euneecomite1 Misschien knapt ze wel!!

De regering van Tsjechië, die dit halfjaar de voorzitter van de regeringsleiders is, moet aftreden.

Tsjechië is een van de landen die het Verraad van Lissabon nog niet getekend heeft.

Wat Nederland betreft heeft Balkenende die ondertekening tegen de wil van zijn onderdanen (in het referendum) de ratificatie van dat verraad er wel door geritseld.

Het goede nieuws is volgens de Volksbode:
“Volgens waarnemers in Praag nemen de kansen op ratificatie na de val van het kabinet-Topolanek verder af”.  Ja, AF! 

PRAAG – De Tsjechische regering stapt op na de motie van wantrouwen die dinsdag door het parlement is aangenomen. De stemming kwam halverwege het Europese Unie-voorzitterschap van Tsjechië. ….

Topolanek heeft tot nu toe vergeefs geprobeerd het Verdrag van Lissabon geratificeerd te krijgen. Tsjechië behoort – naast Ierland, Polen en Duitsland – tot de EU-leden die het hervormingsverdrag van de unie nog niet hebben bekrachtigd. Volgens waarnemers in Praag nemen de kansen op ratificatie na de val van het kabinet-Topolanek verder af.

Het zou interessant kunnen zijn te vernemen welke rol de president van Tsjechië, Vaclav Klaus hierin heeft gespeeld.

1 REACTIE

  1. Niet alleen in Tsjechie staat het Verdrag van Lissabon op losse schroeven, het lijkt erop dat ook tijdens de EU Verkiezingen het verdrag aangevallen gaat worden. Heb net de website van de kiesraad bekeken en zag tot mijn verbazing de naam Libertas verschijnen. Na enig zoekwerk kwam ik erachter dat dit een politieke partij die mee wil doen in alle lidstaten met als inzet het tegenhouden van het Verdrag en het veranderen van de instituten.

    Erg benieuwd wie hun kandidaten zijn…

Comments are closed.