bscap0004

Op 12 maart heeft Alex Jones de DVD The Obama Deception vrijgegeven voor publicatie op het internet. Ik heb in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen regelmatig aangegeven dat Obama door zeer velen behalve op zijn kleurtje vooral werd beoordeeld op zijn woorden in plaats van op zijn daden, en dat dat gezien zijn track-record een gevaarlijke vergissing was.

Deze film laat zien hoe gevaarlijk. Hoewel er weer de nodige reacties zullen komen die gewag maken van alu-hoedjes bevat deze documentaire vele registraties van feiten, geen nagespeelde veronderstelde gebeurtenissen. Obama’s Yes we can vertoont akelige gelijkenissen met het Heil Hitler van een aantal decennia geleden: massahysterie en persoonsaanbidding.

Het is gemakkelijk in te zien waarom Wouter Bos Obama zo’n goede kandidaat vond: meteen na zijn inauguratie heeft Obama een aantal zaken doorgedrukt die volledig haaks staan op zijn verkiezingsbeloften, zoals op basis van zijn track-record te verwachten viel. De film stelt deze zaken en hun achtergronden genadeloos aan de kaak.

De moord op John F. Kennedy, de Obama-jugend, de wens van Barry voor een burgerwacht met de capaciteiten van het leger, de kredietcrisis en de drijvende krachten achter de schermen worden plausibel uit de doeken gedaan, evenals de achtergronden van de schijnbaar onlogische toenadering van Barry richting Iran. Uiterst zorgwekkend is dat de mensen achter evil Jimmy Carter ook Obama aansturen.

Let ook het doordrukken van de Stimulus-bill van meer dan 1000 pagina’s die niemand ooit had kunnen lezen gezien de geringe hoeveelheid tijd die men kreeg deze te lezen; de film heeft het over ‘minder dan een uur’, ik meen elders ‘minder dan een dag’ gelezen te hebben. Hoewel zware druk op het congress was uitgeoefend om de bill (ongezien) te accorderen liet Obama hem vervolgens 4 dagen liggen omdat hij op vakantie was. Wat was dan de haast?

De makers van deze film vragen niet van de kijker dat deze de film klakkeloos accepteert, maar hem kritisch bekijkt, en gebruikt om zelf onderzoek te doen, om zelf vast te stellen of de docu feiten of verzinsels toont. Alleen moet men daar wel nu mee beginnen, want time is running out!

Ook Wayne Paul, jawel, broer van, speecht nog even wat er mis is met de Federal Reserve Act die in 1913 door Woodrow Wilson werd uitgevaardigd:

Amerika is in 1933, onder Roosevelt, bankroet verklaard. Sinds die tijd verkeert Amerika in een faillissement!

Let ook eens op hoe Bush zich als ‘grappig’ profileert.

Disclaimer: de eerste keer dat ik The Obama Deception zag verpestte hij mijn weekend nogal. Desalniettemin moet ik er op aandringen hem aandachtig te bekijken (hij duurt 1:51:22).

Who is John Galt?

Hattip: Foehammer’s Anvil

132 REACTIES

 1. Zeer ontnuchterend voor alle gelovigen in de integriteit van de Federale regering, vooral ook voor diegenen die geloven in de stabiliteit en betrouwbaarheid van Amerika.

  Het feit, dat de Federale regering failliet is, weerhoudt hem er niet van om de gigantische schulden te delgen door het keer op keer aangaan van nieuwe veel grotere schulden op instigatie van en/of als gevolg van geheime opdrachten van of afspraken met obscure instellingen als de Fed (BTW: nooit ge-audit), de Bilderberg Group, de Council of Foreign Relations, de Trilateral Commission en internationale lichamen als de IMF, Wereldbank en de U.N.

  De Amerikaanse verkiezingen dienen slechts als schaamlap voor dit soort aanhoudende stroom covert operations, inclusief allerlei militaire operaties, en om die operaties een schijn van legaliteit te bezorgen. Vandaar de leugencampagnes (bijv. Irak-oorlog).

  Barry Hussein Soetoro (AKA Barack Obama) moet zijn Amerikaanse burgerschap en daarmee de grondwettigheid van zijn presidentschap en zijn regering nog steeds bewijzen.

  Alleen al daardoor is hij chantabel en schatplichtig aan degenen, die hem aan zijn presidentschap geholpen hebben.

