen krijgen.
  G. Stuart behoort tot de eerste categorie.

 5. @Marcellus [5]:

  Het gaat niet om de boodschapper, maar om de boodschap.

  Als een communist zegt dat de Aarde rond is, betwijfel je zijn woorden toch ook niet?

  Je kunt wel je twijfels hebben bij de eventuele ‘motieven’ die deze boodschapper heeft om de waarheid te zeggen.

  Maar mij dunkt dat ik me om die motieven pas druk zou maken als de EU inderdaad is “ontploft”.

 6. Socialisme en Liberalisme zijn als politieke stromingen in dezelfde periode ontstaan en hebben in het begin ook samen opgetrokken. Echter na die eerste periode heeft het socialisme (met al haar nazaten) zich ontpopt als een nog meer onderdrukkend systeem als dat het systeem was waar tegen zij oorspronkelijk ageerde. Ontkenning van regionale cultuur, ontkenning van individualiteit en ontkenning van het recht op bezit gecombineerd met een immer voortgaande, moedwillige stupidisering van haar onderhorigen.

  Ach misschien hebben jullie gelijk en moet zou ik mij niets aan moeten trekken van wie de boodschapper van het bovenstaande bericht is. Maar dat zou betekenen dat ik een socialistische mevrouw een pluimpje zou moeten geven voor haar gedachten. En we weten allemaal hoe dit soort lieden omgaan met die pluimpjes, zij zien dat gelijk als een erkenning van hun totale manier van denken en voor je het weet zijn ze trots op hun socialistische uitgangspunten. En dat laatste is nu juist wat er niet mag gebeuren. Socialisten zouden moeten vrezen, niet glimlachen of zelfs juichen.

  … en dit is ook precies de reden waarom een vrijwillige gang naar de stembus hetzelfde is als een vrijwillige gang naar het schavot. Erken deze mensen zo weinig als mogelijk.

  Tony [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [2]: In Vlaanderen vallen die verkiezingen samen met de regionale en is opkomst verplicht, tenzij je die dag in het buitenland bent. Wellicht voor de VS een aanleiding om net op die dag weer eens een congres te organiseren, waardoor de Vlaamse bezoekers een alibi hebben wanneer ze voor de rechter moeten verantwoorden waarom ze niet zijn wezen stemmen?
  (En neen: ik heb helaas zelf geen tijd om iets te organiseren) 😉

 8. @Marcellus [9]:

  Je hebt natuurlijk op zich een punt.

  Maar ik zie het zo: Als de SP tegen de Europese grondwet is, zou ik ze dan verbaal moeten bestrijden, terwijl ze (of het nou de bedoeling is of niet) ook mijn zaak dienen zolang ze tegen die grondwet zijn?

  Soms is de “enemy” van mijn “enemy” wel degelijk een “friend”.

  Want laten we eerlijk zijn: ook heel veel conservatieven zijn tegen die EU, terwijl ook zij geen echte vrijheidsliefhebbenden zijn als het erop aankomt.

 9. Jaaaaaaaaaaaaaaja…. dit is gewoon propaganda voor de volgende stap! de “vrije” markt!!!

  O.t.w. Het verschuiven van de macht van het politieke toneel naar het economische flak. EN WE ZIEN OP DIT MOMENT dat we daar de macht over onze aarsjes HELEMAAL NIET willen hebben!!

 10. De kritiek van G Stuart dat je in de EU niet op personen kan stemmen, is misschien heftig voor Engeland, in Nederland heb je nog nooit op personen kunnen stemmen. Onvolmaakt en met nadelen, de EU is in de meeste opzichten beter voor Nederland – wetten moeten aan een een centraal hof getoetst worden – de EU heeft meer potentieel democratischer te zijn. In ieder geval democratischer dan Nederland met enerzijds zijn Regelaars en anderzijds de Nee-roepers (die met dat Nee onbewust hun machteloosheid in stand houden, want de macht aan de regelaars laten).

 11. Als je in een klein land als Nederland al moeite hebt met ge grondbeginselen van DEMOCRATIE, dan weet elk kind toch dat democratie en Europa een grote UTOPIE is!

  Theoretisch wordt het allemaal leuk voorgespiegeld. Praktisch zal het nooit worden!

  Decentralisatie is de enige mogelijkheid om het volk te laten regeren.

 12. Decentraliseren is goed voor veel dingen, het kiezen van een burgemeester, het bepalen van lokaal en regionaal beleid. Ik ben je eens dat er een bepaalde mate van lokale en regionale zelfbeschikking moet zijn, maar in een wereld waar door milieu, economie, migratie en communicatie iedereen met iedereen te maken heeft is grootschalige democratie nodig en moet je daarvoor het beste systeem trachten te vinden.

 13. Daar heb je een goeie. Het MOET namelijk helemaal niet. Wij MOETEN niet naar een groot log bestuursorgaan. Dat is wat de media ons graag zou doen laten geloven! Niet om het milieu, dat kan effectiefer lokaal geregeld worden. Hetzelfde geldt voor migratie en communicatie.
  Wat betreft de economische redenen heb je helemaal gelijk. En dat is mijnsinziens ook direct het gevaar!

Comments are closed.