person_verhagenGisteren werd door de NOS aangekondigd dat Maxime Verhagen (CDA) een nieuwe Verenigde Naties functie wil invoeren en dat “Nederland” (u dus!) daar al vast 800.000 euro belastinggeld voor beschikbaar wil stellen. Iets als een vertegenwoordiger of commissaris voor de bescherming van meisjes tegen geweld.
 
Ondertussen is het kabinet druk bezig ons bang te maken voor de erge crisis die er is, en die opgelost moet worden met bezuinigen en investeren. En nu bedenkt Maxime een baan die beslist door een bestaande functionaris uitgevoerd kan worden.

Wel, Investeren kun je dit nauwelijks noemen. Of is het “‘ 1  baan scheppen”?

Het is ook geen bezuiniging van de overheid. In tegendeel. Je kunt het wel een bezuiniging van de burgers noemen die 800.000 euro minder te besteden krijgen om in de economie uit te geven.

Het is wel een teken van volkomen minachting voor de onderdanen die het weer moeten betalen. 
Een idee dat op alle fronten verkeerd uitwerkt, behalve voor het vriendje die de leuke baan krijgt.

11 REACTIES

 1. Het is één grote leugen.
  Als we er flink op achteruit gaan dit jaar dan gaan we ook veel minder kopen/uitgeven, dus een nog slechtere economie. Ze doen precies het tegenovergestelde van wat ze moeten doen.

  Gewoon wat papier/geld drukken en klaar. Waarde tegenover goud is toch al verdwenen. Nu is je vermogen toch digitaal.

 2. Dit bewijst 2 zaken:

  1. Dat de overheid er dus is om zichzelf in leven te houden en zelfs te laten groeien.
  2. Incompetentie.

 3. Ene ‘Guzzi’ heeft onder het Elsevier artikel Crisiberaad de volgende briljante reactie geplaatst:

  Een overheid dient zich als een butler in een landhuis te gedragen. Onopvallend op de achtergrond de noodzakelijke dingen regelen zodat de bewoners van het landhuis zich daar geen zorgen over hoeven te maken en zich dienstbaar op te stellen naar de bewoners van het landhuis toe.
  Deze butler hoeft zich op geen enkele wijze te bemoeien met de wijze waarop de bewoners van het huis hun dag indelen en vullen. Hij dient slechts de wensen van de bewonders te faciliteren.
  Vanzelfsprekend wordt de butler daar ook voor betaald.
  Wij zitten echter opgescheept met een butler welke zich meer zorgen maakt over de situatie bij de buren dan in het eigen huis, meer uitgeeft dan het huishoudboekje toestaat, de expliciete bevelen van de huisbaas negeert (referendum!) en op eigen houtje de kamers in het huis in de verhuur gooit zonder hiervoor huur te vragen. Nee sterker nog; zelfs de kost en inwoning gratis weggeeft.

  Tevens is deze butler begonnen met het weggeven van het salaris van de huiseigenaar aan onduidelijke buurtcommissies en collectes zonder de uitdrukkelijke toestemming van de huiseigenaar.
  Nu het saldo op de rekening geslonken is staat de butler te piepen dat hij niet al zijn taken kan uitvoeren zonder dat de huiseigenaar nog meer geld op de rekening stort.
  Wat deze butler echter weigert in te zien is dat hij, door het bewust negeren van de wensen van de huisbaas, zelf de problemen veroorzaakt heeft. De vriendelijke crisismanager, welke op de steun van een groot deel van de bewoners kan rekenen, wordt door de butler weggehoond en zwartgemaakt.
  Het lijkt mij toe dat een ontslag op staande voet van deze butler inmiddels wel op zijn plaats is.

  De spijker op zijn kop. Ik zou er nog aan toe willen voegen dat de butler ook nog een proces ter vergoeding van de aangerichte schade aan zijn broek zou moeten krijgen. En uiteraard geen wachtgeld, maar dat zou ‘op staande voet’ al moeten impliceren.
  IIS [5] reageerde op deze reactie.

 4. We kunnen ons eigen wel druk zitten maken ,maar daar schiet geen mens iets mee op.

  Laat maar vlug klappen die handel, dan zijn we er in een keer van die Klerezooi af.

  We hebben een christelijke regering, dan zou je toch denken
  dat er een of andere medeleving van deze regering is te verwachten, het tegendeel is waar.

  Als ze daar in Den Haag de bijbel goed hebben begrepen, dan snap ik niets van hetgeen ze de medemens aandoen.

  Een ding is een vaststaand feit en ik heb al verschillende keren vernomen:

  Iemand die in zijn leven nooit heeft gedeugd naar de medemens toe en altijd bezig is geweest voor eigen belangen ten koste van die medemens, verlaat deze wereld met veel angst. ( Zou er hierna iets kunnen zijn ?? )

  Je kunt zoveel geld hebben als je wilt, als het dadelijk niets meer waard is, dan hebben de rijken er ook niets meer aan.
  Wanneer er een evt. nieuwe munteenheid zou komen, dan zouden we die allemaal massaal moeten weigeren.

  WIE WIL ER DAN NOG REGEREN EN BAASJE SPELEN !!!!

 5. @R. Hartman (NI) [3]:

  Raar dat de bewoners van het landhuis iedere vier jaar weer voor dezelfde butler kiezen!? Zijn ze misschien in een sadomasochistische verhouding verwikkeld met de butler?

  Ik vind het overigens wel apart verhaal….Zou het verhaal echt zijn en bestaan er werkelijk dat soort zwakzinnige landhuisbewoners? Kan het me niet voorstellen… 😉
  R. Hartman (NI) [7] reageerde op deze reactie.

 6. @M. van den Heuvel [4]

  : …..verlaat deze wereld met veel angst. ( Zou er hierna iets kunnen zijn ?? )

  De ‘gelovigen’ leven nu en dat ze op het sterfbed berouw tonen of spijt en angst hebben dat laat de doorsnee schijnheilige op dit moment bij leven Siberisch koud. De wegen van de duivel zijn ondoorgrondelijk!….

 7. Oh, had ik even gemist dit Verhagen koekje.

  Ik dacht al waar blijft die blaaskaak met z’n dommige uitspraken.

  Dacht dat tie burn-out of kanker had, wat misschien maar het beste zou zijn.

  Nou ja, helaas, pindakaas. (spruitjeslucht)

  IIS [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Balthazar Gerardsz [8]:

  Kanker?…Dat soort verschrikkelijke cadeaus is weggelegd voor onschuldige kinderen of het doorsnee volk, heel vreemd, maar waar. Dit soort blijft gevrijwaard van kanker en andere gelijkmakers. Maar goed ratten rotten, misschien gaan ze een heel langzame rottende dood tegemoet?

 9. Wel raar dat Verhagen geld steekt in een organisatie als de VN voor bestrijding van geweld tegen meisjes.
  In eigen land laten hij een zijn coalitiegenoten zich helemaal niks gelegen liggen aan bescherming van vrouwen en meisjes.
  Blijf van mijn lijf huizen zitten vol met vnl moslima’s en men is te beroerd (of te laf??) om de schuldigen aan te pakken.
  Maar ja; vrouwonvriendelijke godsdienstwaanzinnigen krijgen ruim baan van dit linksgristelijk kabinet.

  Verhagen is weer eens hypocriet bezig maar wat kun je anders verwachten van deze man?

 10. Baantje voor Verhagen Himzelf of voor meisjes beschermer Ruud Lubbers

Comments are closed.