  Lees bijv. over de macht van de Israellobby: “Israel Lobby Knocks Out Freeman”

  “Editor’s Note: The forced withdrawal of former U.S. Ambassador Charles “Chas” Freeman as chairman of the National Intelligence Council, which oversees the intelligence community’s assessment of threats to the United States, marks an important defeat for the Obama administration over how far it can go in pursuing Middle East peace.

  Washington’s powerful neoconservative establishment led the successful assault against Freeman because of his past criticism of Israel’s treatment of the Palestinians, as former senior CIA analyst Melvin A. Goodman notes in this guest essay:

  Israel is capable of debating sensitive national security issues dealing with a variety of Israeli-Arab issues, but this does not appear to be possible in the United States.” (…)

  http://www.consortiumnews.com/2009/031209a.html

 2. Ik schrik nogal over de taxes die Amerika wil gaan invoeren.
  Dit word of is al hier ingevoerd!!

 3. @kansloze libertarier [2]:

  Zoals de film al betoogt, hebben de VS sinds de moord op Kennedy geen presidenten meer gehad, maar door de geldpomp aangedreven poppen.

  Het enige verschil zit ‘m in de schuivende publieke opinie. Voor stapsgewijze uitbreiding van macht zonder grootschalig verzet, lenen zich de verschillende standpunten van de belangrijkste partijen. Hierdoor zijn degenen, die daadwerkelijk aan de touwtjes trekken van (bijna) alle markten thuis. Men zou wel omslachtig kunnen proberen de publieke opinie naar zijn hand te draaien, maar handelen uit naam van die opinie gaat veel soepeler.

  Zo constateert de film dat het land in sneltreinvaart wordt volgezet met ‘detention centres’, omdat ‘de crisis’ veel mensen tot wanhoopsdaden zou kunnen bewegen. Tegelijkertijd pleit DemObama voor ontwapening van de burgerbevolking en maakt hij werk van een nationale, gewapende burgermilitie. Zou men al deze maatregelen van een republikeinse pop gedaan kunnen krijgen?

 4. Zoek ook eens op youtube naar FEMA + coffins, en / of AGENDA21 angstaanjagend !

  Zeitgeist the movie, maar ik neem aan dat een ieder die inmiddels al heeft gezien.

  Dan nog over Kennedy, een van de meest onthullende filmpjes vind ik toch altijd als je bij YouTube zoekt op de tekst “John F Kennedy’s bodyguards being told to stay away from JFK”
  Voor mij het bewijs dat het een inside job was !!

  TerrierBram [6] reageerde op deze reactie.
  Menno de Vries [31] reageerde op deze reactie.

 5. @Willem [5]:
  Ach ja J.F.K.. Eén kogel die negen gaten in mensen maakt, nog even een leuke d-tour maakt, en vervolgens het er ongeschonden vanaf brengt. Nog steeds de officiële uitleg van de Amerikaanse overheid.

 6. Beste Vrijspreker, complimenten voor het degelijk speurwerk. Heb de video in zijn geheel bekeken. En ik kan alleen maar zeggen dat het bevestigt, wat ik al uit een specifiek andere bron had vernomen.

  Het betreft een boek dat ik door de auteur ervan, David Icke getiteld ‘…and the thruth shall set you free…’, tijdens mijn vakantie op Mauii in 1996 als persoonlijk aandenken aan onze ’toevallige’ ontmoeting in handen gedrukt kreeg.

  Hij verzocht mij destijds zoveel mogelijk vrienden van dit boek op de hoogte te brengen. Dat heb ik helaas niet gedaan, omdat ik na het lezen ervan toch enige mixed feelings had over de omvang en de weerzinwekkende reeks schier eindeloze schandalen. En ook omdat je maar al te gauw wordt gediskwalificeerd als iemand die in complottheorieën gelooft.

  Echter, na het lezen ervan heb ik nimmer meer met eenzelfde mate van onbezonnenheid in de onschuld en de zogeheten goede intenties van onze politieke (wereld-)leiders kunnen geloven zoals ik dit voorheen nog wel met de nodige reserve kon. Steeds weer herinner ik mij sindsdien de explosieve informatie die in dit boek op een overweldigende wijze is gedocumenteerd.

  Of het boek inmiddels ook in de reguliere boekhandel te koop is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat David zijn boek in eigen beheer heeft moeten uitgeven, omdat hij geen enkele uitgever daartoe bereid vond.

