obama-hand-saluteEen zittende Amerikaanse president*) organiseert een politieke organisatie, slechts loyaal aan hem, door een gelofte, buiten de overheid en het bestaande poltieke partijen systeem om. De historische precedenten zijn veelbetekenend. De organisatie heet “Organizing for America”, is aangekondigd in januari, maar afgelopen weekeinde officieel gelanceerd.

OfA is een ‘grass-roots’ organisatie, een ‘project’ van het DNC (Democratic National Comittee) die gebruik gaat maken van de campagne database om “steun voor de legislatieve agenda van de president te mobiliseren”. De database omvat de gegevens van 10 miljoen personen en is aangelegd door de Obama campagne.

De beoogde ondersteuners wordt niet slechts gevraagd te tekenen, maar een gelofte te doen. Niet een gelofte voor steun aan de vlag, de grondwet, het land of zelfs maar de democratische partij, maar een gelofte voor steun aan Obama zelf en zijn “boude plan”. OfA maakt gebruik van het Obama logo, niet van dat van de DNC.

Mitch Stewart, directeur van OfA, claimt dat “gewone mensen” nodig zijn om een Washingtons establishment dat niet van verandering houdt te bestrijden. Wie vormen dan dat establishment? Is het niet een tikkeltje verwarrend dat het Democratisch Nationaal Commitee steun werft om het door Democraten geleide Congres en de door Democraten geleide Senaat te overtuigen?

De OfA website geeft geen enkele informatie over de structuur van de organisatie, haar reglement of haar financiering. Donaties aan OfA gaan naar het DNC, maar de leiding zit in het Witte Huis: de commentaar-knop op de site linkt naar een Witte Huis email adres. Zij die de gelofte ondertekenen wordt gevraagd “om met mensen te praten over de plannen van de president” en ze “te vragen om de gelofte te ondertekenen” ter ondersteuning van Obama’s politiek.

Er is nu dus een Beweging – hun eigen term – georganiseerd door en loyaal aan een zittende president. Gelofte verzamelaars die, gewapend met de namen van 10 miljoen mensen, bij die mensen aanbellen om een gelofte van steun te vragen voor die president. Een president wiens termijn nu al een permanente campagne geworden is (nu voor zijn stimulus bill) organiseert grondtroepen in een massale organisatie die persoonlijke trouw gezworen hebben aan hun Leider. Voor zover bekend zijn er geen historische precedenten hiervoor, binnen Amerika.

Buiten Amerika zijn die precedenten er wel, en die schetsen geen prettig plaatje:

  • Mao’s Rode leger
  • Fidel Castro’s buurtinformanten (klinkt bekend?)
  • Hugo Chavez’ buurtcommitees

Zou iemand van Obama’s gelofte afleggers zich realiseren dat het geen pas geeft voor een zittende president om zijn eigen steuntroepen te organiseren die vervolgens hun buren moeten organiseren? Bedenk dat deze lieden hun woord gegeven hebben om kritiekloos de plannen van hun Leider te steunen. En ze gaan overal aankloppen. Zelfs op Daily Kos worden bedenkingen geuit. En dat wil wat zeggen.

Who is John Galt?

*) Er is twijfel aan de grondwettelijkheid van dit presidentschap

Bron: American Thinker 1/2

5 REACTIES

  1. Alweer iets nieuws ? ook dit teken lijkt op,het teken van de VRIJMETSELAARS.Vragen nou nee ik weet weer genoeg.die behoord dus ook erbij . punt uit.

Comments are closed.