bezuinigen_in_de_zorgPartijbelang , Nationale en internationalen belangen gaan boven het welzijn van alle inwoners. Dat doet pijn aan de minst draagkrachtigen onder ons . Daarnaast verlegt de overheid nu de schulden onverantwoord door naar de volgende generatie. Wij zullen lang moeten wachten op economische groei zoals gerealiseerd was door een financiële luchtbel . En nu zoekt de overheid ook weer een oplossing gebaseerd op een financiële luchtbel , en “gokken” op een groeiende economie. Het kan ook tijdelijk even anders, zoals:
 
Wij betalen per jaar 8.5 miljard aan milieuheffingen Ga deze milieuheffingen laten vervallen en je hebt 8.5 miljard beschikbaar gesteld aan de economie , bedrijfsleven en inwoners.

Het bouwen van windmolens in zee laat dat aan privé leveranciers van energie over, waarom moeten “wij” zo nodig daar op investeren en subsidie aan geven . Waarom moeten natuurorganisaties grond verwerven op onze kosten, de grond loopt immers niet weg, en de grond bestaat in Nederland nog altijd uit 90 % natuur grond.

 Laat ontwikkelingwerk aan de bestaande stichtingen over. Realiseer één Europees leger *),  kijk naar waar het overheidapparaat op kan bezuinigen, dan ben je verstandig bezig. Er zijn genoeg mogelijkheden om intern te bezuinigen o.a. door minder subsidie te verstrekken.

Ingezonden door reiny

REDACTIE:
Het zal voor lezers niet vreemd zijn dat we het iha wel eens zijn met reiny. Maar met het voorbeeld om de politieke macht in de EU nog meer te centreren kan de burger alleen maar meer onderdrukt worden.
Dus GEEN Europees leger. Dat zou de individuele vrijheid alleen maar nog meer beperken.
HJ

3 REACTIES

 1. Die milieuheffingen gaan de schatkist in, van daaruit worden weer mensen betaald die niet bijdragen aan productie, zoals politici en andere raamambtenaren.
  Het ambtenarenapparaat dient aangepakt te worden, zodat dat niet groter is dan strikt nodig, dan kunnen belastingen flink omlaag.

  Freek [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Johnny [1]:
  Helaas is dat nèt het onderdeel waarop niets gedaan wordt.
  Geen bezuinigingen en reorganisatie van de overheden in NL.

 3. vergeet de ZBO’s (Zelfstandige Bestuurs Organisaties) niet. Denk hierbij aan woningbouwverenigingen, pensioenfondsen etc. Dit zijn zeer ondoorzichtige organisaties welke zelf (een soort van) belasting heffen. Dit alles zonder enige vorm van democratische controle.

Comments are closed.