  Nu de opkomst van de nieuwe media niet langer meer is te stuiten, getuige andermaal de link naar de video die jij hebt geplaatst, ben ik met terugwerkende kracht gesterkt in mijn overtuiging dat ooit het moment zal aanbreken waarop de voorhoede van onafhankelijke intellectuelen de omwenteling kan bewerkstelligen en ‘de internationale elitaire piramidale constructie van politieke en bancaire criminelen’ zal weten te ontmaskeren.

  Helaas laat deze video echter ook zien, dat we met een ‘kritische’ massa van goedgelovigen te doen hebben, die ondanks de evidente praktijken van misleiding, desondanks voor een groot ‘zwart gat’ van theatraal opgepoetste newspeak te vangen is.

  In een land waarin een acteur het tot president kan schoppen, en door de media de rode loper wordt uitgelegd voor een president die als geen ander kan acteren, zal nog heel wat wassend water onder de brug door moeten stromen, wil er werkelijk iets fundamenteels aan deze schandalige praktijken veranderen.
  R. Hartman (NI) [8] reageerde op deze reactie.

 7. @lucida [7]:
  Lucida, dank voor je reactie.

  Naarmate ik meer lees wordt mijn overtuiging dat de man die jij nog met ‘president’ aanduidt dat helemaal niet is steeds sterker. Icke is ook vaak verguisd en voor ’tin-foil’ uitgemaakt. Ik kan daar niet verder over oordelen; ook ik ben voorzichtig met het voetstoots aannemen van ‘complot’verhalen. Ik heb niet veel van Icke gezien, maar ken zijn reputatie. Zal daar eens naar gaan kijken.

  Je ratio kun je niet uitschakelen. Er klopt gewoon teveel niet, en er komen steeds meer overeenkomsten tussen de ontwikkelingen een de ‘complot’verhalen. Het is alleen voor morele mensen niet te bevatten, en daar speculeert men kennelijk op.

  Inderdaad zijn er nog teveel mensen die vertrouwen hebben in de overheid, die het normaal vinden om afgeperst te worden, en die het normaal vinden dag na dag meer vrijheid in te leveren. Te weinig mensen zien het probleem; men heeft het nog te goed.

  Als deze plannen gerealiseerd zijn zal men zeggen: had ik maar, maar dan is het te laat. De Medelandse overheid voert de apartheid nu openlijk in (zie Hub’s stukje aangaande Limburg) en de schapen slapen rustig verder.

  Ik zie in de Al-Kea hoax van vorige week een generale repetitie voor een ernstiger ‘dreiging’ die JP Grefo het excuus zal verschaffen de noodtoestand uit te roepen, uiteraard voor onze veiligheid. Daarmee is de dictatuur compleet, en de opmars van Wilders gestuit, want irrelevant.

  Deze marionetten lopen allemaal aan de leiband van Bilderberg-Bea, wier vader (de SS-Nazi, volgens de film) aan de wieg van deze totalitaire organisatie heeft gestaan. Maar voor wie het kennis heeft genomen van het normale gedrag van de Oranjes in het openbare leven zal het dictatoriale gedrag van deze lieden geen verrassing zijn. Ceremoniële functie my foot!
  drnomad [48] reageerde op deze reactie.

 8. “Deze marionetten lopen allemaal aan de leiband van Bilderberg-Bea, wier vader (de SS-Nazi, volgens de film) aan de wieg van deze totalitaire organisatie heeft gestaan. Maar voor wie het kennis heeft genomen van het normale gedrag van de Oranjes in het openbare leven zal het dictatoriale gedrag van deze lieden geen verrassing zijn. Ceremoniële functie my foot!”

  Curieus genoeg maakte het boek van David Icke daar al uitgebreid gewag van, voordat het enkele jaren later het nodige stof in de Nederlandse media deed opwaaien.

