person_jongerius_agnesVoor de eerste keer van mijn leven ben ik het eens met een uitspraak van Agnes Jongerius!  Zij zegt volgens de NOS:

 FNV-voorzitter Agnes Jongerius vindt het kabinet te traag met maatregelen tegen de crisis. Aanvankelijk was het kabinet van plan om vandaag [Red: na wekenlang met elkaar onderhandelen] met plannen naar buiten te komen, maar het beraad in de coalitie vergt [nog] meer tijd. Maandag praten de partijen verder. [tot st. Juttemis?]
 
We zitten in een door de overheden veroorzaakte crisis. Onmiddellijk maken de overheden daar gebruik van om hun streven naar meer macht verder te verwezenlijken. Een van de methodes is volgens het aloude recept: Maak een probleem, en beweer dan dat je de enige bent die dat nu kan oplossen, en dat je het volk nu gaat redden. 

Het is werkelijk frappant te zien hoeveel mensen daar in trappen en het geloven. Eventueel met een beetje hulp van terroristen aanval in IKEA in Amsterdam. (Zelfs het spel alleen op de begane grond werkt al. De eerste verdieping hoef je er dan niet eens bij te betrekken) 

Wij zijn het eens met die uitspraak van Agnes. Dat wil niet zeggen dat we het eens zijn met de maatregelen die zij wil doorvoeren. Want die maken de crisis alleen maar erger en langduriger. Zij wil nog meer projecten financieren uit dunne lucht. Niet doen dus.

 Het is nu zo, volgens Piet Hein Donner dat de staat zeker 50 miljard euro te kort komt. De politici willen dat tekort nog een aantal miljarden groter maken.

 Iedere verstandige huisvrouw of huisman zal dit idioot vinden. Als zij een tekort in hun huishouding zien aankomen, zou het laatste wat ze zouden doen, het vergroten van dit tekort zijn. In tegendeel, zij zullen de logica volgen en onmiddellijk gaan bezuinigen.
In andere artikelen hebben we daarvoor al een groot aantal mogelijkheden aangedragen.

 Maar terwijl Balkenende-Bos-Rouvoet zitten te praten, maken andere leden van kabinet er gebruik van om de uitgaven te vergroten. Ik herinner me uit het recente nieuws:

—-Maxime Verhagen creëert nieuw functies bij de Verenigde Naties en laat de belastingbetaler 800.000 euro meer betalen.
—- Bert Koenders meer belastinggeld uitgeven voor nieuwe methode ontwikkelingshulp.
—-Kamille Eurlings wil snel doorgaan met kilometerheffingen.
—-en als je gaat kijken vind je er nog wel meer.

Daaruit moet volgen,  JPB :
(Althans ALS hij er iets van begrepen heeft:

-Laat ieder individu vrij om zijn eigen situatie op te lossen
– Schaf alle hindernissen en idiote regels tegen ondernemers af
-Schaf alle subsidies af. Die worden immers betaald en dat moeten we  in samenwerking met zijn allen doen. [We zullen u echter niets vragen, we weten het zelf wel] 
Stimuleren zal zeker een deel van de oplossing zijn. We vragen een aantal economieprofessoren om dat voor ons te bevestigen. En daarna zult u toch blij zijn dat wij u dwingen om te betalen voor het financieren van projecten die ons stemmen zullen opleveren.”

 Conclusie:
Stop met jullie “hulp”. Geef het volk de vrijheid door al die hindernissen en subsidies en belastingen af te schaffen, en iedereen zelf verantwoordelijk te laten zijn. Door op deze manier integer en eerlijk te handelen, zal blijken dat dit tevens de meest praktische en meest efficiënte methode is.

(Uiteraard ook stoppen met het manipuleren met “geld”)

Naschrift.
Oordeel ook niet te hard over deze politiekelingen. Die mensen moeten ook steeds denken aan hun volgend baantje bij de banken of bij de EU.

10 REACTIES

 1. Ik hoef geen baantje bij bank of EU. En mijn oordeel: vrijwel alle politici zijn losers en prutsers. Van die types die op school werden gepest en zelden in het sportteam werden gekozen.

  Is het toeval dat politici vrijwel allemaal (inclusief Weert Gilders) uit de ambtenarij afkomstig zijn? Daarom zal men nooit bezuinigen op de overheid zelf (tenzij door nood gedwongen). Het is hun eigen kring vrienden en bekenden.

 2. Kan ze niet eens wat aan d’r haar gaan doen? Vreselijk.
  (Het hoeft niet zoals het portret van de Weduwe von Amsberg, maar zoals Agnes J. kan zich toch niemand met goed fatsoen op straat vertonen? Haar verschijning is kwetsend voor het vrouwelijk schoon en vormt een regelrechte aantasting van het straatbeeld of TV-beeld. Kan me die heksenverbrandingen van vroeger wel enigszins voorstellen, als ik heel eerlijk ben.)

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 3. Het probleem met de credit crisis. Het is wereldwijd. Probleemoplossing in Nederland zou dan ook moeten zijn, afwachten wat er vervolgens op ons afkomt en dat met noodpleisters repareren.

  Overal om ons heen loopt het begrotings tekort op.
  Eigenlijk ben ik blij dat Balkenende een tegengeluid krijgt van Wouter Bos! Uitgeven zoveel mogelijk.

  Uitgeven en flink ook. Die hyperinflatie die er straks aankomt, kan nederland echt niet in zijn uppie tegenhouden. Dus die paar miljard die er nu uitgegeven gaat worden is peanuts met de ontwikkeling in de wereld.
  Ja, landen met veel geldreserves zijn straks de pineut.
  China met hun biljoenen dollars, Nederland met hun bergen pensioengelden.

  Schuld creeerders zoals USA en hier in Europa Italie, Oostenrijk centraal Europa, Frankrijk, die zijn het beste gedient met hyperinflatie.
  Zo wordt hun geldschuld vanzelf niets meer waard.

 4. Kan die gillende FNV-zeug niet opgeborgen worden?
  Ik geloof dat we geen flauwe notie hebben wat ons te wachten staat wereldwijd.

Comments are closed.