  “It was Polish socialist, Joseph Rettinger and Prince Bernhard who suggested regular meetings of European foreign ministers (…) From these and otherdiscussions came the idea of a groupingof leading, political advisors, media owners an executives, multinational company and banking executives, military leaders, and educationalists, who would meet to decide the future of the world. It would become knownas the Bilderber Group, named after the Bilderberg Hotel in Oosterbeck, where the first meeting took place in 1954. Beside the two, there was Paul Rykens (the chairman of the soap and food giant, Unilever). (…) Prince Bernhard, one of the founders of the Bilderberg Group, was in the SS. (…) The covert support and guidance of the British gorvernment turned Shell into a global companty which challenged the Rockefeller’s Sandard Oil, even on its own ground in America. Detering is another man often linked with the secret funding of Adolf Hitler and a future chairman of Shell Oil would be Prince Bernhard. (…) In may 1973, the Bilderberg Group met on an island at Saltsjoebaden, Sweden, owned by the Swedish banking family, the Wallenbergs. Under the chairmanship of Prince Bernhard, the meeting brought together 84 leading financial and political manipulators. They included: Lord Roll of Ipsden from S.G. Warburg; Henry Kissinger; Robert O. Anderson, owner of Atlantic Richfield Oil; Sir Eric Drake, the chairman of BP; Sir Dennis Greenhill. a director of BP; Rne Granier de Lilliac, of French Petroleum; Gerrit A. Wagner, president of Royal Dutch Shell; Olaf palme, the later ssasinated prime minister of Sweden (?!); George Ball of Lehman Brothers; David Rockefeller of Chase Manhattan Bank; Zbigniew Brzezinki, derector of the newly formed Trilateral Commission and future national security advisor to Jimmy Carter: Giovanni Agnelli, head of Fiat; Helmut Schmidt, the German Finance Minister; Otto Wolf von Amerongen of German Chambers of Commerce; and Baron Edmond de Rothschild. Also representing Brtian were Dennis Heakly of the Labour Party and the conservative, Reginald Maudling, another Bilderberger in the ’60s and ’70s. The meeting was organised by Robert D. Murphy, who as U.S. consul in Munich, sent back favourable reports about Adolg Hitler in the 1920s.” After this meeting, a presentation was made that was to effect the entire world. Walter Levy, The U.S. C Government’s official oil econimist for the Marshall p Plan after the war, announces a proposal to increase the price of oil by 400%. Just 15 months later, in october 1973, came the Yom Kippur War. Yet again the world economy was thrown into a frenzy of pain and turmoil. In Britain, there was a three-day working week to preserve fuel stock and millions lost their jobs and livelihoods throughout the world. The poor countries of the Third were devastat, making them open to the next stage in the strategy – unrepayable debt. (…) So what did the Elite bankers and oil companies gain from the oil price shocks? Momey power, and manufactured dependency for great swathes of humanity. The economic collapse allowed the banks to accumulate yet more land, business, people, and control, and their companies flourished. (…) But the real motivations went well beyond that. Part of the deal behind the scenes with the Arab oil producers was that a large percentage of the billions the Arab were receiving in extra revenue would be invested in the global Elite banks. The main recepients were Chase Manhattan. Citibank, Manufacturers Hanover Trust, Bank of America, Barclays, Lloyds, and Midland. (…) The president’s right to appoint the chairman of the “Fed”is another little ploy to kid the people that the Federal Reserve is part of the government. Carter was told to appoint Volcker by his puppeteer, David Rockefeller. Reagan said during his election campaign that he would replace Volcker. Reagan was elected, but Volcker stayed put.”

  Nou ja zo gaat het bladzijde na bladzijde door met voetnoten en referenties naar officiële documenten. Het is toch hoogst opmerkelijk te zien dat anno nu op eenzelfde manier wodrt geopereerd en onderstreept de stelling dat Barack Obam ook slecht een zoveelste puppeteer, die de order va de aan hem boven gestelden simpelweg dient op te volgen.

  Groet Lucida

  Spy-Nose [10] reageerde op deze reactie.

 9. Hartman laat de ballen weer rollen! Hieronder een interessante theorie
  over energieoverdracht aan “Alpha-mannetjes” zoals Obama en Hitler b.v.

  We kunnen tegenwoordig definitief aantonen dat DNA een “golf” is, de moleculaire formatie van DNA is niet een willekeurig iets.
  Laten we eens over de mogelijkheid nagaan denken dat je DNA een soort “bio-veld” vrijgeeft of een vorm van energie welke door iemand opgenomen of gebruikt kan worden.
  Er is een Russische wetenschapper, Dr. A.B Burlakov, hij heeft een experiment gedaan met bevruchte vis-eieren onder omstandigheden waarin net “optisch contact” mogelijk was. Toen ze een bepaalde, ongeveer dezelfde leeftijd van ontwikkeling hadden bereikt, ging de “zwakste”, degene die net iets jonger was, het groeitempo versnellen om zijn achterstand t.o.v de andere embryo’s wegtewerken.
  Als je een jonger/zwakker ei neemt en je plaatst het vlak voor een ouder/sterker ei, dan begint het zwakkere ei te muteren, het wordt nog zwakker, verwelkt en sterft.
  Het gaat terug naar het “Alpha mannetje”. Het is net als bij de vis-eieren waar zich een bio-veld ontwikkelt wat gezondheid versterkend werkt.
  De negatieve elite, het “illuminatie” type, vind het prettig om te fungeren als Alpha-mannetje en angst te creëren. De bevolking zal zich dan achter hem scharen en energie afstaan zodat het Alpha-mannetje hun kan verdedigen en ze kunnen overleven.
  Wat ook in de lijn ligt van dit onderzoek was een studie naar “frambozen wondweefsel” gedaan door Dr V. Budakovski, het betrof hier een vorm van kanker op een framboos. Hij nam een holografische foto van een gezonde frambozen plant en projecteerde die in de tumor.
  De tumor heelt zichzelf volledig en wordt weer een gezond onderdeel van de frambozen plant. Het komt er op neer, dat een holografische projectie kan dienen als een “opslagkast” voor de complete bandbreedte aan golflengtes die door het DNA worden afgegeven. Ongezond DNA wordt geherstructureerd in gezond DNA als een dergelijke projectie wordt toegepast. Dr. Peter Gariaev, heeft proeven gedaan met zaden en radio-actieve beschadiging als ook ratten, die een drug genaamd “Alexan” kregen toegediend welke de alvleesklier kapot maakt. Ze krijgen diabetes en sterven binnen 4 tot 6 dagen. De alvleesklier verdwijnt nagenoeg, ze verschrompelt tot ze niets meer voorstelt.
  Hij heeft de Pancreas chirurgisch verwijdert en daarna holografisch behandelt, de alvleesklier herstelde zich volledig, groeide weer uit tot perfect gezond weefsel praktisch vanuit het niets!
  Daarom is het zo belangrijk dat we deze wetenschap publiekelijk maken. Het is de “grootste vijand” van de Pharmaceutische industrie!

  http://www.tilgher.it/chrCorrelati/upload/doc/Abs_Gurwitsch_prova.pdf /
  http://www.fao.org/agris/search/display.dof=./1989/v1508/US8846732.xml;US8846732 /
  http://www.rialian.com/rnboyd/dna-wave.doc / http://www.spaceandmotion.com/Evolution-Biology-Wave-Genetics.htm / http://www.biomedexperts.com/Abstract.bme/15244263/Biophotonic_patterns_of_optical_interactions_between_fish_eggs_and_embryos / http://inrepose.typepad.com/in_repose_blog/2009/02/holographic-healing-proven-on-plants.html /
  http://www.emergentmind.org/gariaev06.htm /

 10. David Icke? Beslist aan te bevelen voor sommige libertariers.
  Biedt ons een interessante ‘visie’ op de wereldgebeurtenissen.
  Iets met buitenaardse ‘reptilians’, waaronder een G.W. Bush mocht worden gerekend.
  Hoor graag meer van hun bevindingen!
  Altijd leuk zich als ‘erudiet’ presenterende lieden te zien, die zich aan dit soort lieden vergapen.

  R. Hartman (NI) [20] reageerde op deze reactie.

 11. http://nl.wikipedia.org/wiki/David_Icke

  http://en.wikipedia.org/wiki/David_Icke

  “Reptilian humanoids

  In 1999, Icke wrote and published The Biggest Secret: The Book that Will Change the World, in which he identified the extraterrestrial prison warders as reptilians from the constellation Draco.[25]They walk erect and appear to be human, living not only on the planets they come from, but also in caverns and tunnels under the earth. They have cross-bred with humans, which has created “hybrids” who are “possessed” by the full-blooded reptilians.[26] The reptiles’ hybrid reptilian-human DNA allows them to change from reptilian to human form if they consume human blood. Icke has drawn parallels with the 1980s science-fiction series V, in which the earth is taken over by reptiloid aliens disguised as humans.”
  Dexxos [16] reageerde op deze reactie.

 12. De Engelse koningin schijnt ook afkomstig te zijn van het genootschap van de slang, dat buitenaards ‘reptilian’ geslacht. Haar naam wijst daar al op : El Lizard Birth.
  Ze drinken bloed, om hun menselijke vorm te kunnen behouden.
  De familie Bush schijnt ook dol op bloed te zijn.
  Vlad Dracul, de vader van Dracula schijnt een voorvader van George Bush te zijn geweest.
  En zo heeft deze Icke weet van allerlei zaken, waar een gewoon mens niet van op de hoogte is, hoewel hij wel het slachtoffer is van de manipulaties.
  Echt fascinerend. Hopelijk gaan wij hier meer over vernemen.

 13. @Neo-Cicero [15]:
  Geloof is wat een individu bereid is te accepteren zonder directe verificatie door ervaring of zonder de ondersteuning van bewijs, resulterend in een aanname welke wordt genomen als basis voor aktie of niet-aktie.
  Ieder paradigma (voorbeeld/model/theorie) kan worden gezien als een geloofsysteem. Geloofsystemen geven realiteit-interpretatie structuur en beïnvloeden perceptie, en hebben de capaciteit aanvullende geloofsystemen te genereren.
  Door een geloofsysteem aan te nemen als “totale” representatie van je realiteitstructuur plaats je jezelf in een positie waar je gemanipuleert kan worden, of naar een punt geleid wordt waar je jezelf manipuleert richting een doel welke niet bij jou hoort. Dit gaat op tenzij, het een bekende, bewuste inspanning van je wil is een uitdijende realiteitstructuur te creëren met een “open eind”.
  Ieder paradigma wat je tegenkomt in onze samenleving bevat elementen van desinformatie, welke uiteindelijk wordt blootgelegd door ervaring. Sommige daarvan zal duidelijk zijn, en dat hoeft niet te reflecteren dat de bron van die informatie daarom “negatief” of “misleidend” van aard moet zijn, het reflecteert een ander perspectief afkomstig van een ander geloof en andere ervaringen.

  How to neutralize illuminati disinformation agents on the internet

  There are plenty of government and illuminati agents whose job is to manipulate information on the internet. They are fairly easy to spot because they have only a few tools at their disposal: insults, lies and lies mixed with truth.

  Insults are their favorite trick. For example if someone writes “911 was an inside job” they will not argue the evidence based on facts but will say “that person is an conspiracy nut.” You can reply to them “that is an ad hominen attack (an insult)” and not a debate based on evidence. Disinformation agents hate to debate on facts because they know they will lose.

  The best technique they have for lies is to attack straw men. For example when I asked NSA Admiral Bobby Inman about the privately owned Federal Reserve he said “are you one of those UFO nuts?” He was both insulting me and attributing a belief to me I did not state so he used both ad hominen and straw man techniques but avoided facts.

  The mixing of disinformation with real information is the hardest technique to beat but it is still easily beatable. What you need to do is see how much you can confirm from other sources. For example if someone says “911 was an inside job that was carried out by reptilians,” well you can find mountains of evidence about 911 but the reptilian thing can all be traced to a couple of sources who have not provided any evidence other than testimony. Extra-ordinary claims require extra-ordinary proof and that has not been provided in this case. In fact, I have personally met several of the people who are called reptilian and one of them even admitted to me it was just a metaphor.

  So let us root out all the insulting liars from the internet by ignoring any posters who insult, tell lies and mix truth with lies. Also if we write something that turns out to be false, we must issue corrections so that we cannot be accused of being liars ourselves.

  (bron: Benjamin Fulford)

  beek [17] reageerde op deze reactie.
  Neo-Cicero [19] reageerde op deze reactie.

 14. @Dexxos [16]:

  Wat wil je nuzeggen met die definitie. Dat we nog veel kunnen leren van David Icke?
  Die Fulford bezondigt zich trouwens aan hetzelfde wat hij anderen verwijt: halve waarheden.
  Want 9/11 debunkers roepen niet alleen maar: ‘conspiracy-nut’.
  De debunking-sites doen grondig onderzoek naar de talloze claims van die zogenaamde ’truthers’.
  Vaak vinden zij zelfs de bron van een of andere bewering, en kunnen de claim eveneens weerleggen.

  Dexxos [25] reageerde op deze reactie.

 15. Al ben ik dan geen Obama-fan, de vergelijking doortrekken naar Mao, Stalin en Hitler gaat me wel errug ver. Evenzogoed een interessante film, met inderdaad onthutsend feitenmateriaal. Als het allemaal klopt.

 16. @Dexxos [16]:

  “Geloofsystemen geven realiteit-interpretatie structuur en beïnvloeden perceptie, en hebben de capaciteit aanvullende geloofsystemen te genereren.”

  Ik ben niet geïnteresseerd in ‘geloofssystemen’. Ik ben geïnteresseerd in controleerbare informatie. In premissen die hun basis in waarneembare realiteit hebben en herleidbaar zijn tot logische conclusies die weer tot het concrete niveau terug gebracht kunnen worden, d.m.v een proces dat we bewijs noemen.

  “Geloofsystemen geven realiteit-interpretatie structuur en beïnvloeden perceptie”

  Perceptie kan niet beïnvloed worden, alleen cognitie kan beïnvloed worden. Perceptie is causaal gebonden omdat onze zintuigen ene specifieke identiteit hebben. Als ik bij een rock concert vlak voor de PA sta kan ik mijn gehoor niet uitschakelen. Zelf niet door mezelf wijs te maken of te geloven dat ik op een rustige stille plek in een bos zit. Ik blijf de herrie horen.

  En nee, dopjes in mijn oren stoppen is geen antwoord op het feit dat mijn oren causaal gebonden zijn. In tegendeel het is een erkenning van hun causale gebondenheid.

  Je heb last van Kantiaanisme. Ga maar eens wat modern neo-Aristotelisch werk lezen. Met name over epistemologie. Je hebt het namelijk zeer hard nodig.

  “Dit gaat op tenzij, het een bekende, bewuste inspanning van je wil is een uitdijende realiteitstructuur te creëren met een “open eind”.

  En dat wordt dan ook weer een paradigma. Als jij beweert dat jij toegang tot foutloze, perfecte kennis hebt dan droom je.

  “een uitdijende realiteitstructuur”

  Dit verondersteld dat de realiteit, dat wat we waarnemen d.m.v perceptie en identificeren en integreren d.m.v rede, manipuleerbaar is door bewustzijn. Dat is niet zo. De realiteit is noch subjectief noch objectief. De realiteit is. Wensen dat het anders is heeft geen effect op de wereld om ons heen. Als ik je zo lees denk ik dat je begrippen als realiteit en bewustzijn door elkaar haalt.

  Maar zelfs dan klopt het niet. Wij kunnen ook ons bewustzijn niet laten ‘uitdijen’. Want net als perceptie heeft ook ons bewustzijn een specifieke identiteit. Net als perceptie is ook ons bewustzijn onderhevig aan de wet van identiteit. En net als alles wat identiteit heeft is het dus beperkt. Net zo min als we onze benen tot twee meter lengte kunnen laten uitdijen zo kunnen we ook niet ons bewustzijn laten uitdijen.

  We kunnen hoogstens onze kennis groter maken. Maar ja, als je dat geschreven had dan had dat meteen een stuk minder gewichtig geklonken he? 😉

  De rest van je Engelstalige verhaal is zo onzinnig dat ik niet mijn tijd verspil door daar serieus op in te gaan. Kom maar met controleerbare bewijzen. Die heb ik nog niet gezien.
  Dexxos [27] reageerde op deze reactie.

 17. @beek [13]: Kijk, zo kennen we beek weer. Lucida geeft wat zinnige citaten uit een boek van Icke, en beek maakt Icke onmiddellijk belachelijk op basis van een ander boek van deze auteur.

  Nogmaals, ik ben niet bekend met de werken van Icke, maar de hier toegepaste tactiek is weer die hele bekende uit linkse kringen: Ik heb geen argumenten, maar ik vind deze persoon maar raar, dus maak ik hem belachelijk, zodat bij voorbaat hopelijk niemand hem serieus zal willen nemen.

  De citaten van Neo-Cicero lijken inderdaad meer uit een SF roman dan een serieus boek afkomstig. Maar zonder context kan ik daar niet over oordelen.

  Evengoed is het niet zo dat een bepaald werk van een auteur representatief hoeft te zijn voor een ander werk van dezelfde auteur.

  Tenslotte hebben zowel Spy-Nose als ik gemeld dat het de moeite waard kan zijn om deze naam in de gaten te houden. Maar zoals steeds hebben beek’s persoonlijke antipathieën weer de overhand, zijn oordeel vertroebelend.
  beek [21] reageerde op deze reactie.
  beek [23] reageerde op deze reactie.

 18. @R. Hartman (NI) [20]:

  Ja? Ik mag Ickes’ denkbeelden niet noemen?
  Want Hartman wil niet dat Icke daarmee belachelijk wordt?
  Ik verzin het niet, Hartman.
  Wat raar dat je bezwaren toont tegen de onthullingen van Icke over de ‘reptilians’.
  Maar ik zei al, ik ben benieuwd of we van de man nog wat kunnen leren.
  1 Voorbeeld van Lucida geeft mij weinig hoop.
  Een voorstel tot het verhogen van de olieprijs, waarna 5 maanden later de Yom Kipoerorlog uitbreekt. (waarbij israel werd aangevallen en zich dus moest verdedigen)
  Een verband tussen die twee? Mag u naar raden.

  beek [22] reageerde op deze reactie.

 19. @R. Hartman (NI) [20]:

  Verder is er een grote kans, dat zijn visie uit het genoemde voorbeeld van Lucida, geheel past in zijn ‘reptilian’concept.
  Dat concept beschrijft immers een totaalinvloed van een geheime groepering die de hele wereldpolitiek schijnt te maken en te breken.
  Daarom was het noemen van dat concept een zeer nuttige aanvulling.

 20. Pffffff, man get a life.

  “Obama’s Yes we can vertoont akelige gelijkenissen met het Heil Hitler van een aantal decennia geleden: massahysterie en persoonsaanbidding.”

  Nee, 1. zijn naam zit niet in de slogan, het gaat over we en niet over de psychotische roerselen van een diep gefrustreerde man die niet voor zijn sexualiteit durft uit te komen.
  2. Amerika is afgeladen met allerlei militante clubjes, ook tijdens Bush.
  3. Who the fuck started 2 wars anyway?
  4. Who’s family is until their necks into the oil, farmaceuticals, and weapons?

  En dan zo’n loud mouth red neck fimpje, met van die uit hun verband gerukte high lights, en zo’n constant irritant opzwepende muzakje op de achtergrond.

  Ga toch je buren helpen, of iets anders zinnigs doen man. God allemachtig, dit is de EO goedemiddag.

  R. Hartman (NI) [29] reageerde op deze reactie.

 21. @beek [18]:

  “911 was an inside job that was carried out by REPTILIANS,”

  Wel het hele verhaal lezen Beek he.:)

 22. Er zijn trouwens veel gelijkenissen tussen Hitler en Bush. Beiden startten op twee fronten oorlogen, beiden lieten hun land in puin achter, beiden hadden onsmakelijk, fascistische banden met de industrie, wapens, farmaceuticals and oil. Beiden zijn niet echt slim, hebben alleen gigantisch het geluk aan hun broek hangen. Mind you er zijn tientallen aanslagen op Hitler gepleegd, Bush zijn carrière hangt eigenlijk van geluk aan elkaar. Beiden gebruikten hard drugs.

 23. @Neo-Cicero [20]:
  Ieder paradigma (voorbeeld/model/theorie) kan worden gezien als een geloofsysteem.

  De zaak wel in zijn verband laten Cicero.:)

  Je verdere argumenten zijn het niet waard om op te reageren…
  Wat wou je vertellen over die reptilians btw?

 24. @beek en anderen,

  Ik had het kunnen weten, toen ik de naam David Icke liet vallen. Meteen voelen sommigen zich weer als een slang in de eigen staart gebeten en halen er alles en nog wat bij om het voorbeeld wat ik in het verlengde van de beginpost hebben willen geven in het belachelijke te trekken. Op die manier is het mogelijk verbreden van ons aller horizon toch eigenlijk al op voorhand tot mislukken gedoemd.

  Mogen mensen geloven wat ze willen, maar het komt mij nogal kortzichtig over – om geen minder vlijende term te gebruiken – als sommigen uit voor hun moverende redenen niet in staat (willen) zijn om aan de eigen horizon voorbij te kijken. Ik vind het natuurlijk allemaal even best, maar zeur dan ook niet dat er dingen gebeuren die het eigen (bekrompen) bevattingsvermogen te boven gaan!

  Ik citeer uit een boek waar slangen niet voorkomen, hooguit wordt erin melding gemaakt van verschillende drakentanden die op ons pad naar een beter begrip en ruimer bewustzijn opzichtig door degenen zijn gezaaid, die nu eenmaal graag de plekjes met de mooiste vergezichten voor zichzelf wensen te behouden, en liefst al op mijlver afstand daarvan een levensgroot bord plaatsen waar ze vervolgens met koeienletters op zetten verboden toegang voor onbevoegden. Groet Lucida
  Dexxos [33] reageerde op deze reactie.
  beek (huistrol) [43] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.